Nainen pitelee neonvalosydäntä sylissään pimeässä

Terve sydän

Kirjoittaja: Andrea Downey

 

Alkuperäinen artikkeli Sun -lehdessä

Käännös Polar Pharma Oy

 

Tämä on yhtä tärkeää terveydellesi kuin verenpaine - mutta kuinka paljon tiedät siitä? 

Yksilön riski saada veritulppa kasvaa, kun verestä tulee sydämelle vaikeampaa pumpata. Tämä nopeuttaa sydänsairauden kehitystä.

Uusi tutkimus osoittaa, että hälyyttävän monet briteistä eivät ole tietoisia verenkierron tärkeydestä, vaikka se on yhtä tärkeää terveydelle kuin verenpainekin. Sydän- ja verisuonitaudit ovat merkittävimpiä kuolinsyitä yli 45-vuotiailla ihmisillä. Tutkimus osoitti, että kuitenkin vain yksi kymmenestä ajattelee, että terve verenkierto tulee sisällyttää sydämen terveyteen. Yli puolet tutkittavista ajattelivat verenpaineen olevan tärkein sydämen terveyteen liittyvä tekijä. Näitä seurasivat 47%, jotka puolestaan mieltävät kolesterolin tärkeimmäksi. Lisäksi tutkimus paljastaa, että britit tietävät hyvin vähän verestään; puolet väestöstä ei edes tiedä omaa veriryhmäänsä.

Aberdeenin yliopiston sydän- ja verisuonitautien tutkija, tohtori Niamh O`Kennedy sanoi: ”Terveen verenkierron tärkeyttä ei pitäisi aliarvioida.  ”Terveessä sydän- ja verenkiertojärjestelmässä ei ole ahtaumia verisuonissa. Tulppia rakentuu kroonisesti korkeiden kolesteroliarvojen tai korkean verenpaineen aiheuttaman paineen vuoksi. Silloin veri ei virtaa sujuvasti. ”Kuitenkin, tyypillisesti, vain vähän on ajateltu veren pumppaamista ympäri ihmisten kehoa. Tämä voi johtua siitä, että ihmiset eivät voi nähdä tai tuntea sitä, eikä se ole helposti seurattavissa.
”He ovat tietoisia siitä, että jotain on vialla, kun he kokevat esimerkiksi sydänkohtauksen, aivohalvauksen, syvän laskimotukoksen tai keuhkoveritulpan, mikä säikäyttää heidät. ”

Häkellyttävästi, tutkimus osoitti, että viisi prosenttia briteistä olettivat verenkierron olevan yhdenmukaista - ajatellen, että, jos heidän sydämensä pumppaa verta, veren täytyy kulkea hyvin. Asia ei kuitenkaan aina ole näin. On olemassa yllättävän suuri lukumäärä elintapoihin, ympäristöön ja hormoneihin liittyviä tekijöitä, jotka vaikuttavat verenkiertoomme koko päivän ajan - tekemällä verihiutaleista tahmeampia ja verestä vaikeampaa pumpata.  Tekijöihin sisältyvät huono ruokavalio, liiallinen tai liian vähäinen liikunta, stressi, tupakointi ja alkoholi. Yksilön riski saada veritulppa kasvaa, kun verestä tulee sydämelle vaikeampaa pumpata. Tämä nopeuttaa sydänsairauden kehitystä. Veritulppa saattaa myös johtaa muihin vakaviin tilanteisiin, kuten esimerkiksi aivohalvaukseen. Kehostamme luonnollisesti löytyvä typpioksidi auttaa rauhoittamaan verihiutaleita, auttaa verta kiertämään sujuvasti, sekä pitää verisuonet rentoutuneina auttaen kontrolloimaan verenpainetta. Valitettavasti suurimmalla osalla ihmisistä keho alkaa tuottaa vähemmän typpioksidia 40 vuoden iässä; jo aikaisemmin, mikäli yksilöllä on jatkuvasti korkea verensokeri, hän liikkuu vähän, on ylipainoinen, raskaana tai tupakoi. Tohtori Kennedy lisäsi: ”Kylvät siemenet sydän- ja verisuonitautien riskeille jo kaksikymppisenä, mutta ne uinuvat paikoillaan kehosi ollessa huippukunnossa, kyvykkäänä vastustamaan tulehduksen laukeamista, ja kehon tuottaessa paljon typpioksidia. 

Tohtori Kennedy suosittelisi lisäravinteita kuten Fruitflow. Se on tomaatista valmistettu ravintolisä, jolla on tieteellisesti todistettu olevan samanlaisia vaikutuksia verihiutaleisiin kuin aspiriinilla, auttaen verta virtaamaan terveesti. Fruitflow-tuote on Suomessa markkinoilla nimellä FreeStream.

 

 

Alunperin julkaistu 6.4.2017 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa. 

Virkeänä kevätaamuun

Patentoitu pinaattiuute vähentää näläntunnetta ja mielihaluja jo yhden annoksen jälkeen

Näitä luetaan

Kolmen viikon testi paljastaa: curaMIN helpottaa nivelvaivoja, 93 % testaajista raportoi selkeitä parannuksia
Sekä kliiniset kaksoissokkotutkimukset että biohakkereista koostuvan testiryhmän käyttökokemukset todistavat kiistattomasti Harmonia curaMINinin...
Geenitestauksen hyödyt stressinhallinnassa
Stressi on luonnollinen kehon ja mielen reaktio, joka käynnistyy tilanteissa,...
Kombucha – Parempi vaihtoehto perinteisille virvoitusjuomille
Se tunne, kun siemaiset kylmää virvoitusjuomaa kuumana kesäpäivänä tai saunan...
Monipuolinen magnesium – Löydä itsellesi sopivin!
Mitä on magnesium – ja mitä hyötyä sen nauttimisesta on?
Voita uupumus ja vahvista vastustuskykyä: Biohakkerin vinkit stressinhallintaan ja resilienssin kehittämiseen
Lue tästä jutusta biohakkeri & tietokirjailija Olli Sovijärven konkreettisia neuvoja stressinhallintaan, uupumuksesta...
Mihin lisäravinteita tarvitaan?
Mihin lisäravinteita tarvitaan ja mitkä ovat liikkujan kannalta tärkeimmät urheiluravinteet?
Luonnollinen apu positiivisempaan mielialaan
Natura Median Safran-kapselit on valmistettu Suomessa, ja ne sisältävät ainoana vaikuttavana aineenaan...
Miten optimoida ravintolisien imeytyminen?
Hyvinvointiamme edistää vain sellainen ravintolisä, jonka elimistö kykenee käyttämään hyödyksi.Tästä...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.