Suomalainen luonnonkosmetiikka valmistuu maailman puhtaimmista raaka-aineista

Suomalainen luonnonkosmetiikka valmistuu maailman puhtaimmista raaka-aineista

Suomalaisen luonnonkosmetiikan kentällä on viime vuosina ollut vilkasta. Monia uusia laadukkaita sarjoja on saapunut markkinoille (esim. Saaren Taika, Taiga Cosmetics), ja myös Flow Cosmeticsin kaltaiset luonnonkosmetiikan pioneerit ovat kehittäneet valikoimaansa entistä ehommaksi.

Suomessa on vahva osaaminen ja pitkät perinteet luonnonkosmetiikan valmistuksessa. Ekologisuus ja laatu kulkevat käsi kädessä raaka-aineita, koostumuksia ja pakkauksia myöten. Pohjoinen luontomme on lisäksi varsinainen raaka-aineiden aarreaitta, ja puhtaan luontomme ravinteikkaat antimet lataavat rutkasti lisätehoa ihonhoitotuotteisiin. Monissa luonnonkosmetiikkatuotteissa käytetyt marjamme kasvavat Suomen valoisissa kesäöissä erityisen vitamiini- ja antioksidanttipitoisiksi, ja kauran, pakurin ja koivunmahlan kaltaiset raaka-aineet hellivät varsinkin pohjoismaisen herkkää ihoa. Monista kotimaisista luonnonkosmetiikan sarjoista löytyykin pitkälle kehitettyjä ja innovatiivisia ihonhoitotuotteita, jotka pureutuvat myös ongelmaihon haasteisiin.

Kokosimme tähän blogiin tämän hetken kiinnostavimpia kotimaisia luonnonkosmetiikkasarjoja, joista löytyy laadukkaita ja tehokkaita tuotteita iholle kuin iholle. Tutustu ja löydä itsellesi uusia kotimaisia luottotuotteita!

Saaren Taika – hellävaraista hoitoa iho-ongelmiin kotimaisen luonnonkosmetiikan supertähdeltä

Saaren Taika on noussut suursuosioon parin viime vuoden aikana, eikä suotta. Saaren Taian suosion taustalla ovat paitsi ensiluokkaiset pohjoismaisen herkälle iholle kehitetyt tuotteet, myös perustajan Johanna Amnelinin puhutteleva selviytymistarina. Saaren Taika tunnetaan kauneudenhoitotuotteistaan, jotka on kehitetty pohjoismaisen herkälle iholle. Johanna on itse kärsinyt pahoista allergioista, ihottumista ja iho-ongelmista, mikä on toiminut kimmokkeena Johannan ohjaamalle tuotekehitykselle. Monet tuotteista sopivatkin vaikeista iho-ongelmista, kuten aknesta ja psoriasiksesta kärsiville. Merkin filosofiaan kuuluu se, että vähemmän on enemmän: mitä vähemmän raaka-aineita tuotteissa on, sitä vähemmän ihoärsytystä se voi aiheuttaa.

Saaren Taian valikoimasta löytyy kasvosaippuoita, vartalosaippuoita ja hiustenhoitotuotteita. Lisäksi Saaren Taian valikoimaan kuuluu ekologisia siivoustuotteita, kuten pyykkietikoita ja siivoussaippuoita. Hyvikseltä Saaren Taian tuotteita on voinut tilata syksystä 2021 asti.

Korento Cosmetics – suomalainen luonnonkosmetiikan meikkisarja

Suomalaisen luonnonkosmetiikan meikkisarjat ovat harvassa. Yksi näistä harvinaisuuksista on kuitenkin Korento Cosmetics, joka on Flow Cosmeticsin perustajien luoma meikkisarja. Premium-tasoinen meikkisarja perustuu ainoastaan luonnonmukaisiin ja sertifioituihin ainesosiin. Korento on tunnettu varsinkin meikinpohjustustuotteistaan, sillä sarjan perustajien mukaan kaunis ja kuulas iho on täydellisen meikin perusta. Lisäksi sarjasta löytyy huuli- ja poskivärejä sekä monenlaisia siveltimiä.

Korennon tuotteiden erikoisuus on niiden sisältämä Pohjoisen luontomme marjoista peräisin oleva Arctic Complex-marjaöljy-yhdiste. Antioksidantteja ja vitamiineja pullollaan oleva yhdiste suojaa ihoa ulkoisilta haittavaikutuksilta, kuten ilmansaasteilta. Korennon tuotteissa yhdistyykin hienosti hoitavuus sekä laadukkaat pigmentit.

Moi Forest – vastustuskykyä iholle patentoidun metsäuutteen avulla

Moi Forest kuuluu ehdottomasti kiinnostavimpiin uutuuksiin kotimaisen luonnonkosmetiikan kentällä. Moi Forest nimittäin valmistaa ihonhoitotuotteita, jotka sisältävät suomalaisista metsistä peräisin olevaa metsäpölyä.

Metsän maaperässä on ihmisen terveydelle suotuisia mikrobeja, joille altistuminen ennaltaehkäisee ja hoitaa elintapoihin liittyviä sairauksia, kuten astmaa ja allergioita. Vietämme nykyään kuitenkin vähemmän aikaa luonnossa kuin koskaan ennen, jolloin altistumista metsän hyödyllisille mikrobeille ei tapahdu tarpeeksi varsinkaan kaupunkioloissa. Tämän arvellaan olevan merkittävä syy sille, että vastustuskykyyn liittyvät autoimmuunisairaudet ja iho-ongelmat ovat lisääntyneet viime vuosina. Moi Forestin tuotteet auttavat palauttamaan tämän kadotetun metsäyhteyden ja vahvistamaan ihon immuniteettia. Vastustuskykyinen iho auttaa myös koko kehoa pysymään vastustuskykyisenä ja tasapainoisena.

Moi Forestin tuotteissa käytetty metsäpöly on Helsingin ja Tampereen yliopistojen yhteistyössä kehittämä innovaatio, joka kulkee nimellä Reconnecting Nature™. Tämä mikrobiuute vahvistaa tutkitusti immuunijärjestelmää iholle levitettynä. Moi Forestin tuotteissa metsäuute yhdistyy laadukkaisiin luomuraaka-aineisiin, kuten koivunmahlaan, sheavoihin ja jojobaöljyyn. Moi Forestin metsäpölyvoiteet soveltuvat erityisesti kuivasta, herkästä tai atooppisesta ihosta kärsiville, ja tuotteiden käyttäjät ovat raportoineet ihonsa kunnon parantuneen jo ensimmäisten käyttökertojen jälkeen. Valikoimaan kuuluu aikuisille suunnattu monitoimivoide sekä vauvan luonnollista mikrobiomia tukeva ja vahvistava vauvavoide.

Fiini Naturally – artesaaniluonnonkosmetiikkaa Pohjanmaan lakeuksilta

Fiini Naturally on kahden ystävyksen perustama yritys Isostakyröstä Etelä-Pohjanmaalta, joka hurmaa pohjoisen luontomme ensiluokkaisilla raaka-aineilla ja retrohenkisillä purkeilla.

Fiini Naturally sai alkunsa kaksikon tarpeesta kehittää omalle herkälle iholleen sopivia hoitotuotteita, joita oli vaikea löytää valmiina kaupasta. He alkoivat valmistaa tuotteita vanhoihin perinneresepteihin pohjautuen ja luonnonmukaisia raaka-aineita käyttäen. Monien kokeilujen ja pitkäjänteisen kehittelyn tuloksena syntyi mm. kaura-hunajavoide, joka on yksi merkin suosituimmista tuotteista. Intohimoksi kasvaneesta harrastuksesta kehittyi pikkuhiljaa oma tuotemerkki, Fiini Naturally.

Fiini Naturallyn tuotteiden kulmakivinä ovat luonnollisuus, ekologisuus ja kotimaisuus. Sarjasta löytyy jokaiselle ihotyypille soveltuvat tuotteet kasvoille sekä ihanat vartalonhoitotuotteet ja hiustenhoitotuotteet. Tuotteet perustuvat puhtaisiin, hoitaviin ja ravinteikkaisiin kotimaisiin raaka-aineisiin. Tuotteissa on käytetty esimerkiksi kauraöljyä, tyrninsiemenöljyä ja mustikansiemenöljyä, jotka ovat silkkaa mannaa varsinkin kuivaihoisille, atooppiselle iholle sekä aikuiselle iholle. Miltä kuulostaa esimerkiksi kaura-mustikka-öljyseerumi, mustaherukka-puhdistusbalmi tai hunajainen huulikiilto?

Plussaa Fiini Naturallyn tuotteet saavat myös INCI-listastaan eli ainesosaluettelostaan. Paitsi että raaka-ainelista pidetään herkkäihoisten iloksi mahdollisimman lyhyenä, on INCI-listaan lisätty myös raaka-aineiden suomennokset, joista käyttäjän on helppo bongata mitä tuote sisältää.

Fiini Naturallyn tuotesarjasta löytyy myös luonnollisia kodin puhdistusaineita hellävaraisempaan ja ekologisempaan siivoukseen.

Havuka – monitoimituotteita kotimaisesta kuusenpihkasta

Havuka valmistaa kosmetiikkatuotteita kotimaisesta kuusenpihkasta. Kuusenpihka tunnetaan parantavista vaikutuksistaan, ja sitä on käytetty jo vuosisatoja haavojen, palovammojen ja ihottumien hoidossa. Kuusenpihkan hoitavat ja suojaavat vaikutukset perustuvat pihkan sisältämään hartsiin ja eteerisiin öljyihin. Kuusenpihkan antimikrobiset vaikutukset on todistettu lääketieteellisin tutkimuksin, ja sitä käytetään lääketieteessä laajasti. Kuusenpihka paitsi estää tulehduksia ja bakteerien kasvua iholla, se myös stimuloi uuden ihon kasvua haavan päälle.

Havukan kuusenpihkatuotteet perustuvat Kalevalan isänä tunnetun Elias Lönnrotin ikivanhoihin resepteihin. Tuotteet valmistetaan kotimaisesta kuusenpihkasta, propoliksesta (mehiläiskittivaha), yrteistä sekä kylmäpuristetusta rypsiöljystä. Sarjan lippulaivatuote on perinteinen 30 % kuusenpihkavoide, jota voi käyttää kuivan ihon, finnien, hyönteisten pistosten ja rakkojen hoidossa sekä lihaskivun ja flunssan oireiden lievittämiseen. Sarjasta löytyy perinteisen kuusenpihkavoiteen lisäksi erilaisilla yrteillä maustettuja kuusenpihkavoiteita, jotka tepsivät monenlaisiin vaivoihin päänsärystä nivelkipuun. Lisäksi sarjasta löytyy kasvovoide, huulivoide sekä kotimaisista luonnon ainesosista tehtyjä hoitavia palasaippuoita.

Tutustu myös näihin kotimaisiin luonnonkosmetiikkasarjoihin

Markkinoilta löytyy rutkasti muitakin ihania ja kiinnostavia kotimaisia luonnonkosmetiikkamerkkejä. Suosittelemme tutustumaan ainakin seuraaviin:

Tähän liittyvät tuotteet:

Miesten ihonhoito: hyvin hoidettu iho ja siisti parta tuovat itsevarmuutta

Kuusenpihka, pohjoisten metsiemme nestemäinen kulta

Näitä luetaan

Melatoniini - Uusin trendiaine kosmetiikassa maailmalla!
Tässä artikkelissa tutustumme melatoniinin kasvavaan trendiin kosmeettisissa valmisteissa ja tarkastelemme...
Luonnollinen ihonhoitorutiini vuoden ympäri

Vuodenajat voivat vaikuttaa ihon kuntoon, esimerkiksi ilmojen kylmetessä iholla saattaa esiintyä...

Metsä kunniaan
Lue miten uutta suomalaista innovaatiota, Kuusisokeria, sisältävä Ole Hyvä Metsä -sarja sai...
LUONKOS - suomalainen ihonhoidon rituaali

Mitä jos ihonhoito olisi ihanaa, yksinkertaista ja toimivaa? Luonkos jotain ihanaa? Voiko...

Kuuden raaka-aineen puhdistusöljy ja kaksi muuta kevätihonhoidon timanttia.

Hyvästi kuiva talvi-iho, on aika palauttaa luontainen hehku kasvoille! Tuntuuko...

Metsämikrobit palauttavat fyysisen yhteytesi luontoon ja luovat terveemmän pohjan ihosi mikrobiomille
Saaren Taika metsämikrobikosmetiikka palauttaa fyysisen yhteytesi luontoon ja luo terveemmän pohjan ihosi...
Puhdas+ Beauty DNA kertoo ihosi geneettiset salaisuudet
Pohdi hetki seuraavia kysymyksiä ja mieti, mikä niistä kuvaa ihoasi parhaiten: Reagoiko ihosi...
Dr. Hauschka Med – hoitavaa apua herkälle ja kuivalle iholle
Saksalaisen Dr. Hauschka-luonnonkosmetiikkasarjan Med-ihonhoitolinja on löytänyt vakiokäyttäjänsä jo herkkäihoisista...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.