Yrttejä ja rohdoksia on käytetty tuhansia vuosia hyvinvoinnin ja terveyden tukemiseen, ja ne sisältävät erittäin paljon terapeuttisia ainesosia ja ravintoaineita. Yrttejä ja rohdoskasveja voi nauttia tuoreena, uutteena, kuivattuna tai esimerkiksi teeksi haudutettuna. Sen lisäksi perinteinen maitohappokäyminen eli fermentaatio on noussut uudeksi tavaksi käsitellä rohdoksia ja saada niistä entistä enemmän irti terveytemme tueksi. Terranova on tuonut ravintolisähyllyihin fermentoitujen yrttien valikoiman: kurkuman, inkiväärin, ashwagandhan ja mustan valkosipulin. Fermentoinnin ansiosta nämä suosikkirohdokset ovat nyt entistä tehokkaammassa ja bioaktiivisemmassa muodossa.
Mitä fermentaatio on?
Fermentaatio eli maitohappokäyminen on perinteinen, mikro-organismien toimintaan perustuva kasvien ja yrttien käsittelyprosessi, jota on käytetty kauan erityisesti säilöntätarkoituksessa. Fermentaatiossa ruokakasvi hapatetaan vähähappisessa tilassa käyttäen apuna probioottisia bakteerikantoja. Hapankaali, kimchi ja tempeh ovat esimerkkejä fermentoiduista ruoista.
Terranovan tuotteilla on tehokas imeytyvyys ja vaikutus
Mitä yrteille sitten tapahtuu fermentaation aikana? Runsaastikin! Fermentointi lisää yrtin bioaktiivisuutta merkittävästi, samoin kuin antioksidanttien määrää verrattuna fermentoimattomaan yrttiin. Samalla haitalliset antiravintoaineet poistuvat. Fermentoituja yrttejä ei tarvitse myöskään nauttia määrällisesti niin paljon, sillä niiden terapeuttiset vaikutukset saadaan käyttöön jo pienemmällä määrällä.
Näin hyödyt fermentoiduista yrteistä:
- Saat enemmän flavonoideja ja polyfenoleita sekä muita hyödyllisiä yhdisteitä, kuin fermentoimattomasta yrtistä
- Hyödyt yrtin terapeuttisemmasta vaikutuksesta pienemmällä annostuksella
- Haitalliset antiravinteet, jotka haittaavat muiden ravinteiden imeytymistä, vähenevät
- Rohdoksen sisältämien mineraalien imeytyvyys paranee
Huolellinen valmistus varmistaa laadun
Terranovan fermentoidut yrttituotteet valmistetaan käyttäen kokonaisia yrttejä sekä patentoituja ja tutkittuja probioottikantoja. Valmistuksessa valitaan yrttikohtaisesti sopivat probioottikannat, jotka aktivoivat yrteistä erilaisia hyödyllisiä yhdisteitä. Tuotteet testataan useasti tuotannon aikana, jotta korkea laatu ja puhtaus voidaan varmistaa.
Uusien tuotteiden valikoimaan kuuluvat:
- Terranova Fermentoitu Ashwagandha: fermentoitu ashwagandha on stressin tasapainotukseen käytetty suosittu yrtti – tehokas vaikutus pienemmällä annostuksella!
- Terranova Fermentoitu Kurkuma: fermentoitu kurkuma, joka tarjoaa kurkumiinin sekä kurkuman muut hyödylliset ainesosat aivojen ja nivelten tueksi erittäin hyvin imeytyvässä muodossa.
- Terranova Fermentoitu Inkivääri: fermentoitu inkivääri on bioaktiivisempi, tasapainoinen ja hyvin imeytyvä vaihtoehto inkiväärin ystäville muun muassa ruuansulatuksen tueksi.
- Terranova Fermentoitu Musta Valkosipuli: fermentoitu musta valkosipuli, jolla on todella korkea antioksidantti-, vitamiini-, polyfenoli- ja flavonoidipitoisuus.