Express Diet on kotimainen ateriankorvikesarja

Kotimaiset Express Diet -tuotteet moderneissa paastoissa

Asiantuntijana Fytonomi Timo Kosonen, Intohimona paastot ja muut kehonkoostumukseen liittyvät ruokavaliomallit osana terveyttä ja hyvinvointia erityisesti tieteellisistä lähtökohdista tarkasteltuna.

Paastot muuttuvat ajan mukana

Erilaiset paastot ovat nousseet rakettimaisesti suosioon terveystietoisten kuluttajien keskuudessa. Näillä tarkoitetaan perinteisiä paastoja, kuten mehupaastoja. Paastoilulla haetaan vireyttä, jaksamista, vatsan ja suoliston rauhoittumista, käynnistetään elämätaparemontteja ynnä muuta astetta määrätietoisempaa, tiedettäkin kiinnostavaa.

Nykyisin paastoiksi luetaan myös niin sanottu 5/2 pätkäpaasto, jossa noudatetaan normaalia ruokavaliota viitenä päivänä viikossa ja paastotaan kahtena ei perättäisenä päivänä. Voidaan toteuttaa myös yhtenä paastopäivänä viikossa.
Paasto tässä ohjelmassa ja myös jäljempänä esitettävässä paastossa ei tarkoita kiinteästä ravinnosta kieltäytymistä vaan näiden päivien aikana voidaan ylläpitää ketoaineiden tuotantoa nauttimalla 500-800 kilokaloria ravitsevaa ruokaa.

Express Diet -tuotteet toimivat erinomaisesti paastopäivien ravinnon lähteinä. Käytettäessä VLCD -tuotteita ruokavalionkorvikkeina, niistä saatavan energian määrä jää alle 800 kilokalorin. Niukasta energiasta huolimatta niistä saadaan kaikki välttämättömät vitamiinit ja kivennäis- ja hivenaineet, turvaten näiden päivittäisen saannin.

Suuri ruokamassa täyttää vatsaa vähilläkin kaloreilla

Express Diet-tuotesarjan erikoisuutena on korkea kuitupitoisuus ja suuri ruokamassa annosta kohti. Glukomannaani-kuitu tekee annoksista ruokaisia. Sitä käytetään kaikissa Express Diet keitoissa ja pataruoissa.

Express Diet VLCD -tuotteita käytetään pääasiassa ruokavalionkorvikevalmisteina, mutta niitä käytetään myös korvaamaan esimerkiksi yhden päivän aterioista, kuten työpäivän lounaan.

Toinen suosittu paasto-ohjelma on joka toinen päivä -paasto. Tässä ohjelmassa syödään normaalisti joka toinen päivä ja joka toinen päivä voidaan nauttia Express Diet-tuotteita.

VLCD-paasto

Itseasiassa VLCD -ohjelman noudattaminen tuottaa saman tilan kuin paastotkin eli ketoositilan, joka liittyy keskeisesti paastotutkimusten taustalla oleviin terveysvaikutuksiin. Voidaan puhua siis VLCD-paastoista.

Paastojen suosiota kasvattaa terveyteen ja hyvinvointiin liittyvien paastotutkimusten kannustavat havainnot.

Express Diet VLCD-tuotesarja on ruokaisa, maistuva ja toimiva ruokavalionkorvikesarja, joka valmistetaan Suomessa. Vastaavat erittäin niukkaenergiaiset ruokavalionkorvikevalmisteet (eng. Very Low Calorie Diet, VLCD) kuuluvat myös Käypähoitosuositusten mukaan lihavuuden hoitoon.

Vida NAC + seleeni vahvistaa immuniteettia

Kauraverso on Vuoden 2022 Rohdoskasvi

Näitä luetaan

Valitse itsellesi se sopivin maitohappobakteeri
Valitse itsellesi se sopivin maitohappobakteeri
Ecolomega – ultratuoretta ja raikasta öljyä suoraan kalasta!
Mitä seikkoja kannattaa ottaa huomioon kalaöljyvalmistetta valittaessa, ja miksi olemme täysin vakuuttuneita,...
Tarjoa lapsellesi parasta
Yhä useampi vanhempi haluaa huolehtia lapsensa hyvinvoinnista entistä puhtaammin ja luonnollisemmin.

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.