Kahvilasta Pohjoismaiden suurimmaksi makeistehtaaksi
Fazer sai alkunsa vuonna 1891, kun Karl Fazer avasi ensimmäisen kahvilansa Helsinkiin. Fazerin kahvilasta tuli pian olennainen osa Helsingin kulttuurielämää. Karl Fazer oli opiskellut makeisten valmistusta Euroopan johtavissa konditorioissa, ja hän halusi aloittaa omien makeisten tuotannon. Ensimmäinen Fazer-makeinen oli Pihlajanmarja-marmeladi, toiselta nimeltään kettukarkit, joita alettiin valmistaa kahvilassa vuonna 1895. Kettukarkkeja valmistetaan edelleen, ja niistä on tullut yksi ikonisimmista suomalaisista makeisista.
Ensimmäinen Fazerin makeistehdas perustettiin vuonna 1897. Fazerin makeisten korkea laatu ja vaikuttava ulkonäkö herätti laajaa kiinnostusta. Tuotteita myytiin ympäri Eurooppaa sekä Marokossa, Lähi-idän alueella, Sri Lankan Ceylonissa ja Alankomaiden siirtomaissa Intiassa. Fazer alkoi valmistaa keksejä vuonna 1924, ja laajensi myös niiden tuotantoa seuraavina vuosina.
Karl Fazer kuoli vuonna 1932, ja hänen poikansa Sven Fazer astui yrityksen puikkoihin. Svenin johdolla Fazer kasvoi Pohjoismaiden suurimmaksi makeisvalmistajaksi. Seuraavien vuosikymmenten aikana Fazer laajensi makeisten ja leipomotuotteiden tuotantoaan entisestään sekä avasi lisää kahviloita ja lounasravintoloita.
Vanhoja klassikoita ja uusia herkkuja
Fazer on tänä päivänä yksi Suomen arvostetuimmista ja rakastetuimmista brändeistä. Lähestulkoon jokaisella suomalaisella on jonkinlainen tunneside tähän ikoniseen brändiin tai sen tuotteisiin. Fazerin sinisten kaltaisten klassikkojen lisäksi Fazer on tuonut markkinoille ajan henkeen vastaavia uutuuksia. Fazerin uudempiin tuotteisiin kuuluu esimerkiksi kauralakritsi, joka on jo löytänyt yleisönsä.
Nyt löydät Fazerin herkullisia tuotteita myös Hyviksen valikoimasta. Tilaa itselle tai lahjaksi!