Kaksi vihermehua ja toiseen tarttuva käsi

Aloita syksy freesisti - Puhdistu, virkisty ja kaunistu

Kirjoittaja: Hanna Jormanainen, tuotepäällikkö / Voimaruoka

 

Kesän jälkeen töihin ja arkeen paluu sujuu kepeämmin, kun keho ja mieli voivat hyvin. Testaa näitä kolmea vinkkiä, joilla olosi pysyy virkeänä loman loppuessakin.

 

Kookosöljystä tehoa aivoille ja aineenvaihduntaan

Kookosöljy antaa nopeaa energiaa ja saa ajatuksesi luistamaan. Rasvana sen tekee ainutlaatuiseksi mm. se, että kookosöljy sisältää keskipitkäketjuisia rasvahappoja, kun yleensä ruokamme sisältää lähinnä pitkäketjuisia rasvahappoja. Keskipitkäketjuiset rasvahapot antavat nopeaa energiaa ja tehoa ajatustyölle pitkin päivää tai jo heti aamusta nautittuna. Keskipitkäketjuiset rasvahapot muodostavat kehossamme ketoaineita, joita mm. aivot käyttävät glukoosin ohella polttoaineenaan. Ketoaineet voivat antaa lisäpotkua myös aineenvaihduntaan. Eikä siinä vielä kaikki! Tämä antibakteerinen ja hurmaava öljy auttaa lisäksi ihoasi voimaan hyvin ja säilyttämään kesän hehkun niin sisäisesti nautittuna, kuin myös ulkoisesti ihon kosteutukseen käytettynä. Tehokkaan kosteutuksen lisäksi sen käyttö auttaa myös ihottumiin ja epäpuhtauksiin. Starttaa siis aamusi kookoksen voimin sipaisemalla kookosöljyä pesun jälkeen vanulapulla kasvoille tai koko vartalon iholle. Anna öljyn imeytyä hyvin aamiaisen ajan ja laita lusikallinen öljyä myös esim. aamukahvin, smoothien tai puuron joukkoon antamaan tehoa päivään. 

Virtaa vihreistä helpolla ja hyvänmakuisella tavalla 

Kasvikunnan ”vihreitä” eli paljon lehtivihreää sisältäviä kasveja ei suotta ylistetä luonnon omina monivitamiineina, sillä ne virkistävät kehoasi monin tavoin. Ne poistavat mm. kuona-aineita, jolloin tukkoinen olo helpottuu ja nestepöhö poistuu. Lisäksi saat niistä tärkeitä ravintoaineita kuten vitamiineja ja nuoruuden lähteinä pidettyjä antioksidantteja. Voit nauttia vihreäsi tuoreina kasviksina sellaisenaan, mehuksi puristamalla, tai hyvin imeytyvinä ja helppokäyttöisinä valmiina viherjauheina. Monesti viherjauheiden kuten chlorella- ja spirulinalevän maku ei kuitenkaan miellytä, jolloin niiden joukkoon kannattaa laittaa jotain makeaa ja samalla hapanta kuten sitrushedelmiä. Voit myös hyödyntää valmiiksi makeutettuja viherjauheseoksia, esimerkiksi Voimaruoan Total 25 -annospusseja, jotka sisältävät 25 eri superfoodia eli juuri näitä vitamiineja ja antioksidantteja pursuavia kasveja puristettuna ja jauhettuna valmiiksi juomajauheeksi. Juo Voimaruoka Total 25 -jauhe joko sellaisenaan veteen tai mehuun sekoitettuna tai lisää sitä smoothien joukkoon. 

 

Aloe Vera –mehu kauneutesi ja vatsasi vaalimiseksi

Aloe Vera kasvin lehdet sisältävät ravintorikasta nestettä, jota on perinteisesti käytetty erilaisiin iho-ongelmiin ulkoisesti ja pieninä annoksina myös sisäisesti nautittuna. Aloe Vera hidastaa nimittäin ihon vanhenemista stimuloimalla kollageenin ja elastaanin tuotantoa. Se auttaa myös ruuansulatuskanavan toimintaan, virkistää, vahvistaa immuniteettia ja tehostaa kuona-aineiden poistumista kehosta. Aloe Veran vaikutus perustuu sen sisältämiin 75 eri aktiiviaineeseen joita ovat mm. useat eri vitamiinit kuten E-vitamiini ja beetakaroteeni, antioksidantit, mineraalit, aminohapot, entsyymit sekä asemannaani polysakkaridi.

Aloe vera kannattaa nauttia mahdollisimman korkean aloe-pitoisuuden mehuna, jotta saat sen hyödyistä parhaan tehon. Aloe Vera Green Leaf Aloemehu on 99,4 % mehua ja se on valmistettu luomuviljellyn Aloe-kasvin kokonaisista, kuorituista lehdistä, jolloin saadaan mukaan mahdollisimman paljon vaikuttavia aktiiviaineita, jopa enemmän kuin pelkästä lehden ytimestä valmistetuista mehuista. Lisäksi hyödyntämällä valmistuksessa koko kasvin lehti, mehun tuotanto on myös ekologista.

Nauti Aloe-mehua juomaan kuten veteen tai mehuun sekoitettuna 1–3 ruokalusikallista (15–45 ml) päivässä. Voit lusikoida sitä myös suuhun sellaisenaan tai lorauttaa smoothien joukkoon.

 

Siirry ostoksille tästä!

 

Alunperin julkaistu 27.8.2016 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa.

Kiinteytä upeat muotosi - 4 vinkkiä pysyvään keventymiseen

Kemikaalit uhkaavat hyvinvointiamme

Näitä luetaan

Optimoi terveytesi Nordic Kingsin härän sisäelintuotteilla
Ruoholla ruokitun härän sisäelimet kuuluvat maailman ravintorikkaimpiin ruokiin. Sisäelimillä on laajempi ravintoprofiili...
Punavalo hoitaa koko kehoa tutkitusti ja turvallisesti
Kirkasvalo on monelle tuttu apuväline kaamosajan väsymykseen, mutta mikä sitten on punavalo?...
Omega-3:n UUSI aikakausi – Balanstri Omega3+
Balanstri Omega3+ -kalaöljyvalmiste rantautui Suomeen vuonna 2017 yhteistyössä hollantilaisen...
Urheiluravitsemus – matka kohti olennaista
Liikkujan ravitsemuksessa on menty aika lailla eteenpäin parin viime vuosikymmenen aikana. Olen...
Sienet ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin edistäjinä

KÄÄPÄ Mushrooms valmistaa suomalaisista luomusienistä funktionaalisia sieniuutteita. Yrityksen toiminnan...

Black Stuff – ravintolisien uusi musta
Black Stuff on ravintolisämarkkinoiden yksi puhutuimmista uutuuksista. Black Stuff syntyi tiederyhmän innovaationa...
Echinasan valmistetaan Suomessa viljellyistä punahatuista
Echinasan on Suomen puhtaassa luonnossa viljellyistä punahatuista valmistettu punahattu-uute,...
Onko verenpaineesi koholla?
Kalaöljyn omega-3-rasvahappojen, EPA:n ja DHA:n, suotuisa vaikutus verenpaineeseen on tutkimusten mukaan erityisen...
Fermentoitu puolukkamehu tukee tutkitusti suun terveyttä
Kotimaisilla marjoilla tiedetään olevan paljon hyviä ominaisuuksia, ja niiden terveysvaikutuksia on tutkittu...
Aloittelevan vitamiininkäyttäjän muistilista: tärkeimmät ravintolisät hyvinvointisi tueksi
Ravintolisäviidakossa seikkaillessa voi mennä helposti pää pyörälle. Valikoiman laajuus yllättää joskus jopa...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.