Smoothie on helppo ja nopea aamiainen.

Miksi sinunkin tulisi juoda enemmän smoothieita?

Smoothiet ovat helppo ja ravintorikas vaihtoehto niin arjen kiireisiin hetkiin kuin perjantai-illan nautiskeluunkin. Erilaisia mahdollisuuksia on pilvin pimein, ja varmasti jokaiselle löytyy omaan makuun sopiva yhdistelmä. Tässä muutama syy, miksi juuri sinun tulisi lisätä ruokavalioosi enemmän terveellisiä smoothieita;

1. Helppo ja nopea aamiainen

    Kaipaamme arkeemme helppoja ja nopeita ratkaisuja. Smoothiet ovat yksi sellainen. Hedelmät ja vihannekset on helppo pilkkoa jääkaappiin valmiiksi, jolloin aamulla tarvitsee vain heittää blenderiin sopiva määrä, ja nauttia. Voit myös pakastaa esimerkiksi banaania, jolloin saat smoothiestasi kermaisempaa koostumukselta. Näin voit loihtia helposti myös terveellisiä herkkuja, esimerkiksi nice creamia! Aamiainen on valmis muutamassa minuutissa, ja se on helppo napata vaikka mukaan nautittavaksi työmatkalle, tai palkkariksi aamutreenin jälkeen.

    Yleinen harhaluulo on, että smoothie ei ole tarpeeksi täyttävä vaihtoehto. Täyteläisemmän smoothien saat kun lisäät sekaan hieman kuituja. Esimerkiksi pellavansiemenet tai psyllium auttavat pitämään nälän loitolla hiukan pidempään. Toinen hyvä keino on heittää sekaan kaurahiutaleita. Kauran beetaglukaani auttaa pitämään nälän loitolla, ja jaksat paremmin töissä lounasaikaan asti. Smoothie on vatsaystävällinen vaihtoehto, joka voi tuoda apua herkkävatsaisille.

    Smoothiet ovat helppoa ravinnerikasta ruokaa.

    2. Määrällisesti enemmän ravintoaineita

      Smoothien sekaan saat huomaamatta lisättyä enemmän hedelmiä, kuin mitä tulisi syötyä kokonaisena kerralla. Smoothiemuodossa ravintoaineet säilyvät täysin ennallaan, jos smoothie nautitaan heti. Sekaan on myös helppo sekoittaa vaikkapa lehtikaalta, pinaattia, tai parsakaalta, jotka ovat ravintoarvoiltaan ihan superfoodeja - mutta eivät välttämättä ole maultaan kaikkien mieleen. Näin tulet huomaamattasi nauttineeksi myös inhokkivihanneksiasi.

      Voit myös lisätä spirulinaa, macaa tai muita terveellistä ruokavaliota tukevia superfoodeja mukaan. Esimerkiksi nämä Puhdistamon smoothiejauheet sisältävät useita superfoodeja, ja antavat oivan lisäyksen jo valmiiksi terveelliselle smoothielle.  Esimerkiksi Puhdistamon vihersmoohtiejauhe sisältää 7 eri vihreää, esimerkiksi spirulinaa, chlorellaa ja tocoa. Superfoodit ovat hyödyllisiä niin tavalliselle arkiaktiiville, kuin superliikkujallekkin.

      Vaikka käytännössä ravinto-aineet on mahdollista saada ruoasta, joskus helpompaa on nauttia ne jauheena smoothieen sekoitettuna. Jauheiden ja lisäravinteiden tarkoitus on tukea jo valmiiksi hyvin koostettua ruokavaliota. Smoothiejauheet ovatkin helppo tapa ylläpitää ravintoaineden saantia myös silloin, kun tietää ruokavalion olevan hieman heikompi, esimerkiksi reissussa ollessa.

      3. Makeanhimon taltuttaminen

        Smoothieista saa tehtyä todella makeita lisäämällä niihin esimerkiksi banaania. Kuulostaako mikään paremmalta kuin herkku, jota voi nauttia hyvällä omallatunnolla vaikkapa päivittäin? Esimerkiksi Puhdistamon suklaajauheella saa loihdittua todella herkullisia suklaisia smoothieita. Sillä pitäisi saada taltutettua kovempikin makeanhimo.

        Valmistuksessa on vain mielikuvitus rajana! :) Yksi hyvä yhdistelmä on tehdä smoothie esimerkiksi banaanista, avokadosta, mantelimaidosta ja Puhdistamon suklaasmoothiejauheesta. Jos maltat – jätä smoothie valmistuksen jälkeen hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Koostumus on ihanan kermainen, ja muistuttaa suklaapuddingia. Nam nam!

        Suklaasmoothie on hyvä keino taltuttaa makeanhimoa.

        Tähän liittyvät tuotteet:

        Kahden Terveyskaista-tuotteen ostajalle ilmainen D-vitamiini (Kampanja on päättynyt)

        Solgarilla laatu on ollut johtava periaate 70 vuotta

        Näitä luetaan

        Kolmen viikon testi paljastaa: curaMIN helpottaa nivelvaivoja, 93 % testaajista raportoi selkeitä parannuksia
        Sekä kliiniset kaksoissokkotutkimukset että biohakkereista koostuvan testiryhmän käyttökokemukset todistavat kiistattomasti Harmonia curaMINinin...
        Geenitestauksen hyödyt stressinhallinnassa
        Stressi on luonnollinen kehon ja mielen reaktio, joka käynnistyy tilanteissa,...
        Kombucha – Parempi vaihtoehto perinteisille virvoitusjuomille
        Se tunne, kun siemaiset kylmää virvoitusjuomaa kuumana kesäpäivänä tai saunan...
        Monipuolinen magnesium – Löydä itsellesi sopivin!
        Mitä on magnesium – ja mitä hyötyä sen nauttimisesta on?
        Voita uupumus ja vahvista vastustuskykyä: Biohakkerin vinkit stressinhallintaan ja resilienssin kehittämiseen
        Lue tästä jutusta biohakkeri & tietokirjailija Olli Sovijärven konkreettisia neuvoja stressinhallintaan, uupumuksesta...
        Mihin lisäravinteita tarvitaan?
        Mihin lisäravinteita tarvitaan ja mitkä ovat liikkujan kannalta tärkeimmät urheiluravinteet?
        Luonnollinen apu positiivisempaan mielialaan
        Natura Median Safran-kapselit on valmistettu Suomessa, ja ne sisältävät ainoana vaikuttavana aineenaan...
        Miten optimoida ravintolisien imeytyminen?
        Hyvinvointiamme edistää vain sellainen ravintolisä, jonka elimistö kykenee käyttämään hyödyksi.Tästä...

        Kirjoita kommentti

        Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.