Marencen bioaktiiviset mutanaamiot syvähoitavat ihoa ja kehoa

Bioaktiivinen muta tehohoitaa ja hemmottelee

Järven pohjassa vuosituhansien ajan kehittynyt terapeuttinen hoitomuta sisältää kahmalokaupalla bioaktiivisia ainesosia, jotka uudistavat tehokkaasti ihoa saaden sen näyttämään vielä entistäkin virkeämmältä ja terveemmältä. Mutahoito on lisäksi helppoa ja hauskaa; se on varsinainen mökkikauden ykkösjuttu, jota todellakin kannattaa kokeilla!

Ainutlaatuinen makean veden muta on täynnä aineksia, jotka hoitavat ja ravitsevat ihoasi solutasolta lähtien. Aminohappojen ja antioksidanttien lisäksi mudan hyvää tekeviin ainesosiin lukeutuvat mm. B-, C, D, ja E-, ja P-vitamiinit sekä rutiini, humus- ja fulvohapot sekä lukuisat entsyymit.

Mutanaamion hyödyt

Iholle levitetty muta vireyttää ihon aineenvaihduntaa ja pistää vipinää myös pintaverenkiertoon. Ravitsevan, puhdistavan ja kosteuttavan mutakäsittelyn tuloksena iho pehmenee ja muuttuu kimmoisammaksi. Myös kosteustasapaino paranee ja iho tuntuu kauttaaltaan elpyneeltä.

Verenkiertoa vetreyttävää ja aineenvaihduntaa vilkastuttavaa mutaa voidaan käyttää myös terapeuttisesti kipeiden nivelten hoitoon. Mutahoito laskee turvotuksia ja auttaa kehoamme elpymään. Kosteuttavien ja ravitsevien vaikutustensa ansiosta mudasta on saatu kosolti hyötyä myös päänahan pulmien lievittämiseen.

Mutanaamio virvoittaa väsyneenkin ihon – mutanaamio kasvoille

Marence muta 75 ml ja SkiMood mikrokuitupesusieni

SkinMoodin Mikrokuitusienellä poistat naamiot nopeasti ja helposti
iholta.

Bioaktiivisesta tehostaan kuuluisaksi tullut mutanaamio on hyvän mielen
hemmottelutuote vailla vertaa! Tehohoitava mutanaamio uudistaa, rauhoittaa ja
vahvistaa ihoa - onpa mudasta hyötyä myös varsinaisten iho-ongelmien
lievittämiseen. Esimerkiksi monet atopiasta, psoriasiksesta, aknesta ja ruusufinnistä kärsivät ovat saaneet mudasta helpotusta haasteisiinsa. Vaikka muta onkin täynnä hoitavaa tehoa, voi sillä helliä hipiäänsä oikein oivallisesti vaikkei mitään erityisiä pulmia olisikaan nujerrettavana.

Kasvojen ”mutanaamiointi” on hauskaa virikettä niin kesämökillä saunomisen kuin illanistujaistenkin tuoksinassa. Tehohoitava mutanaamio uudistaa ja rauhoittaa ihoa vahvistaen sen tuiki tärkeitä puolustusmekanismeja.

Mutanaamion teko on helppoa: kerros levitetään puhtaalle iholle ja mudan
annetaan tehdä taikojaan iholla 10-15 minuutin ajan ja sen jälkeen se huuhdotaan pois viileällä vedellä. Saunassa mutaa estetään kuivumasta nauttimalla vaikutusaikana kosteista ja lempeistä löylyistä ja tilan salliessa voi heittäytyä lauteille loikoilemaan ja peittää kasvot kostealla pyyhkeellä. Muistathan kuitenkin, että liian kuumassa löylyttely heikentää mudan vaikutusta. Lopuksi naamio huuhdotaan pois ja nautitaan entistäkin elinvoimaisemmalta ja hehkeämmältä tuntuvasta hipiästä!

Mutaa myös vartalon ihon iloksi

Kasvojen ihon lisäksi mudalla voi hoitaa vaikka mitä: esimerkiksi käsiä, jalkoja ja hiuspohjaa. Myös hauska ja hoitava mutakylpy on oivallinen kokemus!
Mutahoidon voi tehdä paikallisesti mihin tahansa osaan kehosta - sydämen aluetta lukuun ottamatta. Mutakäsittely saa niin aineenvaihdunnan kuin verenkierronkin vilkastumaan ja lihakset rentoutumaan. Myös kudosten uusiutuminen tehostuu ja nivelten liikelaajuus kasvaa.

Ennen kuin innostutaan peittämään itsemme mudalla päästä varpaisiin, opetellaan perusasia: ravinteikas muta hoitaa erittäin tehokkaasti ja siksi mutahoidon kohteeksi otetaan vain yksi osa kehosta kerrallaan. Jos vartalonsa sivelisi makean veden mudalla kauttaaltaan, hoitava vaikutus olisi liian vahva.
Mudan lämpötilan muuttuessa muuttuvat myös sen hoitovaikutukset
Mudasta ammentaa itsensä iloksi monenlaisia hyötyjä, jotka riippuvat paljolti mudan lämpötilasta. Lämpimänä sivelty muta petraa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, kun taas kylmä muta supistaa verisuonia ja hidastaa aineenvaihduntaa. Kylmällä mudalla hoidetaan lähinnä akuutteja urheiluvammoja ja lihasten ylikuormituksesta johtuvia pulmia.

Yleensä mutahoidon ihanteellinen lämpötila on 35 – 38 astetta; muta on siis
hoitavimmillaan kehonlämpöisenä. Ennen hemmottelevaa hoitohetkeä mutaa
kannattaakin lämmittää muovipussin sisällä lämpimässä vesiastiassa.
Lämmityshommissa maltti on valttia: mudan ylikuumentaminen laskee sen tehoa.

Mutahoito hiuspohjalle

Tehokkaasti kosteuttava ja ravitseva muta on monen ongelmapäänahan pelastus! Hiuspohjan mutahoito tehdään hieromalla mutaa hellävaraisesti hiuspohjaan hiustenpesun jälkeen. Pään suojaksi asetetaan suihkumyssy ja sen päälle vielä pyyhe. Mutanaamion annetaan vaikuttaa 30-60 minuuttia, jonka jälkeen se huuhdellaan pois. Shampoopesua ei mutahoidon jälkeen suositella, koska mudan bioaktiivisten aineiden on hyvä antaa jäädä vaikuttamaan pidemmäksi aikaa. Saunassa tehtynä hoitoaika on lyhyempi, n. 10-15 minuuttia riittää. Suojaa hiukset kostutetulla pyyhkeellä ja suojaa myös lauteet.

Mutahoito vartalolle

Marence muta 500 ml ja SkinMood mikrokuitupesusieni

Isosta 500 g purkista riittää moneen naamioon ja suuremmankin alueen hoitamiseen.

Levittele mutaa lempein liikkein hoidettavalle alueelle. Peitä mutakäsittelyn kohteena alue muovi- tai mehiläisvahakelmulla ja sitten vielä pyyhkeellä mudan kuivumisen ehkäisemiseksi ja lämpötilan säilyttämiseksi.

Latvialainen Marence taitaa mudan!

Muta on luonnon viisautta ja elämän voimaa. Tehohoitavan mudan on terveytesi ja kauneutesi tueksi Rāznan kansallispuiston järven pohjan uumenista hellävaraisesti kaivanut latvialainen Marence, joka suhtautuu intohimoisesti luonnon parhaimpien antimien vastuulliseen hyödyntämiseen.

Makean veden muta on todellinen luonnonihme, jonka hoitava teho kumpuaa peräti 7000 vuoden takaa. Puhtaan järven syvyyksissä kerros kerrokselta
muotoutunut muta ravitsee ihoa monipuolisesti hoitaen sitä bioaktiivisilla ainesosillaan tehokkaasti kudostasolle asti. Ota sinäkin luonnon hoitava voima kauneutesi ja terveytesi tueksi!

P.S. Tarkemmat hoito-ohjeet eri variaatioineen löydät Hyvän Olon Maailmasta.

Tähän liittyvät tuotteet

Edellinen artikkeli

Havupuu-uutejuomalla parissa viikossa eroon ruusufinnistä

Näitä luetaan

Bioaktiivinen muta tehohoitaa ja hemmottelee
Järven pohjassa vuosituhansien ajan kehittynyt terapeuttinen hoitomuta
sisältää kahmalokaupalla bioaktiivisia ainesosia, jotka uudistavat...
Havupuu-uutejuomalla parissa viikossa eroon ruusufinnistä
Porilainen Liisa Lumme on 36-vuotias koirakoulun ohjaaja, joka sairastui nelisen vuotta sitten...
Kosmeettisen gua shan ABC ja opas gua sha välineen valintaan
Gua sha on tällä hetkellä ylivoimaisesti kirkkain johtotähti kauneudenhoitomaailmassa eikä mikään ihme,...
Beauty Sleep – anna ihosi levätä ja uusiutua yön aikana!
Kauneusunet eivät ole myytti, vaan tosiasia. Ihon syvät kerrokset työskentelevät yöllä korjatakseen...
Dr. Hauschka: Paremman maailman luonnonkosmetiikkaa pintaa syvemmältä
Dr. Hauschka -sarjan ihonhoitotuotteet ovat hoitavuudessaan ainutlaatuisia. Niiden teho kumpuaa tarkkaan valituista,...
Laponie of Scandinavia – mutkatonta ja luonnollista hoitoa herkälle ja ongelmaiholle
Kotimainen Laponie of Scandinavia tekee pelkistettyjä ja helposti yhdistettäviä tuotteita, jotka hoitavat...
Taiga Cosmetics hurmaa Lapin luonnon tehoaineilla
Taiga Cosmeticsin tarina alkoi rakkaudestamme Suomen Lappiin ja sen karuun mutta kauniiseen...
Vuoden 2022 Hoitotuote: Moi Forest -metsäpölyvoidesarja
Hyviksenkin asiakkaiden keskuudessa suursuosion saavuttaneet Moi Forestin metsäpölyvoiteet on valittu Vuoden 2022...
F-beauty – luonnonkauneuden ja itsearvostuksen puolesta
F-beauty, eli Finnish Beauty, on suomalaista maanläheisyyttä huokuva kauneusfilosofia, jonka ytimessä on...
Esittelyssä Djusie, uusi kotimainen luonnonkosmetiikkasarja – mehukkainta ihonhoitoa Suomesta
Djusie on uusi suomalainen ihonhoitosarja, jonka tuotteet ovat Ecocert-sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Djusien visionääri...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.