Valmistele iho ja keho vastaanottamaan ihana kesä!

Valmistele iho ja keho vastaanottamaan ihana kesä!

Kesä on jo aivan nurkan takana ja kesävaatteet odottelevat vaatekaapissa kohta saapuvia lämpimiä kelejä. Pitkän ja haastavan talven jälkeen tekee hyvää hemmotella itseä ja hoivata iho kesäkuntoon. Ihon kuorinta, kuivaharjaus ja karvojenpoisto ovat kaikki keinoja kesään valmistautumisen työkalupakissa, mistä jokainen voi valita itselleen sopivimmat. Varaslähdön hehkuvaan kesäihoon saa itseruskettavilla voiteilla ja päivetystä korostavilla meikeillä. Lisäksi aurinkosuojat kuuluvat jokaisen kesästä nauttijan perusvarustukseen. Poimi siis tästä blogista parhaat tärpit kropan kesähuoltoon ja virittele iho ja keho vastaanottamaan ihana kesä 2021!

Sisällysluettelo:

Vartalon kuorinta ja kosteutus silottavat ihon

Loppukevät on iholle uudistumisen aikaa, joten se on oivallinen hetki myös panostaa ihon kuorintaan ja kosteutukseen. Lisääntynyt aurinko myös kuivattaa ihoa, joten vartalon ihosta on senkin puolesta tärkeää pitää huolta. Vartalon kuorinta ja kosteutus kulkevat käsi kädessä: kuorinta poistaa iholta kuollutta ihosolukkoa, tehostaa kuona-aineiden poistumista ja saa vartalovoiteen imeytymään paremmin, jolloin voiteen sisältämistä raaka-aineista saa paremman hyödyn. Kuorittu ja kosteutettu iho on sileämpi ja kirkkaamman sävyinen.

Ihon kuorinta on myös paikallaan, mikäli olet aikeissa käyttää itseruskettavia voiteita. Itseruskettavat voiteet nimittäin levittyvät paremmin kuoritulle iholle, ja lopputuloksena on tasaisempi rusketus.

Vartalon iho on hyvä kuoria vähintään kerran viikossa kesäkaudella. Myös paksuissa talvikengissä piileskelleet jalat on hyvä kuoria ja kosteuttaa, jotta ne olisivat edukseen kesäsandaaleissa.

Kuorintatuotteeksi kannattaa valita sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, sillä se ei sisällä ympäristölle haitallisia mikromuoveja. Vartalolle tarkoitetut luonnonkosmetiikan kuorintavoiteet sisältävät mekaanisesti kuorivia rakeita esimerkiksi kahvista, savesta, suolasta tai ruokosokerista.

Kuorintavoiteeksi kannattaa testata esimerkiksi Patyka Marine Crystals -vartalokuorintaa, joka kuorii ihon hellästi suolakiteiden ja unikonsiementen avulla. Merellisen tuoksuinen suolakuorinta sopii mainiosti myös herkälle ja kuivuuteen taipuvalle iholle. 

Patyka Marine Crystals -vartalokuorinta

Patyka Marine Crystals virkistävä vartalokuorinta, 25,95 €.

Kuorinnan viimeistelee Globe Hope Organic Beauty by Mia Höytö Silkki -vartalovoide. Mm. sheavoita, auringonkukansiemenöljyä, manteliöljyä, oliiviöljyä ja tyrninsiemenöljyä sisältävä voide antaa iholle nimensä mukaisesti ihastuttavan silkkisen pinnan ja rauhoittaa myös auringon herkistämää ihoa.

Kuivaharjauksella kiinteämpi iho

Kuivaharjaus on kasvattanut suosiotaan viime vuosina. Kuivaharjaus on vaihtoehto ihon kuorinnalle, sillä sekin poistaa iholta kuollutta ihosolukkoa ja auttaa voiteita imeytymään paremmin. Kuivaharjaus on kuitenkin tunnetumpi siitä, että se tehostaa kuona-aineiden poistumista kehosta, vähentää selluliittia ja turvotusta, tehostaa ihon pintaverenkiertoa ja kiinteyttää ihoa. Koska kuivaharjaus tehostaa ihon uudistumista ja aineenvaihduntaa, se auttaa myös helpottamaan talineritystä ihon pinnalle, mikä voi hillitä selän, olkapäiden ja rintakehän epäpuhtauksia.

Kuivaharjauksesta hyötyvät erityisesti ne, joilla on turvotusta tai heikko verenkierto. Herkkäihoisen kannattaa kokeilla ensin hyvin varovaisesti, miten iho reagoi kuivaharjaukseen. Ensimmäisillä kerroilla iho saattaa reagoida kihelmöinnillä ja punoituksella, mutta se kuuluu asiaan. Kuivaharjauksen kuuluu kuitenkin tuntua aina miellyttävältä.

Tee kuivaharjaus näin

Parhaat tulokset saavuttaakseen kuivaharjausta on hyvä jaksaa tehdä päivittäin, mutta se on onneksi simppeliä ja vie vain muutaman minuutin. Toimi näin:

  1. Tee kuivaharjaus ennen suihkua ja harjaa ainoastaan kuivaa ihoa.
  2. Käytä pehmeää luonnonharjaksesta valmistettua harjaa tai kuorintakinnasta.
  3. Harjaaminen tehdään kevyinä, tasaisina, ja pyörivinä liikkeinä. Varo painamasta ihoa liikaa.
  4. Aloita harjaus jalkapohjista ja etene sydäntä kohta suuntautuvin vedoin kohti sääriä, reisiä, lantiota, keskivartaloa ja rintakehää. Käsivarsien harjaus aloitetaan käsistä ja edetään kohti olkapäitä. Voit käyttää hieman enemmän aikaa reisiin, pakaroihin ja vatsaan.
  5. Pese lopuksi itsesi ja levitä kosteusvoide iholle.

Kokeile kuivaharjaukseen esimerkiksi Zuiin kuorintakinnasta, jota voi käyttää kuivaharjauksessa kuivana.

Zuii Organic Kuorintakinnas

Zuii Organicin kuorintakinnas, 19,95 €.

Poista ihokarvat ekologisemmin – jos sheivaaminen on sinun juttusi

Kesäkelien lähestyessä sääret pääsevät esiin vaatekerrosten alta, jolloin moni alkaa viimeistään poistaa säännöllisesti ihokarvojaan. Moni antaa yhtä lailla karvojensa kasvaa luonnollisesti, mikä on myös oikein hyvä ratkaisu! Jokaisella on vapaus nauttia kesäpäivistä ja ihon paljastavista kesävaatteista juuri sellaisella karvoituksella, mikä itselle tuntuu hyvältä.

Niille, jotka kokevat olonsa mukavammiksi karvattomina, on saatavilla sekä omaa ihoa että ympäristöä säästäviä vaihtoehtoja karvojen poistoon. Geisha Shaver on hittituotteeksi noussut zero waste -elämäntapaan soveltuva sheiveri, joka ei tuota turhaa roskaa muovisten höylien tapaan. Geisha Shaver on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, ja sen kanssa pärjää useita vuosia ainoastaan silloin tällöin höylän terän vaihtamalla. Geisha Shaverilla voi höyläillä sääret ja kainalot sheivaussaippuan tai suihkugeelin avulla.

Geisha Shaver
Klassikkojen klassikko: Geisha Shaver, 22,95 €.

Bikinirajan ja kainalot saa siistittyä Acorellen ihokarvanpoistoliuskoilla. Hoitavaan mehiläisvahaan perustuvia liuskoja on helppo käyttää ja niitä voi käyttää myös lyhyille ihokarvoille. Liuskat ovat myös hellävaraisia iholle, eivätkä ne sisällä allergisoivia ainesosia.

Sipaise väriä pintaan turvallisesti itseruskettavilla!

Kaukana ovat ne ajat, kun itseruskettavat tarkoittivat automaattisesti laikukkaita ja oranssiin vivahtavia käsivarsia. Itseruskettavat ovat kehittyneet huimasti viime vuosina, ja nykyään on saatavilla toimivia, hoitavia ja turvallisia itseruskettavia, jotka ovat vieläpä luonnonkosmetiikkaa.

Iho kannattaa kuoria ennen itseruskettavan voiteen levitystä, sillä näin varmistat tasaisen lopputuloksen. Kuorinta kannattaa tehdä jo itseruskettavan voiteen käyttöä edeltävänä päivänä ja levittää iholle kosteuttava voide. Itseruskettava voide levittyy paremmin kosteutetulle iholle, vaikka monet itseruskettavat sisältävät jo itsessään kosteuttavia ainesosia. Ihon tulisi myös olla puhdas ennen itseruskettavan voiteen levitystä.

Itseruskettavan voiteen käyttö

Itseruskettavan voi levittää iholle levityskintaalla tai käsin. Levityskinnasta suositellaan varsinkin itseruskettavien vaahtojen kanssa käytettäväksi. Jos levität voiteen käsin, niin muista huuhdella kädet hyvin levityksen jälkeen välttääksesi värin tarttumisen kämmeniin. Levitä voide tasaisesti iholle ja varmista, että voidetta ei pakkaudu kyynärpäihin, polviin ja nilkkoihin.

Itseruskettavistaan tunnetun Zuii Organicin itseruskettava vaahto on superhelppo levittää, ja se antaa iholle luonnollisen päivetyksen jopa kymmeneksi päiväksi.

Zuii Organic Itseruskettava Vaahto Light

Zuii Organic itseruskettava vaahto, sävy Light, 39,50 €.

Kasvoille kannattaa käyttää nimenomaan kasvoille tarkoitettua itseruskettavaa voidetta. Voiteen levitykseen kannattaa ottaa meikkisieni apuun. Levitä voidetta kasvojen lisäksi leukaperiin, kaulalle ja korvien nipukoihin, jotta rusketus asettuu luonnollisesti ja vältät ei-toivotun naamariefektin.

JOIK Organicin itseruskettavat tipat ovat ehkä kevään kiinnostavin uutuus itseruskettavien joukossa. Tällä 2-in-1-tuotteella kosteutat kasvoja ja saat samalla luonnollisen rusketuksen. Tipat sekoitetaan kasvovoiteeseen, ja lopputuloksen tummuutta voi säädellä käyttökerroilla.

JOIK Organic Sunless Tan Facial Drops Itseruskettavat kasvotipat

JOIK Organic Sunless Tan Facial Drops -itseruskettavat kasvotipat, 37,95 €.

Korosta kesän hehkua meikeillä

Kesän hehkua saa iholle myös korostus- ja varjostustuotteilla. Aurinkopuuteri tuo kasvoille lämpöä ja luonnollista hehkua. Aurinkopuuteria levitetään meikkivoiteen päälle esimerkiksi kabukisiveltimellä. Aurinkopuuteri levitetään kasvojen E-kirjaimen muotoon uloimmille alueille, minne rusketus normaalistikin ottaisi, eli otsalle ja poskipäille. Väri häivytetään leualle, kaulalle ja korvalehtiin pehmeästi ulospäin suuntautuvin, pyörivin liikkein.

Luonnollista auringon hehkua saa myös voidemaisella korostusvärillä. BYBIn Babe Balm Bronze Highlighterissa yhdistyy huippusuosittu Babe Balm -kosteusvoide sekä kevyttä väriä tuova mica-jauhe. Highlighter kosteuttaa ihoa ja antaa sille kuparista hehkua. Voidetta voi levittää sellaisenaan poskille, silmäluomille, huulille, dekolteelle tai jopa vartalolle, tai sitä voi sekoittaa meikkivoiteen joukkoon.

Toinen tutustumisen arvoinen korostustuote on Zuiin kuultovoide. Kuultovoide korostaa jo syntynyttä päivetystä, ja monikäyttöistä tuotetta voi käyttää päivittäin sekä kasvoille että vartalolle. Kokeile myös luomille ja huulille!

Ja mitäpä olisikaan kesä ilman pirteän sävyisiä kynsiä! Ranskalaisen Bohon valikoimasta löytyy juuri kesäkynsille sopivia raikkaita sävyjä, jotka pääsevät edukseen sandaaleissa. Ekologisen kynsilakan ainesosina on mm. puuvilla, villa, vehnä ja maniokki. Bohon kynsilakoista on poistettu yleisimmät allergisoivat ja haitalliset ainesosat, kuten tolueeni, formaldehydi, parabeenit, ksyleeni ja kamferi.

Boho Kynsilakka Corail 07

Bohon kynsilakka sävy Corail 07 sopii täydellisesti kesäsandaaleiden pariksi, 8,95 €.

Suojaudu auringolta aurinkorasvalla

Auringonvalo hellii kehoa ja erityisesti mieltä poikkeuksellisen talven jäljiltä, mutta auringossa oleskelun kanssa tulee olla myös tarkkana. Vaikka auringonsäteet kohtuullisesti nautittuna edesauttavat elimistölle elintärkeän D-vitamiinin muodostumista, auringon UV-säteily aiheuttaa myös ihon ennenaikaista vanhenemista ja palamista sekä altistaa ihosyövälle. Aurinkovoiteet ovat vaatetuksen ohella ykköskeino suojautua auringon haitalliselta UV-säteilyltä. Ihon suojaaminen auringolta onkin hyvä aloittaa viimeistään nyt, kun auringonvalo alkaa olla jo melko voimakasta.

Aurinkovoiteissa on kuitenkin merkittäviä eroja, joita moni ei välttämättä tule ajatelleeksi. Kemiallisten aurinkosuojatuotteiden haitat sekä terveyden että ympäristön kannalta ovat herättäneet viime vuosina paljon keskustelua. Fysikaaliset aurinkosuojat ovatkin usein nostettu paremmaksi vaihtoehdoksi, ja ne eroavat kemiallisista aurinkosuojista toimintaperiaatteeltaan, vaikutuksiltaan ja käyttötavoiltaan. Lisää fysikaalisten ja kemiallisten aurinkosuojien eroista voit lukea täältä. Auringossa oleskelun jälkeen voi olla myös paikallaan levittää kosteuttavaa ja rauhoittavaa After Sun -tuotetta.

Tähän liittyvät tuotteet:

Rakkausviesti teille

Öljypuhdistus – tehokas ja hellävarainen tapa puhdistaa meikki ja aurinkovoide

Näitä luetaan

Melatoniini - Uusin trendiaine kosmetiikassa maailmalla!
Tässä artikkelissa tutustumme melatoniinin kasvavaan trendiin kosmeettisissa valmisteissa ja tarkastelemme...
Luonnollinen ihonhoitorutiini vuoden ympäri

Vuodenajat voivat vaikuttaa ihon kuntoon, esimerkiksi ilmojen kylmetessä iholla saattaa esiintyä...

Metsä kunniaan
Lue miten uutta suomalaista innovaatiota, Kuusisokeria, sisältävä Ole Hyvä Metsä -sarja sai...
LUONKOS - suomalainen ihonhoidon rituaali

Mitä jos ihonhoito olisi ihanaa, yksinkertaista ja toimivaa? Luonkos jotain ihanaa? Voiko...

Kuuden raaka-aineen puhdistusöljy ja kaksi muuta kevätihonhoidon timanttia.

Hyvästi kuiva talvi-iho, on aika palauttaa luontainen hehku kasvoille! Tuntuuko...

Metsämikrobit palauttavat fyysisen yhteytesi luontoon ja luovat terveemmän pohjan ihosi mikrobiomille
Saaren Taika metsämikrobikosmetiikka palauttaa fyysisen yhteytesi luontoon ja luo terveemmän pohjan ihosi...
Puhdas+ Beauty DNA kertoo ihosi geneettiset salaisuudet
Pohdi hetki seuraavia kysymyksiä ja mieti, mikä niistä kuvaa ihoasi parhaiten: Reagoiko ihosi...
Dr. Hauschka Med – hoitavaa apua herkälle ja kuivalle iholle
Saksalaisen Dr. Hauschka-luonnonkosmetiikkasarjan Med-ihonhoitolinja on löytänyt vakiokäyttäjänsä jo herkkäihoisista...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.