Nainen pitelee neonvalosydäntä sylissään pimeässä

Terve sydän

Kirjoittaja: Andrea Downey

 

Alkuperäinen artikkeli Sun -lehdessä

Käännös Polar Pharma Oy

 

Tämä on yhtä tärkeää terveydellesi kuin verenpaine - mutta kuinka paljon tiedät siitä? 

Yksilön riski saada veritulppa kasvaa, kun verestä tulee sydämelle vaikeampaa pumpata. Tämä nopeuttaa sydänsairauden kehitystä.

Uusi tutkimus osoittaa, että hälyyttävän monet briteistä eivät ole tietoisia verenkierron tärkeydestä, vaikka se on yhtä tärkeää terveydelle kuin verenpainekin. Sydän- ja verisuonitaudit ovat merkittävimpiä kuolinsyitä yli 45-vuotiailla ihmisillä. Tutkimus osoitti, että kuitenkin vain yksi kymmenestä ajattelee, että terve verenkierto tulee sisällyttää sydämen terveyteen. Yli puolet tutkittavista ajattelivat verenpaineen olevan tärkein sydämen terveyteen liittyvä tekijä. Näitä seurasivat 47%, jotka puolestaan mieltävät kolesterolin tärkeimmäksi. Lisäksi tutkimus paljastaa, että britit tietävät hyvin vähän verestään; puolet väestöstä ei edes tiedä omaa veriryhmäänsä.

Aberdeenin yliopiston sydän- ja verisuonitautien tutkija, tohtori Niamh O`Kennedy sanoi: ”Terveen verenkierron tärkeyttä ei pitäisi aliarvioida.  ”Terveessä sydän- ja verenkiertojärjestelmässä ei ole ahtaumia verisuonissa. Tulppia rakentuu kroonisesti korkeiden kolesteroliarvojen tai korkean verenpaineen aiheuttaman paineen vuoksi. Silloin veri ei virtaa sujuvasti. ”Kuitenkin, tyypillisesti, vain vähän on ajateltu veren pumppaamista ympäri ihmisten kehoa. Tämä voi johtua siitä, että ihmiset eivät voi nähdä tai tuntea sitä, eikä se ole helposti seurattavissa.
”He ovat tietoisia siitä, että jotain on vialla, kun he kokevat esimerkiksi sydänkohtauksen, aivohalvauksen, syvän laskimotukoksen tai keuhkoveritulpan, mikä säikäyttää heidät. ”

Häkellyttävästi, tutkimus osoitti, että viisi prosenttia briteistä olettivat verenkierron olevan yhdenmukaista - ajatellen, että, jos heidän sydämensä pumppaa verta, veren täytyy kulkea hyvin. Asia ei kuitenkaan aina ole näin. On olemassa yllättävän suuri lukumäärä elintapoihin, ympäristöön ja hormoneihin liittyviä tekijöitä, jotka vaikuttavat verenkiertoomme koko päivän ajan - tekemällä verihiutaleista tahmeampia ja verestä vaikeampaa pumpata.  Tekijöihin sisältyvät huono ruokavalio, liiallinen tai liian vähäinen liikunta, stressi, tupakointi ja alkoholi. Yksilön riski saada veritulppa kasvaa, kun verestä tulee sydämelle vaikeampaa pumpata. Tämä nopeuttaa sydänsairauden kehitystä. Veritulppa saattaa myös johtaa muihin vakaviin tilanteisiin, kuten esimerkiksi aivohalvaukseen. Kehostamme luonnollisesti löytyvä typpioksidi auttaa rauhoittamaan verihiutaleita, auttaa verta kiertämään sujuvasti, sekä pitää verisuonet rentoutuneina auttaen kontrolloimaan verenpainetta. Valitettavasti suurimmalla osalla ihmisistä keho alkaa tuottaa vähemmän typpioksidia 40 vuoden iässä; jo aikaisemmin, mikäli yksilöllä on jatkuvasti korkea verensokeri, hän liikkuu vähän, on ylipainoinen, raskaana tai tupakoi. Tohtori Kennedy lisäsi: ”Kylvät siemenet sydän- ja verisuonitautien riskeille jo kaksikymppisenä, mutta ne uinuvat paikoillaan kehosi ollessa huippukunnossa, kyvykkäänä vastustamaan tulehduksen laukeamista, ja kehon tuottaessa paljon typpioksidia. 

Tohtori Kennedy suosittelisi lisäravinteita kuten Fruitflow. Se on tomaatista valmistettu ravintolisä, jolla on tieteellisesti todistettu olevan samanlaisia vaikutuksia verihiutaleisiin kuin aspiriinilla, auttaen verta virtaamaan terveesti. Fruitflow-tuote on Suomessa markkinoilla nimellä FreeStream.

 

 

Alunperin julkaistu 6.4.2017 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa. 

Virkeänä kevätaamuun

Patentoitu pinaattiuute vähentää näläntunnetta ja mielihaluja jo yhden annoksen jälkeen

Näitä luetaan

Nauti keväästä - hengitä helpommin
Kevään siitepölykausi on alkanut harvinaisen aikaisin, sillä pähkinä ja leppä ovat...
Siitepölyallergia hävisi Karin Havupuu-uutejuomalle
Hannelea lapsesta asti vaivannut siitepölyallergia on ollut oireeton jo viisi vuotta....
Laktoferriinilisästä apua mataliin ferritiiniarvoihin
Laktoferriini on maidon luonnollinen ainesosa, joka eristetään maidosta erityisen erotusteknologian avulla....
hey'mo tekee hyvinvoinnista herkullista!

hey'Mo on tuoteperhe vitamiinivalmisteita, joiden nauttiminen saa hymyn huulille. Nimi hey'Mo on...

Optimoi terveytesi Nordic Kingsin härän sisäelintuotteilla
Ruoholla ruokitun härän sisäelimet kuuluvat maailman ravintorikkaimpiin ruokiin. Sisäelimillä on laajempi ravintoprofiili...
Punavalo hoitaa koko kehoa tutkitusti ja turvallisesti
Kirkasvalo on monelle tuttu apuväline kaamosajan väsymykseen, mutta mikä sitten on punavalo?...
Omega-3:n UUSI aikakausi – Balanstri Omega3+
Balanstri Omega3+ -kalaöljyvalmiste rantautui Suomeen vuonna 2017 yhteistyössä hollantilaisen...
Urheiluravitsemus – matka kohti olennaista
Liikkujan ravitsemuksessa on menty aika lailla eteenpäin parin viime vuosikymmenen aikana. Olen...
Sienet ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin edistäjinä

KÄÄPÄ Mushrooms valmistaa suomalaisista luomusienistä funktionaalisia sieniuutteita. Yrityksen toiminnan...

Black Stuff – ravintolisien uusi musta
Black Stuff on ravintolisämarkkinoiden yksi puhutuimmista uutuuksista. Black Stuff syntyi tiederyhmän innovaationa...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.