Whamisa on huippusuosittua ja laadukasta korealaista luonnonkosmetiikkaa

Korealainen ihonhoito – testissä Whamisa-tuotteet

Maailmalla huippusuosion saavuttanut korealainen ihonhoitorutiini rantautui pari vuotta sitten myös Suomeen, kun luonnonkosmetiikkamaailman valovoimainen vaikuttaja Katja Kokko ryhtyi puhumaan K-beautyn puolesta. Tutustuimme korealaiseen ihonhoitorutiiniin Katja Kokon ohjeiden avulla ja testasimme, miten korealainen Whamisa-luonnonkosmetiikka toimii suomalaiselle sekaiholle.

Korealainen kauneusihanne 

Korealaisen kauneusihanteen pohjana on huolellisesti hoidettu ja hehkuva iho. Iho on ”dewy” – heleä, raikas, kostean näköinen, kiinteä ja tasainen. Koreassa nähdäänkin, että ihonhoito on meikkiä tärkeämpi. Korealaiset meikkaavat hyvin huomaamattomasti ja esimerkiksi puuteria ei käytetä lainkaan. Kaiken keskiössä on ihon kosteuttaminen – korealaisten naisten käsilaukuista löytyykin usein kasvosuihke ja kotoa ilmankostutin eli diffuuseri

Korea tunnetaan myös kosmetiikan edelläkävijämaana. Siellä kuluttajat odottavat kosmetiikalta ennen kaikkea innovatiivisuutta ja toimivuutta, eikä ostopäätöstä ohjaa brändiuskollisuus.

Whamisa – sertifioitua luonnonkosmetiikkaa

Whamisa on toistaiseksi ainoa sertifioitu korealainen luonnonkosmetiikkasarja. Whamisan tuotteissa tarpeettomat säilöntäaineet, täyteaineet ja muut turhakkeet on jätetty kokonaan pois. Näin tuotteet sisältävät vain ne aineet, jotka ovat ihon hyvinvoinnin kannalta hyödyllisiä. 

Whamisan tuotteet eivät sisällä lisättyä vettä, vaan puhdistetun veden sijaan ne sisältävät kasviuutteita, kasvimehuja tai kasvivettä. Lisäksi kasviraaka-aineet on fermentoitu eli maitohappokäytetty. Fermentointi on prosessi, jossa syntyy maitohappoa, peptidejä ja antioksidantteja – näin fermentoitujen tuotteiden sisältämien antioksidanttien ja ravintoaineiden pitoisuudet ovat korkeampia kuin ei-fermentoitujen tuotteiden. Maitohappo paitsi ylläpitää ihon pH:ta ja tervettä bakteerikantaa, se aktivoi ihon mikroverenkiertoa sekä kuorii hellävaraisesti ihoa maitohapon sisältämien AHA-happojen avulla.   

Whamisan tuotteet ovat niin tehokkaita ja aktivoivia, että niitä ei suositella erittäin herkälle tai ruusufinniin taipuvalle iholle. Tällainen iho tarvitsee ensisijaisesti ihoa tasapainottavia ja rauhoittavia tuotteita.

Korealaisen ihonhoidon vaiheet Whamisan tyyliin 

Korealaiset paneutuvat ihonhoitoon täysin eri tavalla kuin esimerkiksi suomalaiset keskimäärin. Koreassa naiset ja tytöt hoitavat ihoaan nimittäin 10-vaiheisella ihonhoitorutiinilla, joka kuulostaa aluksi monimutkaiselta, vaikkei se sitä loppupeleissä ole. Usko pois – itsekin melko vaatimattomana kosmetiikan kuluttajana säikähdin vaiheiden määrää ensinäkemältä, mutta lopulta jokainen vaihe alkoi tuntua loogiselta. 

1. Öljypuhdistus

Öljypuhdistuksessa 1–2 painallusta puhdistusöljyä hierotaan kuiville kasvoille ja kaulalle noin minuutin ajan. Sen jälkeen kasvot ja kaula huuhdellaan vedellä, pyyhitään musiiniliinalla tai pyyhkeellä ja jatketaan 2. vaiheeseen.

Öljypuhdistuksessa öljyä hierotaan kuivalle iholle, jonka jälkeen kasvot huuhdellaan ja kuivataan

2. Vesipohjainen puhdistus

Levitä puhdistusöljyn jälkeen iholle joko puhdistusvoide tai puhdistusgeeli. Kastele aluksi sormet veteen, vaahdota tuote kämmenessä, hiero huolellisesti kaulalle ja kasvoille ja huuhtele lopuksi vedellä. Tämän vaiheen voi jättää välistä, mikäli ihosi on todella kuiva. Whamisan valikoimista löytyy myös miehille suunnattu puhdistusaine.

3. Kuorinta (noin kerran viikossa)

Whamisan kuorinnat ovat hellävaraisia hedelmähappokuorintoja

Kuorinta kannattaa tehdä maksimissaan kerran viikossa, harvemminkin. Korealaisessa kosmetiikassa kuorinnat tehdään tyypillisesti rakeettomina entsyymi- tai hedelmähappokuorintoina, eikä mekaanisina kuorintoina, joka on yleisesti käytetyin tapa.

Whamisan kuorintatuotteet ovat mietoja hedelmähappokuorintoja, jotka eivät ärsytä ihoa voimakkaasti.

Whamisan kuorinalaput sekaiholle

Whamisa Fruits Peeling Finger Mitt -kuorintalaput on tarkoitettu sekaiholle

Whamisan kuorinta-aineet on imeytetty lappuihin, joilla kasvot ja kaula pyyhitään. Sen jälkeen aineen annetaan vaikuttaa noin 10 minuuttia iholla ja lopuksi iho huuhdellaan puhtaaksi vedellä.

Whamisa kuorinta-aine on imeytetty lappuihin

Whamisa-kuorina-aine on imeytetty käteviin kasvolappuihin

Lappu oli helppokäyttöinen ja kuorinnasta jäi iholle ilmava, hengittävä olo. Oma ihoni ei ainakaan punoittanut käsittelyn jälkeen, vaan näytti puhdistetulta ja kuulaalta.

Kuorinnat on suunniteltu:

4. "7 Skin Method" eli kasvoveden imeytys

Korealaisessa ihonhoidossa kasvoveden rooli on hieman erilainen kuin muualla maailmassa. Korealainen kasvovesi on tyypillisesti koostumukseltaan paksumpaa hoitonestettä, jota levitetään kasvoille aina käsin, eikä pumpulilla. Nimitys "7 Skin Method" tulee tavasta imeyttää kasvovettä iholle seitsemän ohutta kerrosta. Kuulostaa työläältä, mutta lopputulos on Katja Kokon mukaan niin huomattava, että vaiva kannattaa.

Levitä kasvovettä kämmenelle hyvin pieni määrä, jonka jälkeen hiero kämmenet yhteen ja aseta kädet kasvoille. Anna käsien lämmittää ihoa ja lähde painelemaan rauhallisessa tahdissa kasvovettä ihoon. Ihon lämpeneminen edesauttaa kasvoveden sisältämien hoitavien aineiden imeytymistä. Toista seitsemän kertaa ja odota kerrosten välissä niin kauan, että edellinen kerros on imeytynyt kokonaan.

Katja Kokon mukaan 7 Skin Methodia ei tarvitse tehdä joka aamu ja ilta – esimerkiksi 3–4 iltana viikossa riittää mainiosti. Muina puhdistushetkinä voit levittää kasvovettä 1–2 kerrosta. Tärkeintä kuitenkin on, että teet sen käsin. Kokko huomauttaa, että ensimmäisinä kertoina iho saattaa hieman punottaa käsittelystä, sillä metodi aktivoi ihoa tehokkaasti ja saa toivotut aktiiviset aineet imeytymään syvälle ihoon.

Whamisa kasvovesi ja misellivedet ovat korealaista luonnonkosmetiikkaa

Whamisa kasvovedet on suunniteltu:

 5. Sheet mask eli "kangasnaamio"

Sheet mask on korealainen tapa korvata seerumi. Nämä kangasnaamioksikin kutsutut kasvonaamiot pakataan yksittäin seerumia sisältävään pakkaukseen. Naamio on pakkauksessa kahdessa osassa – ensimmäiseksi kasvoille kannattaa asetella naamion alaosa ja sen jälkeen vasta yläosa. Naamio saa vaikuttaa iholla 20–30 minuuttia, jonka jälkeen naamion kiinteä osuus poistetaan ja iholle jäänyt seerumi taputellaan ihoon käsillä.

Whamisa-kasvonaamion on korealainen tapa korvata seerumi

Geelimäisen, mutta kiinteän naamion avulla seerumi saadaan imeytymään ihoon mahdollisimman tehokkaasti. Tämän lisäksi sheet mask kosteuttaa ihoa hyvin tehokkaasti. Katja Kokko suosittelee sheet maskin käyttöä oman ihon kunnon mukaan tai 2–3 kertaa viikossa. 

Whamisa Fruits Sheet Mask on kertakäyttöinen kasvonaamio on ihoa ravitseva ja kosteuttava hydrogeelinaamio kaikille ihotyypeille.

Whamisan sheet maskit valmistetaan aloe verasta ja kasvipohjaisesta selluloosasta.

Whamisan kasvonaamio ravitsee, kosteuttaa ja kirkastaa ihoa.

Itse huomasin sheet maskin todella kosteuttavan, silottavan ja heleyttävän omaa ihoani jo yhden käyttökerrän jälkeen! Uskon, että tämä on tuote, joka tekee hyvää lähes poikkeuksetta jokaisen iholle, erittäin herkkäihoisia lukuunottamatta. Naamiossa oli myös miellyttävän hento, hieman kukkainen tuoksu.

Whamisan kasvonaamiot on suunniteltu:

6. Silmänympärysvoide

Silmänympärysvoidetta suositellaan korealaisessa ihonhoidossa käytettäväksi aamuin illoin. Katja Kokko kehottaa annostelemaan silmänympärysvoidetta pieni määrä nimettömälle sormelle, josta sen voi jakaa myös toiselle nimettömälle. Voide levitetään kevyesti sivellen silmän sisänurkasta ulkonurkkaan kulmaluun alapuolelle ja alaluomelle niin kauan, että se on kunnolla imeytynyt. Whamisan silmänympärysvoidetta voi käyttää halutessaan myös seerumina.

7. Lotion eli kosteusemulsio

Ihon kosteutusta jatketaan kosteusemulsiolla, joka sisältää myös ihoa pehmentäviä ja ravitsevia kasviöljyjä. Kasviöljyt myös estävät kosteuden haihtumisen iholta. 

Whamisan kosteusemulsiot on suunniteltu:

8. Cream eli voide

Tämä vaihe sopii erityisesti erittäin kuivalle ja talvi-iholle. Voidetta käytetään Whamisan mukaan kosteusemulsion päällä lisäkosteuttajana. Katja Kokko kuitenkin suosittelee levittämään voiteen kosteusemulsion alle, koska voide on yllättävän vetistä ja korealainen ihonhoito on tarkoitettu toteutettavaksi ohuimmasta koostumuksesta täyteläisimpään. Nimitys "cream" viittaa täyteläisempään voiteeseen, mutta koska Whamisan voiteet eivät sisällä turhia sakeuttajia, on voide yllättävän juoksevaa.

Whamisan voiteet on suunniteltu:

9. Kasvoöljy

Vesikosteutuksen lisäksi iho tarvitsee rasvoja ja niiden tuomaa hoitavuutta. Kasviöljyjen sisältämät rasvahapot vahvistavat ihon suojamekanismeja, ravitsevat ihon hyviä mikrobeja, alentavat tulehdusta, pehmentävät ihoa ja ylläpitävät ihon kosteustasapainoa. Kokon mukaan tämä onkin vaihe, jota ei kannata jättää välistä. 

Whamisan kasvoöljy on muiden Whamisan tuotteiden tapaan erittäin riittoisaa. Annostele sitä muutama tippa kämmenelle, hiero kädet yhteen ja sivele öljy kasvoille, kaulalle ja decolteelle.

Whamisan kosteusvoiteet ja ihoöljy ovat olennainen osa korealaista ihonhoitorutiinia

10. Aurinkosuoja

Korealaisen ihonhoitorutiinin viimeinen vaihe on ihon suojaaminen auringolta. Tähän tarkoitukseen sopii mainiosti Whamisan BB-voiteet, joiden aurinkosuojakerroin on SPF 50+. Whamisan BB-voiteet hoitavat ihoa tehokkaasti ja auttavat peittämään punotusta ja epätasaisuuksia kuitenkaan tukkimatta ihohuokosia. Lopputulos on puolipeittävä, kuulas ja luonnollinen. 

Tutustu tästä kaikkiin Whamisa-tuotteisiin >>

 

Lähteet:

Katja Kokko, Korealainen ihonhoitorutiini by Whamisa

Murumuru – suomalaista luonnonkosmetiikkaa herkälle iholle

Patykan edulliset uutuudet ovat täynnä luonnonkosmetiikan trendikkäitä tehoaineita

Näitä luetaan

Melatoniini - Uusin trendiaine kosmetiikassa maailmalla!
Tässä artikkelissa tutustumme melatoniinin kasvavaan trendiin kosmeettisissa valmisteissa ja tarkastelemme...
Luonnollinen ihonhoitorutiini vuoden ympäri

Vuodenajat voivat vaikuttaa ihon kuntoon, esimerkiksi ilmojen kylmetessä iholla saattaa esiintyä...

Metsä kunniaan
Lue miten uutta suomalaista innovaatiota, Kuusisokeria, sisältävä Ole Hyvä Metsä -sarja sai...
LUONKOS - suomalainen ihonhoidon rituaali

Mitä jos ihonhoito olisi ihanaa, yksinkertaista ja toimivaa? Luonkos jotain ihanaa? Voiko...

Kuuden raaka-aineen puhdistusöljy ja kaksi muuta kevätihonhoidon timanttia.

Hyvästi kuiva talvi-iho, on aika palauttaa luontainen hehku kasvoille! Tuntuuko...

Metsämikrobit palauttavat fyysisen yhteytesi luontoon ja luovat terveemmän pohjan ihosi mikrobiomille
Saaren Taika metsämikrobikosmetiikka palauttaa fyysisen yhteytesi luontoon ja luo terveemmän pohjan ihosi...
Puhdas+ Beauty DNA kertoo ihosi geneettiset salaisuudet
Pohdi hetki seuraavia kysymyksiä ja mieti, mikä niistä kuvaa ihoasi parhaiten: Reagoiko ihosi...
Dr. Hauschka Med – hoitavaa apua herkälle ja kuivalle iholle
Saksalaisen Dr. Hauschka-luonnonkosmetiikkasarjan Med-ihonhoitolinja on löytänyt vakiokäyttäjänsä jo herkkäihoisista...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.