Ole Hyvä Metsä -tuotteet

Metsä kunniaan

Olin kerran kuuntelemassa luentoa muinaisten saamelaisten elämäntavasta. Siinä yksi seikka puhutteli minua erityisesti: Kun poro otettiin ruoaksi, se hyödynnettiin kokonaisuudessaan. Lihat syötiin tai kuivatettiin. Nahka parkittiin sisnaksi, ja siitä tehtiin vaatteita. Sarvista ja luista tehtiin käyttö- ja koriste-esineitä, suonista taas lankaa. Kun kerran eläin piti ottaa hengiltä, siitä ei haluttu heittää mitään hukkaan. Elämää kunnioitettiin.

Ehkä muistamme mummojemme parsineen sukat ja villapaidat ja vieneen kengät suutarille. Rikkoutuneet koneet vietiin korjattaviksi. Nykyisessä läntisessä elämäntavassa meidät ihmiset on opetettu ahkeriksi kuluttajiksi. Olemme oppineet siihen, että jos tavara hajoaa, on edullisempaa ostaa uusi. Kestämättömän elämäntapamme uhriksi on joutunut luontomme.

Esimerkiksi metsällä on kysyntää moneen suuntaan. Puita tarvitaan edelleen selluksi. Puusta tehdään myös pakkausmateriaalia ja otetaan kuituja kankaiden valmistukseen sekä rakennetaan taloja. Samaan aikaan tarvitsemme metsiä myös hiilinieluiksi, virkistyskäyttöön ja eläinten kodiksi. Tämä on hankala yhtälö ratkaistavaksi.

Maapallo ei kestä nykyistä kulutusta! Mutta onneksi tuo fraasi ei enää jää tyhjäksi hokemaksi, vaan tartumme uusiin toimiin. Suomessa on lukuisia innovaatioita ja keksintöjä, joiden avulla voimme toteuttaa kiertotalouden periaatteita ja muuttaa vanhoja tottumuksiamme niin yksilö- kuin yritystasolla.

Kuusisokeri on suomalainen innovaatio

Lisäksi on opittu hyödyntämään teollisuuden sivuvirtoja. Paljon parjattu metsäteollisuuskin on kehittymässä innovatiivisten keksintöjen keitaaksi. Trendi on onneksi sellainen, että jos puuta käytetään, sitä käytetään tehokkaasti. Monitura Oy:n uutteran kehitystyön tuloksena on syntynyt sahateollisuuden sivuvirroista eli sahanpurusta valmistettu Kuusisokeri TM.

Kuusisokeri soveltuu myös vedenpinta-aktiivisuutta rikkovaksi tensidiksi. Sitä onkin odotettu Olehyvä Luonnontuotteessa pitkään. Enää ei olla pelkkien kookospohjaisten tensidien varassa, vaan tensidejä on opittu tekemään myös kotimaisista luonnon antimista.

Oli helppoa lähteä Monituran kelkkaan luomaan uutta, sokeritensidiin perustuvaa tuotesarjaa Ole Hyvä Metsä. Sarja sisältää käsienpesuaineen, suihkugeelin, shampoon ja hiustenhoitoaineen. Tuotteet on pakattu tyylikkäisiin, kierrätysmateriaalista tehtyihin muovipulloihin.

Käyttämällä metsää kunnioittaen ja arvokkaasti autamme sitä säilymään ja kasvamaan. Silloin se ehtii täyttää myös niitä muita tehtäviään: olemaan hiilinielu, ihmisten virkistyskeidas ja ennen kaikkea muiden olioiden koti!

Tähän liittyvät tuotteet:

Selätä ihohaasteesi metsäpölyvoiteilla

Luonnollinen ihonhoitorutiini vuoden ympäri

Näitä luetaan

Melatoniini - Uusin trendiaine kosmetiikassa maailmalla!
Tässä artikkelissa tutustumme melatoniinin kasvavaan trendiin kosmeettisissa valmisteissa ja tarkastelemme...
Luonnollinen ihonhoitorutiini vuoden ympäri

Vuodenajat voivat vaikuttaa ihon kuntoon, esimerkiksi ilmojen kylmetessä iholla saattaa esiintyä...

LUONKOS - suomalainen ihonhoidon rituaali

Mitä jos ihonhoito olisi ihanaa, yksinkertaista ja toimivaa? Luonkos jotain ihanaa? Voiko...

Kuuden raaka-aineen puhdistusöljy ja kaksi muuta kevätihonhoidon timanttia.

Hyvästi kuiva talvi-iho, on aika palauttaa luontainen hehku kasvoille! Tuntuuko...

Metsämikrobit palauttavat fyysisen yhteytesi luontoon ja luovat terveemmän pohjan ihosi mikrobiomille
Saaren Taika metsämikrobikosmetiikka palauttaa fyysisen yhteytesi luontoon ja luo terveemmän pohjan ihosi...
Puhdas+ Beauty DNA kertoo ihosi geneettiset salaisuudet
Pohdi hetki seuraavia kysymyksiä ja mieti, mikä niistä kuvaa ihoasi parhaiten: Reagoiko ihosi...
Dr. Hauschka Med – hoitavaa apua herkälle ja kuivalle iholle
Saksalaisen Dr. Hauschka-luonnonkosmetiikkasarjan Med-ihonhoitolinja on löytänyt vakiokäyttäjänsä jo herkkäihoisista...
Kosteusvoidesuosikit Dr. Hauschkalta
Tarkkaan valituista rohdoskasveista valmistetut Dr. Hauschkan luonnonkosmetiikkatuotteet tukevat luonnollista kauneuttasi. Ne hoitavat...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.