Melatoniini - Uusin trendiaine kosmetiikassa maailmalla!

Melatoniini - Uusin trendiaine kosmetiikassa maailmalla!

Melatoniini, hormoni joka tunnetaan pääasiassa unirytmin säätelystä, on herättänyt merkittävää kiinnostusta kosmetiikan alalla. Sen voimakkaat antioksidanttiset ja tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet ovat johtaneet melatoniinin käyttöön kosmeettisissa tuotteissa, tarjoten mahdollisia etuja ihon terveyden parantamiseen ja ikääntymisen merkkien torjuntaan.

Tässä artikkelissa tutustumme melatoniinin kasvavaan trendiin kosmeettisissa valmisteissa ja tarkastelemme sen tehokkuutta ihonhoidon ainesosana.

Melatoniinin voima

Melatoniinia tuottaa luonnostaan käpyrauhanen aivoissa, pääasiassa yöaikaan, unirytmin säätelyyn. Kuitenkin viimeaikainen tutkimus on paljastanut, että melatoniinilla on muitakin huomionarvoisia ominaisuuksia, jotka voivat vaikuttaa myönteisesti ihoon.

Se on voimakas antioksidantti, joka auttaa neutraloimaan haitallisia vapaita radikaaleja, jotka aiheuttavat oksidatiivista stressiä ja vahingoittavat ihosoluja. Lisäksi melatoniinin on havaittu vaikuttavan tulehdusta ehkäisevästi, vähentäen punoitusta, turvotusta ja ärsytystä.

Melatoniinin edut ihonhoidossa:

  1. Ikääntymistä hidastava vaikutus: Melatoniinin antioksidanttinen aktiivisuus auttaa suojaamaan ihoa ympäristön stressitekijöiltä, kuten UV-säteilyltä ja saasteilta, jotka edistävät ennenaikaista vanhenemista. Neutraloimalla vapaita radikaaleja melatoniini auttaa vähentämään hienojen juonteiden, ryppyjen ja pigmenttiläiskien näkyvyyttä, edistäen nuorekkaampaa ihon sävyä.
  2. Ihon korjaus ja uudistuminen: Melatoniini stimuloi kollageenin ja elastiinin tuotantoa, proteiineja, jotka ovat olennaisia ihon kimmoisuuden ja kiinteyden ylläpitämisessä. Tämä voi johtaa parantuneeseen ihon rakenteeseen ja arpien sekä epätäydellisyyksien näkyvyyden vähentymiseen. Lisäksi melatoniini auttaa ihoa luonnollisessa korjausprosessissa, nopeuttaen haavojen paranemista ja vähentäen tulehdusta.
  3. Tehostettu kosteutus: Melatoniinilla on kyky parantaa ihon kosteudensitomiskykyä, mikä johtaa parempaan kosteutukseen. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä kuivan tai kosteusköyhän ihon omaaville henkilöille, koska melatoniini auttaa palauttamaan ihon luonnollisen suojakerroksen toiminnan, vähentäen kosteuden haihtumista ja parantaen yleistä ihon kosteutusta.
  4. Rauhoittava vaikutus: Melatoniinin tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet tekevät siitä arvokkaan ainesosan herkän tai ärsyyntyneen ihon rauhoittamiseen. Se voi lievittää punoitusta, kutinaa ja epämukavuutta, jotka liittyvät esimerkiksi ruusufinniin, atooppiseen ihottumaan tai dermatiittiin, edistäen rauhallisempaa ja tasapainoisempaa ihon sävyä.

Tutustu melatoniinikosmetiikkaan!

 

Puhdas+ Beauty Sleep Melatonin Night Cream
Puhdas+ Melatonin Night Cream tukee ihon uusiutumista ja luonnollista kosteustasapainoa. Voide sisältää melatoniinia sekä keikarinkukkauutetta, jotka vähentävät hienoja juonteita ja ryppyjä.

 

Voide sisältää myös ravinnerikasta hampunsiemenöljyä, joka kosteuttaa tukkimatta ihohuokosia. Hampunsiemenöljy sisältää Omega 3, -6 ja -9 rasvahappoja, vitamiineja, beetakaroteenia sekä fosfolipidejä. Täydelliset kauneusunet iholle!

Puhdas+ Beauty Sleep Melatonin Oil Cleanser

Ylellinen Puhdas+ Melatonin Oil Cleanser puhdistaa kasvot tehokkaasti, mutta hellävaraisesti! Puhdistusöljy sisältää ravitsevia hampunsiemen-, kookos- ja mustaherukansiemenöljyä sekä melatoniinia, joka vahvistaa ihon kykyä elpyä ja uudistua.

Täyteläinen puhdistusöljy poistaa kasvoilta kaiken lian ja meikin, ihoa kuivattamatta. Öljy emulgoituu helposti veteen luoden pehmeän ylellisen puhdistuskokemuksen. Erinomainen puhdistusteho myös vahvalle meikille. Kaikille ihotyypeille, erityisesti kuivalle ja ikääntyvälle iholle.

PS. Saatavilla myös sisäisesti nautittava Sleep Kollageeni & Melatoniini -ravintolisä.

Tähän liittyvät tuotteet:

Luonnollinen ihonhoitorutiini vuoden ympäri

Aloe vera tekee hyvää – sisäisesti ja ulkoisesti!

Näitä luetaan

Aloe vera tekee hyvää – sisäisesti ja ulkoisesti!
Aloe veran (suomeksi aaloen tai lääkeaaloen) lehtien sisällä on hyytelömäistä...
Luonnollinen ihonhoitorutiini vuoden ympäri

Vuodenajat voivat vaikuttaa ihon kuntoon, esimerkiksi ilmojen kylmetessä iholla saattaa esiintyä...

Metsä kunniaan
Lue miten uutta suomalaista innovaatiota, Kuusisokeria, sisältävä Ole Hyvä Metsä -sarja sai...
LUONKOS - suomalainen ihonhoidon rituaali

Mitä jos ihonhoito olisi ihanaa, yksinkertaista ja toimivaa? Luonkos jotain ihanaa? Voiko...

Kuuden raaka-aineen puhdistusöljy ja kaksi muuta kevätihonhoidon timanttia.

Hyvästi kuiva talvi-iho, on aika palauttaa luontainen hehku kasvoille! Tuntuuko...

Metsämikrobit palauttavat fyysisen yhteytesi luontoon ja luovat terveemmän pohjan ihosi mikrobiomille
Saaren Taika metsämikrobikosmetiikka palauttaa fyysisen yhteytesi luontoon ja luo terveemmän pohjan ihosi...
Puhdas+ Beauty DNA kertoo ihosi geneettiset salaisuudet
Pohdi hetki seuraavia kysymyksiä ja mieti, mikä niistä kuvaa ihoasi parhaiten: Reagoiko ihosi...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.