Kolesteroli kuriin kotimaisella superruoalla – ekologinen vaihtoehto myös kalaöljylle

Kolesteroli kuriin kotimaisella superruoalla – ekologinen vaihtoehto myös kalaöljylle

Monen suomalaisen kolesteroliarvoissa olisi parantamisen varaa. Kolesteroliarvojaan voi kuitenkin tasapainottaa helposti vain yhdellä päivittäisellä reilulla teelusikallisella palkittua kotimaista superruokaa.

Kotimainen ja ekologinen superruoka

Camelina sativa (ruistankio, kitupellava) on Euroopassa jo pronssikaudella viljelty öljykasvi, ennen kuin rypsi ja rapsi syrjäyttivät sen. Camelinan kasviöljylle harvinainen rasvahappokoostumus on varsinkin nykyihmiselle erinomainen, sillä sen omega-3-pitoisuus on paljon suurempi kuin omega-6-pitoisuus (suhde on huikeat 40/15). Omega-6-rasvahappoja länsimainen ihminen saa yleensä ravinnostaan ylen määrin, kun taas omega-3-rasvahappojen saanti tuppaa jäämään vähäisemmäksi mm. vähentyneen kalansyönnin vuoksi.

Vuoden 2022 Superruoka -tittelillä palkittu Rikas Camelinaöljy tuotetaan suomalaisten sopimusviljelijöiden camelinansiemenistä kylmäpuristamalla, jolloin huipputerveellinen rasvahappokoostumus säilyy mahdollisimman muuttumattomana. Rikas Camelinaöljy on myös ekologinen ja vegaaninen vaihtoehto kalasta saataville omega-3-valmisteille, sillä se sisältää runsaasti alfalinoleenihappoa, joka on erinomainen omega-3-lähde.

Rikas Camelinaöljy kolesterolin hallintaan

Reilu teelusikallinen kolesterolin hallintaan

Camelina sativan hyödyllisiä terveysvaikutuksia on tutkittu viime aikoina paljon ja erinomaisten tulosten myötä camelinaöljy onkin kokenut uuden tulemisen terveystietoisten keskuudessa. Foodfilesin ja Kansanterveyslaitoksen vuonna 2022 toteuttaman tutkimuksen* mukaan camelinaöljy auttaa tasapainottamaan kolesteroliarvoja runsaan alfalinoleenihappopitoisuutensa (omega-3) ansiosta.

Kolesterolin hallintaan tarvittavan annoksen saa helposti nauttimalla n. 6 ml eli reilun teelusikallisen kotimaista Rikas Camelinaöljyä päivittäin. Tutkimuksessa havaittiin, että camelinaöljyn kolesteroliin kohdistuva vaikutus oli selvästi suurempi kuin verrokkiöljyillä, rypsi- ja oliiviöljyllä.

Helppo ja monipuolinen käyttää

Camelinan hyvistä vaikutuksista on helppo nauttia. Miedon ja miellyttävän pähkinäisen makunsa vuoksi se sopii sellaisenaankin suuhun lusikoitavaksi. Käytä Rikas Camelinaöljyä esimerkiksi salaatinkastikkeena tai lisää smoothien, jogurtin tai puuron sekaan. Öljyä voi lorauttaa ruuanvalmistuksen loppuvaiheessa myös lämpimiin ruokiin, mutta voimakasta kuumennusta kannattaa välttää, jotta herkkä rasvahappokoostumus ei kuumennuksessa kärsi.

Monipuolisesti käytettävä Rikas Camelinaöljy sopii koko perheelle, kolesteroliarvojaan tarkkaileville sekä kasviperäiseksi omega-3-lähteeksi kala-allergikoille ja vegaaneille.

*Karvonen HM; Aro A; Tapola NS; Salminen I; Uusitupa MIJ; Sarkkinen ES (2002)

Tähän liittyvät tuotteet:

Rikas Camelinaöljy
Rikas Camelinaöljy
6.75 €

5 vinkkiä aivojen hyvinvointiin, muistiin ja keskittymiseen

Suihkemuotoinen vitamiini käyttää ohituskaistaa – hyödynnä tehokas imeytyminen

Näitä luetaan

Suomalainen Leader – innovatiiviset urheiluravinteet ja eväät aktiiviseen elämään!
Leader on olemassa, jotta sinulla olisi mahdollisuus aktiiviseen ja terveelliseen, kokonaisvaltaisesti...
Top-tuotteet hyvinvoivaan kesään!
Kesällä lomaillaan, nautitaan hyvästä ruoasta ja yhteisestä ajasta perheen sekä ystävien kesken....
Suihkemuotoinen vitamiini käyttää ohituskaistaa – hyödynnä tehokas imeytyminen
Olet mitä syöt, on tuttu sanonta. Niin ruoan kuin ravintolisienkin...
5 vinkkiä aivojen hyvinvointiin, muistiin ja keskittymiseen
Elämme ajassa, joka kannustaa istumaan. Todella moni istuu päivän mittaan...
Kolmen viikon testi paljastaa: curaMIN helpottaa nivelvaivoja, 93 % testaajista raportoi selkeitä parannuksia
Sekä kliiniset kaksoissokkotutkimukset että biohakkereista koostuvan testiryhmän käyttökokemukset todistavat kiistattomasti Harmonia curaMINinin...
Geenitestauksen hyödyt stressinhallinnassa
Stressi on luonnollinen kehon ja mielen reaktio, joka käynnistyy tilanteissa,...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.