Mustikoita kulhossa

Suomen supermarja mustikka

Vuoden marjaksi 2013 kruunattiin perinteinen suosikkimarjamme, mustikka. Mustikka sisältää runsaasti C- ja E-vitamiinia ja tutkimusten mukaan sen sisältämät antosyaanit ehkäisevät valtimonkovettumatautia ja laskevat verenpainetta. Mustikan flavonoidien uskotaan tehostavan etenkin ikääntyessä oppimis- ja muistitoimintoja.

Mustikkametsään kannattaa suunnata ensimmäisen kerran heinäkuussa ja viimeiset mustikat kannattaa korjata talteen lokakuussa. Mustikan voi säilöä kokonaisena tai sen voi valmistaa mehuksi tai hilloksi.

Jauheena ja rouheena mustikan löytää myös kaupan kuivahyllyltä. Monikäyttöinen mustikka sopii erinomaisesti leivonnaisiin, keittoihin, pirtelöihin tai puuron joukkoon.

Missä muodossa sinä mieluiten nautit mustikkaa?

 

Lisätietoa Ruokatiedon sivuilta 

 

 

Julkaistu alunperin 22.1.2013 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa. 

Miksi Puhdas+ Premium Omega-3 on markkinoiden paras kalaöljyvalmiste?

Näitä luetaan

Optimoi terveytesi Nordic Kingsin härän sisäelintuotteilla
Ruoholla ruokitun härän sisäelimet kuuluvat maailman ravintorikkaimpiin ruokiin. Sisäelimillä on laajempi ravintoprofiili...
Punavalo hoitaa koko kehoa tutkitusti ja turvallisesti
Kirkasvalo on monelle tuttu apuväline kaamosajan väsymykseen, mutta mikä sitten on punavalo?...
Omega-3:n UUSI aikakausi – Balanstri Omega3+
Balanstri Omega3+ -kalaöljyvalmiste rantautui Suomeen vuonna 2017 yhteistyössä hollantilaisen...
Urheiluravitsemus – matka kohti olennaista
Liikkujan ravitsemuksessa on menty aika lailla eteenpäin parin viime vuosikymmenen aikana. Olen...
Sienet ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin edistäjinä

KÄÄPÄ Mushrooms valmistaa suomalaisista luomusienistä funktionaalisia sieniuutteita. Yrityksen toiminnan...

Black Stuff – ravintolisien uusi musta
Black Stuff on ravintolisämarkkinoiden yksi puhutuimmista uutuuksista. Black Stuff syntyi tiederyhmän innovaationa...
Echinasan valmistetaan Suomessa viljellyistä punahatuista
Echinasan on Suomen puhtaassa luonnossa viljellyistä punahatuista valmistettu punahattu-uute,...
Onko verenpaineesi koholla?
Kalaöljyn omega-3-rasvahappojen, EPA:n ja DHA:n, suotuisa vaikutus verenpaineeseen on tutkimusten mukaan erityisen...
Fermentoitu puolukkamehu tukee tutkitusti suun terveyttä
Kotimaisilla marjoilla tiedetään olevan paljon hyviä ominaisuuksia, ja niiden terveysvaikutuksia on tutkittu...
Aloittelevan vitamiininkäyttäjän muistilista: tärkeimmät ravintolisät hyvinvointisi tueksi
Ravintolisäviidakossa seikkaillessa voi mennä helposti pää pyörälle. Valikoiman laajuus yllättää joskus jopa...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.