Marencen bioaktiiviset mutanaamiot syvähoitavat ihoa ja kehoa

Bioaktiivinen muta tehohoitaa ja hemmottelee

Järven pohjassa vuosituhansien ajan kehittynyt terapeuttinen hoitomuta sisältää kahmalokaupalla bioaktiivisia ainesosia, jotka uudistavat tehokkaasti ihoa saaden sen näyttämään vielä entistäkin virkeämmältä ja terveemmältä. Mutahoito on lisäksi helppoa ja hauskaa; se on varsinainen mökkikauden ykkösjuttu, jota todellakin kannattaa kokeilla!

Ainutlaatuinen makean veden muta on täynnä aineksia, jotka hoitavat ja ravitsevat ihoasi solutasolta lähtien. Aminohappojen ja antioksidanttien lisäksi mudan hyvää tekeviin ainesosiin lukeutuvat mm. B-, C, D, ja E-, ja P-vitamiinit sekä rutiini, humus- ja fulvohapot sekä lukuisat entsyymit.

Mutanaamion hyödyt

Iholle levitetty muta vireyttää ihon aineenvaihduntaa ja pistää vipinää myös pintaverenkiertoon. Ravitsevan, puhdistavan ja kosteuttavan mutakäsittelyn tuloksena iho pehmenee ja muuttuu kimmoisammaksi. Myös kosteustasapaino paranee ja iho tuntuu kauttaaltaan elpyneeltä.

Verenkiertoa vetreyttävää ja aineenvaihduntaa vilkastuttavaa mutaa voidaan käyttää myös terapeuttisesti kipeiden nivelten hoitoon. Mutahoito laskee turvotuksia ja auttaa kehoamme elpymään. Kosteuttavien ja ravitsevien vaikutustensa ansiosta mudasta on saatu kosolti hyötyä myös päänahan pulmien lievittämiseen.

Mutanaamio virvoittaa väsyneenkin ihon – mutanaamio kasvoille

Marence muta 75 ml ja SkiMood mikrokuitupesusieni

SkinMoodin Mikrokuitusienellä poistat naamiot nopeasti ja helposti
iholta.

Bioaktiivisesta tehostaan kuuluisaksi tullut mutanaamio on hyvän mielen
hemmottelutuote vailla vertaa! Tehohoitava mutanaamio uudistaa, rauhoittaa ja
vahvistaa ihoa - onpa mudasta hyötyä myös varsinaisten iho-ongelmien
lievittämiseen. Esimerkiksi monet atopiasta, psoriasiksesta, aknesta ja ruusufinnistä kärsivät ovat saaneet mudasta helpotusta haasteisiinsa. Vaikka muta onkin täynnä hoitavaa tehoa, voi sillä helliä hipiäänsä oikein oivallisesti vaikkei mitään erityisiä pulmia olisikaan nujerrettavana.

Kasvojen ”mutanaamiointi” on hauskaa virikettä niin kesämökillä saunomisen kuin illanistujaistenkin tuoksinassa. Tehohoitava mutanaamio uudistaa ja rauhoittaa ihoa vahvistaen sen tuiki tärkeitä puolustusmekanismeja.

Mutanaamion teko on helppoa: kerros levitetään puhtaalle iholle ja mudan
annetaan tehdä taikojaan iholla 10-15 minuutin ajan ja sen jälkeen se huuhdotaan pois viileällä vedellä. Saunassa mutaa estetään kuivumasta nauttimalla vaikutusaikana kosteista ja lempeistä löylyistä ja tilan salliessa voi heittäytyä lauteille loikoilemaan ja peittää kasvot kostealla pyyhkeellä. Muistathan kuitenkin, että liian kuumassa löylyttely heikentää mudan vaikutusta. Lopuksi naamio huuhdotaan pois ja nautitaan entistäkin elinvoimaisemmalta ja hehkeämmältä tuntuvasta hipiästä!

Mutaa myös vartalon ihon iloksi

Kasvojen ihon lisäksi mudalla voi hoitaa vaikka mitä: esimerkiksi käsiä, jalkoja ja hiuspohjaa. Myös hauska ja hoitava mutakylpy on oivallinen kokemus!
Mutahoidon voi tehdä paikallisesti mihin tahansa osaan kehosta - sydämen aluetta lukuun ottamatta. Mutakäsittely saa niin aineenvaihdunnan kuin verenkierronkin vilkastumaan ja lihakset rentoutumaan. Myös kudosten uusiutuminen tehostuu ja nivelten liikelaajuus kasvaa.

Ennen kuin innostutaan peittämään itsemme mudalla päästä varpaisiin, opetellaan perusasia: ravinteikas muta hoitaa erittäin tehokkaasti ja siksi mutahoidon kohteeksi otetaan vain yksi osa kehosta kerrallaan. Jos vartalonsa sivelisi makean veden mudalla kauttaaltaan, hoitava vaikutus olisi liian vahva.
Mudan lämpötilan muuttuessa muuttuvat myös sen hoitovaikutukset
Mudasta ammentaa itsensä iloksi monenlaisia hyötyjä, jotka riippuvat paljolti mudan lämpötilasta. Lämpimänä sivelty muta petraa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, kun taas kylmä muta supistaa verisuonia ja hidastaa aineenvaihduntaa. Kylmällä mudalla hoidetaan lähinnä akuutteja urheiluvammoja ja lihasten ylikuormituksesta johtuvia pulmia.

Yleensä mutahoidon ihanteellinen lämpötila on 35 – 38 astetta; muta on siis
hoitavimmillaan kehonlämpöisenä. Ennen hemmottelevaa hoitohetkeä mutaa
kannattaakin lämmittää muovipussin sisällä lämpimässä vesiastiassa.
Lämmityshommissa maltti on valttia: mudan ylikuumentaminen laskee sen tehoa.

Mutahoito hiuspohjalle

Tehokkaasti kosteuttava ja ravitseva muta on monen ongelmapäänahan pelastus! Hiuspohjan mutahoito tehdään hieromalla mutaa hellävaraisesti hiuspohjaan hiustenpesun jälkeen. Pään suojaksi asetetaan suihkumyssy ja sen päälle vielä pyyhe. Mutanaamion annetaan vaikuttaa 30-60 minuuttia, jonka jälkeen se huuhdellaan pois. Shampoopesua ei mutahoidon jälkeen suositella, koska mudan bioaktiivisten aineiden on hyvä antaa jäädä vaikuttamaan pidemmäksi aikaa. Saunassa tehtynä hoitoaika on lyhyempi, n. 10-15 minuuttia riittää. Suojaa hiukset kostutetulla pyyhkeellä ja suojaa myös lauteet.

Mutahoito vartalolle

Marence muta 500 ml ja SkinMood mikrokuitupesusieni

Isosta 500 g purkista riittää moneen naamioon ja suuremmankin alueen hoitamiseen.

Levittele mutaa lempein liikkein hoidettavalle alueelle. Peitä mutakäsittelyn kohteena alue muovi- tai mehiläisvahakelmulla ja sitten vielä pyyhkeellä mudan kuivumisen ehkäisemiseksi ja lämpötilan säilyttämiseksi.

Latvialainen Marence taitaa mudan!

Muta on luonnon viisautta ja elämän voimaa. Tehohoitavan mudan on terveytesi ja kauneutesi tueksi Rāznan kansallispuiston järven pohjan uumenista hellävaraisesti kaivanut latvialainen Marence, joka suhtautuu intohimoisesti luonnon parhaimpien antimien vastuulliseen hyödyntämiseen.

Makean veden muta on todellinen luonnonihme, jonka hoitava teho kumpuaa peräti 7000 vuoden takaa. Puhtaan järven syvyyksissä kerros kerrokselta
muotoutunut muta ravitsee ihoa monipuolisesti hoitaen sitä bioaktiivisilla ainesosillaan tehokkaasti kudostasolle asti. Ota sinäkin luonnon hoitava voima kauneutesi ja terveytesi tueksi!

P.S. Tarkemmat hoito-ohjeet eri variaatioineen löydät Hyvän Olon Maailmasta.

Tähän liittyvät tuotteet:

Havupuu-uutejuomalla parissa viikossa eroon ruusufinnistä

Bee Venom – luonnon oma botox

Näitä luetaan

Aloe vera tekee hyvää – sisäisesti ja ulkoisesti!
Aloe veran (suomeksi aaloen tai lääkeaaloen) lehtien sisällä on hyytelömäistä...
Melatoniini - Uusin trendiaine kosmetiikassa maailmalla!
Tässä artikkelissa tutustumme melatoniinin kasvavaan trendiin kosmeettisissa valmisteissa ja tarkastelemme...
Luonnollinen ihonhoitorutiini vuoden ympäri

Vuodenajat voivat vaikuttaa ihon kuntoon, esimerkiksi ilmojen kylmetessä iholla saattaa esiintyä...

Metsä kunniaan
Lue miten uutta suomalaista innovaatiota, Kuusisokeria, sisältävä Ole Hyvä Metsä -sarja sai...
LUONKOS - suomalainen ihonhoidon rituaali

Mitä jos ihonhoito olisi ihanaa, yksinkertaista ja toimivaa? Luonkos jotain ihanaa? Voiko...

Kuuden raaka-aineen puhdistusöljy ja kaksi muuta kevätihonhoidon timanttia.

Hyvästi kuiva talvi-iho, on aika palauttaa luontainen hehku kasvoille! Tuntuuko...

Metsämikrobit palauttavat fyysisen yhteytesi luontoon ja luovat terveemmän pohjan ihosi mikrobiomille
Saaren Taika metsämikrobikosmetiikka palauttaa fyysisen yhteytesi luontoon ja luo terveemmän pohjan ihosi...
Puhdas+ Beauty DNA kertoo ihosi geneettiset salaisuudet
Pohdi hetki seuraavia kysymyksiä ja mieti, mikä niistä kuvaa ihoasi parhaiten: Reagoiko ihosi...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.