Nokkos Company tekee kombuchaa lappilaisista nokkosenlehdistä

Täysin uniikki Nokkos Kombucha valloittaa maistajansa

Aika ennen Nokkos Kombuchaa oli sekin hyvää aikaa. Suklaamaakari-Sampsa rakensi suklaatehtaita kuin Jali konsanaan ja Juomavelho-Lari taikoi mitä maukkaimpia taikajuomia tahollaan. Mestareiden tiet kohtasivat, ja kun huhu kertoi Helsingin Kaartinkaupungin tunnelmallisessa kellarikerroksessa tyhjäksi jäävästä panimotilasta, he päättivät yhdistää voimansa. Näin syntyi Nokkos Company vuonna 2019. Yrityksen ensimmäinen tuoteperhe Nokkos Kombucha on täysin kotimaisista yrteistä valmistettua pirskahtelevan hapokasta ja hyvää tekevää kombuchaa.

Lappilaisesta nokkosesta taikajuomaa

Nokkos Companyn tapa tehdä kombuchaa on ainutlaatuinen. Kaikki alkaa tuoreesta lappilaisesta lähdevedestä sekä lappilaisesta nokkosenlehdestä. Näistä tehty vahva keite makeutetaan luomuruokosokerilla sekä kotimaisella hunajalla ja annetaan fermentoitua usean viikon ajan, jolloin bakteerit ja hiivat pilkkovat sokereista lempeän hapokasta ja paljon maitohappobakteereita sisältävää nautintojuomaa. Nokkos Kombuchoissa on käymisprosessin seurauksena noin 1 % alkoholia ja ne ovat erittäin vähäsokerisia (< 3 g / 100 ml).

”Vaikka nokkosen käytöllä on Suomessa pitkät perinteet, kasvina se on aliarvostettu. Kokeilumme paljastivat, että nokkonen sopii sekä ominaisuuksiltaan että maultaan erinomaisesti kombuchaan.”
Lari Laurikkala, Nokkos Companyn juomien reseptiikasta vastaava pääpanija.

Kolme villiä makua ja täydellisiä yhdistelmiä ruokapöytään

Nokkos Kombuchoita on nyt saatavilla kolmea erilaista ja kesällä 2022 julkaistaan uusi, neljäs maku. Jokainen näistä maustetaan luonnon villeimmillä ja hieman jopa yllättävillä makuyhdistelmillä.

  • Kuusenkerkkä & Lakkakääpä on makuna kuin virkistävä metsäkävely. Se sisältää raikkaan kirpsakkaa kuusenkerkkää ja jännittävän mausteista väinönputken siementä. Mehevää maanmakua juomaan tulee stressiä poistavasta reishi-sienestä (lakkakääpä).
  • Puolukka & Variksenmarja on kuin vanha tuttu mummon marjamehu. Näiden tummien marjojen yhdistelmä on hennon makeuden ja syvän happamuuden omaava, valloittava makupari. Kokonaisuus on viimeistelty mesiangervon kukalla.
  • Kanerva & Karviainen sisältää lempeitä ja tasapainottavia kanervan, siankärsämön ja pihasaunion kukkia. Juhannusyön taianomaiset kukinnot kasteiselta niityltä ovat saaneet juotavan muodon. Samettisen suutuntuman ja kauniin värin viimeistelee karviaismehu.

Nokkos Kombuchan alhainen sokeripitoisuus pönkittää juoman terveysvaikutusten lisäksi myös sen toimivuutta monenmoisille ruoille. Samoin tekevät ihanan pirskahteleva ja rapsakka hapokkuus sekä intensiivinen, viinillinen aromikkuus. Kaikki Nokkos Kombuchat nousevat jalustalle ruokapöydässä – hyvässä seurassa. Kurkkaa ruokasuositukset jokaiselle kombuchamaulle tuotesivuilta!

Kysyntää villin pohjoisen mauille riittää - tunnustusta kansainvälisiä kilpailuita myöden

Kotimaiset raaka-aineet ja erityisesti Lapista tulevat villin pohjoisen luonnon maut herättävät laajalti kiinnostusta niin Suomessa kuin ulkomailla.

Hyvä esimerkki Nokkos Companyn tuotekehityksen tuloksista on Yhdysvalloissa kansainvälisessä kombuchakilpailussa palkittu Kanerva & Karviainen Nokkos Kombucha.

”Kotimaisuus ja luonnon omat raaka-aineet ovat toimintamme ydin. Kaikki käyttämämme yrtit ja marjat tulevat Lapista, missä maut ovat intensiivisiä ja puhtaita, ja niiden arvo tunnetaan ulkomaita myöten.”

- Sampsa Siekkinen, joka vastaa Nokkos Companyn markkinoinnista ja visuaalisesta ilmeestä.

Nokkos Kombuchat lyhyesti

  • Nokkos Kombuchat sisältävät eläviä maitohappobakteereita. Tällaisen aidon ja käsittelemättömän kombuchan pitkäaikainen säilytys on oltava viileässä (< 8 ºC), sillä muuten käymisprosessi jatkuu pullossa.
  • Tehty nokkosesta ilman teetä - sopii päivän jokaiseen hetkeen luontaisen kofeiinittomuuden ansiosta.
  • Alhainen sokeripitoisuus (< 3 g / 100 ml).
  • Pastöroimaton.
  • Kotimaisista yrteistä valmistettu.

Tutustu valikoimaan ja hanki astetta paremmat hellejuomat!

Tähän liittyvät tuotteet:

Kauraverso on Vuoden 2022 Rohdoskasvi

Celsius täydentää energistä elämäntyyliä täydellisesti

Näitä luetaan

Optimoi terveytesi Nordic Kingsin härän sisäelintuotteilla
Ruoholla ruokitun härän sisäelimet kuuluvat maailman ravintorikkaimpiin ruokiin. Sisäelimillä on laajempi ravintoprofiili...
Punavalo hoitaa koko kehoa tutkitusti ja turvallisesti
Kirkasvalo on monelle tuttu apuväline kaamosajan väsymykseen, mutta mikä sitten on punavalo?...
Omega-3:n UUSI aikakausi – Balanstri Omega3+
Balanstri Omega3+ -kalaöljyvalmiste rantautui Suomeen vuonna 2017 yhteistyössä hollantilaisen...
Urheiluravitsemus – matka kohti olennaista
Liikkujan ravitsemuksessa on menty aika lailla eteenpäin parin viime vuosikymmenen aikana. Olen...
Sienet ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin edistäjinä

KÄÄPÄ Mushrooms valmistaa suomalaisista luomusienistä funktionaalisia sieniuutteita. Yrityksen toiminnan...

Black Stuff – ravintolisien uusi musta
Black Stuff on ravintolisämarkkinoiden yksi puhutuimmista uutuuksista. Black Stuff syntyi tiederyhmän innovaationa...
Echinasan valmistetaan Suomessa viljellyistä punahatuista
Echinasan on Suomen puhtaassa luonnossa viljellyistä punahatuista valmistettu punahattu-uute,...
Onko verenpaineesi koholla?
Kalaöljyn omega-3-rasvahappojen, EPA:n ja DHA:n, suotuisa vaikutus verenpaineeseen on tutkimusten mukaan erityisen...
Fermentoitu puolukkamehu tukee tutkitusti suun terveyttä
Kotimaisilla marjoilla tiedetään olevan paljon hyviä ominaisuuksia, ja niiden terveysvaikutuksia on tutkittu...
Aloittelevan vitamiininkäyttäjän muistilista: tärkeimmät ravintolisät hyvinvointisi tueksi
Ravintolisäviidakossa seikkaillessa voi mennä helposti pää pyörälle. Valikoiman laajuus yllättää joskus jopa...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.