Taiga Cosmetics -tuotesarja kesäisellä kalliolla

Taiga Cosmetics hurmaa Lapin luonnon tehoaineilla

Taiga Cosmetics on uusi kotimainen luonnonkosmetiikkasarja, jonka takana olemme me, Susanna ja Harri Vaismaa. Olemme saaneet kasvaa yrittäjäperheessä ja -suvussa. Perheyrityksemme tuotteet koostuivat 90-luvun loppuun pääsääntöisesti terveydenhoitotuotteista, kuten kylmägeelistä. Vuonna 2004 perustimme oman yrityksemme, Frescon Oy, jonka tuotevalikoima laajeni ja jossa kosmetiikka astui merkittävään rooliin. Tervaskanto-brändimme oli ensimmäinen kosmetiikkasarja, jossa hyödynsimme Lapin luonnon tehoaineita. Tämän ”tervantuoksuisen ja hunajaisen hemmottelevan” sarjan innoittamana lähdimme kehittämään Taiga Cosmetics -ihonhoitotuotteita hieman erilaisella tulokulmalla.

Lapin karun kaunis luonto inspiraation ja raaka-aineiden lähteenä

Taiga Cosmeticsin tarina alkoi rakkaudestamme Suomen Lappiin ja sen karuun mutta kauniiseen luontoon. Tunturien maa on inspiraatiomme lähde ja tuotteidemme supertehoaineiden koti. Se osaltaan määrittelee myös meidän arvomaailmamme. Arvostamme Suomen puhdasta luontoa. Meille on tärkeää huomioida ympäristövaikutukset toiminnassamme ja haluamme vaalia erityisesti Lapin upeaa luontoa.

Taiga Cosmetics -tuote ja nainen Lapin erämailla

Tuotekehityksemme lähtökohtana on Lapin luonnon kallisarvoisten tehoaineiden hyödyntäminen ihonhoidossa. Puissa ja kasveissa on valtava määrä antioksidantteja, joiden rikkauden Lapin arktinen talvi ja lyhyt intensiivinen kesä mahdollistaa. Halusimme tuoda luonnosta ja kasveista saatavat hyvinvointi- ja terveysvaikutukset osaksi ihonhoitoa. Esimerkkinä voimme kertoa, että tutkimustietoa Lapissa kasvaneiden puiden lignaanipitoisuuksista on paljon. Laboratoriossa voidaan jopa määritellä, onko tehoaine peräisin Lapista vai muualta Suomesta.

COSMOS-sertifikaatti ja osaavat asiantuntijat laadun varmistajina

Taiga Cosmetics -tuotteet on sertifioitu COSMOS-standardin mukaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että riippumaton tarkastaja (meillä ranskalainen Cosmécert SASU) käy vuosittain tarkastamassa, että toimintamme vastaa COSMOS-standardin luonnonkosmetiikalle asettamia vaatimuksia. Myös ympäristönhallintasuunnitelmamme ovat osa COSMOS-standardia. Meidän tulee siis näyttää, miten edistämme toiminnallamme kestävää kehitystä. Meille oli itsestään selvää, että halusimme tuotteidemme täyttävän nämä vaatimukset. Se kertoo myös asiakkaillemme, että toimimme arvojemme mukaisesti ja että aidosti välitämme tuotteidemme turvallisuudesta. Sertifikaatti takaa, että tuotteemme täyttävät luonnonkosmetiikan kriteerit niin pakkausten, eettisyyden kuin ympäristöystävällisyydenkin osalta.

Meillä on riveissämme tuotannon tehtävien, markkinoinnin, laadunhallinnan, laboratoriotyöskentelyn ja tuotekehityksen osaajia. Lisäksi käytössämme on vahva verkosto alan asiantuntijoita, joiden asiantuntemus on tärkeää toimintamme laaja-alaisen osaamisen kannalta. Tällaisia asiantuntijoita ovat esimerkiksi toksikologi, kosmetologi sekä tutkimuksen ja tuotekehityksen sekä bio- ja materiaalitekniikan asiantuntijat.

Taiga Cosmetics -sarja lanseerattiin keväällä 2021

Päivän, vuoden tai nyt jo vuosien sana taitaa olla koronapandemia. Se on hidastanut markkinoille tuloamme, niin kevään 2020 aikaisen auditoinnin eli sertifioijan tarkastuksen kuukausien siirtymien kuin raaka-aineiden saatavuuden vuoksi. Tänä päivänä viivästysten ja muutosten ei enää voi sanoa olevan yllättäviä, mutta pandemian alkaessa ne olivat hyvinkin yllättäviä. Tuotekehitys ja tuotteen markkinoille saattaminen kesti meillä kaikkiaan kolme vuotta. Maaliskuussa 2021 saimme tuotteet vihdoin markkinoille suomalaisten saataville, ja maaliskuussa 2022 juhlimme Taiga Cosmeticsin 1-vuotistaivalta. Taigan tarina on siis vasta alussa.

Lapin supertehoaineet ja kolme ihonhoitolinjaa tuovat avun iholle kuin iholle

Suurin erottautumistekijämmme on juuri Lapin supertehoaineet, joita hyödynnämme tuotteissamme. Tällä hetkellä sarjastamme löytyy muun muassa tämän tiedon mukaan markkinoiden ainoa kasvojen ihonhoitoon sertifioitu pakurivoide (Chaga Night Cream Sensitive), joka on myös arvostettu Beauty Highlights-blogissa vuoden 2021 parhaaksi yövoiteeksi. Tämän lisäksi asiakaspalvelumme ja kolme ihonhoitolinjaa erottuvat edukseen. Pyrimme aina palvelemaan asiakkaitamme yksilöllisesti ja asiantuntevasti. Ihonhoitolinjat olemme suunnitelleen kolmen yleisimmän ”ihotyypin” mukaan normaalille, herkälle ja ikääntyvälle iholle. Tämä helpottaa asiakkaitamme löytämään omalle iholle sopivimmat tuotteet, vaikka voit myös herkkäihoisena hyvinkin valita käyttöösi esimerkiksi Anti-Age linjan tuotteita.

Mies kylpytakissa pitelee Taiga Cosmetics -voidetta käsissään

Pakkauksen ulkoasussa olemme halunneet nostaa esille mielikuvaa Lapista. Tuotteiden visuaalisesta ilmeestä olemme saaneet paljon positiivista palautetta. Monet tuotteistamme soveltuvat myös miehille, ja tästä saamme välillä hauskaakin palautetta ”mies vei purkkini” -tyyppisesti. Tuotteemme ovat päässeet jo Saksan ja Japanin markkinoille sekä tietysti laajalti kansainvälisesti saataville Arctic Pure -verkkokaupan kautta. Japanissa tuotteiden ulkonäkö on herättänyt ihastusta tuotteiden tehokkuuden ja vaikuttavuuden lisäksi. Siellä jakelija- ja maahantuojaneuvottelut käyvät juuri kuumana. Japanissa Taiga Cosmetics valittiin muun muassa luonnonkosmetiikkamessujen kiinnostavimmaksi brändiksi.

Taiga Cosmeticsin tuotteet ovat löytäneet tiensä asiakkaiden sydämiin

Tuotteemme ovat laadukkaita, tehokkaita ja monipuolisia. Sarjastamme löytyy tuotteet yleisimmille ”ihotyypeille” eli herkälle, normaalille ja ikääntyvälle iholle, eli jokaiselle löytyy jotakin. Tuotesarjastamme löytyy myös hajusteettomia vaihtoehtoja. Verkkokauppamme asiakkaista on parhaimmillaan jopa 50 % palaavia asiakkaita, joten on ollut ihanaa huomata, että tuotteisiin ihastuttuaan asiakkaamme palaavat ostamaan lisää tuotteitamme. Olemme todella iloisia, että tuotteet vastaavat odotuksiin näin hyvin. Palaavien asiakkainen osuus verkkokauppaostoista on merkittävä, sillä Taiga-tuotteet ovat olleet markkinoilla vasta vuoden verran. Olemme otettuja, että asiakastyytyväisyys on ollut näin suurta.

Lapin luonnon elinvoimaa sinunkin ihollesi toivoen,

Yrittäjät,
Susanna ja Harri Vaismaa

Tähän liittyvät tuotteet

Edellinen artikkeli

Vuoden 2022 Hoitotuote: Moi Forest -metsäpölyvoidesarja

Seuraava artikkeli

Laponie of Scandinavia – mutkatonta ja luonnollista hoitoa herkälle ja ongelmaiholle

Näitä luetaan

Beauty Sleep – anna ihosi levätä ja uusiutua yön aikana!
Kauneusunet eivät ole myytti, vaan tosiasia. Ihon syvät kerrokset työskentelevät yöllä korjatakseen...
Dr. Hauschka: Paremman maailman luonnonkosmetiikkaa pintaa syvemmältä
Dr. Hauschka -sarjan ihonhoitotuotteet ovat hoitavuudessaan ainutlaatuisia. Niiden teho kumpuaa tarkkaan valituista,...
Laponie of Scandinavia – mutkatonta ja luonnollista hoitoa herkälle ja ongelmaiholle
Kotimainen Laponie of Scandinavia tekee pelkistettyjä ja helposti yhdistettäviä tuotteita, jotka hoitavat...
Taiga Cosmetics hurmaa Lapin luonnon tehoaineilla
Taiga Cosmeticsin tarina alkoi rakkaudestamme Suomen Lappiin ja sen karuun mutta kauniiseen...
Vuoden 2022 Hoitotuote: Moi Forest -metsäpölyvoidesarja
Hyviksenkin asiakkaiden keskuudessa suursuosion saavuttaneet Moi Forestin metsäpölyvoiteet on valittu Vuoden 2022...
F-beauty – luonnonkauneuden ja itsearvostuksen puolesta
F-beauty, eli Finnish Beauty, on suomalaista maanläheisyyttä huokuva kauneusfilosofia, jonka ytimessä on...
Esittelyssä Djusie, uusi kotimainen luonnonkosmetiikkasarja – mehukkainta ihonhoitoa Suomesta
Djusie on uusi suomalainen ihonhoitosarja, jonka tuotteet ovat Ecocert-sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Djusien visionääri...
Kuusenpihka, pohjoisten metsiemme nestemäinen kulta
Meillä suomalaisilla on aina ollut erityinen suhde metsään. Metsällä on ajateltu olevan...
Suomalainen luonnonkosmetiikka valmistuu maailman puhtaimmista raaka-aineista
Suomalaisen luonnonkosmetiikan kentällä on viime vuosina ollut vilkasta. Monia uusia laadukkaita sarjoja...
Miesten ihonhoito: hyvin hoidettu iho ja siisti parta tuovat itsevarmuutta
Kaukana ovat ne ajat, kun miehille tarpeellisiin kosmetiikkatuotteisiin laskettiin lähinnä shampoo, deodorantti...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.