Mies lievittää stressiä metsässä

Poiminta TerveysSummitin tarjonnasta: Stressin vaikutus elimistöön ja terveyteemme

Olemme koko kevään ajan saaneet seurata Alfa TV:ltä TerveysSummit TV:n toinen toistaan mielenkiintoisempia jaksoja, joissa on haastateltu kovimpia kokonaisvaltaisen terveyden asiantuntijoita. Mutta tiedätkö mistä TerveysSummit on lähtöisin?

TerveysSummit lähti lentoon verkkotapahtumana

TerveysSummit on saanut alkunsa verkkotapahtumana, jonka tarkoituksena oli koota alan asiantuntijaluennot paikkaan, josta ne on helposti jokaisen hyödynnettävissä. Nyt käsillä on tämän tuotantokauden viimeinen TerveysSummitTV:n jakso, johon koottu parhaat palat juuri käynnistyneen TerveysSummit 2021 -nettitapahtuman puolelta.

Olet enemmän kuin tervetullut oppimaan kanssamme uuttaa terveyteen ja hyvinvointiin liittyen verkon puolella – täysin ilmaiseksi. 

Tämän tiistain 25.5.2021 teemapäivänä on henkinen hyvinvointi ja mielenterveysasiat. Halusin nostaa muutaman ydinasian tiistaina kuultavan yleislääkäri Ville Pöntysen haastattelusta "Stressin vaikutus elimistöön ja terveyteemme". 

Hyvä, paha stressi

Pöntynen puhuu haastattelussa mm. stressin anatomiasta ja stressimekanismista. Keskustelussa käydään läpi sitä, että kaikki stressi ei ole suinkaan pahasta, kunhan stressin jälkeen on aikaa palautua. Pöntynen nostaa esiin myös ruokalevon tärkeyden, joka ei tosiaan ole mikään vitsi, vaan oikeasti elimistön hyvinvoinnin kannalta merkittävä toimintatapa.

Stressistä puhuttaessa olisi tärkeää puhua palautumisesta, sillä stressireaktio tarvitsee vastaparikseen aina riittävästi aikaa palautua. Toisin sanoen, mitä suurempi stressivaste sitä pidemmän ajan tarvitset palautumiseen. Haastattelun aikana Pöntynen kertoo myös omasta tavastaan lajitella stressi kuuteen eri luokkaan, joiden avulla hänen on ollut helpompi lääkärinä keskustella stressin hallinnasta ja käsittelystä potilaidensa kanssa. Stressivatsa, erilaiset suolisto- sekä uniongelmat voivat olla myös merkkinä stressistä, jolloin kannattaa pysähtyä miettimään asiaa mieluusti ennemmin kuin myöhemmin. 

Olen päässyt tapaamaan Ville Pöntysen kerran henkilökohtaisesti ja jo silloin keskusteluissa tuli ilmi, miten kiinnostunut hän on ollut ymmärtämään elimistömme tapahtumia. Tämä välittyy myös haastattelusta, jossa hän kertoo tutkineensa ja mittauttaneensa itseään selvittääkseen, miten erilaiset toiminnot kehoomme vaikuttavat. Hän on käyttänyt elimistön toimintojen mittaamiseen mm. perinteistä sykemittaria ja esim. Moodmetric- ja Oura -älysormuksia.  

Entäpä sitten stressin hoito?

Haastattelussa käydään läpi myös stressin hoitoa. Pöntynen joutuukin toteamaan, ettei stressille ole edelleenkään omia Käypä hoito -suosituksia, jolloin lääkärin viralliset keinot stressin hoidossa rajoittuvat sairauslomien kirjoittamiseen. Pöntysen mukaan lepo on toki tärkeää, mutta levon lisäksi hän korostaisi yksilöllistä diagnostiikkaa. Koska stressin syitä on monia, olisi tärkeää löytää jokaisen omat stressin lähteet, jolloin niihin päästäisiin myös ennaltaehkäisevästi pureutumaan. Pöntynen itse luottaa kahteen hyvään keinoon stressiä vastaan: ulkoile metsässä ja kokeile ashwagandhan juuriuutetta. Molemmista on olemassa runsaasti laadukkaita tieteellisiä tutkimuksia, joiden lisäksi Pöntynen on tutkinut ja kirjannut omakohtaisia tutkimustuloksia niistä käytettynä stressin hoidossa erikseen ja yhdessä. Ashwagandhan kohdalla hän suosittelee nimeomaan valitsemaan valmisteen, jossa on käytetty vain ashwagandhan juuriosaa, ja metsässä hän suosittelee viipymään mahdollisuuksien mukaan yön yli. Toki jo pienikin oleskelu metsässä tuo positiivisia etuja stressin hoidon kannalta. 

Katso koko jakso niin saat tietää lisää! 

Lisää ashwagandhasta voit lukea blogistamme: Ashwagandha lievittaa tutkitusti stressia ja ahdistusta

Harmonia KSM66 on valmiste naisille ja miehille, jotka kaipaavat apua stressaavaan elämäntilanteeseen ja siihen liittyviin lieveilmiöihin.

Tutustu myös naisille ja miehille soveltuvaan Harmonia KSM66-valmisteeseen, jota käytetään esim. stressaavassa elämäntilanteessa. Valmisteesta on tehty 18 kliinistä tutkimusta ja sillä on useita EFSAn sallimia terveysväitteitä. Kliinisissä tutkimuksissa on todettu mm. Harmonia KSM66 -kapseleiden lisäävän energisyyttä, parantavan unenlaatua, vähentävän hermostuneisuutta ja ärtyneisyyttä sekä ylläpitävän kestävyyttä. 

Miten TerveysSummit-nettitapahtuma toimii? 

TerveysSummit 2021 on käynnissä nyt eli 24.-30.5.2021 välisen ajan. Tapahtumaan osallistuminen on täysin ilmaista. Ilmaisella rekisteröitymisellä saat katseluoikeuden aina kulloisenkin päivän haastatteluihin. Jokaisen päivän haastattelut tulevat nähtäville kello 9.00 aamulla ja ovat katsottavissa 24 tuntia. 

TerveysSummit 2021 -verkkotapahtuma

Päivittäisen ohjelmat näet Summitin tapahtumasivuilta ja siellä voit myös ilmoittautua mukaan. 

Jos haluat palata haastatteluihin tai katsoa ne myöhemmin voit ostaa TerveysSummitin VIP-passin, jonka kautta saat vuoden ajaksi pääsyn kaikkiin haastatteluihin heti tapahtuman alkaessa! Lisäksi pääset käsiksi bonuksiin, joita julkaistaan vain VIP-passilaisille.

Hyvis tarjoaa nyt -10% VIP-passista koodilla: vip21hyvis. Vip-passin pääset ostamaan täältä.

Nähdään Summitissa!

- Kauppias, Hanneli

Koko kansan kuntoiluvinkit

Nystad Sauna Company – Puhdasta luksusta puhtaalla omallatunnolla

Näitä luetaan

Maailmalla hypetetty ihmeyrtti auttaa pärjäämään elämän oravanpyörässä
Ashwagandha on tämän vuoden trendaavimpia yrttejä länsimaissa. Tämä vuosituhansia intialaisessa...
Sinivalolasit: Silmien suoja digitaalisen aikakauden haasteissa
Sinivalolasien käyttäminen auttaa vähentämään silmien rasitusta ja väsymystä. Ne voivat auttaa parantamaan...
Kesä, aurinko ja unen haasteet
Onko unen saaminen vaikeaa kesäkuukausina? Auringonsäteet voivat merkittävästi vaikuttaa unirytmiisi, aiheuttaen...
Tehokasta apua liialliseen stressiin: Harmonia KSM66 auttaa tutkitusti!

Liiallinen stressi on haitallista terveydellemme: hormonitoiminta voi mennä sekaisin, pinna kiristyy, elämänilo...

Stressi pois, tyyneys tilalle!
Mia Aura taltutti stressin Harmonia KSM66:n avulla; tuloksena tyynempi ja tasapainoisempi...
Hiljennä ajoissa illalla Puhdas+ SmartTropics Calming Blendin avulla
Nykyään monen kiireisen ihmisen elämä saattaa toisinaan olla kuin miljoonakaupunki, joka ei...
Pidä aivot skarppina Puhdas+ SmartTropics Focus Boosterin avulla
Ihmisaivot ovat ihmeellinen elin. Aivot pystyvät uskomattomiin suorituksiin ja niiden sanotaan olevan...
Aromastick-tuoksupuikon avulla saat aromaterapian hyötyjä arkeesi käden käänteessä
Aromastick on uusi ja innovatiivinen tapa tuoda aromaterapiaa arkeen. Aromastick-tuoksupuikkojen vaikutukset perustuvat...
Diffuuserin käytön hyödyt – 5 syytä aromadiffuuserin hankintaan
Suuren suosion saavuttaneiden diffuusereiden käytöllä on monia hyötyjä, mutta mitä nämä hyödyt...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.