Living Nutrition -tuoteperhe

Living Nutrition – Fermentointi on luonnon ratkaisu ravintoaineiden ylivertaiseen imeytymiseen

Viinirypäleistä viiniä, kaalista kimchiä, maidosta kefiiriä ja soijasta misoa. Fermentointi eli hapattaminen on ikivanha tapa säilöä ruokaa ja juomaa. Menetelmää on hyödynnetty ympäri maailmaa eri kulttuureissa vuosituhansien ajan. Samalla hapattaminen on luonnon keino parantaa kasvien ravintorikkautta ja muokata kasvin yhdisteet bioaktiiviseen, kehon helposti hyödynnettävään muotoon. Näin jo valmiiksi terveellisestä ruoasta saadaan todellista superfoodia. Ei siis ihme, että fermentointia on hyödynnetty säilönnän ohella myös perinnelääkinnässä ja fermentoidut kasvit yhdistyvät eri lääkintäperinteissä elinvoimaan, hedelmällisyyteen ja pitkäikäsyyteen.

Miksi siis keksiä pyörää uudelleen, kun luonto on jo keksinyt ratkaisun terveelliseen ja terapeuttiseen ravintoon puolestamme? Tästä lähtökohdasta Living Nutrition on lähtenyt liikkeelle tuodessaan markkinoille luonnollisesti fermentoidut ravintolisät.

Miksi fermentointi tekee ravintolisästä ylivertaisen?

Usein ravintolisien valmistuksessa pyritään erilaisin kemiallisin menetelmin tiivistämään tärkeimpien yhdisteiden pitoisuudet mahdollisimman korkeaksi. Yleisimpiä ovat uuttamismenetelmät, joista saaduilla tuotoksilla voidaan nopeuttaa hoitovastetta akuuteissa epätasapainotiloissa. Kemiallisen käsittelyn seurauksena tuotteet eivät kuitenkaan enää sisällä yrteissä esiintyviä synergistisiä ainesosia. Tästä syystä monilla tavanomaisilla valmisteilla on vaikea tukea biokemiallista tasapainoa elimistön soluissa. Siksi esimerkiksi C-vitamiinivalmisteisiin lisätään usein jälkeenpäin flavonoideja, sillä ne tekevät C-vitamiinin toiminnasta kattavamman ja tasapainoisemman.

Fermentointi vapauttaa ja muokkaa kasvien hyödylliset yhdisteet luonnollisin keinoin aktiiviseen, keholle helposti hyödynnettävään muotoon. On osoitettu, että Living Nutritionin fermentoitu kurkuma imeytyy yli neljä kertaa tehokkaammin kuin raaka kurkuma. Fermentoinnissa yrtti säilyy elävänä ja kokonaisena, jolloin kasvissa luonnollisesti esiintyvät yhdisteet pääsevät toimimaan synergiassa, tuottaen tasapainoisen ja samalla tehokkaan lopputuloksen. Esimerkiksi Living Nutritionin fermentoitu kurkuma sisältää kurkumiinin lisäksi kymmeniä eri kurkuminoidi-perheeseen kuuluvia yhdisteitä, mm. voimakkaan antioksidanttista tetrahydrokurkumiinia, jolla on tehokkaasti tulehdusta hillitsevä, kurkumiinia täydentävä vaikutus. Lisäksi fermentoidussa valmisteessa vaikuttavat kaikki suolisterveydelle tärkeät ravintoaineet, bakteerit, hiivat ja entsyymit.

Lyömätön fermentaatio

Hapattamisen ikivanhat reseptit yhdistyvät Living Nutritionin tuotteissa moderniin mikrobiologiaan. Sarjan tuotteet on fermentoitu Living Nutritionin itse kehittämällä, ainutlaatuisella kefiiri-kombucha fuusiolla, joka kirjaimellisesti herättää raaka-aineet eloon ja tiivistää niiden terapeuttiset vaikutukset.

Hiljattain fermentaatioprosessia on viety eteenpäin, ja uudistuksen myötä on nyt entistä syvempi ja aktiivisempi. Viljelmän sisältämien mikrobilajien määrää on onnistuttu kasvattamaan entistä monipuolisemmaksi.

VAIHE 1:
Fermentoinnissa käytetään ainoastaan tuoreita raaka-aineita. Jokainen ainesosa on luomusertifioitua, vastuullisesti ja eettisesti tuotettua, GMO-vapaata ja vieläpä biodynaamista aina kun mahdollista. Vesi suodatetaan kahdesti, jonka jälkeen se strukturoidaan hyödyntäen Flaskan veden strukturointiin liittyvää innovaatiota.

VAIHE 2:
Useiden vuosien huolellisen tutkimustyön tuloksena kehitetty erittäin aktiivinen ja konsentroitu mikrobiviljelmä syntyy yhdistämällä vesikefiirin jyvien ja perinteisen kombucha-viljelmän hyödylliset mikrobit.

VAIHE 3:
Viljelmää lisätään luomuyrttien ja täysruoan sekaan, jota fermentoidaan optimaalisissa olosuhteissa pienissä 10 litran erissä.

VAIHE 4:
Fermentointi kestää kokonaisuudessaan neljä viikkoa. Onnistunut fermentointi edellyttää päivittäistä huolenpitoa ja testausta tarkoin valvotuissa laboratorio-olosuhteissa.

VAIHE 5:
Huolellisesti kontrolloitu pakastekuivausprosessi säilyttää kaikki herkät ravintoaineet, entsyymit ja mikrobit ilman tarvetta lisäaineille. Pakastekuivaus poistaa myös fermentoinnissa syntyneen alkoholin ja minimoi vesipitoisuuden, jolloin lopputuotteesta saadaan tiivis ja ravintorikas.

VAIHE 6:
Lopuksi valmis fermentoitu lopputuote kapseloidaan fermentoidusta luomutapiokasta valmistettuun kapseliin. Valmiit tuotteet pakataan lasipurkkiin ja täysin muovittomaan pakkaukseen.

Living Nutrition -tuotteiden fermentointivaiheet

Uudistuneet tuotteet ovat kapselia myöten 100 % luomulaatuisia

Living Nutrition kaikki valmisteet ovat luomusertifioituja. Uudistetuissa tuotteissa jopa kapseli on 100% luomua ja valmistettu fermentoidusta luomutapiokasta (Pullulan). Mukaan on lisätty vain puhdistettua vettä ja pieni määrä merileväuutetta. Näin on saatu aikaan maailman ensimmäinen täysin luonnollinen 100% kasviperäinen kapseli, joka ei sisällä lainkaan synteettisiä käsittelyaineita. Luomutapiokakapseli takaa raaka-aineiden tuoreuden, sillä se suojaa kapselin sisällön hapettumiselta jopa 300 kertaa paremmin kuin muut kasviperäisiä ainesosia sisältävät kapselit. Luomutapiokakapselin on huomattu olevan yhdeksän kertaa kestävämpi kuin gelatiinista tehdyt kapselit. Mikä parasta, tapioka tekee kapselista helposti nieltävän.

Living Nutrition -tuotteet

Fermentoidut Yrtit -tuoteperhe (entinen Alive) tukemaan fyysistä ja henkistä hyvinvointia.

Jokaisessa tuotteessa keskeisenä on yksi arvostettu yrtti, joka on kirjaimellisesti herätetty eloon fermentaation avulla. Fermentointi kohottaa yrttien ravinto- ja antioksidanttipitoisuutta sekä vapauttaa yrtin fytoravinteet hyvin imeytyvään ja bioaktiiviseen muotoon. Yksi päiväannos sisältää 600mg fermentoitua yrttiä.

Fermentoidut yrttisekoitukset

Nämä luomuyrttien yhdistelmät on asiantuntijuudella koostettu eri käyttötarkoituksiin. Liilasta pakkauksesta tunnistettava Kognitio-tuoteperhe on suunniteltu tukemaan aivojen ja mielen hyvinvointia sekä stressinhallintaa. Oranssista pakkauksesta tunnistettavat Immuniteetti-tuoteperheen tuotteet on suunniteltu tukemaan yleisterveyttä ja immuniteettia.

 • Wisdom – sisältää fermentoitua pyhää basilikaa, gotu kolaa, lion’s manea ja matcha-teetä – UUTUUS
 • Natural Nootropic – sisältää fermentoitua gingko bilobaa, brahmia, vihreää teetä ja lion’s manea – UUTUUS
 • Night Time – sisältää fermentoitua kärsimyskukkaa, valeriaanaa ja humalaa – UUTUUS
 • True Adaptogens – sisältää fermentoitua pyhää basilikaa, ashwagandaa, ruusujuurta ja ginseng panax-juurta – UUTUUS
 • Kef-Flamex – sisältää fermentoitua kurkumaa, rosmariinia, vihreää teetä ja lakkakäävän itiöitä
 • Sibo-Go – sisältää fermentoitua valkosipulia, oregania, neilikkaa ja timjamia

Fermentoidut sienet

Fermentoidut sienet on Living Nutritionin uusin innovaatio hankalasti sulavien ravinteiden pilkkomisessa. Fermentointi tekee kolme merkittävää asiaa sienelle:

 • pilkkoo sienen sisältämät ainutlaatuiset ravinteet helposti sulavaan ja kehon helposti hyödyntämään muotoon
 • kohottaa tärkeiden ravinteiden arvoa ja antioksidanttien määrää
 • mahdollistaa synergistisesti toimivien, sienen bioaktiivisia vaikutuksia tehostavien yhdisteiden talteenoton, joka esimerkiksi uuttomenetelmin ei onnistu.

Tämän lisäksi fermentoiduissa sienivalmisteissa on mukana runsas määrä terveydelle hyödyllisiä biootteja. Fermentoituihin sieniin kuuluu seuraavat tuotteet:

Your Flora -symbiootit 

Tämän tuoteperheen tuotteet tukevat suoliston hyvinvointia. Tuotteiden pääraaka-aine on fermentoitu idätetty soijapapu, jonka voidaan katsoa olevan täydellistä ravintoa suolistolle. Kefiiri-kombucha fermentoitu idätetty luomusoija sisältää yli 100 erilaista hyödyllistä mikrobilajia, niiden tarvitsemaa ravintoa eli prebiootteja sekä lukuisia suoliston terveydelle hyödyllisiä yhdisteitä, mukaan lukien entsyymejä, peptidejä, aktivoituja polyfenoleja, lyhytketjuisia rasvahappoja, aminohappoja, pilkottuja vitamiineja ja hivenaineita sekä hermovälittäjäaineita. Tuoteperheeseen kuuluu 6 eri valmistetta, joissa fermentoidun soijan suolistoystävällistä vaikutusta tukevat eri käyttötarkoituksen mukaan valitut pakastekuivatut luomuyrtit. Yksi päiväannos sisältää 300mg fermentoitua luomusoijaa.

 • Your Flora Family (banaani + baobab) – Suunniteltu koko perheen suolistoflooran hyvinvoinnin tukemiseen
 • Your Flora Gold Spice (inkivääri + kurkuma) – Suunniteltu ruoansulatuskanavan tueksi
 • Your Flora Regenesis (luomu artisokka + sikuri) – Suunniteltu käytettäväksi antibioottien tai tulehdusten jälkeen
 • Your Flora Terrain (luomu punajalavan kuori + aloe vera) – Suunniteltu suoliston limakalvojen ongelmiin sekä liikahappoisuuteen.
 • Your Flora Tranquil (luomu fenkoli + kamomilla) – Suunniteltu ilmavaivoihin ja turvotukseen

  Tähän liittyvät tuotteet:

  Wild Nutrition: luonnolliset Food-Grown®-ravintolisät modernin elämän tueksi

  Rauhoita stressin tunne

  Näitä luetaan

  Suomalainen Leader – innovatiiviset urheiluravinteet ja eväät aktiiviseen elämään!
  Leader on olemassa, jotta sinulla olisi mahdollisuus aktiiviseen ja terveelliseen, kokonaisvaltaisesti...
  Top-tuotteet hyvinvoivaan kesään!
  Kesällä lomaillaan, nautitaan hyvästä ruoasta ja yhteisestä ajasta perheen sekä ystävien kesken....
  Suihkemuotoinen vitamiini käyttää ohituskaistaa – hyödynnä tehokas imeytyminen
  Olet mitä syöt, on tuttu sanonta. Niin ruoan kuin ravintolisienkin...
  5 vinkkiä aivojen hyvinvointiin, muistiin ja keskittymiseen
  Elämme ajassa, joka kannustaa istumaan. Todella moni istuu päivän mittaan...
  Kolmen viikon testi paljastaa: curaMIN helpottaa nivelvaivoja, 93 % testaajista raportoi selkeitä parannuksia
  Sekä kliiniset kaksoissokkotutkimukset että biohakkereista koostuvan testiryhmän käyttökokemukset todistavat kiistattomasti Harmonia curaMINinin...
  Geenitestauksen hyödyt stressinhallinnassa
  Stressi on luonnollinen kehon ja mielen reaktio, joka käynnistyy tilanteissa,...

  Kirjoita kommentti

  Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.