category
Vaihtoehto auringonotolle – testissä Aussie Bronze -itseruskettava

Vaihtoehto auringonotolle – testissä Aussie Bronze -itseruskettava

Saara Aarnio

Liiallinen auringonotto – etenkin toistuva ihon palaminen, on vakava terveysriski, joka altistaa melanoomalle eli ihosyövälle. Rusketusbuumi on jo pitkään hallinnut trendi, joka on osittain aiheuttanut melanooman tasaista yleistymistä. Aussie Bronze Tan halusi tuoda markkinoille terveellisen ja turvallisen vaihtoehdon auringonotolle. Syntyi Aussie Bronze -itseruskettava, joka ruskettaa ihon luonnollisesti ja tasaisesti.

Vihdoinkin DHA-vapaa vaihtoehto auringonotolle

Myös Suomessa annetaan keväisin ja kesäisin UV-varoituksia. UV-varoitus annetaan, kun UV-indeksi on vähintään 6. UV-indeksi kertoo haitallisen UV-säteilyn voimakkuudesta. UV-indeksin ylittäessä arvon 3, on auringolta hyvä suojautua. Valitettavan harva kuitenkaan suojautuu auringolta riittävästi koko kesän ajan ja polttaa ihonsa pahasti vähintään kerran kesässä. 

Itseruskettava voide on turvallinen vaihtoehto auringonotolle ilman auringossa palamisen riskiä. Yleisimmin itseruskettavien pigmenttiä tummentava vaikutus perustuu dihydroksiasetoniin eli DHA:han. DHA reagoi ihon sarveiskerroksen keratiinin kanssa aiheuttaen värimuutoksen. Aussie Bronze Body Bronzer on poikkeuksellinen itseruskettava, sillä se ei sisällä lainkaan DHA:ta. DHA:n on joissain tutkimuksissa osoitettu ainakin hengitettynä (suihkurusketus) altistavan syövälle. Englantilainen Cancer Research UK -säätiö ilmoittaa DHA:n olevan tämän hetkisen tiedon mukaan turvallinen ainesosa itseruskettavissa voiteissa.

Aussie Bronze Body Bronzer:

 • sisältää vain luonnollisia ainesosia
 • ei sisällä lainkaan eläinperäisiä aineita (Vegan Friendly)
 • ei ole testattu eläinkokein (Cruelty Free)
 • ei sisällä myrkyllisiä kemikaaleja
 • ei sisällä DHA:ta (dihydroksiasetonia)
 • ruskettaa välittömästi ja jo yhden käyttökerran jälkeen
 • sopii herkälle iholle ja henkilöille, jotka ovat allergisia DHA:lle
 • saa tuoksunsa luonnollisista hajusteista (kookos ja lime)
 • sulautuu jokaiselle ihosävylle
 • ei jätä oranssia lopputulosta
 • peseytyy pois suihkussa
 • pysyy iholla 24 tuntia

Voide näyttää melko tummalta ennen huolellista levittämistä:

Aussie Bronzer on luonnollinen itseruskettava voide

Lopputulos on kevyt ja tasainen:

Luonnollinen Aussie Bronzer -itseruskettava jättää luonnollisen lopputulokset

Body Bronzer värjää ihon täysin luonnollisilla ainesosilla. Se sisältää elintarviketurvallisia oksideja ja luonnollisia silikaattikiilteitä. Luonnolliset mineraalipigmentit eivät tuki ihohuokosia.

Aussie Bronze -itseruskettava on suunniteltu vartalolle, mutta se sopii myös kasvoille. Se on erinomainen ensiapu valkoisille talvisäärille ja käsivarsille. Kosteuttava voide tuo sopivan kevyttä hehkua iholle, eikä väri ole liian voimakas ja jyrkkä. Yleensä iho suositellaan kuorittavan ennen itseruskettavan levittämistä, mutta koska Aussie Bronze toimii kosteusvoiteen tapaan, ei kuorintaa välttämättä tarvita. Muistathan antaa voiteen kuivua kunnolla ennen kuin puet vaatteet päälle.

Lähteet:

Ihomelanooma yleistyy nopeasti

Fake tan and melanotan

Tähän liittyvät tuotteet

Edellinen artikkeli

Testissä Antipodes-luonnonkosmetiikka

Seuraava artikkeli

10 kysymystä Aussie Bronzesta – kaunis rusketus turvallisesti

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: