Smoothie on helppo ja nopea aamiainen.

Miksi sinunkin tulisi juoda enemmän smoothieita?

Smoothiet ovat helppo ja ravintorikas vaihtoehto niin arjen kiireisiin hetkiin kuin perjantai-illan nautiskeluunkin. Erilaisia mahdollisuuksia on pilvin pimein, ja varmasti jokaiselle löytyy omaan makuun sopiva yhdistelmä. Tässä muutama syy, miksi juuri sinun tulisi lisätä ruokavalioosi enemmän terveellisiä smoothieita;

1. Helppo ja nopea aamiainen

  Kaipaamme arkeemme helppoja ja nopeita ratkaisuja. Smoothiet ovat yksi sellainen. Hedelmät ja vihannekset on helppo pilkkoa jääkaappiin valmiiksi, jolloin aamulla tarvitsee vain heittää blenderiin sopiva määrä, ja nauttia. Voit myös pakastaa esimerkiksi banaania, jolloin saat smoothiestasi kermaisempaa koostumukselta. Näin voit loihtia helposti myös terveellisiä herkkuja, esimerkiksi nice creamia! Aamiainen on valmis muutamassa minuutissa, ja se on helppo napata vaikka mukaan nautittavaksi työmatkalle, tai palkkariksi aamutreenin jälkeen.

  Yleinen harhaluulo on, että smoothie ei ole tarpeeksi täyttävä vaihtoehto. Täyteläisemmän smoothien saat kun lisäät sekaan hieman kuituja. Esimerkiksi pellavansiemenet tai psyllium auttavat pitämään nälän loitolla hiukan pidempään. Toinen hyvä keino on heittää sekaan kaurahiutaleita. Kauran beetaglukaani auttaa pitämään nälän loitolla, ja jaksat paremmin töissä lounasaikaan asti. Smoothie on vatsaystävällinen vaihtoehto, joka voi tuoda apua herkkävatsaisille.

  Smoothiet ovat helppoa ravinnerikasta ruokaa.

  2. Määrällisesti enemmän ravintoaineita

   Smoothien sekaan saat huomaamatta lisättyä enemmän hedelmiä, kuin mitä tulisi syötyä kokonaisena kerralla. Smoothiemuodossa ravintoaineet säilyvät täysin ennallaan, jos smoothie nautitaan heti. Sekaan on myös helppo sekoittaa vaikkapa lehtikaalta, pinaattia, tai parsakaalta, jotka ovat ravintoarvoiltaan ihan superfoodeja - mutta eivät välttämättä ole maultaan kaikkien mieleen. Näin tulet huomaamattasi nauttineeksi myös inhokkivihanneksiasi.

   Voit myös lisätä spirulinaa, macaa tai muita terveellistä ruokavaliota tukevia superfoodeja mukaan. Esimerkiksi nämä Puhdistamon smoothiejauheet sisältävät useita superfoodeja, ja antavat oivan lisäyksen jo valmiiksi terveelliselle smoothielle.  Esimerkiksi Puhdistamon vihersmoohtiejauhe sisältää 7 eri vihreää, esimerkiksi spirulinaa, chlorellaa ja tocoa. Superfoodit ovat hyödyllisiä niin tavalliselle arkiaktiiville, kuin superliikkujallekkin.

   Vaikka käytännössä ravinto-aineet on mahdollista saada ruoasta, joskus helpompaa on nauttia ne jauheena smoothieen sekoitettuna. Jauheiden ja lisäravinteiden tarkoitus on tukea jo valmiiksi hyvin koostettua ruokavaliota. Smoothiejauheet ovatkin helppo tapa ylläpitää ravintoaineden saantia myös silloin, kun tietää ruokavalion olevan hieman heikompi, esimerkiksi reissussa ollessa.

   3. Makeanhimon taltuttaminen

    Smoothieista saa tehtyä todella makeita lisäämällä niihin esimerkiksi banaania. Kuulostaako mikään paremmalta kuin herkku, jota voi nauttia hyvällä omallatunnolla vaikkapa päivittäin? Esimerkiksi Puhdistamon suklaajauheella saa loihdittua todella herkullisia suklaisia smoothieita. Sillä pitäisi saada taltutettua kovempikin makeanhimo.

    Valmistuksessa on vain mielikuvitus rajana! :) Yksi hyvä yhdistelmä on tehdä smoothie esimerkiksi banaanista, avokadosta, mantelimaidosta ja Puhdistamon suklaasmoothiejauheesta. Jos maltat – jätä smoothie valmistuksen jälkeen hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Koostumus on ihanan kermainen, ja muistuttaa suklaapuddingia. Nam nam!

    Suklaasmoothie on hyvä keino taltuttaa makeanhimoa.

    Tähän liittyvät tuotteet:

    Kahden Terveyskaista-tuotteen ostajalle ilmainen D-vitamiini (Kampanja on päättynyt)

    Solgarilla laatu on ollut johtava periaate 70 vuotta

    Näitä luetaan

    Nauti keväästä - hengitä helpommin
    Kevään siitepölykausi on alkanut harvinaisen aikaisin, sillä pähkinä ja leppä ovat...
    Siitepölyallergia hävisi Karin Havupuu-uutejuomalle
    Hannelea lapsesta asti vaivannut siitepölyallergia on ollut oireeton jo viisi vuotta....
    Laktoferriinilisästä apua mataliin ferritiiniarvoihin
    Laktoferriini on maidon luonnollinen ainesosa, joka eristetään maidosta erityisen erotusteknologian avulla....
    hey'mo tekee hyvinvoinnista herkullista!

    hey'Mo on tuoteperhe vitamiinivalmisteita, joiden nauttiminen saa hymyn huulille. Nimi hey'Mo on...

    Optimoi terveytesi Nordic Kingsin härän sisäelintuotteilla
    Ruoholla ruokitun härän sisäelimet kuuluvat maailman ravintorikkaimpiin ruokiin. Sisäelimillä on laajempi ravintoprofiili...
    Punavalo hoitaa koko kehoa tutkitusti ja turvallisesti
    Kirkasvalo on monelle tuttu apuväline kaamosajan väsymykseen, mutta mikä sitten on punavalo?...
    Omega-3:n UUSI aikakausi – Balanstri Omega3+
    Balanstri Omega3+ -kalaöljyvalmiste rantautui Suomeen vuonna 2017 yhteistyössä hollantilaisen...
    Urheiluravitsemus – matka kohti olennaista
    Liikkujan ravitsemuksessa on menty aika lailla eteenpäin parin viime vuosikymmenen aikana. Olen...
    Sienet ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin edistäjinä

    KÄÄPÄ Mushrooms valmistaa suomalaisista luomusienistä funktionaalisia sieniuutteita. Yrityksen toiminnan...

    Black Stuff – ravintolisien uusi musta
    Black Stuff on ravintolisämarkkinoiden yksi puhutuimmista uutuuksista. Black Stuff syntyi tiederyhmän innovaationa...

    Kirjoita kommentti

    Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.