100 % vastuullista ja eettistä suklaata
Bio Benjamissimo on bulgarialainen perheyritys, joka perustettiin vuonna 2014. Yrityksen taustalla on veljeskaksikko Krassimir ja Martin Benjamin sekä Martinin vaimo Sarah Alsbey. Kolmikko innostui suklaan tekemisestä kotikokeilujen myötä, jolloin syntyivät agavesiirapilla makeutetut ja luomuraakakaakaoon pohjautuvat herkut. Intohimo suklaantekoon kasvoi tehdessä, ja kolmikko päätti lopulta panostaa täysillä suklaantekoon. Vuonna 2017 Bio Benjaminin kaksi brändiä – Benjamíssimo ja Happy Benjamino – sekä 16 uutta mielenkiintoista suklaamakua näkivät päivänvalon.
Bio Benjaminin tavoitteena on alusta alkaen valmistaa vastuullista suklaata. Kestävä kehitys ja kaakaopapujen eettinen viljely on Bio Benjaminin toiminnan kulmakiviä korkean laadun ja vastustamattomien makujen lisäksi. Bio Benjaminin suklaissa käytetyt kaakaopavut ovat peräisin pieniltä luomutiloilta Nicaraguasta, Kolumbiasta ja Ecuadorista. Kaakaopavut viljellään reilun kaupan periaatteiden mukaisesti, ja viljelijät saavat kunnon korvauksen työstään.
Ensiluokkaiset raaka-aineet takaavat korkealaatuisen lopputuloksen
Herkulliseen suklaaseen tarvitaan ensiluokkaiset raaka-aineet. Laadun lisäksi Bio Benjaminille on tärkeää, että kaikki suklaan valmistuksessa osallisena olevat saavat kunnon korvauksen työstään. Bio Benjamin valitsee raaka-aineensa tarkasti, ja kaikkien raaka-aineiden tulee täyttää luomuviljelyn kriteerit.
Bio Benjaminin suklaat valmistetaan korkealaatuisista paahdetuista kaakaopavuista. Suklaiden valmistuksessa hyödynnettävät kaakaopuut viljellään perinteisin keinoin luontoa kunnioittaen. Kaakaopuut istutetaan kaakaoviljelmillä mango-, papaija- ja avokadopuiden läheisyyteen, jolloin puiden eksoottiset ja täyteläiset aromit sekoittuvat.
Suklaisiin lisätään myös superfoodeja, joten suklaat ovat täynnä hyvää tekeviä raaka-aineita. Kaakaopapujen lisäksi Bio Benjaminin suklaista löytyy mm. seuraavia raaka-aineita ja mausteita:
- spirulina
- kookos
- kookossokeri
- hasselpähkinät
- kurkuma
- inkivääri
- kaakonibsit
- mansikka
- vadelma