Bakuchiol on ihonhoidon uusi superaine

Bakuchiol on ihonhoidon uusi superaine

Hyvinvoinnin Asiantuntija

Kosmetiikka kehittyy kaiken aikaa ja yhä uudet ainesosat nostetaan valokeilaan. Yksi suuren suosion saavuttanut ainesosa on bakuchiol. Bakuchiolin kerrotaan olevan luonnollinen korvaaja retinolille. Retinolin tehot ovat jo tuttuja monille: se silottaa juonteet ja rypyt, kirkastaa ihon sävyä häivyttämällä pigmenttimuutoksia sekä ehkäisee tulehduksia. Samaan pystyy myös luonnollinen bakuchiol, ilman retinolin huonoja puolia, eli ihoärsytystä ja ihon herkistymistä valolle. Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta?

Mikä on bakuchiol?

Ayurvedisessa ja kiinalaisessa lääketieteessä pitkään käytetty kasvi Psoralea corylifolia eli babchi kuuluu hernekasvien sukuun. Tämän suositun yrtin avulla on parannettu erilaisia ihosairauksia jo vuosikaudet. Nykyään kasvia tutkitaan myös farmatologiseen käyttöön sen tulehduksen vastaisten ominaisuuksien ja suojaavien vaikutusten vuoksi. Babchissa eli bakuchi-kasvilla on hempeän violetit kukat, ja tästä syystä violetin väriä käytetään usein bakuchiolia sisältävissä tuotteissa. Myös kasvin öljy saattaa olla violetin sävyistä.
Bakuchiolin pH on 5,9 – 6,2.

Mitä eroa on bakuchiolilla ja retinolilla?

Retinoli on yleisnimitys A-vitamiinimolekyyleille. Luonnollisia A-vitamiinin muotoja on kaksi: A-vitamiinin eläinperäisiä johdannaisia kutsutaan retinoidiksi ja kasviperäisiä karotenoidiksi. 

Karotenoidit ovat A-vitamiinin esiasteita. Karotenoidia, joista tunnetuin on betakaroteeni, saadaan muun muassa keltaisista ja oransseista hedelmistä ja vihanneksista, kuten porkkanasta. Betakaroteenissa on runsaasti antioksidantteja, eli se suojelee ihoa vapailta radikaaleilta.
Retinoideista tunnetuin on retinoli, joka on alkoholimuoto. Kosmetiikassa käytetään yleisimmin retinolin eri muotoja, kuten retinyyliasetaattia ja retinyylipalmitaattia, mutta myös puhdasta retinolia. Retinoideja taas käytetään vain reseptilääkkeissä.

Myös kasviperäinen bakuchiol on A-vitamiinin johdannainen. Bakuchiolilla on runsaat antioksidanttiset ominaisuudet ja se on antibakteerinen ja tulehduksia ehkäisevä. Vaikka bakuchiolin kemiallinen rakenne eroaa retinolista, tämän ainesosan on tutkimuksissa havaittu jäljittelevän retinolin vaikutuksia iholla ilman edellä mainittuja haittavaikutuksia.

Mitä vaikutuksia retinolilla ja bakuchiolilla on ihoon?

Retinoli tuo tutkitusti monenlaisia hyötyjä iholle, ja siitä saa apua moniin iho-ongelmiin. Retinoli stimuloi kollageenin syntymistä, mikä tekee ihosta kimmoisan ja sileämmän. Pigmenttimuutoksiinkin apu löytyy retinolista, joka vähentää vapaiden radikaalien vaikutusta iholla ja tekee ihosta kirkkaamman ja tasaisemman sävyisen. Akneen taipuvainen iho saa myös avun retinolista, sillä se ehkäisee ihohuokosten tukkeutumista ja edistää ihosolujen uusiutumista, mikä auttaa vähentämään tulehdusten syntymist

Hyvistä puolistaan huolimatta retinoli on erittäin tehokas raaka-aine, ja sen tiedetään aiheuttavan myös ihoärsytystä, punaisuutta, ihon kuoriutumista ja hilseilyä. Tämän vuoksi retinoli ei sovi herkälle iholle, raskaana oleville tai auringossa paljon aikaa viettäville, ja sen käyttö on aloitettava varoen.
Bakuchiol on hellävarainen, luonnollinen vaihtoehto retinolille, ja sillä on samat silottavat, kiinteyttävät ja kirkastavat vaikutukset ihoon mitä retinolilla. Bakuchiol edistää solujen uusiutumista sekä parantaa ihon rakennetta, sävyä ja kirkkautta. Bakuchiol auttaa myös poistamaan akneihon tulehduksia ilman kireää, kuivaa tai hilseilevää ihoa, jotka ovat yleisiä sivuvaikutuksia retinolia käytettäessä.

Vaikka bakuchiolin kemiallinen rakenne eroaa retinolista, sillä on sama kyky säädellä tyypin I, III ja IV kollageenin tuotantoa. Kollageeni on erittäin olennainen osa ikääntymisen estämistä, koska se on ihon tärkein sidekudoksen rakenneproteiini.

Hellävaraisempi bakuchiol sopii aamuin illoin käytettäväksi viikon jokaisena päivänä, toisin kuin retinoli. Se sopii myös herkkäihoisille sekä raskauden aikana käytettäväksi.

Onko bakuchiol yhtä tehokas kuin retinoli?

Ovatko bakuciolin vaikutukset iholla yhtä tehokkaita kuin retinolin? Todistetusti ne ovat. Kalifornian yliopiston tutkimuksessa verrattiin bakuchiolin ja retinolin vaikutuksia ihoon kahdella eri koehenkilöryhmällä. Molemmissa ryhmissä havaittiin samanlaisia positiivisia vaikutuksia ryppyihin, pigmenttimuutoksiin ja ihon punoitukseen. Ainoa selkeä ero bakuchiolin ja retinolin välillä oli tutkimuksen perusteella se, että bakuchiol ei aiheuttanut ihoärsytystä, jota oli havaittu retinolia käyttäneiden ryhmässä.

Bakuchiolin edut:

  • Erittäin tehokas kasvipohjainen vaihtoehto retinolille
  • Parantaa solujen kiertoa paljastaen pehmeämmän ja tasaisemman ihon
  • Sopii herkälle iholle
  • Parantaa kollageenin tuotantoa ikääntymisen oireiden torjumiseksi
  • Rauhoittaa tulehduksia ja tarjoaa antioksidanttisuojan
  • Toisin kuin retinoli, bakuchiol ei aiheuta aurinkoherkkyyttä tai ihon hilseilyä, kuivuutta tai kiristystä.

Bakuchiolia löydät superhitiksi nousseesta BYBI Beautyn Bakuchiol Boosterista, jossa bakuchiol yhdistyy oliivista saatavaan skvalaaniin. Kokeile myös Evolve Organic Beautyn BioRetinol + C-boosteria, jossa on bakuchiolin lisäksi annos C-vitamiinia hyvin imeytyvässä öljypohjaisessa muodossa.

Tähän liittyvät tuotteet

Suosittelemme
BYBI Beauty Bakuchiol Booster Seerumi
BYBI Beauty Bakuchiol Booster Seerumi
Bakuchiol Booster on luonnollinen korvike retinoliseerumille. Bakuchiol öljyseerumi tasoittaa ihoa ja stimuloi kollageenin tuotantoa yhtä hyvin kuin retinoli. Toisin kuin perinteinen retinoli tämä vegaaninen vaihtoehto sopii herkällekin iholle! Sileä ja kimmoisa iho luonnollisen retinoliseerumin avulla Bakuchiol sopii hyvin tehokuuriksi, kun iho tuntuu ja näyttää väsyneeltä tai samealta. BYBI Boosterissa on 1 % bakuchiolin öljyä ja 99 % skvalaania. Lempeä bakuchiol parantaa ihon kuntoa dramaattisesti. Se tasoittaa juonteita ja hälventää väsymyksen merkkejä. Oliivista saatava skvalaani on tehokas ihon uudistaja. Tuloksena napakampi, hehkuva iho. Retinolin todistettua tehoa Retinolin eli A-vitamiinin vaikutukset silottava vaikutus ihoon on yksi ainoita todistettuja ihonhoitokeinoja. Retinoli stimuloi kollageenin tuotantoa eli tekee ihosta kimmoisamman ja sileämmän. Retinoli siis toimii tehokkaasti, mutta altistaa siksi ihoa myös kuivuudelle, hilseilylle, ärtymiselle ja valoherkkyydelle. Bakuchiol on luonnon oma retinoli. Sillä on retinolin hyvät puolet, muttei huonoja! Bakuchiol täyttää, silottaa ja kiinteyttää, muttei kuivata. Yhdistettynä ihoa pehmentävään oliiviskvalaaniin seerumin kosteuttavat ominaisuudet ovat huippuluokkaa. Käytä Bakuchiol Boosteria illalla Bybi Bakuchiol Booster on suunniteltu tehostamaan ihonhoitoa. Käytä yhdessä muiden tuotteidesi kanssa. Parhaan tehon saat levittämällä seerumia iltaisin. Bakuchiol on niin tehokas tuote, että sitä kannattaa käyttää tehokuureina. Lisää pari tippaa bakuchiolia kasvovoiteesi tai -öljysi joukkoon ja levitä kasvoille sekä kaulalle. Käytä bakuchiolia kerran tai kahdesti päivässä kuurin aikana. Jos ihosi ei ole herkkä, Bakuchiol Boosteria voi käytää myös suoraan iholle seerumin tapaan.
15.95 €
Evolve Bio-Retinol + C Booster Seerumi
Evolve Bio-Retinol + C Booster Seerumi
C-vitamiinia ja bakuchiolia ikääntymisen merkkejä vastaan Evolve Bio-Retinol + C Booster Seerumi sisältää huippusuosittua bakuchiolia ja C-vitamiinia ikääntymisen merkkejä vastaan. Seerumi yhdistää A-vitamiinin ja C-vitamiinin vaikutukset sameaa ihoa ja pigmenttimuutoksia vastaan. Tämä upea ja innovatiivinen vitamiinicocktail energisoi väsynyttä ja sameaa ihoa häivyttämällä sävymuutoksia, sekä tehostamalla solujen uusiutumista ja kollageenintuotantoa. Tuloksena on kirkkaampi, kiinteämpi, ravitumpi ja uudistuneempi iho! Mitä on bakuchiol? Booster sisältää bakuchiolia, joka on 100% luonnollinen vaihtoehto A-vitamiinijohdannaiselle retinolille. Bakuchiol tarjoaa iholle retinolin kaltaiset tehokkaat vaikutukset ihoa ärsyttämättä. Seerumi sopii myös useimmille, jotka ovat saaneet retinolista iho-oireita. Ruusunmarjaöljystä saatava Bio-Retinol sisältää retinoiinihappoa, joka tukee kollageenin ja elastaanin tuotantoa. Bio-Retinol on A-vitamiinin luonnollinen muoto. C-vitamiinia tyrnistä Kolmas tähtiainesosa boosterin tehoaineyhdistelmässä on uusi öljypohjainen C-vitamiinin stabiili muoto, joka kirkastaa ihoa tehokkaasti ilman ihoärsytystä. Ascobyl tetraisopalmitate on jopa 25 kertaa tavallista C-vitamiinia tehokkaampi, joten sitä tarvitaan paljon pienenmpiä pitoisuuksia. Lisäksi C-vitamiinipitoisessa tyrnissä on runsaasti omega-7 ja omega-3 -rasvahappoja, sekä betakaroteenia. Omegat ja beetakaroteeni auttavat edistämään ihon elastisuutta, kosteustasapainoa ja sileyttä. Käyttö Lisää muutama tippa voiteen tai seerumin joukkoon ja levitä kasvoille. Voit käyttää boosteria myös sellaisenaan.
34.95 €

Edellinen artikkeli

Tuo herkän ihon parhaat puolet esiin oikealla hoidolla

Seuraava artikkeli

Ihonhoito sisäisesti – näin rasvahapot, ravintolisät ja elämäntavat vaikuttavat ihoosi

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: