Vuoden marjaksi 2013 kruunattiin perinteinen suosikkimarjamme, mustikka. Mustikka sisältää runsaasti C- ja E-vitamiinia ja tutkimusten mukaan sen sisältämät antosyaanit ehkäisevät valtimonkovettumatautia ja laskevat verenpainetta. Mustikan flavonoidien uskotaan tehostavan etenkin ikääntyessä oppimis- ja muistitoimintoja.
Mustikkametsään kannattaa suunnata ensimmäisen kerran heinäkuussa ja viimeiset mustikat kannattaa korjata talteen lokakuussa. Mustikan voi säilöä kokonaisena tai sen voi valmistaa mehuksi tai hilloksi.
Jauheena ja rouheena mustikan löytää myös kaupan kuivahyllyltä. Monikäyttöinen mustikka sopii erinomaisesti leivonnaisiin, keittoihin, pirtelöihin tai puuron joukkoon.
Missä muodossa sinä mieluiten nautit mustikkaa?
Lisätietoa Ruokatiedon sivuilta
Julkaistu alunperin 22.1.2013 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa.