Miesten ihonhoitoon kuuluu puhdistus, kosteutus ja parran hoito

Miesten ihonhoito: hyvin hoidettu iho ja siisti parta tuovat itsevarmuutta

Kaukana ovat ne ajat, kun miehille tarpeellisiin kosmetiikkatuotteisiin laskettiin lähinnä shampoo, deodorantti ja partavaahto. Vielä pari vuosikymmentä sitten miehille suunnatut ihonhoitotuotteet olivat harvassa, ja liiallista itsensä puunaamista pidettiin turhamaisena ja tarpeettomana. Onneksi asenteet ovat vuosien mittaan muuttuneet, ja tänä päivänä ihonhoito on sallittua ja toivottavaa myös miehille. Jo karu ilmastomme asettaa entisestään haasteita ihon kunnolle, minkä vuoksi ihonhoitoon kannattaa panostaa sukupuolesta riippumatta.

Moni mies ei kuitenkaan tiedä, mitä ihonhoitotuotteita heidän kannattaisi käyttää. Suurimpia haasteita miehen iholle aiheuttaa parta, sillä sekä parranajo että parran kasvattaminen rasittavat ihoa ja asettavat omat vaatimuksensa myös ihonhoitotuotteille. Ihonhoidon ei kuitenkaan tarvitse olla monimutkaista ja aikaa vievää, ja mies – niin kuin nainenkin – pärjää hyvin muutamalla oikein valitulla perustuotteella.

Miehen ihon erityispiirteet

Miesten iho on noin 25 % paksumpi kuin naisten, mikä johtuu suuremmasta määrästä testosteronia sekä kollageenia. Miehillä on usein myös rasvaisempi iho mitä naisilla, sillä miesten ihohuokoset tuottavat suuremmasta testosteronimäärästä johtuen enemmän talia. Tämän vuoksi akneiho on yleisempää miehillä, ja ihon rasvaisuuden vuoksi moni mies ei tunne tarvetta kosteuttaa ihoa kovin aktiivisesti, vaikka ihon kosteuttaminen on akneihoiselle yhtä tärkeää kuin ihon puhdistaminen. Miesten iho ei myöskään ole yhtä herkkä mitä naisilla, minkä vuoksi miesten iho sietää paremmin myös voimakkaampia raaka-aineita.

Kollageenin ja elastaanin suuremmasta määrästä sekä runsaammasta talinerityksestä johtuen miehen ihossa eivät myöskään näy ikääntymisen merkit yhtä herkästi mitä naisilla. Kollageeni ja elastaani sitovat tehokkaasti kosteutta ihoon, mikä osaltaan ehkäisee ryppyjen syntymistä. Moni mies saattaa toisaalta laiminlyödä aurinkovoiteen käyttöä, jolloin iho altistuu enemmän vanhentavalle auringon UV-säteilylle.

Kenties oleellisin ihonhoitoon vaikuttava ero miehen ihossa naisiin verrattuna on kuitenkin karvoitus ja parranajo. Jatkuva parranajo saattaa ärsyttää ihoa erityisesti talvella, jolloin iho on muutenkin kuivempi ja herkempi. Iho saattaa reagoida parranajoon kutisemalla ja punoittamalla. Kuuluitpa sitten heihin, jotka suosivat sileitä poskia tai heihin, jotka kasvattavat tuuheaa partaansa ylpeydellä, hyviin parranhoitotuotteisiin kannattaa panostaa.

Miesten ihonhoitotuotteet – tutustu ainakin näihin sarjoihin

Koska miehen iho eroaa naisen ihosta useammallakin tavalla, miehen kannattaa hankkia nimenomaan miehen ihon tarpeisiin kehitetyt ihonhoitotuotteet. Suosittelemme erityisesti seuraavia miesten tarpeisiin suunniteltuja sarjoja, jotka ovat kaikki luonnonkosmetiikkaa:

  • The Silent Finn on varta vasten miehille suunniteltu kotimainen ihonhoitosarja, josta löytyy kaikki tarvittavat tuotteet päivittäiseen ihonhoitorituaaliin parranajosta puhdistukseen.
  • Partawa on niin ikään kotimainen sarja, josta löytyy parran hyväkuntoisena ja hyväntuoksuisena pitävät parranhoitoöljyt.
  • Dr K Soap Companylta löytyy kattava valikoima miesten ihonhoito- ja parranhoitotuotteita. Retrohenkisiin purkkeihin pakattuja tuotteita ei tarvitse piilotella kylppärin kaappeihin.

Miesten ihonhoitotuotteet on usein kyllästetty voimakkailla ja “miehekkäillä” hajusteilla, jotka saattavat ärsyttää ihoa. Luonnonkosmetiikassa ei käytetä synteettisiä hajusteita, vaan mahdolliset tuoksut tulevat eteerisistä öljyistä. Näistä sarjoista löytyy siis aitoja luonnon tuoksuja, kuten yrttien ja puiden maanläheisiä tuoksuja. Saatavilla on myös hajusteettomia tuotteita.

Helppo ihonhoitorutiini miehelle

Päivittäisen ihonhoitorutiinin ei tarvitse olla työlästä, vaan jo parilla perustuotteella pääsee pitkälle. Ihonhoitotuotteet kannattaa aina valita oman ihotyypin ja ihon sen hetkisten tarpeiden mukaan: esimerkiksi kuivuuteen taipuvainen iho tarvitsee ravitsevammat tuotteet, mitä akneihoon taipuvainen.

Ihon päivittäinen puhdistus on kaiken a ja o

Iholle kertyy päivän aikana likaa, epäpuhtauksia ja ylimääräistä talia, jotka voivat tukkia ihohuokosia ja aiheuttaa epäpuhtauksia. Tämän vuoksi kasvot on tärkeä puhdistaa ihotyypistä riippuen vähintään iltaisin – aamuisin kasvot voi huuhdella vedellä. Kasvoja ei kannata puhdistaa saippualla, joka on liian voimakas ja kuivattava kasvojen iholle, vaan valita sen sijaan kasvoille tarkoitettu puhdistusgeeli-, -vaahto, -emulsio tai voide. Pääasia, että puhdistustuote sopii omalle iholle.

Kokeilemisen arvoinen puhdistustuote on Luonkosin miehille suunniteltu Complete-öljypuhdistuskakku. Antioksidantteja, superfoodeja ja rasvahappoja sisältävä puhdistuskakku sopii myös parranajon jälkeen käytettäväksi, sillä se rauhoittaa ihoärsytystä. Öljypuhdistuskakku on myös ympäristöystävällinen ja riittoisa vaihtoehto muovipulloon säilötylle nestesaippualle.

Luonkos Kasvojenpuhdistuskakku Complete Miehille

Luonkos Complete -kasvojenpuhdistuskakku miehille, 29,95 €.

Kasvovoide pitää ihon kosteutettuna ja miellyttävän tuntuisena

Ihon kosteuttaminen on tärkeää jokaiselle. Kosteuttamisen lisäksi kosteusvoide suojaa ihoa ympäristön rasituksilta ja rauhoittaa ihoa parranajon jälkeen. Levitä kosteusvoide iholle aina puhdistuksen jälkeen ja nauti voiteen tuomasta miellyttävästä tunteesta iholla – et enää sen jälkeen halua elää kiristelevän kuivien kasvojen kanssa!

The Silent Finnin kasvovoide on ravitseva laatuvoide, joka pitää kuivemmankin ihon kosteutettuna. Ravitsevuudestaan huolimatta voide on miellyttävän kevyt iholla, eikä jätä ihoa tahmeaksi tai kiiltäväksi. Voide soveltuu hyvin parranajon jälkeen käytettäväksi.

The Silent Finn Kasvovoide

The Silent Finn -kasvovoide, 46 €.

Jokerituote: kasvovesi

Kasvovesi saattaa olla monelle miehelle tuntemattomampi tuote, mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Kasvovesi toimii täydentävänä välisteppinä puhdistuksen ja kosteutuksen välillä: se viimeistelee ihon puhdistuksen, kosteuttaa ihoa ja auttaa kosteusvoidetta imeytymään paremmin ihoon. Esimerkiksi Mossan Skin Solutions Anti-Blemish on rasvoittuvalle ja sekaiholle tarkoitettu unisex-kasvovesi, joka ehkäisee ihohuokosten tukkeutumista ja tasapainottaa talintuotantoa.

Mossa Skin Solutions Anti-Blemish Kasvovesi

Mossa Skin Solutions Anti-Blemish -kasvovesi, 11,95 €.

Parhaat tuotteet parranajoon ja parran hoitoon

Hyvät parranhoitotuotteet pitävät sekä parran että sen alla piilevän ihon kunnossa ja ehkäisevät ihon kutinaa ja hilseilyä. Parranhoitotuotteet pehmittävät karvaa, helpottavat parranajoa ja pitävät huolta ihosta parranajon jälkeen. Parranajosaippua, -vaahto tai -öljy ja after shave ovat partaansa ajavan luottotuotteet, kun taas parrakkaan miehen kylppärin kaapista tulisi löytyä partasaippua, partaöljy ja/tai partavaha.

Siloposkelle

Ennen parranajoa voi karvoille sipaista parranajoöljyä. Öljy pehmittää karvaa, minkä ansiosta parranajo sujuu jouhevammin partavaahdon kanssa. Parranajoöljy myös muodostaa iholle suojaavan kalvon, jolloin parranajo rasittaa ihoa vähemmän. Dr K Soap Companyn parranajoöljyssä on raikas piparmintun tuoksu.

Dr K Soap Company Parranajoöljy

Dr K Soap Companyn parranajoöljy, 19,95 €.

Weledan parranajovoide muodostaa iholle vaahdon, joka hoitaa ihoa parranajon aikana ja ehkäisee ihoärsytystä. Voide auttaa myös saavuttamaan tasaisemman lopputuloksen.

Weleda for Men Parranajovoide

Weleda for Men -parranajovoide, 10,95 €.

After shave -tuote pitää ihosta huolta parranajon jälkeen. Kotimaisen Fiini Naturallyn Aftershave -voide rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa parranajon jälkeen. Voide sisältää sheavoita ja kauraöljyä, jotka soveltuvat herkemmällekin iholle. Antibakteerisina tunnetut männyn ja teepuun eteeriset öljyt taas pitävät ei-toivotut bakteerit poissa vasta-ajellulta iholta.

Fiini Naturally Aftershave

Fiini Naturallyn aftershave, 17,90 €.

Partasuulle

Parran hoito lähtee parran pesusta. Dr K Soap Companyn Cool Mint -partasaippua on lämpimän yrttisen tuoksuinen pesuaine, joka pitää parran puhtaana ja hyväntuoksuisena.

Dr K Soap Company Partasaippua Cool Mint

Dr K Soap Company Partasaippua Cool Mint, 19,95 €.

Partaöljy pitää parran kiiltävänä ja hyväkuntoisena sekä parran alla olevan ihon pehmeänä. Partawan Puhdas Pohjola on hajusteeton partaöljy, joka sisältää hoitavia jojoba- ja arganöljyjä sekä E-vitamiinia. Partaöljy auttaa myös vähentämään parran hilseilyä.

Partawa Partaöljy Puhdas Pohjola

Partawa Partaöljy Puhdas Pohjola, 29,95 €.

Partavahan avulla pidät partakarvat ojossa ja siistin näköisinä. Dr K Soap Companyn limentuoksuinen partavaha on raikas ja riittoisa partavaha, joka sisältää ainoastaan luonnollisia ainesosia. Tyylikäs peltiboksi kulkee kätevästi myös mukana, jos parta tai viikset kaipaavat pientä freesausta kesken päivän!

Dr K Soap Company Partavaha Handmade Lime

Dr K Soap Company Partavaha Handmade Lime, 19,95 €.

Meiltä Hyvikseltä löydät kaikki tarvitsemasi tuotteet päivittäiseen ihon- ja parranhoitoon, kuten puhdistustuotteet, voiteet, partavaahdot ja after shavet. Tutustu valikoimaan ja nappaa kiinnostavimmat osaksi omaa arkea!

Tähän liittyvät tuotteet:

Luonkosin jauhedeo pitää kainalot raikkaina!

Suomalainen luonnonkosmetiikka valmistuu maailman puhtaimmista raaka-aineista

Näitä luetaan

Melatoniini - Uusin trendiaine kosmetiikassa maailmalla!
Tässä artikkelissa tutustumme melatoniinin kasvavaan trendiin kosmeettisissa valmisteissa ja tarkastelemme...
Luonnollinen ihonhoitorutiini vuoden ympäri

Vuodenajat voivat vaikuttaa ihon kuntoon, esimerkiksi ilmojen kylmetessä iholla saattaa esiintyä...

Metsä kunniaan
Lue miten uutta suomalaista innovaatiota, Kuusisokeria, sisältävä Ole Hyvä Metsä -sarja sai...
LUONKOS - suomalainen ihonhoidon rituaali

Mitä jos ihonhoito olisi ihanaa, yksinkertaista ja toimivaa? Luonkos jotain ihanaa? Voiko...

Kuuden raaka-aineen puhdistusöljy ja kaksi muuta kevätihonhoidon timanttia.

Hyvästi kuiva talvi-iho, on aika palauttaa luontainen hehku kasvoille! Tuntuuko...

Metsämikrobit palauttavat fyysisen yhteytesi luontoon ja luovat terveemmän pohjan ihosi mikrobiomille
Saaren Taika metsämikrobikosmetiikka palauttaa fyysisen yhteytesi luontoon ja luo terveemmän pohjan ihosi...
Puhdas+ Beauty DNA kertoo ihosi geneettiset salaisuudet
Pohdi hetki seuraavia kysymyksiä ja mieti, mikä niistä kuvaa ihoasi parhaiten: Reagoiko ihosi...
Dr. Hauschka Med – hoitavaa apua herkälle ja kuivalle iholle
Saksalaisen Dr. Hauschka-luonnonkosmetiikkasarjan Med-ihonhoitolinja on löytänyt vakiokäyttäjänsä jo herkkäihoisista...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.