Yin your skin -gua sha -kampa

Kosmeettisen gua shan ABC ja opas gua sha välineen valintaan

Gua sha on tällä hetkellä ylivoimaisesti kirkkain johtotähti kauneudenhoitomaailmassa eikä mikään ihme, sillä luonnonkivestä valmistetut välineet ovat paitsi kauniita, niillä saa aikaan konkreettisia ja todella näkyviä tuloksia, nopeasti. Kaiken lisäksi hoitamalla gua shalla kasvoja, tulee samalla hoitaneeksi myös vartaloa ja tasapainotettua hermostoa, koska hermopäätteiden ja meridiaanikanavien kautta vaikutukset ulottuvat kaikkialle kudoksiin.

Mitä gua sha on?

Guā shā tulee sanoista guā = raaputtaa, hangata ja shā = sairaus, punoittava jälki, petekia. Guā shā on perinteisen kiinalaisen lääketieteen kansanparannusmenetelmä, jota on käytetty tuhansien vuosien ajan erilaisten vaivojen, kipujen ja kolotusten hoitoon. Guā shāssa iholle tehdään luonnonkivestä valmistetulla välineellä napakoita vetoja. Hoito vilkastuttaa voimakkaasti hoidettavan alueen verenkiertoa ja nostaa ihon pintaan punoittavia pisteitä eli shān. Vaikka jäljet voivat näyttää paikoin todella hurjalta, guā shā hoito ei ole kivulias eikä hoitomenetelmässä käytetä runsaasti voimaa. Jälki häviää iholta muutaman päivän kuluttua. Shā nousee iholle helposti ja vain muutamalla vedolla niille alueille, joilla niin sanottu oireita aiheuttava patogeeni sijaitsee. Menetelmää käytetään sellaisten vaivojen hoitoon, jotka ovat jääneet kehossa ihon ja lihasten väliselle tasolle – tyypillisiä vaivoja ovat lihasjumit, vilustumiset ja pääkipu.

Guā shān vaikutuksia on myös tutkittu ja sen on todettu vilkastuttavan hoidettavan alueen verenkiertoa jopa 400 %. Monet hierojat ja fysioterapeutit käyttävät hoidoissaan guā shāsta juurensa juontavaa hoitomenetelmää faskioiden käsittelyyn, jota kutsutaan nimellä Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization. Siihen käytetyt välineet on valmistettu yleensä teräksestä.

Yin your skin -välineitä

Mitä on kosmeettinen gua sha?

Kasvoille tehtävässä gua sha -hoidossa ei ole tarkoitus nostaa iholle shata. Yin Your Skin kosmeettinen gua sha on yhdistelmä perinteisen kiinalaisen lääketieteen mukaista gua shaa, sidekudosmanipulaatiota ja lymfahierontaa. Hoito parantaa energian virtausta, verenkiertoa ja lymfanesteiden virtausta sekä vapauttaa jännityksiä sidekudoksista ja rentouttaa hermostoa.

Ihonhoitotuotteilla voidaan vaikuttaa ainoastaan ihon pintaan, epidermikseen, mutta sillä, mitä syvemmissä kerroksissa tapahtuu, on valtavan suuri merkitys ihon aineenvaihdunnalle, solujen uusiutumiselle, ihon ulkonäölle ja kasvojen muodolle. Kosmeettinen gua sha vaikuttaa syvemmälle, kuin mihin pelkät ihonhoitotuotteet pystyvät imeytymään. Kosmeettisen gua shan vaikutukset yltävät dermikseen, hypodermikseen, faskioihin, lihaksiin ja lisäksi se stimuloi tehokkaasti hermopäätteitä, joka vähentää ihon herkkyyttä, tehostaa ihon uusiutumiskykyä sekä parantaa sidekudosten kosteuspitoisuutta. Vaikutukset yltävät kirjaimellisesti ihosta ytimeen.

Kosmeettinen gua sha tuo iholle kiinteyttä, elinvoimaa ja kirkkautta sekä vähentää tehokkaasti turvotusta. Moni on todennut kosmeettisen gua shan olevan tehokas vaihtoehto injektiohoidoille, jolla saa hoitolatasoisia tuloksia. Säännöllisellä hoidolla useat gua shaajat ovat kokeneet voivansa vähentää käyttämiensä ihonhoitotuotteiden määrää.

Yin Your Skin kosmeettisen gua shan vaikutukset:

 • Ihon väri kirkastuu
 • Ihosta tulee kuulas ja elinvoimaisen näköinen
 • Kasvojen yleisilmeestä tulee rennompi
 • Rypyt voivat silottua ja veltostunut iho kiinteytyy
 • Ihon pinta tuntuu sileämmältä
 • Kasvojen piirteet ja luusto, kuten leukalinja ja poskipäät piirtyvät selkeämmin esille
 • Turvotus kasvoilla, silmien alla ja leuan alla vähenee
 • Kaksoisleuka pienenee
 • Silmät näyttävät kirkkaammilta ja ”suuremmilta”
 • Epäpuhtaudet voivat vähentyä
 • Ihon väri voi tasoittua
 • Punoitus ja ihon herkkyys voivat vähentyä
 • Aineiden imeytyminen ihoon parantuu

Kosmeettista gua shaa ei tule koskaan tehdään flunssaisena, jos lymfapisteet ovat kipeät ja turvonneet eikä vaurioituneelle iholle tai akuuteissa tulehdustiloissa.

Parhaiden tulosten saamiseksi hoidon tulee olla säännöllistä. Tulokset kumuloituvat pitkällä aikavälillä ja tekniikan kehittyessä. Hoito kannattaa tehdä ensimmäisen kolmen viikon ajan vähintään joka toinen päivä, jonka jälkeen tuloksia voi siirtyä ylläpitämään 2-3 kertaa viikossa.

Kosmeettisessa gua shassa tarvittavat välineet

Kosmeettiseen gua sha hoitoon tarvitaan kaksi tuotetta: kasvoöljy ja gua sha väline. Hoito tehdään puhdistetulle iholle, jolle on levitetty kasvoöljyä liukasteeksi. Sopiva määrä öljyä dekolteen, niskan, kaulan ja kasvojen hoitoon on noin kaksi pipetillistä.

Yin Your Skin Sileä Silky Facial Oil Kasvoöljy on kehitetty optimaaliseksi kasvoöljyksi kosmeettiseen gua shaan. Sen täyteläinen, silti ohut koostumus levittyy kasvoille kuin nestemäinen silkki, mutta ei imeydy liian nopeasti. Ravitseva öljy maksimoi hoitotulokset ja luo gua shaan ihanteellisen hoitotuntuman, jossa on nautinnollista viipyillä. Sileä on lisäksi täydellisen hoitava tehotuote käytettäväksi aamuin illoin ihonhoidossa, joka sopii kaikille ihotyypeille ja erityisesti samealle iholle, ikääntymisen merkkeihin, herkälle iholle, couperosalle, aknelle, rosacealle, atopialle ja pigmenttiläiskien hoitoon.

Näin valitset sopivan gua sha välineen:

Ihon kiinteyttämiseen, ryppyjen hoitoon ja turvotuksen poistamiseen:

Yin Your Skin Lahja Gua Sha Kasvolasta

Yin your skin lahja gua sha kasvolasta

Lahja kasvolasta on suunniteltu mukailemaan kasvojen muotoja. Se on tavanomaista lastaa pienempi ja näppärämpi väline, joka istuu täydellisesti kasvon luuston, leukaluun, poskipäiden ja silmänympärysten hoitamiseen. Jos gua sha on sinulle uutta ja pohdiskelet ensimmäisen välineen hankintaa, kasvolastasta tulee taatusti hyvä ystäväsi. Sen muotoilu auttaa sinua tutustumaan omien kasvojesi muotoihin ja oivaltamaan gua shan perustekniikat nopeasti. Sen jälkeen harjoitus tekee sinusta mestarin. Lahja kasvolasta sopii myös lahjaksi kaikille ihotyypeille.

Monitoimiväline päästä varpaisiin:

Yin Your Skin Lovi Gua Sha Kampa

Yin Your Skin Lovi Gua Sha Kampa

Lovi kampa on monikäyttöinen ja rakastettu klassikkoväline, jolla voit hoitaa koko kehoa. Kamman toisessa päässä olevalla U-kirjainten muotoisella osalla ja niiden väliin jäävällä lovella voit hoitaa leukalinjaa, poskipäitä, niskaa ja kaulaa. Pitkä sivu sopii sen sijaan dekolteen, kasvojen ja vartalon hoitamiseen. Päänahan käsitteleminen kammalla tuntuu suorastaan taivaalliselta ja karkottaa stressin kehosta miltei maagisella tavalla.

Pikakaunistukseen:

Yin Your Skin Kuulas Gua Sha Jaderulla

Yin Your Skin Lovi Gua Sha Kampa

Kuulas jaderulla on loistava kasvojen pikakaunistaja. Jo muutaman minuutin hoito jaderullalla herättää upean hehkun kavoille, kaulalle ja dekolteelle. Rullaus on helppo ja tehokas tapa vilkastuttaa ihon verenkiertoa ja kollageenin muodostusta. Rullauksen jälkeen iho tuntuu ja näyttää välittömästi napakalta, kirkkaalta ja kuulaalta. Rullaus auttaa ihonhoitotuotteitasi imeytymään optimaalisesti, jolloin saat niistä myös kaiken ravinnon ja elinvoiman ihosi käyttöön.

Rullausta ei tule tehdä tulehtuneelle ja herkälle iholle, couperosalle, rosacealle eikä iholle, jolla esiintyy epäpuhtauksia.

Artikkelin on kirjoittanut Yin Your Skinin perustaja Katja Kokko, joka tunnetaan holistisen ihonhoidon edelläkävijänä.

Tähän liittyvät tuotteet:

Beauty Sleep – anna ihosi levätä ja uusiutua yön aikana!

Havupuu-uutejuomalla parissa viikossa eroon ruusufinnistä

Näitä luetaan

Aloe vera tekee hyvää – sisäisesti ja ulkoisesti!
Aloe veran (suomeksi aaloen tai lääkeaaloen) lehtien sisällä on hyytelömäistä...
Melatoniini - Uusin trendiaine kosmetiikassa maailmalla!
Tässä artikkelissa tutustumme melatoniinin kasvavaan trendiin kosmeettisissa valmisteissa ja tarkastelemme...
Luonnollinen ihonhoitorutiini vuoden ympäri

Vuodenajat voivat vaikuttaa ihon kuntoon, esimerkiksi ilmojen kylmetessä iholla saattaa esiintyä...

Metsä kunniaan
Lue miten uutta suomalaista innovaatiota, Kuusisokeria, sisältävä Ole Hyvä Metsä -sarja sai...
LUONKOS - suomalainen ihonhoidon rituaali

Mitä jos ihonhoito olisi ihanaa, yksinkertaista ja toimivaa? Luonkos jotain ihanaa? Voiko...

Kuuden raaka-aineen puhdistusöljy ja kaksi muuta kevätihonhoidon timanttia.

Hyvästi kuiva talvi-iho, on aika palauttaa luontainen hehku kasvoille! Tuntuuko...

Metsämikrobit palauttavat fyysisen yhteytesi luontoon ja luovat terveemmän pohjan ihosi mikrobiomille
Saaren Taika metsämikrobikosmetiikka palauttaa fyysisen yhteytesi luontoon ja luo terveemmän pohjan ihosi...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.