Parhaat vinkit vastustuskyvyn tukemiseen

Parhaat vinkit vastustuskyvyn tukemiseen

Hyvinvoinnin Asiantuntija

Kirjoittaja: ravintovalmentaja Sami Sundvik

 

Talven pimeimmät kuukaudet ovat yleensä monelle valitettavasti myös aikaa, jolloin flunssa ja erilaiset ylähengitysinfektiot vaivaavat. Onneksi omaa vastustuskykyä voi tukea myös itse aktiivisesti, jolloin sairastelet todennäköisesti vähemmän ja nautit talvestakin virkeämpänä.

Seuraavassa muutama yksinkertainen vinkki, joiden avulla voit tukea omaa vastustuskykyäsi luonnollisesti. 

1. Syö riittävästi D-vitamiinia 

D-vitamiinin voi mitata helposti missä tahansa terveyskeskuksessa tai lääkäriasemalla. Kun puhutaan vahvasta immuniteetista, 120-150 nmol/l on hyvä tavoite - tämä vaatii aikuisella ihmisellä yleensä 50-150 mcg päiväannosta D-vitamiinia, Suomessa läpi koko syksyn ja talven. 

Puhdas+ D-vitamiinisuihke on hyvin imeytyvä D-vitamiinilisä koko perheelle. Tuote on täysin lisäaineeton, ja sopii kasviperäisenä myös vegaaneille. 

2. Nuku riittävästi 

Elimistö palautuu unen aikana - unen puutetta ei voi korvata millään ravintolisällä. Aikuinen ihminen tarvitsee normaalisti 7-9 tuntia unta joka yö. Opettele nukkumaan hyvin, ja etsi osaavaa apua jos kärsit mistä tahansa uneen liittyvästä ongelmasta. 

3. Huolehdi vatsastasi 

Vatsan ja suoliston hyvinvoinnilla on suora yhteys myös vastustuskykyyn. Syö vähemmän sokeria ja eineksiä, enemmän kotimaisia marjoja ja vihanneksia. Luontaiset hapatteet (kuten hapankaali) tukevat vatsan hyvää bakteerikantaa. 

4. Muista hygienia 

Suurin osa flunssista tarttuu pisaratartuntana - flunssa-aikana hyvä käsihygienia vähentää sairastumista olennaisesti. Pese kädet riittävän usein. Muista vaihtaa hammasharja riittävän usein. Hammasharja on loistava kasvualusta bakteereille, se kannattaa vaihtaa varsinkin flunssa-aikana säännöllisesti. 

5. Sinkki ja C-vitamiini tukevat vastustuskykyä 

Ravintolisistä sinkki ja c-vitamiini tukevat vastustuskykyä, ja lyhentävät tutkimusten mukaan myös flunssan kestoa.

Puhdas+ tuotesarjasta löytyy vahva sinkkivalmiste sekä kaksi erilaista c-vitamiinivalmistetta - natriumaskorbaatti sekä rasvaliukoinen c-vitamiini. Lisäksi sarjasta löytyy myös täysin lisäaineeton sinkkiä, auringonhattu-uutetta ja c-vitamiinia sisältävä suusuihke. Suihkemuotoinen sinkki sopii käytettäväksi varsinkin silloin, kun flunssa on jo iskenyt. 

Koko Puhdas+ tuotesarja on valmistettu kotimaassa. Sarjan ideologia on yksinkertainen - tuotteista on jätetty pois kaikki ylimääräiset lisäaineet : väriaineet, makeutusaineet, pinnoiteaineet, sidosaineet, gluteeni, sokeri ja magnesiumstearaatti.

 

 

Alunperin julkaistu 3.2.2017 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa.

Edellinen artikkeli

Kapselin täydeltä luonnollista hyvää kehollesi

Seuraava artikkeli

5 loistavaa syytä syödä smoothieita

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: