Mustikoita kulhossa

Suomen supermarja mustikka

Vuoden marjaksi 2013 kruunattiin perinteinen suosikkimarjamme, mustikka. Mustikka sisältää runsaasti C- ja E-vitamiinia ja tutkimusten mukaan sen sisältämät antosyaanit ehkäisevät valtimonkovettumatautia ja laskevat verenpainetta. Mustikan flavonoidien uskotaan tehostavan etenkin ikääntyessä oppimis- ja muistitoimintoja.

Mustikkametsään kannattaa suunnata ensimmäisen kerran heinäkuussa ja viimeiset mustikat kannattaa korjata talteen lokakuussa. Mustikan voi säilöä kokonaisena tai sen voi valmistaa mehuksi tai hilloksi.

Jauheena ja rouheena mustikan löytää myös kaupan kuivahyllyltä. Monikäyttöinen mustikka sopii erinomaisesti leivonnaisiin, keittoihin, pirtelöihin tai puuron joukkoon.

Missä muodossa sinä mieluiten nautit mustikkaa?

 

Lisätietoa Ruokatiedon sivuilta 

 

 

Julkaistu alunperin 22.1.2013 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa. 

Miksi Puhdas+ Premium Omega-3 on markkinoiden paras kalaöljyvalmiste?

Näitä luetaan

Valitse itsellesi se sopivin maitohappobakteeri
Valitse itsellesi se sopivin maitohappobakteeri
Ecolomega – ultratuoretta ja raikasta öljyä suoraan kalasta!
Mitä seikkoja kannattaa ottaa huomioon kalaöljyvalmistetta valittaessa, ja miksi olemme täysin vakuuttuneita,...
Tarjoa lapsellesi parasta
Yhä useampi vanhempi haluaa huolehtia lapsensa hyvinvoinnista entistä puhtaammin ja luonnollisemmin.
Suomalainen Leader – innovatiiviset urheiluravinteet ja eväät aktiiviseen elämään!
Leader on olemassa, jotta sinulla olisi mahdollisuus aktiiviseen ja terveelliseen, kokonaisvaltaisesti...
Top-tuotteet hyvinvoivaan kesään!
Kesällä lomaillaan, nautitaan hyvästä ruoasta ja yhteisestä ajasta perheen sekä ystävien kesken....
Suihkemuotoinen vitamiini käyttää ohituskaistaa – hyödynnä tehokas imeytyminen
Olet mitä syöt, on tuttu sanonta. Niin ruoan kuin ravintolisienkin...
5 vinkkiä aivojen hyvinvointiin, muistiin ja keskittymiseen
Elämme ajassa, joka kannustaa istumaan. Todella moni istuu päivän mittaan...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.