Suomen metsistä saadaan parantavaa havupuu-uutetta

Suomen metsistä löytyy huikeita parantavia aarteita

Suurimmalle osalle meistä on tarjolla lähellä terveyttä ja hyvinvointia tukeva aarreaitta jonka valitettavan usein unohdamme. Ympärillämme on vielä puhtaita metsiä, josta jokainen meistä voi ammentaa terveyttä ja hyvinvointia.

Metsässä oleskelun terveysvaikutukset

Tutkimusten mukaan jo muutaman minuutin oleskelu metsässä auttaa vähentämään stressiä – ja jo viidentoista minuutin oleskelu auttaa laskemaan verenpainetta. Lähde nauttimaan metsästä yksin tai kaverin kanssa, tai tee pitkä kävelylenkki koiran kanssa. Jätä kännykkä kotiin ja nauti metsän rauhasta – ota vaikka eväät pieneen reppuun ja nauti kiireetön ateria ilman meteliä ja jatkuvaa hälinää.

Metsissä oleskelu on täysin ilmaista, ja jopa pääkaupunkiseudulla asuville niitä löytyy usein yllättävän läheltä.

Kotimaiset marjat

Kotimaiset marjat ovat luultavasti terveellisintä ravintoa mitä maailmasta löytyy. Ne sisältävät vain vähän energiaa, mutta valtavasti antioksidantteja. Esimerkiksi mustikasta on löydetty yli tuhat vaikuttavaa aineosaa, joiden kaikkien vaikutuksia tutkijat eivät ole vielä pystyneet selvittämään.

On arvioitu, että kotimaan metsissä kasvavista marjoista poimitaan vuosittain talteen vain 5-10 % - eli metsiin jää joka vuosi valtavasti superterveellisiä luonnon omia monivitamiineja.

Marjojen poiminen on varmasti parasta hyötyliikuntaa jota voi keksiä. Marjoja kannattaa ehdottomasti syödä läpi vuoden, ja syödä niitä monipuolisesti - mustikoita, puolukoita, mustaherukoita, karpaloita, tyrniä ja lakkoja. Jokaisella marjalla on omat terveysvaikutukset ja vaikuttavat aineet, siksi niitä kannattaa syödä mahdollisimman monipuolisesti.

Terveyttä havupuujuomasta

Yksi terveyskauppojen myydyimmistä tuotteista on ollut jo pitkään havupuusta valmistettu terveysjuoma – jonka terveysvaikutuksille löytyy kokemusperäisen tiedon lisäksi mielenkiintoista tutkimusnäyttöäkin.

Männyn biokemikaalit saattavat tulevaisuudessa olla syöpien hoito- ja torjuntakeino sekä vähentää lihavuuden haittoja. Lauri Polari osoittaa Turun yliopistoon tekemässään väitöstutkimuksessa havupuista eristettyjen yhdisteiden olevan mahdollisesti hyödynnettävissä yleisten sairauksien kuten eturauhassyövän torjunnassa.

Polari kertoo, että rakenteeltaan samankaltaisia molekyylejä kuin havupuiden yhdisteet, esiintyy runsaasti myös terveellisenä pidetyssä ruokavaliossa. Esimerkkeinä hän mainitsee polyfenolit marjoissa, rypäleissä, ja pellavan siemenissä, joiden kulutus on yhdistetty käänteisesti muun muassa joidenkin syöpien esiintymiseen sekä lihavuuteen liittyviin haittoihin.

Lue tutkimus tästä >>  

Kotimainen Puhdas+ on tuonut markkinoille kolme erilaista, täysin lisäaineetonta Puhdas+ Havupuu-uutejuomaa. Yhden makeuttamiseen on käytetty kotimaista hunajaa, yhdestä löytyy havupuun terveysvaikutuksia tukevaa kotimaista metsämustikkaa ja kolmas on yksinkertainen maustamaton versio tästä luonnon omasta superjuomasta.

Tähän liittyvät tuotteet

Edellinen artikkeli

Vahvista silmiäsi

Seuraava artikkeli

Mikko Koivu käyttää Luneraa ehkäisemään flunssaa

Näitä luetaan

Celsius täydentää energistä elämäntyyliä täydellisesti
Celsius -energiajuomat on kehitelty kaikille, jotka nauttivat terveestä ja aktiivisesta elämäntyylistä.
Täysin uniikki Nokkos Kombucha valloittaa maistajansa
Aika ennen Nokkos Kombuchaa oli sekin hyvää aikaa. Suklaamaakari-Sampsa rakensi suklaatehtaita kuin...
Kauraverso on Vuoden 2022 Rohdoskasvi
Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto on valinnut perinteisenä luonnonlääkkeenä tunnetun kauraverson Vuoden 2022 Rohdoskasviksi....
Kotimaiset Express Diet -tuotteet moderneissa paastoissa
Erilaiset paastot ovat nousseet rakettimaisesti suosioon terveystietoisten kuluttajien keskuudessa. Näillä tarkoitetaan perinteisiä...
Vida NAC + seleeni vahvistaa immuniteettia
N-asetyylikysteiini+seleeni -tuote valittiin terveystuotealan vuoden 2022 Terveystuotteeksi, eikä syyttä. N-asetyylikysteiini on ravinnosta...
Hyvää sydämelle — hyvää koko keholle
Sydänviikkoa kannattaa viettää joka ikinen viikko: sinä ja sydämesi olette taatusti kaiken...
Vahva ja suomalainen Pinena-männynkuoriuutetabletti
Ravintorengas Oy on monelle tuttu terveysalan yritys, jonka Karin Havupuu-uutejuomaa on valmistettu...
Nordaid – innovatiivisia, tehokkaita ja laadukkaita vitamiinisuihkeita
Nordaid on Tallinnassa toimiva ravintolisävalmistaja, joka valmistaa korkealaatuisia vitamiineja, kivennäisaineita ja probiootteja....
Vogel-valmisteita eläinten hyvinvoinnin tueksi
Myös eläinten hyvinvoinnin tukemiseksi on olemassa erilaisia ravintolisiä ja rohdosvalmisteita. Esimerkiksi mietoja...
Nauti yrttisi fermentoituna
Terranova on tuonut ravintolisähyllyihin fermentoitujen yrttien valikoiman: kurkuman, inkiväärin, ashwagandhan ja mustan...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.