Sataa sataa ropisee

Sataa sataa ropisee

Hyvinvoinnin Tavaratalo

Kesä, vapaapäivä, uikkarit, aurinkolasit, lapset ja VESISADE.

 

Mitä tehdä sadepäivänä lasten kanssa?

Jokaisella on varmasti omat sadepäivien selviytymiskeinonsa, mutta uudet ideat ovat myös aina tervetulleita. Tässä muutama idea meiltä teillepäin.

 

SIIVOUS

Juu tiedän! EI houkuttele siivous varsinkaan, kun lapset ovat jaloissa sateelta suojassa sisällä. Mutta mitäpä, jos siivottaisiinkin yhdessä vaikka pelikaapin sisältö? Pelataan peli kerrallaan, tarkastetaan samalla onko pelin kaikki osat tallella, mietitään pelataanko kyseistä peliä vielä vai voisiko sen lahjoittaa jo eteenpän.

Vastaavasti voisi käydä läpi vaatekaapit. Pidetään muotinäytös kaapista löytyvillä vaatteilla. Sopivat viikataan takaisin kaappiin ja liian pienet ja rikkinäiset blokataan pois.

Aikaa kuluu yllättävän paljon, tulee tehtyä se mikä aina jää tekemättä! Auringon valoa ei ole hukattu ja sateinen päivä käytetty hyväkseen.

HULLUNKURISTA

Tehdään koko päivästä ihan hullunkurinen. Syödään lounas ruokapöydän alla tehdyssä majassa. Askarrellaan joulukortit valmiiksi. Puetaan vaatteet nurinkurin päälle. Luetaan satukirja takakannesta etukanteen. Lapset ovat todella hyviä keksimään hullunkurisia asioita.

SADELEIKKEJÄ

Vesileikit ovat lasten suosikkeja satoi tai paistoi. Vedetään kumpparit jalkaan ja pompitaan lätäköissä. Käydään laskemassa montako matoa on noussut asvaltille. Lämpimään kesäsateeseen voi mennä vaikka "uimaan". Uikkarit päälle ja uimaliikkeitä tekemään, sitten välillä saunaan lämmittelemään.

Entäpä kuka kerää sateella nopeiten mukin täyteen vettä tai kastuu vähiten juostessa autotallille ja takaisin? Märkäähän se vesi on, mutta ei siinä mitään muuta pahaa ole. Ei anneta sateen lannistaa meitä vaan lannistetaan me sade! Sadetansseja on tanssittu maailman ääristä asti sateen saamiseksi. Tanssitaan me tanssi sateen loppumiseksi sisällä tai ulkona, kumpi tuntuu paremmalta!

 

Alunperin julkaistu 26.6.2015 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa. 

Edellinen artikkeli

Lapset ja automatka = katastrofi?

Seuraava artikkeli

Melatoniinia unettomuuteen

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: