Teepuuöljy – luonnon oma antiseptinen aine

Teepuuöljy – luonnon oma antiseptinen aine

Hyvinvoinnin Asiantuntija

Teepuuöljy eli tea tree oil on monikäyttöinen luonnon oma antisepti, eli pieneliöitä tuhoava aine. Teepuuöljy valmistetaan Melaleuca alternifolia -puun lehdistä tislaamalla. Teepuuöljyä on käytetty pitkään esimerkiksi Australian alkuperäisväestön keskuudessa antiseptisena ja antibakteerisena luonnontuotteena, joka vähentää bakteerien, virusten ja homeiden kaltaisia pieneliöitä. Teepuuöljyä onkin käytetty perinteisesti juuri erilaisten ihottumien, haavojen, mustelmien ja muiden ihon epäpuhtauksien hoitoon. Öljy soveltuu käytettäväksi myös hyönteisten pistoksiin, ja sitä suositaan myös flunssan ehkäisyn ja oireiden hoidossa. 1920-luvulla öljyä alettiin käyttää myös hammaskirurgisissa toimenpiteissä paikallisena desinfiointiaineena.

Nykypäivänä teepuuöljyä myydään kosmeettisena valmisteena, eli eteerisenä öljynä. Teepuuöljyä käytetään eteerisenä öljynä ulkoisesti vähentämään ihon tulehdustiloja sekä raikastamaan ja puhdistamaan huoneilmaa joko sellaisenaan käytettynä tai diffuuserin sumutteena. Teepuuöljyn tuoksun sanotaan myös virkistävän ja kirkastavan mieltä. On kuitenkin tärkeää muistaa, ettei teepuuöljy sovellu sisäisesti nautittavaksi.

Joissakin EU-maissa teepuuöljy on rekisteröity myös lääkevalvonnan alaiseksi kasvirohdosvalmisteeksi. Siitä on tehty useita kliinisiä tutkimuksia muun muassa hilseen ja täiden torjunnassa, aknen hoidossa, ihotulehduksissa, haavojen paranemisessa, suun ja ihon sienitulehduksissa, huuliherpeksen hoidossa sekä emättimen hiivasienitulehduksissa.

Teepuuöljyn käyttö ihonhoidossa

Teepuuöljyä käytetään paikallisesti ihon ongelmakohtien hoidossa. Teepuuöljyä ei suositella käytettäväksi suoraan iholle, vaan laimennus on suotavaa. Sekoita muutama tippa teepuuöljyä ihovoiteen tai muun kasviöljyn, kuten kookos- tai arganöljyn, joukkoon ennen levittämistä. Jos käytät teepuuöljyä aknen hoitoon, sekoita 1 tippa öljyä 10 vesitipan joukkoon ja sivele sekoitusta kasvoillesi vanulapulla.

Voit sekoittaa teepuuöljyä myös jalkakylvyn joukkoon, mikäli olet taipuvainen jalkasieneen. Ehkäistäksesi täitä sekoita muutama tippa öljyä shampoon joukkoon, mutta varo sekoituksen joutumista suuhun. Flunssan oireita voit helpottaa sekoittamalla muutama tippa öljyä vartalovoiteeseen ja hieromalla sekoitusta rintakehän ja keuhkoputkien alueelle.

Valitse laadukas teepuuöljy

Teepuuöljyä valitessa tulee kiinnittää huomiota sen laatuun. 100 % teepuuöljy soveltuu yleensä turvallisesti ulkoisesti käytettäväksi, joskin kaikki eteeriset öljyt voivat aiheuttaa allergisen reaktion, mikäli olet kyseiselle kasville tai sen osille allerginen.

Puhdas+ Teepuuöljy on korkealuokkaista 100 % Melaleuca alternifolia -lehtien öljyä. Puhdas+ -tuotteet eivät sisällä mitään ylimääräistä, ja tuotteet valmistetaan aina laadukkaista raaka-aineista sertifioiduissa tehtaissa ammattitaitoisten tekijöiden toimesta. Voit käyttää öljyä ulkoiseen ihonhoitoon, esimerkiksi epäpuhtauksien, hyönteisten pistojen ja naarmujen hoitoon.

Edellinen artikkeli

Koti-spa -ilta luonnonkosmetiikalla hemmottelee kehoa ja mieltä

Seuraava artikkeli

Eroon muovista Flow Cosmetics -palatuotteilla

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.