Punatukkainen nainen metsässä

Radico-hiusväreistä

Mummini tunnettiin räikeän punaisista hiuksistaan. Näiden räikeän punaisten hiusten takana oli puhdas luonnollinen henna. Mummini muisti aina muistuttaa että päähän ei sitten saa mitään myrkkyjä laittaa, vain puhtaat ja aidot väriaineet ovat sallittuja. Nyt, monta vuotta myöhemmin alan olla samaa mieltä hänen kanssaan.

Itse olen ehtinyt värjätä hiuksiani aika nuoresta tytön tylleröisestä lähtien, suurinpiirtein ylä-aste ikäisestä. Tähän mennessä jo apua! Ainakin 15 vuotta. Aloitellut olen ihan perus marketin halvimmalla kotivärjäyspaketilla, välillä käyttänyt ihan perus kampaajaa. Värisävyt ovet olleet kaikkea räikeän punaisesta tumman ruskean kautta täysblondiin... Aina ja edelleenkin silti etsin sitä tiettyä täydellistä punaisen räikeää sävyä, joka ei tunnu olevan mikään niistä monista punaisista jotka minunkin päässäni vuosien varrella on ollut. Ei taida olla mummin punaisen voittanutta!

Jälkiviisaana on hyvä todeta että kaikki se kemikaalilasti, jota päähäni olen tuputtanut, on ollut ihan turhaa ja pitäisi aina kuunnella viisaampiaan. Toisaalta kiitos mummille, että sain tehdä omat virheeni ja oppia niiden kautta. Ja sitten itse aiheeseen: Radicon hiusvärit.

Parisen vuotta sitten aloin kasvattamaan tukkaani sillä ajatuksella, että kasvatan kaiken värjätyn pois ja annan oman värini tulla takaisin. Annan hiusten ja päänahan hengittää. Vuoden päivät hiuksiani kasvatin kunnes kaikki värjätty oli poissa ja toisen vuoden nautin tästä värjäämättömästä pehkostani. Sitten alkoi päätään nostaa ajatus hiusten värjäämisestä. Jotain uutta pitäis saada, tai no vanhaa, punaista. Joko löytyisi se oikea sävy?!?! Ja tällä kertaa ihan luonnollisilla aineilla.

Paluuta takaisin markettivärjäykseen tai "normaaleihin" hiusväreihin ei enää ollut. Alusta asti, kun olen niitä käyttänyt en ole pitänyt kemiallisesta pistävästä hajusta, enkä pienestä pistävästä tunteesta päänahassa. Mutta siis kauneutensa eteen pitää vähän kärsiä, eikö vaan?
No EI TODELLAKAAN, ei enää, eikä mistään hinnasta. Pehmeät hyvää tekevät kasvivärit päähän ja mumminikin hymyilee jo pilvenreunan takaa.

Radico Colour Me Organic värit valmistetaan siis luomuviljellyistä ayurveda kasveista ja yrteistä. Radicon Colour Me -värit ovat markkinoiden ensimmäinen 100% luomusertifioituja ainesosia sisältävä hiusvärisarja. Radico on toiminut Intiassa jo yli 30 vuoden ajan. Tietotaito värien tekemiseen on luja ja arvostettu. Radicolla uskotaan, että ihmisen hiukset kuvastavat ihmisen persoonallisuutta ja iho kuvastaa sisäistä kauneutta. Yrteistä ja kasveista valmistetut kasvivärit korostavat sopivalla tavalla luonnonmukaista kauneutta. Radicon värit peittävät harmaat ja palauttavat hiusten luonnollisen kiillon ja hohdon. Ne hoitavat ja suojaavat hiuksia ja hiuspohjaa. Radicolla värisävyjä löytyy laidasta laitaan.

Ensimmäisen värjäykseni tein Radicon puhtaalla hennalla ja se teki hiuksista luonnollisen punaiset, minulla sävy kaarsi hieman oranssiin. Kasviväreillä värjätessä värikartta on vain suuntaa antava. Omien hiusten väri ja kunto vaikuttaa siihen, millainen väristä loppupeleissä tulee. Kasvivärin sävy myös kehittyy värjäyksen jälkeen jopa seuraavat viisi päivää, jonka aikana ei hiuksia kannata pestä. Halusin kuitenkin vähän syvyyttä lisää ja hennan loppuun käytettyäni kokeilin nykyistä sävyäni Wine Red. Tämä on hyvä, aika lähellä sitä etsimääni punaista. Tosin olen jo lopettanut sen punaisen etsimisen, koska kasviväreillä värjättyäni olen tajunnut näiden värien olevan se juttu. Otan mielummin tämän punaisen, joka tekee väristä melkein niin luonnollisen, että voisi olettaa ettei hiuksia ole edes värjätty.

Radicon kotivärjäyspakkauksessa on siis mukana kaikki mitä värjäykseen tarvitset, vettä lukuunottamatta. Tämä paketti on muuten ensimmäinen paketti, joka minulla on koko värjäyshistoriani aikana ollut, jossa on mukana värin levittämiseen tarkoitettu sivellin. Siis niin hienoa! Hommasta ei tule yhtään niin sotkuista siveltimen kanssa. Purkissa on mukana myös käsineet ja myssy. Paketissa on annosteluohjeet eri pituisille hiuksille. Yksi paketti riittää jopa pitkien, puoleen selkään asti ulottuvien hiusten värjäykseen.

Väri sekoitetaan lämpimään veteen (itse kiehautin teenkeittimessä vettä). Värijauheesta ja vedestä sekoitetaan jogurttimainen tahna. Seos ei saa olla liian kuivaa, koska se ei levity kunnolla ja värijauhe jää kököiksi ja sen käsittelystä ei vaan tule mitään. (Been there done that!). Liian valuva seos se vaan taitaa valua päätä pitkin ikävästi. Kun lisää vettä pikkuhiljaa ja sekoittaa massasta tasaisen, niin hyvää tulee. Massahan ei siis tuoksu kemikaalikimaralta, päinvastoin nenään leijailee mukava luonnollinen märän metsän tuoksu. :P Ei se nyt mikään mielyttävimmästä päästä ole, mutta ainakin se kertoo että purkissa on luonnollista maanläheistä tavaraa.

Sitten ei muuta kuin levittelemään. Aloittaen hiusten tyvestä, sektori kerrallaan. Kun väri on levitetty tukkaan, kannattaa itselleen antaa vielä kunnon päähieronta, niin saa värin varmasti kaikkialle. Sitten ei muuta kuin koko komeus suihkulakin alle ja odottelemaan. Radicon väri ja yleensäkin kasvivärit saavat olla päässä pitkään, jotenka mikään hätähousujen homma tämä ei ole. Mitä kauemmin väri on päässä, sen tummempi, intensiivisempi sävy lopputuloksen pitäisi olla. Myös lämpö auttaa tähän asiaan. Itse välillä saunon kasvivärit päässäni myssyn alla. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

Kun väri on sitten vaikuttanut riittävän kauan, noin 1-3 tuntia, se pitää huuhdella pois. Huuhtele niin kauan, että vesi on jälleen kirkasta. Shampoota tai hoitoainetta ei käyttöohjeen mukaan tarvitse käyttää, mutta itse kyllä käytän hoitoainetta ihan vaan hiusteni pituuden takia. Lopputulos on luonnollinen, hiukset tuntuvat paksuilta ja terveiltä.

Kasviväreillä ei tarvitse myöskään pitää pitkiä taukoja värjäysten välillä. Jos tulos ei ollut halutunlainen ensimmäisellä kertaa, kannattaa toistaa värjäys uudestaan. Väriin vaikuttaa se onko hiuksia ennen värjätty, kuinka hyvässä kunnossa hiukset ovat ja niin edelleen. Minä ainakin olen nyt myynyt hiukseni kasviväreille ja suosittelen kaikkia niitä edes kerran kokeilemaan!

 

Radicon hiusvärit tilattavissa täältä!

 

 

Alunperin julkaistu 21.8.2017 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa.

Edellinen artikkeli

Tuisan Sade-sarja

Seuraava artikkeli

Mikromuovittomat kuorinnat

Näitä luetaan

Beauty Sleep – anna ihosi levätä ja uusiutua yön aikana!
Kauneusunet eivät ole myytti, vaan tosiasia. Ihon syvät kerrokset työskentelevät yöllä korjatakseen...
Dr. Hauschka: Paremman maailman luonnonkosmetiikkaa pintaa syvemmältä
Dr. Hauschka -sarjan ihonhoitotuotteet ovat hoitavuudessaan ainutlaatuisia. Niiden teho kumpuaa tarkkaan valituista,...
Laponie of Scandinavia – mutkatonta ja luonnollista hoitoa herkälle ja ongelmaiholle
Kotimainen Laponie of Scandinavia tekee pelkistettyjä ja helposti yhdistettäviä tuotteita, jotka hoitavat...
Taiga Cosmetics hurmaa Lapin luonnon tehoaineilla
Taiga Cosmeticsin tarina alkoi rakkaudestamme Suomen Lappiin ja sen karuun mutta kauniiseen...
Vuoden 2022 Hoitotuote: Moi Forest -metsäpölyvoidesarja
Hyviksenkin asiakkaiden keskuudessa suursuosion saavuttaneet Moi Forestin metsäpölyvoiteet on valittu Vuoden 2022...
F-beauty – luonnonkauneuden ja itsearvostuksen puolesta
F-beauty, eli Finnish Beauty, on suomalaista maanläheisyyttä huokuva kauneusfilosofia, jonka ytimessä on...
Esittelyssä Djusie, uusi kotimainen luonnonkosmetiikkasarja – mehukkainta ihonhoitoa Suomesta
Djusie on uusi suomalainen ihonhoitosarja, jonka tuotteet ovat Ecocert-sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Djusien visionääri...
Kuusenpihka, pohjoisten metsiemme nestemäinen kulta
Meillä suomalaisilla on aina ollut erityinen suhde metsään. Metsällä on ajateltu olevan...
Suomalainen luonnonkosmetiikka valmistuu maailman puhtaimmista raaka-aineista
Suomalaisen luonnonkosmetiikan kentällä on viime vuosina ollut vilkasta. Monia uusia laadukkaita sarjoja...
Miesten ihonhoito: hyvin hoidettu iho ja siisti parta tuovat itsevarmuutta
Kaukana ovat ne ajat, kun miehille tarpeellisiin kosmetiikkatuotteisiin laskettiin lähinnä shampoo, deodorantti...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.