Hymyilevä teini-ikäisten nuorten joukko

Teini-ihon hoito luonnonkosmetiikalla

Kuten aikuisenkin ihon, myös teini-ihon hoidossa pätevät ihonhoidon perusperiaatteet: huolellinen puhdistus, säännöllinen kosteutus ja auringolta suojautumisen tärkeys. Joitain asioita on kuitenkin huomioitava erityisesti teini-ikäisen ihon kohdalla. Nuori käy läpi vaihetta, jolloin hormonaaliset muutokset tekevät ihosta herkän ja alttiin epäpuhtauksien syntymiselle. Koska iho on herkässä tilassa, sitä tulee hoitaa hellävaroen, mutta huolellisesti. Viimeistään teini-iässä ihonhoito kannattaa ottaa osaksi päivittäisiä rutiineja. Etenkin jos meikkaus on tullut osaksi arkea, on meikin poistaminen päivän päätteeksi hyvin tärkeää. Mutta miten teini-ihon puhdistus tulisi näkyä tuotteiden valinnassa?

Hellävarainen puhdistus on kaiken A ja O

Ihon päivittäinen puhdistus on tärkeää ja nuoren kannattaakin valita tähän tarkoitukseen hellävarainen puhdistusaine, joka ei kuivata ihoa liikaa ja vaurioita ihon suojabarriääriä. Puhdistusmaito ja misellivesi riittävät yleensä silloin, kun ihoa ei vielä meikata. Loistavia nuoren ihon puhdistustuotteita ovat:

 • JOIK Organic Facial Cleansing Oil Puhdistusöljy: Ylläpitää ihon tasapainoa. Hellävarainen öljyputsari syväpuhdistaa talin ja lian ihohuokosista. Tuloksena puhdas ja pehmeä iho. Ei kuivata ihoa, poistaa meikin, eikä jätä rasvaista tunnetta. Teepuun, sitruunaruohon ja laventelin eteeriset öljyt rauhoittavat ihoa ja toimivat antiseptisesti.
 • Evolve Organic Cleansing Melt (tulossa myöhemmin Hyviksen valikoimaan): Puhdistusbalmi herkälle iholle, joka poistaa kasvoilta hellävaraisesti meikin ja lian. Muuttuu maitomaiseksi kosketuksessa veteen. Erinomainen putsari normaalille ja kuivalle iholle.
 • Bybi Beauty Crystal Clear: Puhdistusgeeli, joka ei kuivata. Prebiootteja ja mm. valkoisesta pajunkuoresta saatavia saliisylaatteja (mm. salisyylihappo) sisältävä putsari puhdistaa epäpuhtaan ja rasvoittuvan ihon tehokkaasti, jättäen sen tasapainoiseksi.
 • Bybi Beauty Swipe Clean: puhdistusöljy, joka huuhtoutuu veden kanssa. Poistaa vedenkestävänkin meikin ja jättää ihon pehmeäksi.
 • JOIK Organic Gentle Cleansing Milk for Face and Eyes (tulossa myöhemmin Hyviksen valikoimaan): Voidemainen puhdistusmaito sisältää auringonkukka- ja manteliöljyä, aloemehua ja kehäkukkauutetta. Se poistaa tehokkaasti mutta hellävaraisesti epäpuhtaudet ja meikin jättäen ihon pehmeäksi ja kosteutetuksi. Sopii kaikille ihotyypeille ja silmämeikin poistoon.

Vinkki: Innostuessaan meikkaava nuori voi kokeilla trendikästä kaksoispuhdistusta, jossa ensin poistetaan lika ja meikki balmilla tai puhdistusöljyllä. Öljyt irrottavat tehokkaasti kaiken öljypohjaisen lian sekä vedenkestävänkin meikin. Kauneustuotteiden ja meikin puhdistamisen jälkeen puhdistetaan itse iho ja ihohuokoset maitomaisella puhdistustuotteella. Tällä tavoin epäpuhtaudet ehkäistään tehokkaasti.

Myös rasvoittuva iho kaipaa kosteutusta

Epäpuhtaudet ja akne saattavat lisätä houkutusta jättää ihon kosteutus vähemmälle, mutta kosteutuksen laiminlyönti kostautuu yleensä ihon ongelmien lisääntymisenä. Kaapista tulee siis ehdottomasti löytyä ihotyypin mukainen kosteusvoide, jota tulisi käyttää päivittäin. Myös kosteuttavan kasvoveden suihkuttelemisen iholle voi aloittaa mainiosti jo teini-iässä. Esimerkiksi ruusuvesi tasapainottaa ihoa ja herättää ihon vastaanottamaan kosteuttavan voiteen. Seuraavat voiteet ovat loistavia nuoren iholle:

 • JOIK Organic Moisturising Day Cream: Syväkosteuttava päivävoide tarjoaa pitkäkestoista kosteutta iholle. Jättää ihon samettiseksi, joten sopii hyvin meikin alle. Sisältää A-, E- ja C-vitamiineja. Iho-identtinen kosteuskompleksi tuo ainutlaatuista kosteutta.
 • Evolve True Balance kasvovoide: Ratkaisu sekaihon kosteuttamisen haasteeseen! Sekaiho tarvitsee kevyen kosteusvoiteen, joka hillitsee T-alueen rasvoittumista, mutta samalla lievittää kuivuudesta johtuvaa kiristelyä. True Balance tasapainottava voide toimii juuri näin.
 • BYBI Beauty C-Caf Kirkastava Kasvovoide: C-vitamiini kirkastaa sameaa ihoa ja häivyttää tummia läiskiä. Häivyttää myös arpia ja tasoittaa ihon väriä.
 • Alga Cicosa Reparative Cream: Korjaava voide korjaa, rauhoittaa, vähentää ihon punoitusta ja reaktiivisuutta häiritsemättä kuitenkaan ihon luonnollista fysiologista tasapainoa.

Finnien hoito ja ehkäisy

Säännölliset ihonhoitorutiinit vaikuttavat positiivisesti ihon kuntoon. Vaikka ihoaan hoitaisi kuinka kuuliaisesti tahansa, melkein kaikille tulee silti joskus finnejä. Tärkein ohje tällöin on: älä puristele. Puristelu saattaa laajentaa tulehdusaluetta ja pitkittää paranemista. Tulehduksen laskemiseen menee useampi päivä, joten harjoita hermojasi. Lisäksi puristelulla saattaa aiheuttaa arpia ihoon. Putsaa tulehtunut kohta hellävaroen ja kokeile tarvittaessa laittaa finnin päälle Alga Cicosa Reparative Lotion korjaavaa hoitonestettä, joka kuivattaa, korjaa ja desinfioi ärtynyttä ihoaluetta.

Nuoren iholla ilmenevät ongelmat saattavat aiheuttaa turhautumista, mutta kärsivällisyys on tässä lajissa valttia. Hoida ihoa rakkaudella, unohtamatta riittävää lepoa, tasapainoista ruokavaliota, liikuntaa ja veden juontia. Mikäli kuitenkin akne tai muut iho-ongelmat osoittautuvat liian haastaviksi, kannattaa kääntyä ihotautilääkärin puoleen.

Aurinkosuoja käyttöön jo nyt

Ihoa voi myös kuoria hellävaraisella kuorintavoiteella tai entsymaattisella kuorinnalla, kuitenkin korkeintaan noin kerran viikossa. Nuoren ihon ollessa herkkä ja aikuisen ihoa ohuempi, se on altis auringon aiheuttamille vahingoille. Aurinkosuojan käyttö kannattaa jo nuorena opetella ottamaan osaksi arkea.

Miksi valita luonnonkosmetiikkaa teini-ihon hoitoon?

 • Luonnonkosmetiikka tarjoaa paljon vaihtoehtoja erilaisille ihotyypeille, nuorten iho mukaan lukien.
 • Sertifioitu luonnonkosmetiikka ei sisällä synteettisiä aineita, joiden epäillään olevan hormonitoimintaa häiritseviä. Tällaisiksi hormonihäiritsijöiksi kutsutaan kemikaaleja, jotka saattavat häiritä ihmisten normaalia hormonitoimintaa.
 • Sertifioitu luonnonkosmetiikka on paitsi tehokasta myös monen nykypäivän nuoren arvojen mukaista; eläinkokeetonta, hyvin usein täysin vegaanista ja aina biohajoavaa.

INARI Arctic Beauty – luksusluonnonkosmetiikkaa Lapista

Benecosin herkulliset meikkisiveltimet

Näitä luetaan

Aloe vera tekee hyvää – sisäisesti ja ulkoisesti!
Aloe veran (suomeksi aaloen tai lääkeaaloen) lehtien sisällä on hyytelömäistä...
Melatoniini - Uusin trendiaine kosmetiikassa maailmalla!
Tässä artikkelissa tutustumme melatoniinin kasvavaan trendiin kosmeettisissa valmisteissa ja tarkastelemme...
Luonnollinen ihonhoitorutiini vuoden ympäri

Vuodenajat voivat vaikuttaa ihon kuntoon, esimerkiksi ilmojen kylmetessä iholla saattaa esiintyä...

Metsä kunniaan
Lue miten uutta suomalaista innovaatiota, Kuusisokeria, sisältävä Ole Hyvä Metsä -sarja sai...
LUONKOS - suomalainen ihonhoidon rituaali

Mitä jos ihonhoito olisi ihanaa, yksinkertaista ja toimivaa? Luonkos jotain ihanaa? Voiko...

Kuuden raaka-aineen puhdistusöljy ja kaksi muuta kevätihonhoidon timanttia.

Hyvästi kuiva talvi-iho, on aika palauttaa luontainen hehku kasvoille! Tuntuuko...

Metsämikrobit palauttavat fyysisen yhteytesi luontoon ja luovat terveemmän pohjan ihosi mikrobiomille
Saaren Taika metsämikrobikosmetiikka palauttaa fyysisen yhteytesi luontoon ja luo terveemmän pohjan ihosi...
Puhdas+ Beauty DNA kertoo ihosi geneettiset salaisuudet
Pohdi hetki seuraavia kysymyksiä ja mieti, mikä niistä kuvaa ihoasi parhaiten: Reagoiko ihosi...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.