Vaalea nainen makaa ruoholla ja hymyilee

F-beauty – luonnonkauneuden ja itsearvostuksen puolesta

Paineet täyttää tietynlaiset kauneusstandardit voivat nykypäivänä olla kovat, etenkin kun näemme jatkuvasti virheettömiä ihoja, pulleita huulia ja tuuheita räpsyripsiä Instagramin kaltaisilla somealustoilla, ja filtterit houkuttelevat silottamaan omat “virheet” pois näkyviltä. Välillä on kuitenkin hyvä pestä kasvoilta meikit, katsoa kunnolla peiliin ja pysähtyä arvostamaan sitä, millainen on juuri tässä ja nyt.

F-beauty, eli Finnish Beauty, on suomalaista maanläheisyyttä huokuva kauneusfilosofia, jonka ytimessä on oman yksilöllisen luonnonkauneuden arvostaminen. F-beautyn juuret ovat syvästi kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa, luonnollisuudessa ja mutkattomassa suhtautumisessa kauneuteen ja kauneudenhoitoon.

F-beauty ammentaa pohjoisesta luonnosta ja suomalaisten erityisestä luontoyhteydestä

Me suomalaiset olemme luontorakasta porukkaa. Sekä elämäntyylimme että mielenmaisemamme on vahvasti juurtunut luontoon. Olemme kautta aikain hankkineet ravinnon ja rohdot metsistämme ja pelloiltamme sekä puhdistautuneet tuhansissa järvissämme. Seesteiset metsät, autiot rannat ja laakeat tunturit ovat tarjonneet myös paikan rauhoittua ja miettiä syntyjä syviä – joka on meille suomalaisille myös hyvin luonteenomaista.

Luonnon läheisyydessä eläminen on opettanut meille, että luonnossa kaikella on oma tarkoituksensa, eikä mikään ole luonnossa turhaa tai “väärin”. Tätä heijastelee myös F-beautyn kauneuskäsitys: jokainen on kaunis sellaisena kuin on, ja omat yksilölliset piirteet muodostavat arvokkaan kokonaisuuden. Kauneudenhoidon tarkoituksena on korostaa omaa ainutlaatuista kauneutta, ei pyrkiä näyttämään joltakulta muulta. Oleellinen ajatus F-beautyssa on se, että kauneus alkaa sisältäpäin ja on tulosta kehon, mielen ja sielun tasapainosta. F-beautyssa on siis kyse yhtä paljon sisäisestä kauneudesta kuin ulkoisesta, ja kauneustrendin sijaan kyseessä on ennemminkin elämänasenne.

F-beauty perustuu korkealaatuisiin luonnollisiin raaka-aineisiin

Puhdas luontomme on myös ainutlaatuinen raaka-aineiden aarreaitta. Suomi kuuluu maailman vihreimpiin ja puhtaimpiin maihin, ja vesistömme ja ilmanlaatumme ovat vertaansa vailla. Pohjolan lyhyet mutta valoisat kesät sekä pitkät ja pimeät talvet tarjoavat ihanteellisen kasvuympäristön kasveille ja marjoille. Kesällä kasvit imevät itseensä niin paljon auringonvaloa ja ravinteita kuin pystyvät selvitäkseen pitkästä ja kylmästä talvesta, minkä vuoksi kasvit kasvavat hurjaa tahtia kesäkuukausien aikana. Tästä johtuen pohjoisten kasvien vitamiini-, kivennäisaine- ja antioksidanttipitoisuus kohoaa poikkeuksellisen korkeaksi. Tämän vuoksi ravinteikkaat kasvimme ovat erittäin hyödyllisiä sekä sisäisesti että ulkoisesti käytettyinä.

F-beauty-kosmetiikka perustuu juuri pohjoisen luontomme parhaisiin raaka-aineisiin, joita on käytetty kauneudenhoidossa kautta aikojen. Näihin lukeutuu muun muassa vitamiinipitoiset marjat mustikasta tyrniin, antioksidanttipitoinen pakuri, kosteuttava koivunmahla sekä antiseptinen kuusenpihka. F-beauty-tuotteiden raaka-ainelistat ovat useimmiten lyhyet ja ytimekkäät. Yksinkertaisuus ei kuitenkaan tarkoita tehossa tinkimistä, päinvastoin: mitä vähemmän raaka-aineita tuote sisältää, sitä laadukkaampia näiden raaka-aineiden tulee olla. Jokaisella raaka-aineella on myös oma tietty tarkoituksensa, eikä turhille täyteaineille ole tuotteissa sijaa.

F-beauty on vastuullista kauneutta

Koska luonto antaa meille paljon, meidän tulee myös kantaa vastuumme luonnon hyvinvoinnista. Luonnon kunnioittaminen on lähtökohta myös F-beauty-brändeille, mikä näkyy vastuullisessa raaka-aineiden hankinnassa, kestävissä valmistusprosesseissa ja ympäristöystävällisissä pakkausmateriaaleissa. Monet F-beauty-brändit hyödyntävät kierrätettäviä ja biohajoavia pakkausmateriaaleja, minimoivat hiilijalanjälkeään ja hyödyntävät uusiutuvia energiamuotoja tuotteidensa valmistuksessa.

Suomalaisia luonnonkosmetiikkabrändejä, jotka ajavat F-beautyn sanomaa

Suomi kuuluu luonnonkosmetiikan edelläkävijöihin. Suomessa on vahva osaaminen luonnonkosmetiikan tuotekehityksessä ja valmistuksessa, ja laadukkaan kotimaisen luonnonkosmetiikan kysyntä ja tarjonta kasvaa jatkuvasti. Monien F-beauty-brändien valikoimista löytyy innovatiivisia tuotteita, jotka pureutuvat myös ongelmaihon haasteisiin. Tässä muutama kiinnostava kotimainen luonnonkosmetiikkabrändi, jotka huokuvat F-beautyn ajatusmaailmaa läpikotaisin.

Laponie of Scandinavia – yksinkertaisia mutta tehokkaita ratkaisuja ongelmaiholle

Laponie of Scandinavia tarjoaa tehokkaita ratkaisuja erityisesti herkälle tai ongelmaiholle. Laponie of Scandinavian ytimessä on yksinkertaisuus ja korkea laatu: tuotteet sisältävät ainoastaan muutamia tarkoin valittuja ja tehokkaita raaka-aineita. Tämän vuoksi tuotteita on käytössä myös helppo yhdistellä ihon sen hetkisten tarpeiden mukaan. Tuotteet hoitavat herkkää ihoa lempeästi mutta tehokkaasti.

Laponie of Scandinavia -tuotteita beigellä taustalla

Laponie of Scandinavian perustajalla Kristina Pentillä on paljon omakohtaista kokemusta erilaisten iho-ongelmien, kuten aknen ja rosacean, kanssa painiskelusta. Kristina testasi vuosien mittaan lukemattomia tuotteita ja ihonhoitometodeja, muttei silti onnistunut löytämään sellaisia, jotka toisivat kestävän ratkaisun iho-ongelmiin. Hän päätti luoda tällaiset tuotteet itse. Vuosien kovan työn tuloksena ensimmäiset Laponie of Scandinavian tuotteet näkivät päivänvalon vuonna 2018.

Kristiinan taival on muokannut myös Laponien ihonhoitofilosofiaa: ihotyyppi ei ole mikään kiveen hakattu ominaisuus, vaan ihon haasteet ja tarpeet muuttuvat esimerkiksi vuodenaikojen, hormonaalisten muutosten ja elämäntilanteen mukaan. Tämän vuoksi ihonhoidossa kannattaa aina kiinnittää huomio siihen, mitä oma iho kaipaa juuri tällä hetkellä, ja miksi. Iho-ongelmistaan ja niiden aiheuttamista itsetunto-ongelmista yli päästyään Kristinan missioksi tuli auttaa muita samoista ongelmista kärsiviä. Tämä missio vei hänet elämänmittaiselle polulle terveen ihon ja itsetunnon puolesta.

Djusie – tavoitteena mehukas iho

Djusie on upouusi kotimainen luonnonkosmetiikkabrändi, jonka taustalla on yksi Suomen tunnetuimmista luonnonkosmetiikan ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin asintuntijoista, Katja Kokko. Djusien tuotteet perustuvat luonnollisiin raaka-aineisiin, joista tärkeimpinä mainittakoon lakkakääpä ja ruusukvitteni, joka kulkee myös nimellä “pohjolan sitruuna”. Djusien tuotteet keskittyvät ihon kosteuttamiseen sekä terveeseen pH-tasapainoon ja suojabarriääriin. Tuloksena on mehukas iho, joka hehkuu elinvoimaa ja raikkautta.

Djusien kasvoöljy värikkäällä taustalla

Kuten F-beautyyn kuuluu, Djusie pureutuu syvemmälle kauneuden saloihin kuin pelkästään ulkoiseen ihonhoitoon. Djusien filosofiaan kuuluu, että sekä fyysinen että henkinen hyvinvointi heijastuvat ihon kuntoon, ja iho-ongelmat ovat arvokkaita viestejä sisimmästä. Tämän vuoksi Djusie kannustaa holistiseen ihonhoitoon ja opastaa myös tuotteiden vaikutusta tehostaviin, aineenvaihduntaa vilkastuttaviin ja mieltä rauhoittaviin levitystekniikoihin. Djusie puhuu myös henkisen hyvinvoinnin, terveen itsetunnon ja empatian puolesta, minkä vuoksi osa tuotoista lahjoitetaan mielenterveystyön tukemiseksi.

Taiga Cosmetics – koe Lapin luonnon voima ihollasi

Taiga Cosmetics on luonnonkosmetiikkatulokas, joka on saanut inspiraationsa Lapin ainutlaatuisesta luonnosta. Lapin erämailla keskiyön auringon pehmeässä valossa kasvaa poikkeuksellisen ravintorikkaat kasvit ja marjat. Taiga Cosmetics tuo näiden arvokkaiden raaka-aineiden voiman ihollesi.

Nainen pitelee käsissään Taiga Cosmeticsin C-vitamiiniseerumia

Taiga Cosmeticsin valikoimaan kuuluu kolme unisex-tuotelinjaa kaikille ihotyypeille, herkälle iholle ja ikääntyvälle iholle. Tärkeimpiin tuotteissa käytettyihin raaka-aineisiin kuuluu mustikka, puolukka, tyrni, pakuri, arktinen kuusi ja mänty, kaura, ruusujuuri ja hamppuöljy. Tuotteet valmistetaan viimeisintä teknologiaa hyödyntäen ja luontoa kunnioittaen. Tuotesarjalle on myönnetty COSMOS-sertifikaatti, joka takaa raaka-aineiden, tuotannon ja pakkausten ympäristöystävällisyyden ja eettisyyden.

Hyvikseltä löydät lisää F-beauty-brändejä, kuten Flow Cosmetics, Hetkinen ja INARI Arctic Beauty. Tutustu valikoimaan ja valitse suosikkisi!

Tähän liittyvät tuotteet:

Esittelyssä Djusie, uusi kotimainen luonnonkosmetiikkasarja – mehukkainta ihonhoitoa Suomesta

Vuoden 2022 Hoitotuote: Moi Forest -metsäpölyvoidesarja

Näitä luetaan

Melatoniini - Uusin trendiaine kosmetiikassa maailmalla!
Tässä artikkelissa tutustumme melatoniinin kasvavaan trendiin kosmeettisissa valmisteissa ja tarkastelemme...
Luonnollinen ihonhoitorutiini vuoden ympäri

Vuodenajat voivat vaikuttaa ihon kuntoon, esimerkiksi ilmojen kylmetessä iholla saattaa esiintyä...

Metsä kunniaan
Lue miten uutta suomalaista innovaatiota, Kuusisokeria, sisältävä Ole Hyvä Metsä -sarja sai...
LUONKOS - suomalainen ihonhoidon rituaali

Mitä jos ihonhoito olisi ihanaa, yksinkertaista ja toimivaa? Luonkos jotain ihanaa? Voiko...

Kuuden raaka-aineen puhdistusöljy ja kaksi muuta kevätihonhoidon timanttia.

Hyvästi kuiva talvi-iho, on aika palauttaa luontainen hehku kasvoille! Tuntuuko...

Metsämikrobit palauttavat fyysisen yhteytesi luontoon ja luovat terveemmän pohjan ihosi mikrobiomille
Saaren Taika metsämikrobikosmetiikka palauttaa fyysisen yhteytesi luontoon ja luo terveemmän pohjan ihosi...
Puhdas+ Beauty DNA kertoo ihosi geneettiset salaisuudet
Pohdi hetki seuraavia kysymyksiä ja mieti, mikä niistä kuvaa ihoasi parhaiten: Reagoiko ihosi...
Dr. Hauschka Med – hoitavaa apua herkälle ja kuivalle iholle
Saksalaisen Dr. Hauschka-luonnonkosmetiikkasarjan Med-ihonhoitolinja on löytänyt vakiokäyttäjänsä jo herkkäihoisista...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.