Gyada on italialainen luonnonkosmetiikkabrändi, jolta löytyy kasvojen- ja hiustenhoitotuotteet

Uutta Hyviksellä: erinomaisista luonnonkosmetiikan hiustuotteista tunnettu Gyada

Gyada on varsin tuore, vuonna 2017 perustettu italialainen luonnonkosmetiikkabrändi, joka valmistaa luonnonmukaisia kasvo- ja hiustenhoitotuotteita. Me Hyviksellä otimme Gyadan innoissamme valikoimiimme, sillä sarjasta löytyy sellaisia hiustuotteita, joita ei luonnonkosmetiikkarintamalla ole ollut ainakaan liiaksi saatavilla, kuten kuivashampoot sekä edistykselliset kangashiusnaamiot, jotka ovat keränneet käyttäjiltä paljon kehuja. Lisäksi sarjasta löytyy curly girl -metodiin sopivia sulfaatittomia ja silikonittomia hiustenhoitotuotteita.

Sarjan nimi “Gyada” viittaa italian kielen sanaan “giada”, joka tarkoittaa jadea. Jade on eri mineraaleista muodostuva, hennon vihreä ja kristallinhohtoinen kivi, joka liitetään kehon neljänteen energiakeskukseen eli sydänchakraan. Gyadan filosofian mukaan jokainen tuote on kuin jalokivi – kallisarvoinen lahja kaikille hyvinvoinnin ja kauneuden ystäville.

Saimme testiin sarjan kuivashampoon, spirulinaa sisältävän hiusseerumin sekä kasvoille tarkoitetun kosteuttavan kangasnaamion. Lue, kuinka tuotteet pärjäsivät testissä, ja laita ne itse kokeiluun!

Sertifioitua luonnonkosmetiikkaa

Ensin testikokemuksien jakamista kuitenkin pari sanaa Gyadan käyttämistä raaka-aineista ja valmistusfilosofiasta. Gyadan tuotteet perustuvat huolelliseen tutkimus- ja kehitystyöhön sekä luonnollisiin kasveista peräisin oleviin raaka-aineisiin. Gyadan tuotteille on myönnetty luonnonkosmetiikan AIAB-sertifikaatti, joka painottaa luomutuotettujen raaka-aineiden käyttöä. Lisäksi tuotteet ovat vegaanisia, eläinkokeettomia ja nikkelitestattuja.

Gyadan tuotteet eivät sisällä seuraavia raaka-aineita:

  • BHA-happo
  • butyylihydroksitolueeni
  • väriaineet
  • EDTA
  • polyetyleeniglykoli
  • parabeenit
  • vaseliini
  • natriumlauryylisulfaatti (SLS) ja natriumlauryylieetterisulfaatti (SLES)
  • silikonit

Koska Gyadan shampoot, hoitoaineet ja muotoilutuotteet eivät sisällä sulfaatteja eikä silikoneja, ne soveltuvat mainiosti myös herkkäihoisille.

Gyadan hiustenhoitotuotteet yllättivät positiivisesti

Kuivashampoo

Gyadan kiinnostavimpiin tuotteisiin kuuluu kuivashampoo. Luonnonkosmetiikan kuivashampoita on niukasti markkinoilla, ja Gyadan yksilö on ensimmäinen laatuaan meillä Hyviksellä. Tätä oli siis testattava heti!

Gyadan kuivashampooperheeseen kuuluu kolme eri kuivashampoota vaaleille, punaisille ja ruskeille hiuksille, ja ne kaikki sisältävät kyseiselle hiusvärille sopivia mineraalipigmenttejä. Testasin itse blondeille tarkoitettua kuivashampoota. Lättänätukkaisena, helposti rasvoittuvan hiustyypin omaavana ja kiireistä arkea elävänä olen kuivashampoiden suuri ystävä – kuivashampoolla kun saa venytettyä hiusten pesuväliä pidemmäksi sekä lisää tuuheutta ja rakennetta hiuksiin. Luonnonkosmetiikan kuivashampoota en ollut kuitenkaan ennen testannut, joten odotin mielenkiinnolla, kuinka tuote toimii omaan tukkaani.

Perinteisen kosmetiikan kuivashampoissa rasvaa imevinä ainesosina käytetään talkkia tai piidioksidia eli silicaa. Gyadan kuivashampoossa nämä on korvattu riisi- ja maissitärkkelyksellä sekä kaoliinilla, eli valkoisella savea. Lisäksi tuotteen sisältämä aloe vera -uute rauhoittaa päänahkaa ja B5-vitamiini edistää hiusten kasvua.

Ahkeran kuivashampoon käyttäjän kannattaa muuten muistaa kuoria silloin tällöin hiuspohjaa, sillä kuivashampoo – kuten muutkin muotoilutuotteet – kerääntyvät pitkällä aikavälillä päänahkaan ja tukkivat hiustuppia. Tämä taas saattaa aiheuttaa päänahan ongelmia, kuten hiusten ohenemista. Gyadalta löytyy myös kuorintavoide hiuspohjalle, joka kuorii hiuspohjan hellästi sekä puhdistaa hiukset ilman vaahtoavia tensidejä.

Tuotteen käyttö & tuomio

Luonnonkosmetiikassa ponnekaasu on kielletty, joten Gyadan kuivashampoota ei pääse suihkuttamaan hiuksiin, kuten perinteisen kosmetiikan kuivashampoota. Kuivashampoo on pakattu puteliin, joka aukeaa korkkia painamalla. Reiästä annostellaan jauhetta suoraan kädelle ja hierotaan hiusten tyveen – tai jos käsi on vakaa – ripotellaan putelista suoraan hiuksiin. Tuotteen annostelu on siis hitusen työläämpää mitä suihkutettavan kuivashampoon tapauksessa, mutta siihen tottuu nopeasti. Jauheen annetaan vaikuttaa hiuksissa pari minuuttia, minkä jälkeen ylimääräinen jauhe harjataan pois.

Gyadan kuivashampoo
Gyadan kuivashampoo vaaleille hiuksille, 12,90 €.

Gyadan kuivashampoo osoittautui varsin toimivaksi tapaukseksi. Tuote vähensi selkeästi rasvalookia ja teki hiuksista “pehmeämmän” näköiset. Tuote ei myöskään jättänyt hiuksia kovin tahmean ja raskaan tuntuisiksi, mitä kuivashampoot yleensä tekevät. Kurkumaa sisältävän tuotteen tuoksu oli myös mieto mutta miellyttävä. Ehdottomasti jatkoon!

Vahvistava hiusseerumi spirulinalla

Toinen kiinnostava tuote Gyadalta on vahvistava hiusseerumi spirulinalla. Hiusseerumi on osa Gyadan hennoille ja hauraille hiuksille suunnattua vahvistavaa tuotesarjaa, jossa tehoaineena on spirulina. Spirulina sisältää runsaasti vitamiineja, aminohappoja, rautaa, sinkkiä, magnesiumia ja fosforia, jotka vahvistavat hiuksia ja kiillottavat hiusten rakennetta. Sarjan muihin tuotteisiin kuuluu shampoo, hoitoaine, hiusnaamio, muotoiluvoide ja jo edellä mainittu hiuspohjan kuorinta. Hiusseerumin luvataan olevan oikea tehovahvistaja, joka tuo hiuksiin myös kosteutta ja kiiltoa. Omat hiukseni ovat hennot ja helposti katkeilevat, joten olen ainakin tuotekuvauksen perusteella juurikin tuotteen kohderyhmää.

Gyadan kuivashampoo vaaleille hiuksille ja vahvistava hiusseerumi
Gyadan kuivashampoo vaaleille hiuksille (12,90 €) ja vahvistava hiusseerumi (19,90 €).

Tuotteen käyttö & tuomio
Seerumi levitetään puhtaisiin ja kosteisiin hiuksiin ja annetaan hiusten kuivua. Tuote lunasti lupauksensa: hiukset tuntuivat kuivuttuaan todellakin vahvemmilta ja näyttivät terveiltä ja kiiltäviltä. Omat hiukseni ovat varsinkin talvella pesun jälkeen helposti littanan lituskaiset, mutta seerumin jälkeen hiuksissa tuntui olevan enemmän rakennetta.

Toinen kompastuskivi kaikissa hiuksiin jätettävissä tuotteissa on omalla kohdallani se, että liian tymäkät tuotteet saavat hiukseni saman tien likaisen näköisiksi ja tuntuisiksi. Näin ei kuitenkaan käynyt Gyadan hiusseerumin kohdalla: hiukset tuntuivat vahvemmilta, muttei kuitenkaan raskailta. Plussaa tulee myös tuotteen miellyttävästä tuoksusta. Kerrassaan loistava tuote talven lannistamalle tukalle!

Kosteuttava kangasnaamio kasvoille

Gyadan hiustuotteet ovat ainakin tämän testin perusteella osoittautuneet erittäin vakuuttaviksi. Gyada valmistaa kuitenkin myös kasvojenhoitotuotteita, joista Hyviksen valikoimista löytyy tällä hetkellä kangasnaamiot. Valittavana on kahdeksan eri tarpeisiin suunnattua naamiota:

Sain itse testattavaksi sarjan kosteuttavan kangasnaamion. Kosteuttava naamio sopii kaikille ihotyypeille varsinkin talviaikaan, kun kaikki ihotyypit kaipaavat lisäkosteutta. Kesällä kyseinen naamio taas sopii auringonoton jälkeen käytettäväksi. Naamio sisältää hyaluronihappoa, aloeta ja malvaa, jotka kosteuttavat ja rauhoittavat rasittunutta kuivaa ihoa. Mainittakoon myös, että kangasnaamio on tehty kasviperäisestä ja biohajoavasta selluloosasta.

Gyada kosteuttava kangasnaamio
Gyadan kosteuttava kangasnaamio 6,90 €.

Tuotteen käyttö & tuomio
Gyadan kangasnaamion toimintaperiaate on samanlainen kuin muillakin kangasnaamioilla: vaikuttavat ainesosat on imeytetty kankaiseen naamioon, joka asetellaan tiiviisti puhdistetuille kasvoille. Naamion annetaan vaikuttaa vähintään 15 minuuttia, jonka jälkeen naamio otetaan pois ja hierotaan jäljelle jäänyt aine seerumin tavoin ihoon.

Ensimmäinen asia, johon kiinnitin huomiota tuotetta käytettäessä oli naamion tuoksu, joka ei rehellisyyden nimissä ollut yhtä miellyttävä, mitä Gyadan hiustuotteissa. Naamio sai tästä siis pientä miinusta – sitä kun joutuu tuoksuttelemaan varsin läheisesti koko vaikutusajan. Tuotteen tehossa ei kuitenkaan ollut mitään moittimista – päinvastoin: naamio jätti ihon todella pehmeäksi, raikkaaksi ja kosteutetuksi. Tein naamiohoidon illalla, ja seuraavana aamuna herätessäni iho oli edelleen raikkaan ja elinvoimaisen näköinen. Kangasnaamiota suositellaan käytettäväksi kerran viikossa, ja suosittelen todella tekemään näin ainakin talven yli, sillä talven kuivattama iho tarvitsee tavallista enemmän hoitoa ja tehokosteutusta.

Muista myös Gyadan kangashiusnaamiot!

Gyadan valikoimasta olisi riittänyt testattavaa enemmänkin, mutta pitihän sitä jättää jotain ensi kierroksellekin. 😉 Itse aion seuraavaksi testata Gyadan innovatiivisiksi kutsuttuja kangashiusnaamioita, jotka lupaavat hiuksille ammattimaisen käsittelyn.

Hiusnaamio muistuttaa kasvoille tarkoitettua kangasnaamiota: huppumainen naamio asetellaan kuiviin tai kosteisiin hiuksiin ja annetaan vaikuttaa 15 minuuttia, jonka jälkeen hiukset huuhdellaan. Kangashiusnaamion “juttu” on se, että se tuottaa lämpöä ja höyryä naamion sisällä, mikä tehostaa hiusnaamion sisältämien aktiivisten ainesosien imeytymistä hiuksiin. Saatavilla on kuusi eri vaihtoehtoa eri tarpeisiin:

Laita siis kangashiusnaamiot testiin ja kerro meille mitä mieltä olit vaikka kommentoimalla tätä postausta!

Tähän liittyvät tuotteet:

Pehmentävä luonnonkosmetiikan DIY-vartalovoide

Hellävarainen DIY-ruusukuorinta kasvoille

Näitä luetaan

Melatoniini - Uusin trendiaine kosmetiikassa maailmalla!
Tässä artikkelissa tutustumme melatoniinin kasvavaan trendiin kosmeettisissa valmisteissa ja tarkastelemme...
Luonnollinen ihonhoitorutiini vuoden ympäri

Vuodenajat voivat vaikuttaa ihon kuntoon, esimerkiksi ilmojen kylmetessä iholla saattaa esiintyä...

Metsä kunniaan
Lue miten uutta suomalaista innovaatiota, Kuusisokeria, sisältävä Ole Hyvä Metsä -sarja sai...
LUONKOS - suomalainen ihonhoidon rituaali

Mitä jos ihonhoito olisi ihanaa, yksinkertaista ja toimivaa? Luonkos jotain ihanaa? Voiko...

Kuuden raaka-aineen puhdistusöljy ja kaksi muuta kevätihonhoidon timanttia.

Hyvästi kuiva talvi-iho, on aika palauttaa luontainen hehku kasvoille! Tuntuuko...

Metsämikrobit palauttavat fyysisen yhteytesi luontoon ja luovat terveemmän pohjan ihosi mikrobiomille
Saaren Taika metsämikrobikosmetiikka palauttaa fyysisen yhteytesi luontoon ja luo terveemmän pohjan ihosi...
Puhdas+ Beauty DNA kertoo ihosi geneettiset salaisuudet
Pohdi hetki seuraavia kysymyksiä ja mieti, mikä niistä kuvaa ihoasi parhaiten: Reagoiko ihosi...
Dr. Hauschka Med – hoitavaa apua herkälle ja kuivalle iholle
Saksalaisen Dr. Hauschka-luonnonkosmetiikkasarjan Med-ihonhoitolinja on löytänyt vakiokäyttäjänsä jo herkkäihoisista...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.