Nukutko hyvin? Valitse oikea unituote.

Nukutko hyvin? Valitse oikea unituote.

Saara Aarnio

Uniongelmat ovat yleistyvä rasite niin henkilön terveyden ja hyvinvoinnin kannalta kuin kansantaloudellisesti. Unettomuudesta kärsivän tuottavuus työpaikalla alenee, eikä hän välttämättä jaksa huolehtia itsestään ja panostaa sosiaalisiin suhteisiin. Kroonistunut unettomuus on kuin itseään ruokkiva noidankehä, jonka myötä nukkumisesta – tai oikeastaan huonon yön pelosta, tulee stressaavaa ja ahdistavaa. Moni on kuitenkin löytänyt apua unettomuuteen melatoniinin käytöstä.

Mitä melatoniini on?

Melatoniini on niin kutsuttu pimeähormoni, jota erittyy aivojen käpyrauhasesta. Melatoniinin tehtävänä on pitää elimistöä vuorokausirytmissä edistämällä unensaantia. Melatoniinia erittyykin eniten yöllä pimeän aikaan, etenkin keskiyön jälkeen. Sekä alkoholi että stressi aiheuttavat melatoniinin erittymisen vähenemistä, jonka seurauksena henkilö ei joko nukahda tai herää keskellä yötä – stressaantuneena usein aamuyöstä.

Miten melatoniinivalmisteita tulisi käyttää?

Melatoniini soveltuu sekä aikaerosta johtuvaan että nukahtamisen tai huonon unenlaadun (katkonainen uni, liian aikainen herääminen) hoitoon. Lyhytvaikutteinen melatoniini otetaan noin tunti ennen haluttua nukahtamishetkeä, kuitenkin viimeistään klo 23, ja pitkävaikkutteinen (depot-tabletti) noin kahta tuntia ennen haluttua nukahtamishetkeä. Hoitoannos Suomen Lääkäriliiton Potilaan Lääkärilehden mukaan on tavallisesti 0,5–5 mg. Annos tulisi ottaa säännöllisesti useina peräkkäisinä iltoina ja aina samaan aikaan.

Laadukkaat, kotimaiset univalmisteet

Terveyskaista on kotimainen lisäravinteita valmistava toimija, jonka tavoitteena on edistää suomalaisten hyvinvointia. Terveyskaistan ravintolisät valmistuvat Suomessa lääkestandardin tasoisissa tehtaissa. 

Terveyskaistan valikoimasta löytyy kolme erilaista univalmistetta:

Kaikilla Terveyskaistan tuotteilla on Avainlippu-tunnus!

Testaa ja totea teho!

 

Edellinen artikkeli

Avainlipun arvoisia ravintolisiä

Seuraava artikkeli

Tilaa satasella – saat Hyvis Kahvin kaupan päälle (kampanja päättynyt)

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: