Testissä Everyday Minerals

Testissä Everyday Minerals

Sitä saa, mihin lupautuu.

Työskentelen Hyvinvoinnin.fi:ssä copywriterina. Normipäivästäni poiketen, sain tehtäväkseni testata Everyday Minerals -mineraalimeikkejä kirjoittaakseni kokemuksistani blogiimme. Aivan mahtavaa! Jotain tällaista olenkin halunnut jo pidempään tehdä. Projektin deadlinen lähestyessä, olen kuitenkin kokenut pelonsekaisia tunteita – tämä poikatyttö tietää meikkaamisesta yhtä paljon kuin lääkäri kirjapainotyöstä. Älkää käsittäkö väärin – käytän kevyttä meikkiä lähes päivittäin. Tästä huolimatta meikkaamiseen liittyvät tekniikat ovat itselleni totaalinen mysteeri.

Tässä artikkelissa näet, miten käännän tietovajeeni voitoksi: välttävillä pohjatiedoilla pystyn tarjoamaan viimeisen päälle rautalankaversion huippusuosittujen Everyday Minerals- mineraalimeikkien valinnasta ja käytöstä.

Vegaaninen, luonnollinen ja puhdas mineraalimeikkisarja

Yhdysvaltalainen Everyday Minerals on luonnollinen ja puhdas, 100-prosenttisen vegaaninen mineraalimeikkisarja. Tuotteet valmistetaan ympäristöystävällisesti ja eettisesti käsin Texasin Austinissa. Everyday Minerals lupaa olla käyttämättä tuotteissaan ihoa ärsyttäviä raaka-aineita, kuten eläinperäistä karmiinia, bismuth oxychloridea, petroleumia, parafiinia, natriumlauryylisulfaattia, hajusteita tai EDTA:ta. Everyday Minerals ei myöskään hanki raaka-aineitaan (esim. mica-kiille) maista, joissa tuottajat käyttävät lapsityövoimaa (esim. Intia).

Mineraalimeikit eivät tuki ihohuokosia ja ne sopivat herkällekin iholle. Laadukas mineraalimeikki ei tunnu naamiomaiselta, vaan on ihanan kevyt ja luonnollisen näköinen.

Kuulostaa hyvältä, eikö totta?

Miten mineraalimeikkejä käytetään?

Mineraalimeikit ovat puuterimaisia ja ne pyöritellään iholle siveltimen avulla. Näin mineraalit sulautuvat mahdollisimman hyvin ihon pintaan, jolloin saavutetaan mahdollisimman tasainen, peittävä ja luonnollinen lopputulos. 

Yksinkertaistaen:

 1. Ripottele meikkiä purkin kannelle.
 2. Pyörittele ja dippaa sivellintä mineraaleissa.
 3. Kopauta sivellintä purkin kanteen (poistaaksesi ylimääräisen meikin siveltimestä) ja levitä kasvoille.

Oikean siveltimen valinta

Everyday Minerals on ottanut kaiken huomioon. Sarjan valikoimaan kuuluu nimittäin laaja kattaus erilaisia meikkisiveltimiä. Erilaisten sivellinten rooli meikin levityksessä tuli itselleni uutena tietona – en nimittäin koskaan ole tullut ajatelleeksi, että esim. meikkipohja tulisi levittää erimallisella siveltimellä kuin vaikkapa poskipuna. Hämmentävää, mutta käyhän tämä järkeen.

Myöhemmin tekstissä kerron, mitä sivellintä suositellaan kullekin tuotteelle.

Everyday Minerals -meikkisiveltimet

Tavoitteena tasainen kesäiho

Oma ihotyyppini on tarpeettoman haastava sekaiho, johon olen onneksi löytänyt apua maidottomasta kasvisruokavaliosta. Naudanmaito saa ihoni nimittäin punottamaan ja aiheuttaa jopa näin 30 ikävuoden pimeällä puolella aknea. Vaalea ihoni on aina pitänyt auringosta, kunhan huolehdin alkukesällä riittävästä aurinkosuojasta ja ennen kaikkea riittävän lyhyistä altistusajoista. En ole koskaan ollut auringossa makaaja, enkä sitä UV-tietoisena muillekaan suosittele. 💚

Testipakkaukseni sisälsi siveltimien lisäksi valikoiman meikinpohjustusaineina, korjausvärejä, peiteaineita, mineraalimeikkipohjia, viimeistelypuutereita, aurinkopuutereita, poskipunia sekä hohdepuutereita. Näillä tuotteilla ajattelin lähteä tavoittelemaan "tasaista kesäihoa".

Edellä mainittujen meikkien lisäksi Everyday Mineralsilta löytyy herkullinen valikoima sävyttäviä huulivoiteita, silmänrajaustuotteita sekä luomivärejä ja satiiniluomivärejä. Satiiniluomiväri on Everyday Mineralsin mukaan silkkinen ja helposti levittyvä, kun tavallinen mineraaliluomiväri saa aikaan mattapintaisen lopputuloksen.

Tuote jokaiselle vaiheelle

Hämmentävintä meikkaustekniikoiden keltanokalle on ollut eri vaiheita varten tarkoitettujen tuotteiden paljous. Tähän asti olen sipaissut aamuisin kasvoilleni vaihtelevasti eri valmistajien kosteusvoidetta tai sävyttävää BB-voidetta (Mossa Skin Perfector), meikkipohjani on rajoittunut valokynään (esim. Dr. Hauschka) ja puuteriksi on riittänyt mineraalipuuteri (esim. Boho). Tämän kokeilun jälkeen on mahdollista, että meikkausrutiinini muuttuu – ainakin juhlameikin osalta.

Seuraavaksi kerron hieman testipakkauksen sisältämistä tuotteista ja niiden käyttötarkoituksista.

Everyday Minerals -meikkejä sekä -meikkisiveltimiä

Everyday Minerals -meikinpohjustusaineen funktiona on luoda meikille tasoittava, mattapintainen pohja sekä auttaa meikkipohjaa kiinnittymään tasaisesti. Sen sisältämät valoa heijastavat pigmentit peittävät ihon epätasaisuuksia.

Everyday Minerals Primer -tuotteet on suunniteltu sekä täyttämään edellä mainitut vaatimukset että hoitamaan ihoa. Ne sisältävät bambu-uutetta, seljanmarjaa sekä Kuolleenmeren suolaa. Bambu-uute rauhoittaa ja tasapainottaa ihoa. Lisäksi sen sisältämä piioksidi hillitsee ihon rasvoittuvuutta ja vähentää kiiltoa. Seljanmarjan sisältämät antioksidantit tekevät ihosta raikkaan ja hehkuvan. Kuolleenmeren suolan sisältämät yli 20 mineraalia muun muassa nopeuttavat ihon paranemista, vähentävät turvotusta ja kiihdyttävät pintaverenkiertoa.

Meikinpohjustusainetta käytetään iholle kosteusvoiteen imeytymisen jälkeen, ennen mineraalimeikkipohjan tai muiden meikkien levittämistä. Sitä kehotetaan pyörittelemään koko kasvoille, etenkin kasvojen rasvoittuville alueille, kuten T-alueelle. Meikinpohjustusaine ei ole välttämätön kaikkein kuivimmalle iholle. Ihanteelliset siveltimet meikinpohjustusaineen levittämiseen ovat Long Handled Kabuki- tai Flat Top -siveltimet.

Meikinpohjustusaineeksi valitsin vaalean ihoni mukaan sävyn White. (Kasvoni ovat tällä hetkellä hieman päivettyneet, joten jälkiviisaana olisin toki voinut valita myös Peach-pohjustusaineen.)

Everyday Minerals -pohjustusaineet

Everyday Minerals -korjausvärit nimensä mukaan korjaavat, tasoittavat ja peittävät ihon sävyeroja. Ne toimivat taittaen pois vastaväriään (esim. vihreä Mint Jojoba taittaa pois ihon punakkuutta). Korjausvärit ovat jauhemaisia, mutta sisältämänsä jojoba-esterien ansiosta ihanan kermaisia. Kermaiset korjausvärit sopivat myös kuivemmalle iholle. Korjausvärit suositellaan levitettäväksi joko Everyday-peiteainesiveltimellä tai laajemmalle alueelle Lond Handled Kabuki -siveltimellä. 

Poskeni ja varsinkin nenänpieleni punottavat usein, joten halusin kokeilla vihreää Mint Jojobaa tasoittamaan punakkuutta. Tummille silmänalusille valitsin kirkastavan Brighten Jojoban

Everyday Minerals -peiteaineet sopivat erinomaisesti pienten näppyjen, tummien silmänalusten ja muiden ihon värierojen peittämiseen. Multi-Tasking sopii erinomaisesti myös hentona hohdeaineena meikin päälle. Peiteaine kannattaa levittää peiteainesiveltimellä, vastaavasti kuin korjausväri.

Peiteaineeksi pienten näppyjen peittämiseen valitsin päivettyneelle iholle soveltuvan Medium-peiteaineen.

Everyday Minerals -mineraalimeikkipohjat peittävät kauniisti ja luonnollisesti tehden ihosta yllättävän kuulaan. Everyday Mineralsin mineraalimeikkipohjia on olemassa kolmea eri koostumusta, kahdeksaa eri tummuusastetta ja 24 eri sävyä. Huh! Niistä valitseminen ei ollutkaan aivan yksiselitteistä, mutta seuraavaa ohjeistusta apunani käyttäen, pääsin lopulta kärryille.

A) Kolme koostumusta:

 1. Jojoba-mineraalimeikkipohjat sisältävät korkealaatuista mica-kiillettä (luonnonmineraali) ja kosteuttavaa jojobaa. Ne sopivat erinomaisesti myös pintakuivalle, ikääntyvällä, kuivalle ja herkälle iholle.
 2. Semi-matte -mineraalimeikkipohjat ovat silkkisen pehmeitä ja levittyvät tasaisen peittävästi. Lopputulos on myös hohtavan kuulas. Semi-matte -mineraalimeikkipohjat sopivat erityisen hyvin sekaiholle – kuten itselleni.
 3. Matte-mineraalimeikkipohjat sopivat monelle ihotyypille, erityisesti rasvoittuvalle iholle. Sarjan mattaisimmat meikkipohjat tekevät ihosta tasaisen ja pitävät epätoivotun kiillon kurissa. Lopputulos on raikas ja luonnollinen.

B) Sävyn valinta oman ihosävyn mukaan:

 1. Viileä/punakka: vaalea, posliininsävyyn taittava iho, jossa punakat vivahteet. Ruskettuu joko huonosti tai ei ollenkaan. Kirkkaat värit sopivat hyvin.
  --> Valitse pohjasävyksi C eli Rosy
 2. Neutraali: yleisin pohjasävy – iho ei taita keltaiseen eikä viileään. Monet värit sopivat hyvin.
  --> Valitse pohjasävyksi N eli Neutral
 3.  Lämmin: kellertävä, oliiviin taittava iho, joka ruskettuu helposti. Maanläheiset värit sopivat hyvin.
  --> Valitse pohjasävyksi W eli Golden

C) Tummuusasteen valinta:

Everyday Minerals -mineraalimeikkipohjan tummuusaste valitaan seuraavasta kahdeksasta vaihtoehdosta: 

 • 0 Fair (vaalein)
 • 1 Ivory
 • 2 Light
 • 3 Beige
 • 4 Medium
 • 5 Tan
 • 6 Almond
 • 7 Bronze (tummin)

Meikkipohjasävyn levittämiseen suositellaan Flat top- tai Long Handled Kabuki -sivellintä.

Itse valitsin meikkipohjasävykseni 3C Rosy Beigen, joka sopi hyvin vaalealle, hieman punaiseen taittavalle iholleni.

Everyday Minerals -viimeistelypuuterit on tarkoitettu meikin viimeistelyyn ja meikkipohjan kiinnittämiseen. Viimeistelypuuteri onkin SE puuteri, joksi puuterin olen aikaisemmin mieltänyt. Viimeistelypuuterin ensisijainen tehtävänä on pitää meikki raikkaana. Sitä voi myös lisäillä päivän mittaan. Mikäli ihosi on rasvoittuva, kannattaa viimeistelypuuteria lisätä kerros myös mahdollisen poskipunan ja aurinkopuuterin jälkeen. Viimeistelypuuterin levittämiseen suositellaan Long Handled Kabuki -sivellintä.

Valitsin itselleni sävyttömän Everyday Minerals Viimeistelypuuterin, joka sopii kaikille ihosävyille. 

Everyday Minerals -aurinkopuuterit levittyvät tasaisesti, eivätkä jätä lopputulosta juovikkaaksi. Aurinkopuuterilla loihdit ihollesi kesän hehkun mihin vuodenaikaan tahansa. Aurinkopuuterin voi levittää Angled Blush- tai Blender -siveltimillä.

Testasin itselleni Lanai in the Sand -aurinkopuuteria, joka antoi sopivan hennosti lämpöä ja väriä iholleni. Lopputulos ei ollut liian tömäkkä, vaan ihoni näytti terveen päivettyneeltä.

Everyday Minerals -poskipunat ovat toinen toistaan herkullisemman värisiä. Poskipunan tehtävänä on tuoda kasvoille pirteyttä ja eloa. Everyday Mineralsin poskipunien sävyt vaihtelevat pinkin, korallin ja raikkaan oranssin välillä. Poskipunan levittämiseen suositellaan Angled Blush -sivellintä.

Itselleni kokeilin Tea Rose -sävyä, joka oli runsaspigmenttinen, mutta samalla sopivan maltillinen.

Everyday Minerals -poskipunat

Everyday Minerals -hohdepuuterit tuovat iholle hehkua ja saavat sen näyttämään hyvinvoivalta. Hohdepuuteri taittaa valoa, minkä ansiosta se hohtaa iholla kevyesti. Hohdepuuterin levittämiseen sopii käytännössä mikä tahansa edellä mainistuista siveltimistä. Pienempiin kohtiin, kuten kulmaluulle ja luomille, suositellaan pientä sivellintä, esimerkiksi aikaisemmin mainitsemaani peiteainesivellintä.

Hohdepuutereista valitsin testiini Polished-hohdepuuterin, joka sopii useimmille ihosävyille. Tuloksen sain terveenä hehkuvan ihon.

Lopputulos yllätti keveydellään ja luonnollisuudellaan

Alla olevassa kuvassa paljastan ihoni virheet ennen Everyday Minerals -kokeilua. Suoraan sanottuna, tämä on melko kammottava hetki itselleni. Samalla arvokas – eihän muutamalla näpyllä ja ihon sävyeroilla ole OIKEASTI mitään merkitystä. Silti tämäntyyppisen valokuvan julkaiseminen tuntuu suurelta asialta. Onhan kyseessä sellainen osa itseäni, minkä kanssa en ole täysin sinut. Ainakaan vielä.

Kuvassa ihollani on ohut kerros sävytontä ja hajustamatonta Urtekram-päivävoidetta

Everyday Minerals | Ennen meikkikokeilua

Seuraavan kuvan olen ottanut Everyday Minerals -meikkikokeilun jälkeen.

Meikkauksen tuoksinnassa epäilin, että lopputuloksesta tulisi pakkelimainen maski, mutta kokonaisuus todella yllätti. Meikki peitti hyvin ihoni sävyerot sekä pienet, pyöräilevälle kypäräpäälle ominaiset näpyt. Lisäksi meikin pesemisen jälkeen iho tuntui kosteutetulta ja kimmoisalta. Enpä olisi uskonut!

Everyday Minerals | Meikkikokeilun jälkeen

Aionko käyttää tuotteita jatkossa?

Hell yeah.

Kyllä tässä nyt kuulkaas niin kävi, että tuotteet löysivät paikkansa kylpyhuoneen hyllystä, muiden yhden käden sormilla laskettavissa olevien tuotteiden vierestä. Sen verran lähtemättömän vaikutuksen Everyday Minerals minuun teki. 

Päivittäiseen meikkiini tulen käyttämään esimerkiksi meikinpohjustusainetta, korjausväriä (peittämään tummat silmänaluset), viimeistelypuuteria ja aurinkopuuteria. Koko palettia haluan kokeilla uudestaan, kunhan eteen sattuu seuraava juhlameikille sopiva tilaisuus. 💃

 P.S. Tiesithän, että EU ei hyväksy eläinkokeita kosmetiikan ja hygieniatuotteiden osalta? Kuten valveutunut seuraajamme Pilvi alla kommentoi, EU kieltää eläinkokeet, mutta Suomessa myytävät kosmetiikkamerkit saattavat silti olla testattuja eläimillä. Esimerkiksi kiinalaiset tuotteet ovat valitettavasti eläinkoetestattuja, sillä Kiinan lainsäädäntö vaatii tuotteiltaan eläinkoetestauksen. Hyvinvoinnin.fi:ssä myynnissä olevia tuotteita, kuten Everyday Mineralsia, ei ole testattu eläimillä. 

Kira-koira kiittää tästä direktiivistä. 

Koira järven rannalla

Sertifikaateilla viestitään tuotteen eettistä sanomaa

Luonto tulee iholle – itsetehdyt kasvovedet villiyrteistä

Näitä luetaan

Melatoniini - Uusin trendiaine kosmetiikassa maailmalla!
Tässä artikkelissa tutustumme melatoniinin kasvavaan trendiin kosmeettisissa valmisteissa ja tarkastelemme...
Luonnollinen ihonhoitorutiini vuoden ympäri

Vuodenajat voivat vaikuttaa ihon kuntoon, esimerkiksi ilmojen kylmetessä iholla saattaa esiintyä...

Metsä kunniaan
Lue miten uutta suomalaista innovaatiota, Kuusisokeria, sisältävä Ole Hyvä Metsä -sarja sai...
LUONKOS - suomalainen ihonhoidon rituaali

Mitä jos ihonhoito olisi ihanaa, yksinkertaista ja toimivaa? Luonkos jotain ihanaa? Voiko...

Kuuden raaka-aineen puhdistusöljy ja kaksi muuta kevätihonhoidon timanttia.

Hyvästi kuiva talvi-iho, on aika palauttaa luontainen hehku kasvoille! Tuntuuko...

Metsämikrobit palauttavat fyysisen yhteytesi luontoon ja luovat terveemmän pohjan ihosi mikrobiomille
Saaren Taika metsämikrobikosmetiikka palauttaa fyysisen yhteytesi luontoon ja luo terveemmän pohjan ihosi...
Puhdas+ Beauty DNA kertoo ihosi geneettiset salaisuudet
Pohdi hetki seuraavia kysymyksiä ja mieti, mikä niistä kuvaa ihoasi parhaiten: Reagoiko ihosi...
Dr. Hauschka Med – hoitavaa apua herkälle ja kuivalle iholle
Saksalaisen Dr. Hauschka-luonnonkosmetiikkasarjan Med-ihonhoitolinja on löytänyt vakiokäyttäjänsä jo herkkäihoisista...

3 kommenttia

Hei! Kiitos hyvästä postauksesta. Olen itse jo pitkään (= useamman purkin) käyttänyt tuota matte mineraalimeikkipohjaa. Oma ihoni on rasvainen, nyt iän mukana (30 jälkeen) ollaan siirtymässä sekaihoksi. Minulle mineraalimeikkipohjat yleensä ja niistä erityisesti juuri Everyday Minerals ovat oikein hyviä, erityisesti rakastan sitä että kun päivän kuluessa iho rasvoittuu ja kiilto alkaa tulla läpi, näyttää mineraalimeikki siltikin vielä kohtuulliselta. Vaikka hiki valuisi naamasta (rrrakastan tätä kesässä…) niin mineraalimeikki ei valu viiruina vaan pysyy paikallaan ja näyttää oikeastaan kuulaalta, eikä rasvan puskiessa läpi näytä peilikiillolta kuin vasta monen monen tunnin jälkeen (jos ei korjaile yhtään, itse en yleensä vaivaudu). Omalla kohdallani tämä on pitkän työpäivän jälkeen kotona, jolloin jo saakin näyttää räjähtäneeltä :) Välillä olen testannut tavallista meikkivoidetta, eikä se näytä eikä tunnu edes juuri levitettynä hyvältä (saattaa toki vaikuttaa että levitystekniikat ovat hyvin erilaiset, eikä käsi enää osaa meikkivoidekikkoja). Jos pohtii niin kannattaa ainakin kokeilla mineraalimeikkipohjaa! Oikeat välineet on tärkeät, muulla kuin jonkinlaisella kabukilla en itse ainakaan osaisi tätä levittää oikein.

Anna

Hei Pilvi, kiitos kommentistasi!

Olen tosiaan ollut sinisilmäisesti siinä uskossa, että EU:ssa myytävät tuotteet eivät ole eläimillä testattuja. Ikävää kuulla, että asia ei todellisuudessä näin ole. :( Editoin P.S. osuuden vielä tämän mukaan – kiitos sulle!

Saara Hyvinvoinnilta

Hei, loistava kirjoitus, osui juuri samaan aikaan kun olen itsekin kokeilemassa kyseisiä tuotteita. Lopun P.S. antaa helposti hieman harhaanjohtavan kuvan mielestäni. Kyllä, EU ei salli eläinkokeita, mutta merkit joita Suomessa myydään voivat silti testata tuotteita eläimillä (esim. Kiina vaatii testaukset eläinkokein toistaiseksi). Moni Suomessa myytävä merkki ei ole kokonaisuudessaan eläinkokeeton, vaikka näin asiaan perehtymätön voisi mielestäni asian ymmärtää P.S. osuudestasi.

Pilvi

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.