Suomen metsistä saadaan parantavaa havupuu-uutetta

Suomen metsistä löytyy huikeita parantavia aarteita

Suurimmalle osalle meistä on tarjolla lähellä terveyttä ja hyvinvointia tukeva aarreaitta jonka valitettavan usein unohdamme. Ympärillämme on vielä puhtaita metsiä, josta jokainen meistä voi ammentaa terveyttä ja hyvinvointia.

Metsässä oleskelun terveysvaikutukset

Tutkimusten mukaan jo muutaman minuutin oleskelu metsässä auttaa vähentämään stressiä – ja jo viidentoista minuutin oleskelu auttaa laskemaan verenpainetta. Lähde nauttimaan metsästä yksin tai kaverin kanssa, tai tee pitkä kävelylenkki koiran kanssa. Jätä kännykkä kotiin ja nauti metsän rauhasta – ota vaikka eväät pieneen reppuun ja nauti kiireetön ateria ilman meteliä ja jatkuvaa hälinää.

Metsissä oleskelu on täysin ilmaista, ja jopa pääkaupunkiseudulla asuville niitä löytyy usein yllättävän läheltä.

Kotimaiset marjat

Kotimaiset marjat ovat luultavasti terveellisintä ravintoa mitä maailmasta löytyy. Ne sisältävät vain vähän energiaa, mutta valtavasti antioksidantteja. Esimerkiksi mustikasta on löydetty yli tuhat vaikuttavaa aineosaa, joiden kaikkien vaikutuksia tutkijat eivät ole vielä pystyneet selvittämään.

On arvioitu, että kotimaan metsissä kasvavista marjoista poimitaan vuosittain talteen vain 5-10 % - eli metsiin jää joka vuosi valtavasti superterveellisiä luonnon omia monivitamiineja.

Marjojen poiminen on varmasti parasta hyötyliikuntaa jota voi keksiä. Marjoja kannattaa ehdottomasti syödä läpi vuoden, ja syödä niitä monipuolisesti - mustikoita, puolukoita, mustaherukoita, karpaloita, tyrniä ja lakkoja. Jokaisella marjalla on omat terveysvaikutukset ja vaikuttavat aineet, siksi niitä kannattaa syödä mahdollisimman monipuolisesti.

Terveyttä havupuujuomasta

Yksi terveyskauppojen myydyimmistä tuotteista on ollut jo pitkään havupuusta valmistettu terveysjuoma – jonka terveysvaikutuksille löytyy kokemusperäisen tiedon lisäksi mielenkiintoista tutkimusnäyttöäkin.

Männyn biokemikaalit saattavat tulevaisuudessa olla syöpien hoito- ja torjuntakeino sekä vähentää lihavuuden haittoja. Lauri Polari osoittaa Turun yliopistoon tekemässään väitöstutkimuksessa havupuista eristettyjen yhdisteiden olevan mahdollisesti hyödynnettävissä yleisten sairauksien kuten eturauhassyövän torjunnassa.

Polari kertoo, että rakenteeltaan samankaltaisia molekyylejä kuin havupuiden yhdisteet, esiintyy runsaasti myös terveellisenä pidetyssä ruokavaliossa. Esimerkkeinä hän mainitsee polyfenolit marjoissa, rypäleissä, ja pellavan siemenissä, joiden kulutus on yhdistetty käänteisesti muun muassa joidenkin syöpien esiintymiseen sekä lihavuuteen liittyviin haittoihin.

Lue tutkimus tästä >>  

Kotimainen Puhdas+ on tuonut markkinoille kolme erilaista, täysin lisäaineetonta Puhdas+ Havupuu-uutejuomaa. Yhden makeuttamiseen on käytetty kotimaista hunajaa, yhdestä löytyy havupuun terveysvaikutuksia tukevaa kotimaista metsämustikkaa ja kolmas on yksinkertainen maustamaton versio tästä luonnon omasta superjuomasta.

Tähän liittyvät tuotteet:

Vahvista silmiäsi

Mikko Koivu käyttää Luneraa ehkäisemään flunssaa

Näitä luetaan

Suomalainen Leader – innovatiiviset urheiluravinteet ja eväät aktiiviseen elämään!
Leader on olemassa, jotta sinulla olisi mahdollisuus aktiiviseen ja terveelliseen, kokonaisvaltaisesti...
Top-tuotteet hyvinvoivaan kesään!
Kesällä lomaillaan, nautitaan hyvästä ruoasta ja yhteisestä ajasta perheen sekä ystävien kesken....
Suihkemuotoinen vitamiini käyttää ohituskaistaa – hyödynnä tehokas imeytyminen
Olet mitä syöt, on tuttu sanonta. Niin ruoan kuin ravintolisienkin...
5 vinkkiä aivojen hyvinvointiin, muistiin ja keskittymiseen
Elämme ajassa, joka kannustaa istumaan. Todella moni istuu päivän mittaan...
Kolmen viikon testi paljastaa: curaMIN helpottaa nivelvaivoja, 93 % testaajista raportoi selkeitä parannuksia
Sekä kliiniset kaksoissokkotutkimukset että biohakkereista koostuvan testiryhmän käyttökokemukset todistavat kiistattomasti Harmonia curaMINinin...
Geenitestauksen hyödyt stressinhallinnassa
Stressi on luonnollinen kehon ja mielen reaktio, joka käynnistyy tilanteissa,...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.