Luomulaatuisia camelinatuotteita Ruotsista
Camelina of Sweden valmistaa tuotteita camelina sativa -kasvista eli ruistankiosta. Camelina of Swedenin camelina viljellään Nyköpingin läheisyydessä Ruotsissa. Camelina of Swedenin camelinaöljy valmistetaan luomulaatuisesta camelinasta kylmäpuristamalla. Camelina of Swedenin tuotteilla on erinomainen rasvahappokoostumus ja miedon miellyttävä maku.
Camelina sisältää omega-3 ja omega-6-rasvahappoja ihanteellisessa suhteessa
Camelina sisältää runsaasti sydämen terveydelle tärkeitä omega-3 ja omega-6-rasvahappoja. Camelinaöljy onkin hyvä vaihtoehto vegaaneille, jotka eivät saa omega-rasvahappoja kalatuotteista. Ihmiselimistö ei kykene tuottamaan välttämättömiä omega-3, ja -6-rasvahappoja itse, joten ne on saatava ravinnosta. Tarvitsemme omega-3- ja 6-rasvahappoja mm. aivojen, sydämen, verisuonten, hermoston, ihon ja limakalvojen normaaliin toimintaan.
Camelina sisältää lisäksi omega-3 ja -6-rasvahappoja varsin ihanteellisessa suhteessa. Saamme ravinnosta yleensä turhan paljon omega-6-rasvahappoja suhteessa omega-3-rasvahappoihin, millä on todettu olevan yhteys mm. autoimmuunisairauksiin sekä sydän- ja verisuonitauteihin.
Camelinaöljyssä omega-3- ja -6 rasvahappojen suhde on 40:15, joten camelinaöljyn rasvahappokoostumus kuuluu kasviöljyjen parhaimmistoon.
Camelinaöljy ja camelinan siemenet sopivat monenlaiseen ruuanlaittoon
Camelinaöljy on monikäyttöinen öljy, jota monet erityisesti vegaani- ja paleoruokavaliota noudattavat suosivat. Kaksi teelusikallista riittää täyttämään päivän omega-3-rasvahappojen tarpeen. Camelinaöljyn maku on mieto ja hieman pähkinäinen, joten se sopii mainiosti kastikkeisiin ja marinadeihin. Camelinaöljy sietää myös hyvin kuumennusta, joten sitä voi huoletta käyttää ruoanlaitossa ja leivonnassa. Camelinan siemeniä voi puolestaan lisätä salaatteihin, puuroon tai smoothieen.