Aika ennen Nokkos Kombuchaa oli sekin hyvää aikaa. Suklaamaakari-Sampsa rakensi suklaatehtaita kuin Jali konsanaan ja Juomavelho-Lari taikoi mitä maukkaimpia taikajuomia tahollaan. Mestareiden tiet kohtasivat, ja kun huhu kertoi Helsingin Kaartinkaupungin tunnelmallisessa kellarikerroksessa tyhjäksi jäävästä panimotilasta, he päättivät yhdistää voimansa. Näin syntyi Nokkos Company vuonna 2019. Yrityksen ensimmäinen tuoteperhe Nokkos Kombucha on täysin kotimaisista yrteistä valmistettua pirskahtelevan hapokasta ja hyvää tekevää kombuchaa.
Lappilaisesta nokkosesta taikajuomaa
Nokkos Companyn tapa tehdä kombuchaa on ainutlaatuinen. Kaikki alkaa tuoreesta lappilaisesta lähdevedestä sekä lappilaisesta nokkosenlehdestä. Näistä tehty vahva keite makeutetaan luomuruokosokerilla sekä kotimaisella hunajalla ja annetaan fermentoitua usean viikon ajan, jolloin bakteerit ja hiivat pilkkovat sokereista lempeän hapokasta ja paljon maitohappobakteereita sisältävää nautintojuomaa. Nokkos Kombuchoissa on käymisprosessin seurauksena noin 1 % alkoholia ja ne ovat erittäin vähäsokerisia (< 3 g / 100 ml).
”Vaikka nokkosen käytöllä on Suomessa pitkät perinteet, kasvina se on aliarvostettu. Kokeilumme paljastivat, että nokkonen sopii sekä ominaisuuksiltaan että maultaan erinomaisesti kombuchaan.”
Lari Laurikkala, Nokkos Companyn juomien reseptiikasta vastaava pääpanija.
Kolme villiä makua ja täydellisiä yhdistelmiä ruokapöytään
Nokkos Kombuchoita on nyt saatavilla kolmea erilaista ja kesällä 2022 julkaistaan uusi, neljäs maku. Jokainen näistä maustetaan luonnon villeimmillä ja hieman jopa yllättävillä makuyhdistelmillä.
- Kuusenkerkkä & Lakkakääpä on makuna kuin virkistävä metsäkävely. Se sisältää raikkaan kirpsakkaa kuusenkerkkää ja jännittävän mausteista väinönputken siementä. Mehevää maanmakua juomaan tulee stressiä poistavasta reishi-sienestä (lakkakääpä).
- Puolukka & Variksenmarja on kuin vanha tuttu mummon marjamehu. Näiden tummien marjojen yhdistelmä on hennon makeuden ja syvän happamuuden omaava, valloittava makupari. Kokonaisuus on viimeistelty mesiangervon kukalla.
- Kanerva & Karviainen sisältää lempeitä ja tasapainottavia kanervan, siankärsämön ja pihasaunion kukkia. Juhannusyön taianomaiset kukinnot kasteiselta niityltä ovat saaneet juotavan muodon. Samettisen suutuntuman ja kauniin värin viimeistelee karviaismehu.
Nokkos Kombuchan alhainen sokeripitoisuus pönkittää juoman terveysvaikutusten lisäksi myös sen toimivuutta monenmoisille ruoille. Samoin tekevät ihanan pirskahteleva ja rapsakka hapokkuus sekä intensiivinen, viinillinen aromikkuus. Kaikki Nokkos Kombuchat nousevat jalustalle ruokapöydässä – hyvässä seurassa. Kurkkaa ruokasuositukset jokaiselle kombuchamaulle tuotesivuilta!
Kysyntää villin pohjoisen mauille riittää - tunnustusta kansainvälisiä kilpailuita myöden
Kotimaiset raaka-aineet ja erityisesti Lapista tulevat villin pohjoisen luonnon maut herättävät laajalti kiinnostusta niin Suomessa kuin ulkomailla.
Hyvä esimerkki Nokkos Companyn tuotekehityksen tuloksista on Yhdysvalloissa kansainvälisessä kombuchakilpailussa palkittu Kanerva & Karviainen Nokkos Kombucha.
”Kotimaisuus ja luonnon omat raaka-aineet ovat toimintamme ydin. Kaikki käyttämämme yrtit ja marjat tulevat Lapista, missä maut ovat intensiivisiä ja puhtaita, ja niiden arvo tunnetaan ulkomaita myöten.”
- Sampsa Siekkinen, joka vastaa Nokkos Companyn markkinoinnista ja visuaalisesta ilmeestä.
Nokkos Kombuchat lyhyesti
- Nokkos Kombuchat sisältävät eläviä maitohappobakteereita. Tällaisen aidon ja käsittelemättömän kombuchan pitkäaikainen säilytys on oltava viileässä (< 8 ºC), sillä muuten käymisprosessi jatkuu pullossa.
- Tehty nokkosesta ilman teetä - sopii päivän jokaiseen hetkeen luontaisen kofeiinittomuuden ansiosta.
- Alhainen sokeripitoisuus (< 3 g / 100 ml).
- Pastöroimaton.
- Kotimaisista yrteistä valmistettu.
Tutustu valikoimaan ja hanki astetta paremmat hellejuomat!