Tumman vaaleat kiharretut hiukset

Kasvivärjäyksen edut Cassialla ilman värin muutosta

Vihdoin ja viimein astuin minäkin kasvihiusvärien maailmaan. Jo oli aikakin! 
Poikkeuksellisen hommasta tosin teki se, etten halunnut muuttaa omaa hiusväriäni. 

Cassia hoitaa hiusta

Khadin Senna/Cassia on neutraali henna, joka ei sellaisenaan yksin värjää hiusta. Sen sijaan siitä saa kasvihiusvärin edut. Cassia kirkastaa muita kasvivärejä ja tekee tummista väreistä läpikuultavampia, eli siihen voi sekoittaa sävyjä. Sellaisenaan käytettynä se hoitaa kuivia ja vaalennettuja hiuksia.

Omat hiukseni ovat luonnonkiharat, eli kuivat ja pörröiset. Pari vuotta sitten päätin kasvattaa hiuksiini oman värini ja koska olen siitä tykännyt, en halunnut värjätä hiuksiani. Hoitavaa vaikutusta vailla hiukset kuitenkin olivat, joten ostin meiltä Hyvinvoinnilta testiin Khadin Cassian. 

Ensikertalaisen kokemus

En tosiaan ollut itse koskaan kokeillut kasvivärejä, mutta olin kuullut niistä. Tiesin niiden saattavan haista mielenkiintoiselle, ja ettei värin sekoittaminen ole välttämättä mikään helpoin juttu. Oikeanlainen koostumus vaatii harjoittelua. 

Pakko sanoa, että sekoittaessani värijauhetta sopivaksi kiehauttamaani veteen, oli tuoksu todentotta mielenkiintoinen. Mieleeni tuli joskus kokeilemani vehnänorasrjauhe, joka juotiin veteen sekoitettuna, se tuoksui ja maistui mielestäni nurmikolle. 
Mitä tulee värin koostumukseen, niin sen oikeanlaiseksi saanti tuotti itsellänikin tuskaa. Useampaankin otteeseen lisäilin vettä, jopa kesken aineen päähän levittämisen. Tästä huolimatta ensi kerralla täytynee tehdä siitä vielä hieman löysempää koostumukseltaan. 

Pakkauksessa tuli mukana kertakäyttöhanskat, sekä suihkumyssyä muistuttava myssy. Levitin värin päähäni käsin ja tein aloittelijan virheen polttamalla sormeni ensin. Aineen piti antaa tovi jäähtyä, ennenkuin uskalsin iskeä sen päähäni. Muuten aine oli helppoa laittaa ihan itsekin ja yksi paketti riitti hyvin noin lapaluiden tasolle tuleviin hiuksiini. Värin lävityksen jälkeen laitoin päähäni muovimyssyn ja lämmitin hiuksiani hieman föönillä. Värin pitäisi nimittäin pysyä lämpimänä. Lopuksi kietaisin koko komeuden päälle vielä pyyheliinan! Tässä kohtaa kerron vielä sen, että olin ennen hommaan ryhtymistä pessyt hiukseni, kuten ohjeessa neuvottiin.

Annoin värin olla hiuksissani vain 30 minuuttia, mutta seuraavalla kerralla uskaltanen antaa sen olla kauemminkin. Värin huuhtominen hiuksista tapahtui helposti ja hiukset tuntuivat todella puhtailta pesun jälkeen. Tässä kohtaa ei käytetty shampoota, ja hiukset suositellaan pesemään seuraavan kerran kunnolla aikaisintaan vasta 24 tunnin jälkeen. Hiuksia pyyhkeellä kuivatessani tuumasin tuoksuvani heinäpaalilta!

Lopputulos

Heti suihkun jälkeen peiliin katsoessani totesin hiusten näyttävän ehkä tavallista kiiltävämmiltä. Annoin hiusten kuivua itsestään ja kuivuttuaan ne tuntuivat ilmavilta. Cassian luvataankin tuovan tuuheutta ja ryhtiä hiuksiin!

Päätin pestä hiukseni 24 tunnin päästä kasvivärin käytöstä. Halusin saada vahvan heinän tuoksun hiljalleen pois hiuksistani. Pesin hiukseni yhdellä lemppareistani, eli Urtekramin Aloe Vera Shampoolla. Suihkusta tultuani kuivasin hiuksiani ja minua melkein nauratti. Tuoksuin edelleen miedosti heinäpaalilta! Onneksi tuoksu ei ollut voimakas, vaan itseasiassa jopa miellyttävä ja toi mieleen nuoruuden kesät. Seuraavana aamuna tuoksu oli jo lähes täysin haihtunut. 

Aion kyllä toistekin tehdä tällaisen tehohoidon hiuksilleni. Ensi kerralla olen värin sekoituksen suhteenkin jo viisaampi! 

Oletko sinä kokeillut Cassiaa, tai värjännyt hiuksiasi kasvihiusväreillä?

 

Khadin tuotteet löydät meiltä
Hyvinvoinnilta täältä!

 

 

Ihonhoito sisäisesti – näin rasvahapot, ravintolisät ja elämäntavat vaikuttavat ihoosi

Sitruunainen DIY-deodoranttivoide

Näitä luetaan

Melatoniini - Uusin trendiaine kosmetiikassa maailmalla!
Tässä artikkelissa tutustumme melatoniinin kasvavaan trendiin kosmeettisissa valmisteissa ja tarkastelemme...
Luonnollinen ihonhoitorutiini vuoden ympäri

Vuodenajat voivat vaikuttaa ihon kuntoon, esimerkiksi ilmojen kylmetessä iholla saattaa esiintyä...

Metsä kunniaan
Lue miten uutta suomalaista innovaatiota, Kuusisokeria, sisältävä Ole Hyvä Metsä -sarja sai...
LUONKOS - suomalainen ihonhoidon rituaali

Mitä jos ihonhoito olisi ihanaa, yksinkertaista ja toimivaa? Luonkos jotain ihanaa? Voiko...

Kuuden raaka-aineen puhdistusöljy ja kaksi muuta kevätihonhoidon timanttia.

Hyvästi kuiva talvi-iho, on aika palauttaa luontainen hehku kasvoille! Tuntuuko...

Metsämikrobit palauttavat fyysisen yhteytesi luontoon ja luovat terveemmän pohjan ihosi mikrobiomille
Saaren Taika metsämikrobikosmetiikka palauttaa fyysisen yhteytesi luontoon ja luo terveemmän pohjan ihosi...
Puhdas+ Beauty DNA kertoo ihosi geneettiset salaisuudet
Pohdi hetki seuraavia kysymyksiä ja mieti, mikä niistä kuvaa ihoasi parhaiten: Reagoiko ihosi...
Dr. Hauschka Med – hoitavaa apua herkälle ja kuivalle iholle
Saksalaisen Dr. Hauschka-luonnonkosmetiikkasarjan Med-ihonhoitolinja on löytänyt vakiokäyttäjänsä jo herkkäihoisista...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.