Kokoelma: Kaavi Porcini

Kotimaiset kuivatut metsäsienet – villiruokaa parhaimmillaan!

Kaavi Porcini tuo metsiemme herkullisimmat sienet kaikkien saataville ympäri vuoden. Kantarellit, herkkutatit, suppilovahverot ja mustatorvisienet kerätään Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan erämailta ja kuivataan ja pakataan tuoreina parhaan maun säilyttämiseksi. Kuivatuilla sienillä loihdit helposti maukkaat risotot, pastat ja piirakat. Nauti metsien parhaista mauista Kaavi Porcinin tuotteilla!

Kuivatuilla metsäsienillä loihdit herkkuruokia ympäri vuoden

Metsistämme löytyy tunnetusti maukkaita makuja, ja sienet kuuluvat metsän antimien parhaimmistoon. Vain pieni osa syötäväksi kelpaavista sienistä poimitaan kuitenkin talteen, vaikka moni pitäisikin sienistä lautasellaan.

Kaavi Porvini haluaa tuoda metsiemme parhaat ruokasienet kaikkien ulottuville ympäri vuoden. Kaavi Porcinin takana on Nordean pääekonomistin pestissä aikasemmin kunnostautunut Martti Nyberg, joka havahtui sienien potentiaaliin muutama vuosi sitten. Yritystä perustaessaan Nyberg vakuuttui kotimaisten metsäsienien ravitsemuksellisesta arvosta: metsäsienet sisältävät runsaasti mm. vitamiineja, mineraaleja ja kuitua, mutta vain vähän rasvaa ja hiilihydraatteja. Sienet ovat myös ympäristöystävällistä ruokaa ja mainio proteiinin lähde.

Kaavi Porcinin tuotteissa käytetyt sienet kerätään käsin Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan erämailta, jotka ovat erinomaista sienimaastoa. Sienet kuivatetaan Kaavi Porcinin omassa tehtaassa samana päivänä kuin ne on noukittu, jotta sienten maut ja aromit säilyisivät mahdollisimman hyvin. Kuivaamisen jälkeen sienet pakataan ilmatiiviisiin purkkeihin, joissa ne säilyvät erinomaisesti pidempäänkin.

Kantarelleja, herkkutatteja, suppilovahveroita ja mustatorvisieniä – valitse suosikkisi!

Kaavi Porcinin valikoimasta löydät suosituimmat ruokasienemme, eli kantarellit, herkkutatit, suppilovahverot ja mustatorvisienet. Kaikki neljä sopivat erinomaisesti keittoihin, kastikkeisiin, risottoihin ja piirakoihin tai vaikkapa pizzan täytteeksi.

  • Kantarelli on ruokasienten klassikko. Kullankeltainen kantarelli on monikäyttöinen sieni, jota voi nauttia vaikka paistettuna sellaisenaan leivän päällä. Erityisen hyvin kantarelli sopii lihan kanssa. Kantarelli sisältää paljon proteiinia, C- ja D-vitamiineja, seleeniä, karoteenia ja kuitua.
  • Herkkutatti on nimensä mukaisesti herkullinen sieni, jota myös viedään ulkomaille erityisesti Italiaan ja Saksaan. Herkkutatti on ravinteikas sieni, joka sisältää enemmän proteiinia ja B- ja C-vitamiineja kuin mikään muu metsäsieni. Herkkutatin mieto ja aavistuksen pähkinäinen maku sopii esimerkiksi salaatteihin, pizzoihin ja risottoihin.
  • Suppilovahvero muistuttaa monin tavoin kantarellia, ja on lähes yhtä suosittu ruokasieni. Suppilovahvero sopii mainiosti keittoihin, muhennoksiin ja piirakoihin.
  • Mustatorvisieni on aromikas sieni, jonka maku vahvistuu entisestään kuivattuna. Mustatorvisieni sopii mainiosti keittoihin, muhennoksiin ja jopa jälkiruokiin. Kuivattua ja jauhettua mustatorvisientä voi käyttää myös mausteena.

Tilaa suosikkisienesi tai kokeile jotakin uutta makua!