category
Patentoitu pinaattiuute vähentää näläntunnetta ja mielihaluja jo yhden annoksen jälkeen

Patentoitu pinaattiuute vähentää näläntunnetta ja mielihaluja jo yhden annoksen jälkeen

Hyvinvoinnin Asiantuntija

Kirjoittaja Jori Pennanen/Polar Pharma Oy

 

Äskettäin julkaistun kliinisen tutkimuksen mukaan patentoitu Appethyl-pinaattiuute vähentää nälkää ja mielitekoja (niin kutsuttua hedonista nälkää) jo yhden annoksen jälkeen. Tutkimuksen toteutti maailmankuulu tutkimuslaitos Pennington Blomedical Research Center. Tutkimustulokset vahvistivat aiempia kliinisten tutkimusten tuloksia esimerkiksi vähentyneestä sokerin himosta ja lisääntyneestä laihtumisesta.

”Uskon, että  runsaasti tylakoideja sisältävä Appethyl-pinaattiuute on erityisen hyvä ratkaisu painonhallintaan, koska se on täysin luonnollinen ja turvallinen elintarvike, joka vähentää nälkää ja suolan himoa. Nämä ominaisuudet ovat hyödyllisiä niille, jotka haluavat oman kehon painonsa pysyvään terveenä ja samalla huolehtia omasta  verenpaineestaan.” sanoo tohtori Frank Greenway, johtava tutkija.

Tutkimuksessa oli mukana 60 ylipainosta tai liikalihavuudesta kärsivää yksilöä, joille annettiin joko 5 grammaa Appethyliä tai placeboa. Placebo-ryhmään verrattuna, Appethyl-ryhmä koki suuren määrän hyötyjä:

  • näläntunteen väheneminen
  • kasvanut kylläisyyden tunne 
  • vähentynyt mieliteko ruoka-aineita kohtaan
  • pienentynyt annoskoko
  • vähentynyt suolaisen himo
  • vähentynyt janon tunne

”Pennington Biomedicalin tutkimuksen tulokset lisäävät tärkeitä palasia (Eatless) Appethylin kokonaiskuvaan. Me tiesimme jo entuudestaan hyödyt liittyen vähentyneeseen sokerin himoon ja kasvaneeseen kylläisyyden tunteeseen; nyt tiedämme myös, että se vähentää himoa suolaiseen ruokaan ja että se vaikuttaa välittömästi”, sanoo Anders Struksnes, Greenleaf Medicalin toimitusjohtaja. Greenleaf Medical omistaa maailmanlaajuiset oikeudet Appethyliin.

Appethyl on erityisen paljon tylakoidia sisältävä patentoitu pinaattiuute. Lehtivihreässä sijaitsevalla solukalvolla on kyky käynnistää kehossamme kylläisyyssignaali käyttäen kehon omaa kylläisyysjärjestelmää. Appethylin tehokkuuden salaisuus on se, että pinaattia on käsitelty varovasti patentoidussa prosessissa, jotta saataisiin poimittua tylakoidit kasvisoluista meidän käytettäviksemme. Meidän ruuansulatusjärjestelmämme ei pysty erottelemaan tylakoideja pinaatista, kun syömme pinaattia sellaisenaan.

Tämä tutkimus mukaanlukien, on olemassa 8 kliinistä tutkimusta, jotka tukevat Appethylin hyötyjä. Niistä neljä on jo julkaistu ja neljä tullaan julkaisemaan lähiaikoina. Lisäksi kuusi julkaistua eläinkoetta ja neljä biokemiallista tutkimusta näyttävät kaikki positiivisia tuloksia. Aiempiin tutkimuksiin lisäten näissä eläinkokeissa ja biokemiallisissa tutkimuksissa on tullut löytöjä viitaten hitaampaan hiilihydraattien imeytymiseen, veren alempaan insuliini- tai glukoosipitoisuuteen, prebioottisiin toimintoihin ja suurempaan painonpudotukseen kuin placebo-ryhmällä.

Appethyl on Eatless pinaattiuutteen ainoa ainesosa. Sitä voidaan käyttää omassa puhtaassa muodossaan vihreänä jauheena sekoitettuna veteen. Se voidaan sekoittaa myös smoothieen, keittoon tai viherjuomaan.

 

Lähde:  Rebello CJ, Chu J, Beyl R, Edwall D, Erlanson-Albertsson C, Greenway FL. Acute Effects of a Spinach Extract Rich in Thylakoids on Satiety: A Randomized Controlled Crossover Trial. Journal of the American College of Nutrition 2015

 

Alunperin julkaistu 11.4.2017 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa.

Edellinen artikkeli

Terve sydän

Seuraava artikkeli

Uusi suomalainen terveyspommi – kaura, heraproteiini ja mustikka yhdessä

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: