Metsän tuoksua ja luonnon aktiiviaineita – testissä uusi kotimainen Taika-luonnonkosmetiikkasarja

Metsän tuoksua ja luonnon aktiiviaineita – testissä uusi kotimainen Taika-luonnonkosmetiikkasarja

Taika on upouusi suomalainen luonnonkosmetiikkasarja, joka lanseerattiin syksyllä 2020. Taika on edullisuutensa ja ekologisuutensa ansiosta uniikki tulokas kotimaisilla kosmetiikkamarkkinoilla, ja sarjan kantavana ajatuksena on ollut saattaa kotimainen luonnonkosmetiikka kaikkien ulottuville lompakon paksuudesta riippumatta.

Taika-sarjasta löytyy kaikki tarvittavat kasvojen- ja vartalonhoitotuotteet arkeen, ja tuotteet soveltuvat kaikille ihotyypeille. Kaikki sarjan tuotteet saa alle kympillä, mikä on kotimaiselle luonnonkosmetiikalle poikkeuksellisen huokea hinta. Sarjan vartalonhoitotuotteista joutuu pulittamaan ainoastaan 5,90 €, ja kasvojenhoitotuotteet puhdistusgeeliä (7,50 €) lukuun ottamatta lähtee hintaan 9,50 €.

Sarjan tuotteet valmistetaan Vantaan Piispankylässä luonnollista alkuperää olevista raaka-aineista. Tuotteissa hyödynnetään suomalaisen luonnon antimia, kuten kosteuttavaa luomukoivunmahlaa ja xylitolia. Metsä-teemaa on korostettu paitsi tuotteiden pakkauksissa (jotka ovat muuten kierrätysmuovia) sekä tuotteiden tuoksussa, joka varsinkin pesutuotteissa tuo mieleen raikkaan koivumetsän.

Sarjassa on painotettu vahvasti ekologisuutta ja eettisyyttä: sarjalle on myönnetty Ecocert-sertifikaatti, joka takaa tuotteiden ympäristöystävällisyyden läpi niiden koko tuotantoketjun. Koko sarja on myös hiilineutraali, ja tuotannon päästöt tuotteiden valmistuksesta logistiikkaan hyvitetään kaksinkertaisesti. Tuotteet ovat lisäksi vegaanisia.

Kattava tuotesarja vaivattomuutta arvostaville

Saimme markkinointitiimiimme Taikan koko tuotesarjan testiin. Seuraamme copywriter-kollegani Saaran ja graafisen suunnittelijamme Susannan kanssa kaikki aktiivisesti kotimaisia luonnonkosmetiikkamarkkinoita, joten ekologisuuden ja edullisuuden yhdistävä Taika kiinnosti suuresti. Lue siis testikokemuksemme ja laita tuotteet itse testiin! 

Testattavat kasvojenhoitotuotteet:

Testattavat vartalonhoitotuotteet:

Taika Kosteuttava Puhdistusgeeli

Taika kosteuttava puhdistusgeeli

Saara: “Tuotteen koostumus oli melko juokseva, joten sitä lorahti ensimmäisellä käyttökerralla aika reilusti kouraan. Tuote vaahtosi hyvin, joten sitä ei tarvitsisi kerralla käyttää kovin paljon. Pesemisen jälkeen iho tuntui hyvin puhdistetulta ja itselleni jäi fiilis, että tuote viilensi ihoa hieman. Tuoksu oli omasta mielestäni miellyttävä, mutta tuoksuyliherkälle henkilölle tämän ja muiden Taika-tuotteiden tuoksu saattaa olla hieman liian voimakas.

Arvosana: 3/5"

Heli: “Suhtaudun yleensä puhdistusgeeleihin hiukan skeptisesti, sillä useimmiten ne kuivattavat omaa pintakuivaa sekaihoani turhan paljon. Taikan kosteuttava puhdistusgeeli oli kuitenkin positiivinen yllätys: sulfaatiton tuote tuntui jo pestessä mukavan hellävaraiselta eikä iholle jäänyt pesun jälkeen tuttua kiristelevän kuivaa tunnetta. Oma ihoni on suhteellisen ongelmaton satunnaisia epäpuhtauksia ja pintakuivuutta lukuun ottamatta, joten minulle tällainen perusputsari toimii hyvin.

Arvosana: 4/5"

Taika Kosteuttava Misellipuhdistusvesi

Taika Misellivesi

Saara: “Tämä tuote on ehdottomasti testaamistani Taika-tuotteista oma suosikkini! Hellävarainen misellipuhdistusvesi tuntui mukavan virkistävältä ja raikkaalta iholla puhdistusgeelin jälkeen. Tuoksu oli miellyttävän mieto, hieman metsäinen. Puhdistusveden käytön jälkeen iho näytti kuulaalta ja kirkkaalta ja tuntui hyvin puhdistetulta.

Arvosana: 4/5

Heli: “Misellipuhdistusvesi oli myös minun mielestäni oikein pätevä tuote varsinkin hintaansa nähden. Tykkäsin miselliveden raikkaasta koivumaisesta tuoksusta, joka tuntui korostavan entisestään tuotteen virkistävää vaikutusta. Iho jäi misellivesikäsittelyn jälkeen hyvin kosteutetuksi ja heleäksi. Mainio perustuote!

Arvosana: 4/5

Taika Kosteuttava Päivävoide

Taika päivävoide

Saara: “Tuotteen koostumus oli itselleni hieman liian rasvainen, mutta sopisi luultavasti henkilölle, jolla on kuivempi iho – itselläni on siis sekaiho. Tuoksu oli mieto, ei mitenkään häiritsevä. Käytön jälkeen tuntui, että tuotetta jäi edelleen ihon pinnalle, eikä se imeytynyt kunnolla. Tuote on siis ihan ok niinä päivinä, jolloin en meikkaa, mutta meikin alle lopputulos on itselleni liian rasvainen.

Arvosana: 2/5

Heli: “Päivävoidetta sai hieroa iholle jonkin aikaa, ennen kuin se lähti imeytymään. Vaikka tuote oli melko rasvainen, ihoni ei tuntunut voiteen levityksen jälkeen tarpeeksi kosteutetulta, vaan tuntui, että iholle olisi pitänyt vielä levittää voiteen lisäksi esimerkiksi kasvoöljyä. Koska voide ei imeytynyt kunnolla ihoon, se jätti kasvoille myös tahmaisen tunteen koko päiväksi. Tämän vuoksi myöskään meikkivoide ei levittynyt hyvin iholle.

Arvosana: 2/5

Taika Kosteuttava Yövoide

 Taika yövoide

Saara: “Tuotteen koostumus oli paksuhko ja rasvainen, mikä ei sinänsä haittaa, koska kyseessä on yövoide. Tuotetta ei tarvitse annostella suuria määriä, sillä se levittyy helposti. Tuoksu oli melko mieto, eikä häirinnyt itseä. Aamulla iho tuntui ravitulta ja näytti heleältä. Uskon, että tuote sopii varsinkin kuivalle iholle erittäin hyvin.

Arvosana: 3/5

Heli: “Yövoide muistutti koostumukseltaan ja ominaisuuksiltaan päivävoidetta, joskin tuote oli vielä astetta tuhdimpi. Yövoide tuntui myös aika rasvaiselta, mutta yöksi kasvoille jätettynä se ei haitannut samalla tavalla, mitä päivävoiteen tapauksessa. Ok perusvoide.”

Arvosana: 3/5

Taika Kosteuttava Silmänympärysvoide

Taika silmänympärysvoide

Saara: “Tuotteen koostumus oli kevyt ja juokseva, joten hyvin pieni määrä riitti silmänympärysihon kosteuttamiseen. Tuotteen imeytyminen kesti jonkin aikaa, joten tuote sopii paremmin käytettäväksi yötä vasten tai sellaisina päivinä, jolloin ei aio meikata. Mielestäni tuote kosteutti tehokkaasti.

Arvosana: 3/5

Heli: “Tuotteen koostumus oli juoksevampi, mihin olen silmänympärysvoiteissa tottunut, joten mielessä kävi ajatus, että mahtaakohan voide olla tarpeeksi hoitava silmänympärysiholle. Lyhytaikaisessa testikäytössä en kuitenkaan huomannut mitään ongelmia voiteen kanssa, vaan tuote teki tehtävänsä.

Arvosana: 3/5"

Taika Kosteuttava Vartalovoide

 Taika vartalovoide

Saara: “Tuotteen koostumus oli melko täyteläinen, joten pieni määrä riitti yllättävän suurelle ihoalueelle. Tuotteen tuoksu oli mieto, eikä häirinnyt ainakaan itseäni. Tuote imeytyi kohtalaisesti, joten itse käyttäisin sitä mieluiten yötä vasten ennen yövaatteiden pukemista. Testaamisen jälkeisenä aamuna iho tuntui hyvin kosteutetulta jo yhden käyttökerran jälkeen.

Arvosana: 3/5

Susanna: “Oikein kelpo perustuote, joskaan tuoksu ei ole miellyttävimmästä päästä. Voiteen koostumus tuntuu mukavan jämäkältä aluksi, mutta humahtaa silti ihoon hämmentävän nopeasti. Tuoksun puolesta en tätä kuitenkaan tulisi ostamaan uudelleen, vaikka muutoin perushyvä tuote onkin.

Arvosana: 2/5"

Taika Kosteuttava Jalkavoide

Taika jalkavoide

Saara: “Tuote oli todella rasvainen ja täyteläinen – se pehmentää varmasti kuivimmatkin jalanpohjat. Tuotetta piti hieroa jalkoihin melko kauan, jotta se imeytyi kokonaan. Tuoksu mukaili Taika-sarjan muiden tuotteiden metsämäistä ja mietoa tuoksua.

Arvosana: 3/5

Susanna: “Taika-sarjan jalkavoide oli suosikkini testaamistani voiteista. Tuoksu oli huomattavasti parempi (ja miedompi), kuin käsi- tai vartalovoiteessa, ja koostumuskin varsin onnistunut. Voide on paksuhkoa, mutta imeytyy silti mukavan nopeasti. Syksyllä ja talvella kuivat korppujalkani kaipaisivat kuitenkin vielä enemmän kosteutustehoja ja paksumpaa voidetta – jos siis etsit sopivasti kosteuttavaa, nopeasti imeytyvää jalkavoidetta, on tämä hyvä valinta.

Arvosana: 3/5"

Taika Suihkugeeli

 Taika suihkugeeli

Saara: “Tuotteen koostumus on geelimäisen juokseva ja se vaahtoutui hyvin. Tuoksu oli metsämäinen, unisex-tuoksu, josta myös mieheni piti. Suihkugeeli pesi hyvin ja jätti ihon raikkaan puhtaaksi.

Arvosana: 3/5

Susanna: “Taika-tuotteiden tuoksu pääsee mielestäni parhaiten oikeuksiinsa pesutuotteissa. Suihkugeeli on mukavan raikas, ja kelpasi myös miehen käyttöön. Läpikuultavan tummanvihreä tuubi on hurjan nätti, ja tuote itsessään varsin kelpo perustuote. Voisin ostaa uudestaan!

Arvosana: 3/5"

Taika Käsisaippua

Taika käsisaippua

Susanna: “Kaunis pullo ja kaikin puolin mukava perussaippua. Vähän turhan kuivattava, eikä Taika-käsivoide riittänyt kosteuttamaan tämän saippuan kuivattamia käsiä, mutta tämä on ongelma, joka riivaa rutikuivia käsiäni muutenkin aina ilmojen viiletessä.

Arvosana: 3/5"

Heli: “Kelpo perussaippua, joka saa plussaa kivan metsäisestä ja makeahkosta tuoksusta. Herkullisen vihreä puteli erottuu myös edukseen perus-palmolivejen joukosta.

Arvosana 3/5

Taika Kosteuttava Käsivoide

Taika käsivoide

Susanna: “Tämä miellytti ehkä vähiten testaamistani tuotteista. Taika tuoksuu puhdistustuotteissa raikkaan "metsäiseltä", mutta voiteissa tuoksu muuttuu minun nenääni jotenkin tunkkaiseksi – erityisesti tässä käsivoiteessa. Jokin tässä myös tuntui ärsyttävän atooppiseen ihottumaan taipuvaisia käsiäni, eivätkä kosteutustehot riittäneet alkuunkaan. Käytän tuubin loppuun, mutta uutta tuskin tulen hankkimaan.

Arvosana: 1/5"

Heli: “Käsivoide imeytyy iholle nopeasti eikä jätä tahmaista tunnetta. Voide ei kuitenkaan ole kovin kosteuttava, ja omat korppukäteni tarvitsevat varsinkin kelien viilentyessä paljon tuhdimman käsivoiteen yökäyttöön. Tämä käsivoide soveltuu kuitenkin mainosti päiväkäyttöön käsienhoidon tukituotteeksi, jolla käsiä voi rasvata vaikka työpäivän lomassa.

Arvosana: 2/5

Aikuinen iho ikääntyy hyvin hoidettuna kauniisti

Atooppinen iho janoaa kosteutta ja rasva-aineita

Näitä luetaan

Aloe vera tekee hyvää – sisäisesti ja ulkoisesti!
Aloe veran (suomeksi aaloen tai lääkeaaloen) lehtien sisällä on hyytelömäistä...
Melatoniini - Uusin trendiaine kosmetiikassa maailmalla!
Tässä artikkelissa tutustumme melatoniinin kasvavaan trendiin kosmeettisissa valmisteissa ja tarkastelemme...
Luonnollinen ihonhoitorutiini vuoden ympäri

Vuodenajat voivat vaikuttaa ihon kuntoon, esimerkiksi ilmojen kylmetessä iholla saattaa esiintyä...

Metsä kunniaan
Lue miten uutta suomalaista innovaatiota, Kuusisokeria, sisältävä Ole Hyvä Metsä -sarja sai...
LUONKOS - suomalainen ihonhoidon rituaali

Mitä jos ihonhoito olisi ihanaa, yksinkertaista ja toimivaa? Luonkos jotain ihanaa? Voiko...

Kuuden raaka-aineen puhdistusöljy ja kaksi muuta kevätihonhoidon timanttia.

Hyvästi kuiva talvi-iho, on aika palauttaa luontainen hehku kasvoille! Tuntuuko...

Metsämikrobit palauttavat fyysisen yhteytesi luontoon ja luovat terveemmän pohjan ihosi mikrobiomille
Saaren Taika metsämikrobikosmetiikka palauttaa fyysisen yhteytesi luontoon ja luo terveemmän pohjan ihosi...
Puhdas+ Beauty DNA kertoo ihosi geneettiset salaisuudet
Pohdi hetki seuraavia kysymyksiä ja mieti, mikä niistä kuvaa ihoasi parhaiten: Reagoiko ihosi...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.