Koti-spa -ilta luonnonkosmetiikalla

Koti-spa -ilta luonnonkosmetiikalla hemmottelee kehoa ja mieltä

Elämänmeno on hiljentynyt, kalenterit tyhjentyneet ja päivät kuluvat useimmilla meistä nyt pitkälti kotioloissa. Nyt on siis täydellinen hetki keskittyä itsensä hoitamiseen ja rauhoittumiseen. Järjestä itsellesi siis koti-spa -ilta ja tee kylpyhuoneestasi tunnelmallinen kotihoitola. Hoidot onnistuvat kaikkia aisteja hellivällä ja hoitavalla luonnonkosmetiikalla. Himmennä siis valoja, laita päälle rentouttavaa musiikkia ja vedä esiin kylpytakki ja tohvelit!

Virittäydy tunnelmaan kynttilöillä ja eteerisillä öljyillä

Omaan kotiin saa luotua kylpylätunnelmaa vähällä vaivalla: kynttilät, tuoksut ja laadukkaat hoitotuotteet kylpyhuoneessa tekevät hemmotteluillasta erityisen. Vaikka kynttilöiden aika alkaa muuten olla tältä talvelta jo ohi, spa-tunnelman luomiseen ne soveltuvat vuoden ympäri. We love the planetin kookoskynttilät on tehty soijavahasta ja valettu aitoon kookospähkinään. Kookoskynttilät täyttävät kylpyhuoneen pehmeällä ja miedolla tuoksulla. Kookoskynttilä on hyvä valinta pieneen tilaan senkin puolesta, että se ei sisällä haitallisia kemikaaleja eikä se savuta. Tiesitkö, että soijavahan paloaika on myös noin kaksi kertaa normikynttilää pidempi?

Spa-iltaan voi yhdistää myös kehoa ja mieltä hoitavan aromaterapiasession. Eteerisillä öljyillä voidaan aktivoida sekä fysiologisia toimintoja että edesauttaa mielen tasapainoa. Eteeriset öljyt on höyrytislattu kasvien eri osista, ja valmis öljy sisältää jopa satoja kasvin tehoaineita. Eteerisistä öljyistä voi olla apua esimerkiksi unettomuuteen, kiputiloihin, voimattomuuteen ja väsymykseen. Kotikylpylään kannattaa valita rauhoittavia ja rentouttavia tuoksuja, kuten laventelia, kamomillaa, pelargoniaa, ylang ylangia, jasmiinia ja neilikkaa.

Sekoita muutama tippa eteeristä öljyä diffuuseriin tai löylyveteen. Eteerisiä öljyjä voi lisätä myös kylpyveteen, mutta tällöin niiden käyttö vaatii hieman esivalmisteluja, sillä eteeriset öljyt eivät liukene suoraan veteen. Sekoita eteerinen öljy siis ensin pieneen määrään hunajaa, kermaa tai saippualiuosta, ja lisää seos vasta sitten kylpyveteen.

Puhdistaudu ja rentoudu kylvyssä

Jos omistat kylpyammeen, voit laskea itsellesi rentouttavan kylvyn. Jos et omista kylpyammetta, on jalkakylpy yhtä hyvä vaihtoehto. Sekoita kylpyveden joukkoon kylpysuolaa, kylpymaitoa, eteeristä öljyä (ks. yllä) tai vaikkapa hunajaa. Kylpyveteen soveltuu erinomaisesti myös epsom-suola. Epsom-suolalla eli magnesiumsulfaattilla on lihaksia rentouttava vaikutus, ja sitä käytetään muun muassa kylpysuoloihin, jalkakylpyihin, ihon kuorintaan ja puhdistamiseen, kasvonaamioihin sekä hiusten ja hiuspohjan hoitoon. Epsom-suola sulaa hyvin kylpyveteen, ja sillä sanotaan olevan ihoa pehmentävä ja kosteuttava vaikutus.

Kylpysuola pehmentää ja kosteuttaa ihoa

Kylpysuolan voit myös valmistaa itse: Laita ilmatiiviiseen purkkiin kaksi desiä merisuolaa tai epsom-suolaa ja lisää muutama tippa valitsemaasi eteeristä öljyä sekä ruokalusikallinen kookosöljyä. Anna tekeytyä parin päivän ajan.

Nauti kylvystä hiljaisuudessa, kuuntele äänikirjaa tai laita päälle lempimusiikkiasi.

Sauna tehostaa tuotteiden vaikutusta

Spa-hoidot voi viedä myös saunaan, mikäli sellainen kodistasi löytyy. Löylyveteen voi sekoittaa saunatuoksuja tai eteerisiä öljyjä tuomaan tunnelmaa. Kokeile vaikkapa saunass perinteisesti käytettyjä koivun tai tervan tuoksuja.

Sauna on ihanteellinen paikka hiusnaamiolle, sillä saunan lämpö avaa hiuksen suomukerrosta ja näin ollen tehostaa naamion imeytymistä. Levitä siis lempihiusnaamiosi pestyihin ja pyyhekuivattuihin hiuksiin ja kietaise hiukset pyyhkeeseen, joka suojaa hiuksia liialta kuumuudelta. Anna naamion vaikuttaa hiuksissa pakkauksessa mainitun ajan: jos tuotteen vaikutusaikaa pidentää saunassa, on vaarana, että naamio kuivuu liikaa tai jää ihoon kiinni.

Saunan jälkeen iho on erityisen vastaanottavainen hoitotuotteille. Saunan jälkeen ihon voi kuoria kuolleesta ihosolukosta vartalonkuorinnalla. Kokeile vaikkapa Nurmeen pirteitä kuorintoja tai Flow Cosmeticsin aromaterapeuttisia kuorintavoiteita. Hiero kuorintavoidetta kostealle iholle ja huuhtele. Kuivaa pyyhkeellä taputellen, mutta vältä hankaamista. Näin kuorintavoiteen hoitavat rasvat pysyvät iholla. Flow Cosmeticsin kookos-sitruunakuorinnan voi myös antaa vaikuttaa hetkisen saunassa.

Saunomisen, peseytymisen ja kuorinnan jälkeen iho janoaa kosteutta. Kylpylähetken viimeistelee siis ihana vartalovoide. Levitä voide ylöspäin suuntautuvin liikkein pyyhekuivatulle iholle. Hieman kostea iho sitoo vartalovoiteen kosteutta ja näin voiteen tehoaineet purevat paremmin. Kevyt hieronta voiteen levityksen yhteydessä parantaa ihon verenkiertoa ja edistää myös voiteiden imeytymistä.

Kasvonaamio puhdistaa ja kirkastaa ihoa

Kasvohoito kruunaa kotikylpyläillan

Hemmotteluiltana voi keskittyä myös pelkästään kasvojen hoitoon tai tehdä kasvohoidot kylvyn tai saunomisen yhteydessä. Kasvokuorinta poistaa kuolleen ihosolukon, jolloin ihosta tulee pehmeämpi ja kirkkaampi, ja se pystyy vastaanottamaan paremmin kosteusvoiteen hoitavat ainesosat. Levitä puhdistetuille kasvoille ihotyyppisi mukainen kasvokuorinta. Rakeelliset kuorintatuotteet perustuvat mekaaniseen hierontaan, jolloin rakeet irrottavat kuolleen ihosolukon iholle hierottaessa. Rakeettomat kuorinnat, kuten hedelmähappokuorinnat, taas jätetään kasvoille vaikuttamaan hetkeksi aikaa, kunnes ne huuhdellaan pois.

Kuorinnan jälkeen voit vielä levittää iholle kasvonaamion. Ihosi tarpeesta riippuen kasvonaamion tehtävänä on silottaa, puhdistaa, kiinteyttää tai kirkastaa – valitse siis ihotyypillesi sopiva kasvonaamio. Esimerkiksi Les Argiles du Soleilin savijauheiden valikoimasta löytyy jokaiselle ihotyypille sopiva naamiopohja. Savijauhe sekoitetaan veteen, jolloin savihiukkaset turpoavat ja muodostavat tahnan, jolla on valtava imukapasiteetti. Savitahna sitoo itseensä lian ja kuolleet ihosolut vahingoittamatta ihon omaa suojakerrosta. Savi lisäksi supistaa ihohuokosia ja elvyttää ihon pintaverenkiertoa. Ja mikä parasta, Les Argiles du Soleil -savijauheita voi käyttää myös hiusnaamioina!

Kuorinnan ja naamion jälkeen iho on valmis ottamaan vastaan kaikki kosteuttavat ja ravitsevat tehoaineet. Viimeistele kasvohoito siis levittämällä iholle useampi kerros kosteuttavaa kasvovettä tai hoitonestettä, seerumi, kosteusvoide ja kasvoöljy. Kasvoöljy lukitsee kosteuden iholle ja ravitsee ihoa yön yli.

Kietoudu hoitojen jälkeen pehmeään kylpytakkiin, istahda sohvalle ja nauti hoitojen tuomasta rentoutuneesta olosta!

Tähän liittyvät tuotteet:

Testissä Bohon nestemäiset Fluid Foundation -meikkivoiteet

Teepuuöljy – luonnon oma antiseptinen aine

Näitä luetaan

Aloe vera tekee hyvää – sisäisesti ja ulkoisesti!
Aloe veran (suomeksi aaloen tai lääkeaaloen) lehtien sisällä on hyytelömäistä...
Melatoniini - Uusin trendiaine kosmetiikassa maailmalla!
Tässä artikkelissa tutustumme melatoniinin kasvavaan trendiin kosmeettisissa valmisteissa ja tarkastelemme...
Luonnollinen ihonhoitorutiini vuoden ympäri

Vuodenajat voivat vaikuttaa ihon kuntoon, esimerkiksi ilmojen kylmetessä iholla saattaa esiintyä...

Metsä kunniaan
Lue miten uutta suomalaista innovaatiota, Kuusisokeria, sisältävä Ole Hyvä Metsä -sarja sai...
LUONKOS - suomalainen ihonhoidon rituaali

Mitä jos ihonhoito olisi ihanaa, yksinkertaista ja toimivaa? Luonkos jotain ihanaa? Voiko...

Kuuden raaka-aineen puhdistusöljy ja kaksi muuta kevätihonhoidon timanttia.

Hyvästi kuiva talvi-iho, on aika palauttaa luontainen hehku kasvoille! Tuntuuko...

Metsämikrobit palauttavat fyysisen yhteytesi luontoon ja luovat terveemmän pohjan ihosi mikrobiomille
Saaren Taika metsämikrobikosmetiikka palauttaa fyysisen yhteytesi luontoon ja luo terveemmän pohjan ihosi...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.