Kokoelma: Karin Havupuu

Kotimainen Karin Havupuu-uutejuoma on tutkittu terveysjuoma

Runsaasti antioksidantteja sisältävä Karin Havupuu-uutejuoma syntyy nuorten luomumäntyjen kuoresta ja nilasta Kosken tilalla Siikaisissa. Oletko jo maistanut?

Palkittu kotimainen luomujuoma

Karin Havupuu-uutejuoma on valittu muun muassa Vuoden 2021, 2010 ja 2003 Terveystuotteeksi. Se on täysin kotimainen luomujuoma, jota valmistetaan lähdevedestä ja nuorten luomumäntyjen kuoresta ja nilasta Satakunnassa, Siikaisissa. Tämä huikea terveysjuoma sisältää rutkasti männyn fenolisia yhdisteitä, jotka toimivat elimistössä antioksidantteina. Antioksidantit neutralisoivat elimistössä syntyviä vapaita radikaaleja ja auttavat siten soluja ja kehoa puolustautumaan radikaalien aiheuttamilta vaurioilta.

Helsingin yliopistossa tutkittu terveysjuoma

Karin Havupuu-uutejuomaa on tutkittu Helsingin yliopistossa ja juoman antioksidanttipitoisuudesta on tilattu selvitys CRS Laboratories Oy:ltä. Voit ladata Helsingin yliopiston analyysitodistuksen tästä ja CRS Laboratoriesin raportin tästä.
Karin Havupuu-uutejuoman fenoliset yhdisteet on uutettu männyn kuorikerroksesta. Männyssä niiden tehtävänä on suojata puuta esimerkiksi viruksilta, bakteereilta, tuhohyönteisiltä ja auringon UV-säteilyltä. Ihmisen elimistössä fenoliset yhdisteet toimivat antioksidantteina, jotka auttavat elimistöä suojautumaan aineenvaihdunnan (esim. hengityksen) sivutuotteena syntyviä sekä stressin ja ulkoisten uhkatekijöiden tuottamia vapaita happiradikaaleja vastaan. Vapaiden happiradikaalien toiminta on juurisyynä monessa sairaudessa, kuten sydän- ja verisuonisairauksissa.

Yliopiston analyysin mukaan Karin Havupuu-uutejuoma sisälsi jopa 48,9 mg fenolisia yhdisteitä yhdessä desilitrassa. Tutkimuksessa havaittiin, että juoma sisälsi eniten resveratrolia ja katekiinia. Molempien yhdisteiden tiedetään vaikuttavan terveyttä edistävästi, mutta elintarvikelain alaisena toimijana emme voi valitettavasti kertoa niistä enempää.
Kokeile ja totea teho!