Express Diet on kotimainen ateriankorvikesarja

Kotimaiset Express Diet -tuotteet moderneissa paastoissa

Asiantuntijana Fytonomi Timo Kosonen, Intohimona paastot ja muut kehonkoostumukseen liittyvät ruokavaliomallit osana terveyttä ja hyvinvointia erityisesti tieteellisistä lähtökohdista tarkasteltuna.

Paastot muuttuvat ajan mukana

Erilaiset paastot ovat nousseet rakettimaisesti suosioon terveystietoisten kuluttajien keskuudessa. Näillä tarkoitetaan perinteisiä paastoja, kuten mehupaastoja. Paastoilulla haetaan vireyttä, jaksamista, vatsan ja suoliston rauhoittumista, käynnistetään elämätaparemontteja ynnä muuta astetta määrätietoisempaa, tiedettäkin kiinnostavaa.

Nykyisin paastoiksi luetaan myös niin sanottu 5/2 pätkäpaasto, jossa noudatetaan normaalia ruokavaliota viitenä päivänä viikossa ja paastotaan kahtena ei perättäisenä päivänä. Voidaan toteuttaa myös yhtenä paastopäivänä viikossa.
Paasto tässä ohjelmassa ja myös jäljempänä esitettävässä paastossa ei tarkoita kiinteästä ravinnosta kieltäytymistä vaan näiden päivien aikana voidaan ylläpitää ketoaineiden tuotantoa nauttimalla 500-800 kilokaloria ravitsevaa ruokaa.

Express Diet -tuotteet toimivat erinomaisesti paastopäivien ravinnon lähteinä. Käytettäessä VLCD -tuotteita ruokavalionkorvikkeina, niistä saatavan energian määrä jää alle 800 kilokalorin. Niukasta energiasta huolimatta niistä saadaan kaikki välttämättömät vitamiinit ja kivennäis- ja hivenaineet, turvaten näiden päivittäisen saannin.

Suuri ruokamassa täyttää vatsaa vähilläkin kaloreilla

Express Diet-tuotesarjan erikoisuutena on korkea kuitupitoisuus ja suuri ruokamassa annosta kohti. Glukomannaani-kuitu tekee annoksista ruokaisia. Sitä käytetään kaikissa Express Diet keitoissa ja pataruoissa.

Express Diet VLCD -tuotteita käytetään pääasiassa ruokavalionkorvikevalmisteina, mutta niitä käytetään myös korvaamaan esimerkiksi yhden päivän aterioista, kuten työpäivän lounaan.

Toinen suosittu paasto-ohjelma on joka toinen päivä -paasto. Tässä ohjelmassa syödään normaalisti joka toinen päivä ja joka toinen päivä voidaan nauttia Express Diet-tuotteita.

VLCD-paasto

Itseasiassa VLCD -ohjelman noudattaminen tuottaa saman tilan kuin paastotkin eli ketoositilan, joka liittyy keskeisesti paastotutkimusten taustalla oleviin terveysvaikutuksiin. Voidaan puhua siis VLCD-paastoista.

Paastojen suosiota kasvattaa terveyteen ja hyvinvointiin liittyvien paastotutkimusten kannustavat havainnot.

Express Diet VLCD-tuotesarja on ruokaisa, maistuva ja toimiva ruokavalionkorvikesarja, joka valmistetaan Suomessa. Vastaavat erittäin niukkaenergiaiset ruokavalionkorvikevalmisteet (eng. Very Low Calorie Diet, VLCD) kuuluvat myös Käypähoitosuositusten mukaan lihavuuden hoitoon.

Edellinen artikkeli

Vida NAC + seleeni vahvistaa immuniteettia

Näitä luetaan

Kotimaiset Express Diet -tuotteet moderneissa paastoissa
Erilaiset paastot ovat nousseet rakettimaisesti suosioon terveystietoisten kuluttajien keskuudessa. Näillä tarkoitetaan perinteisiä...
Vida NAC + seleeni vahvistaa immuniteettia
N-asetyylikysteiini+seleeni -tuote valittiin terveystuotealan vuoden 2022 Terveystuotteeksi, eikä syyttä. N-asetyylikysteiini on ravinnosta...
Hyvää sydämelle — hyvää koko keholle
Sydänviikkoa kannattaa viettää joka ikinen viikko: sinä ja sydämesi olette taatusti kaiken...
Vahva ja suomalainen Pinena-männynkuoriuutetabletti
Ravintorengas Oy on monelle tuttu terveysalan yritys, jonka Karin Havupuu-uutejuomaa on valmistettu...
Nordaid – innovatiivisia, tehokkaita ja laadukkaita vitamiinisuihkeita
Nordaid on Tallinnassa toimiva ravintolisävalmistaja, joka valmistaa korkealaatuisia vitamiineja, kivennäisaineita ja probiootteja....
Vogel-valmisteita eläinten hyvinvoinnin tueksi
Myös eläinten hyvinvoinnin tukemiseksi on olemassa erilaisia ravintolisiä ja rohdosvalmisteita. Esimerkiksi mietoja...
Nauti yrttisi fermentoituna
Terranova on tuonut ravintolisähyllyihin fermentoitujen yrttien valikoiman: kurkuman, inkiväärin, ashwagandhan ja mustan...
Terveyskaista auttaa sinua pitämään itsestäsi huolta
Jo vuodesta 2007 terveystuotealalla toiminut Terveyskaista on alusta alkaen halunnut olla tukemassa...
Väsyttääkö valvominen?
Yleisimpiin unihäiriöiden aiheuttajiin lukeutuu hektisestä elämäntilanteesta johtuva stressi, jännitys ja levottomuus, jotka...
Rauhoita stressin tunne
Harmonia KSM66® on täyden spektrin ashwagandha-juuriuute, joka auttaa edistämään stressinsietokykyä hillitsemällä kortisolin...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.