S-beauty on kosmetiikkamaailman uusi trendi

Unohda K-beauty, nyt on kotimaisen S-beautyn vuoro!

Monivaiheiseen ihonhoitorituaaliin luottava ja kuulasta ihoa tavoitteleva korealainen ihonhoito eli K-beauty on hallinnut kosmetiikkapiirejä jo pidemmän aikaa. Kosmetiikkamaailman seuraavaksi suureksi trendiksi povataan kuitenkin jo Jenkkeihinkin rantautunutta ja meille suomalaisille kotoista ilmiötä nimeltä S-beauty, eli Scandinavian Beauty. S-beautyn ytimessä ovat skandinaavinen luonnonkosmetiikka sekä pohjoismaalaisten mutkaton lähestymistapa kauneuteen – ja elämään ylipäätään.

Back to basics – S-beautyn kauneusfilosofia

Yksinkertaisuuden ja selkeyden arvostaminen sekä maanläheisyys ovat vahvasti sidoksissa meidän suomalaisten kansanluonteeseen. Yksinkertaisuus ja mutkattomuus ovat meille tuttuja juttuja myös kauneudenhoidossa – ehkä jopa niin tuttuja, että moni meistä suomalaisistakin on viime vuosien aikana hurahtanut K-beautyn kaltaisiin eksoottisilta ja innovatiivisilta tuntuviin kauneustrendeihin. K-beautyn 10-vaiheinen ihonhoitorutiini on tarjoillut uutuudenviehätystä ja saanut ajattelemaan, että perusteellinen puunaaminen ja lukemattomat eri purnukat ovat ainoa tie kauniiseen ihoon. K-beautyn työlästä ihonhoitorutiinia kokeilleena moni on kuitenkin varmasti valmis palaamaan perusasioiden äärelle, mihin taas koko S-beautyn ajatus perustuu. Vaikka S-beauty on toki pitkälti markkinointitarkoituksiin kehitelty termi kuvaamaan sellaista, joka tulee meiltä suomalaisilta luonnostaan, toimii se kuitenkin hyvänä muistutuksena siitä, ettei kauneudenhoidon ja hyvän olon tarvitse olla niin monimutkaista.

S-beautyn keskeisenä ajatuksena on juuri se, että vähemmän on enemmän. Toisin kuin pitkän kaavan ihonhoitorutiinia vaalivassa K-beautyssa, S-beautyssa ihonhoito nojaa muutamaan laadukkaaseen avaintuotteeseen, joilla iho pysyy puhtaana, kosteutettuna ja luonnollisen raikkaana. Tuotteissa suositaan yksinkertaisia mutta laadukkaita raaka-aineita, jotka ovat peräisin luonnosta ja jotka ovat mahdollisuuksien mukaan myös paikallisesti tuotettuja. Raaka-aineina hyödynnetään muun muassa antioksidantti- ja vitamiinipitoisia marjoja, koivunmahlaa, ruusuvettä ja puiden eteerisiä öljyjä.

S-beautyn kauneusfilosofia ulottuu kuitenkin syvemmälle kuin pelkkään ihonhoitoon ja ulkoisesti käytettäviin kosmetiikkatuotteisiin. Kauneuden ajatellaan kumpuavan maanläheisestä ja tasapainoisesta elämäntavasta, jossa arvostetaan kokonaisvaltaista hyvinvointia. Kosmetiikalla vain vaalitaan omaa luonnollista kauneutta. Oleellista S-beautyssa on myös ekologisuus, mikä on sidoksissa meidän pohjoismaalaisten yksinkertaisuutta ja luontoa arvostavaan elämäntyyliin. Luonnonkosmetiikan tuotteet tuotetaan eettisesti luontoa kunnioittaen ja paikallisia raaka-aineita hyödyntäen, ja ne pakataan ympäristöystävällisiin pakkauksiin. S-beautyn suosima pienempi määrä tuotteita on myös ympäristön kannalta parempi kuin se, että kylpyhuoneen hyllyt notkuisivat lukuisista eri tuotteista.

S-beauty nostaa esiin suomalaiset luonnonkosmetiikkabrändit

S-beautyn keskiössä ovat erityisesti pienet pohjoismaiset luonnonkosmetiikkabrändit, joille raaka-aineiden laatu ja tuotannon ekologisuus ovat tärkeämpiä kuin edullisilla hinnoilla kilpaileminen. Luonnonkosmetiikka on jatkuvasti kasvattanut suosiotaan Suomessa varsinkin tämän kevään aikana, kun monet ovat halunneet tukea pienyrittäjiä haastavassa tilanteessa. Nyt kiinnostus suomalaista luonnonkosmetiikkaa kohtaan on S-beauty-trendin myötä leviämässä myös kauemmas.

Tässä muutama kotimainen luonnonkosmetiikkamerkki, jotka huokuvat S-beautyn henkeä:

Flow Cosmetics: Flow Cosmetics on vuodesta 2004 saakka toimineena suomalaisen luonnonkosmetiikan pioneeri. Sarjasta löytyy tuotteet sekä kasvojen, hiusten että vartalon hoitoon. Flow Cosmetics on tunnettu kätevistä ja ekologisista palatuotteistaan, jotka minimoivat pakkausjätteen. Flow Cosmeticsin sertifioidut tuotteet valmistetaan käsityönä omassa pientehtaassa Riihimäellä.

Kuva: Flow Cosmetics

INARI Arctic Beauty: Kansainvälisestikin noteerattu INARI Arctic Beauty kuuluu kotimaisten luonnonkosmetiikkamerkkien luksuskategoriaan. INARI on nimensä mukaisesti kotoisin napapiiriltä, ja tuotteet perustuvat Lapissa kasvavien kasvien ja yrttien ravitseviin ominaisuuksiin. INARIn luomulaatuiset tuotteet sisältävät muun muassa ruusujuurta, pakurikääpää, männynkuoriuutetta, hillaa, puolukkaa ja mustikkaa.

Kuva: INARI Arctic Beauty

Hetkinen: Hetkinen on turkulainen luonnonkosmetiikkabrändi, jonka tuotteet pohjautuvat puiden terveysvaikutuksiin. Puita käytetään tuotteissa monipuolisesti, ja raaka-aineista löytyy mm. männynneulasia, koivunlehtiä ja eri puulajien eteerisiä öljyjä. Hetkisen erikoisuutena on myös kauniit ja ekologiset männystä valmistetut puupurkit, joihin tuotteet pakataan.

Kuva: Hyvinvoinnin.fi

Luonkos: Luonkos valmistaa öljypohjaisia meikinpoistokakkuja sekä vartalovoidepaloja käsityönä Naantalissa. Kolmen naisen perustama merkki ammentaa Naantalin birgittalaisluostarin naisten vuosisatojen takaisista perinteistä, joissa hyvinvoinnin, terveyden ja kauneuden ratkaisut haettiin luostarin yrttitarhoista. Valikoimasta löytyy hellävaraiset puhdistustuotteet jokaiselle ihotyypille.

Kuva: Hyvinvoinnin.fi

Globe Hope: Globe Hopen tuotteet kuuluvat myös luonnonkosmetiikan premium-kategoriaan. Globe Hope yhdistyi vuonna 2018 takavuosien suosikkimerkki Mia Höytö Cosmeticsin kanssa, joten uuden brändin alta löytyvät tutut tuotteet. Ecocert-sertifioidut tuotteet luottavat myös pohjoisen luonnon tehoaineisiin, kuten puolukansiemenöljyyn, ruusunmarjaöljyyn, kaurauutteeseen ja koivunmahlauutteeseen.

Kuva: Globe Hope Cosmetics

Lisää aiheesta:

Mitä on luonnonkosmetiikka ja kuinka se eroaa “tavallisesta” kosmetiikasta?
Byrdie: 8 Beauty Secrets Scandinavian Women Know (That You Don't)
Net-a-porter: The best of Scandinavian beauty
Beauty Independent: Three Standout Scandinavian Beauty Brands To Watch

Tähän liittyvät tuotteet:

Uutuus: Cattier Paris hoitavat aurinkovoiteet

Luv,A – testissä uusi kotimainen luonnonkosmetiikkasarja

Näitä luetaan

Melatoniini - Uusin trendiaine kosmetiikassa maailmalla!
Tässä artikkelissa tutustumme melatoniinin kasvavaan trendiin kosmeettisissa valmisteissa ja tarkastelemme...
Luonnollinen ihonhoitorutiini vuoden ympäri

Vuodenajat voivat vaikuttaa ihon kuntoon, esimerkiksi ilmojen kylmetessä iholla saattaa esiintyä...

Metsä kunniaan
Lue miten uutta suomalaista innovaatiota, Kuusisokeria, sisältävä Ole Hyvä Metsä -sarja sai...
LUONKOS - suomalainen ihonhoidon rituaali

Mitä jos ihonhoito olisi ihanaa, yksinkertaista ja toimivaa? Luonkos jotain ihanaa? Voiko...

Kuuden raaka-aineen puhdistusöljy ja kaksi muuta kevätihonhoidon timanttia.

Hyvästi kuiva talvi-iho, on aika palauttaa luontainen hehku kasvoille! Tuntuuko...

Metsämikrobit palauttavat fyysisen yhteytesi luontoon ja luovat terveemmän pohjan ihosi mikrobiomille
Saaren Taika metsämikrobikosmetiikka palauttaa fyysisen yhteytesi luontoon ja luo terveemmän pohjan ihosi...
Puhdas+ Beauty DNA kertoo ihosi geneettiset salaisuudet
Pohdi hetki seuraavia kysymyksiä ja mieti, mikä niistä kuvaa ihoasi parhaiten: Reagoiko ihosi...
Dr. Hauschka Med – hoitavaa apua herkälle ja kuivalle iholle
Saksalaisen Dr. Hauschka-luonnonkosmetiikkasarjan Med-ihonhoitolinja on löytänyt vakiokäyttäjänsä jo herkkäihoisista...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.