category
Lavera – luonnonkosmetiikkaa kaikille jo 30 vuotta – saksalaisen perheyrityksen tarina

Lavera – luonnonkosmetiikkaa kaikille jo 30 vuotta – saksalaisen perheyrityksen tarina

Hyvinvoinnin Asiantuntija

Lavera kuuluu eurooppalaisiin luonnonkosmetiikan pioneereihin ja on valmistanut tuotteita tinkimättömällä standardilla jo kolmen vuosikymmenen ajan.

Laveran perustaja on saksalainen Thomas Haase. Haase kärsi nuorempana iho-ongelmista kuten neurodermatiitista, ja tyytymättömänä lääkärien määräämiin kortisonivoiteisiin Haase alkoi perehtyä luonnolliseen ihonhoitoon. Ensimmäinen omassa keittiölaboratoriossa syntynyt tuote oli lanoliinista, mehiläisvahasta ja oliiviöljystä koostuva huulivoide.

Omista kosmetiikkakokeiluistaan ja luonnollisten raaka-aineiden myönteisistä vaikutuksista innostunut, yrittäjähenkinen Haase päätti rakentaa kokemustensa pohjalta yrityksen. Lähestymistapa oli uudenlainen – hän lähtisi valmistamaan ja markkinoimaan luonnonkosmetiikkaa ideologialla ”luonnonkosmetiikka kuuluu kaikille”. Lavera perustettiin vuonna 1987.

Haasen visiona oli tuoda luonnonkosmetiikka niche-markkinoilta massamarkkinoille ja tehdä siitä helposti lähestyttävää ja tehokkuudeltaan ja käyttökokemukseltaan normikosmetiikkaan rinnastettavaa. Tavoite, jonka voi 30 vuotta myöhemmin nähdä onnistuneen. Lavera erottuu kilpailijoistaan laajalla tuotevalikoimalla, edullisemmilla hinnoillaan ja kattavalla jakeluverkostollaan. ”Lavera on siellä missä sinäkin”, on yksi yrityksen motoista.

Tekemällä luonnonkosmetiikan saatavuudesta yhtä helppoa kuin normikosmetiikan, ajatuksena oli myös ohjata kuluttajan tottumuksia siten, että luonnonkosmetiikka nähdään tasavertaisena vaihtoehtona. Kuluttaja voi omilla valinnoillaan vaikuttaa kestävään kehitykseen. Kun kestävien valintojen tekeminen tehdään helpoksi, se on koko planeetan etu.

Kestävän kehityksen arvojen mukaisesti Haaselle oli alusta saakka myös tärkeää, että yritys itse vastaa koko tuotantoketjusta. Tuotekehitys, raaka-ainetuotanto niin pitkälle kuin mahdollista, valmistus, pakkaus ja kuljetus – kaikki tapahtuu Laveran sisällä. Ihan jokaista tuotteissa käytettyä raaka-ainetta Lavera ei pysty valmistamaan, mutta oma tehdas tuottaa 300 luomulaatuista aktiiviainetta.

100 % Laveran tuotteista valmistetaan omalla tehtaalla, 100 % tuotteista on NaTrue-sertifioituja ja 95 % tuotteista on vegaanisia.

30 vuoden jälkeen Lavera on volyymillisesti maailman suurimpia luonnonkosmetiikan valmistajia. Yritys on edelleen Thomas Haasen ja hänen perheensä omistuksessa.

Poimintoja Laveran tuotteista

Laveran tuotteita

Laveran klassikkotuotesarjoihin kuuluu Basis Sensitiv, josta kaikki sai alkunsa. Miedosti hoitava sarja sisältää tuotteita koko perheelle ja sopii myös herkkäihoisille. Kaikkein ensimmäiset tuotteet, Basis Sensitiv -vartalovoide, -suihkugeeli ja -huulirasva, ovat yhä valikoimassa ja rakastettuja tuotteita. Koostumukset on toki päivitetty vastaamaan nykypäivää.

Body & Wellness -vartalotuotesarjan herkulliset suihkugeelit on juuri uudistettu, ja aisteja hellivä koostumus on nyt entistä vaahtoavampi, hoitavampi ja intensiivisemmän tuoksuinen. Vastustamattomista tuoksuvaihtoehdoista löydät esimerkiksi makean marjaisen acai- ja gojimarjaa sisältävän Natural Superfruit –suihkugeelin sekä sensuellin, kookosmaitoa ja chiaa sisältävän Mild Balance Body Washin.

Laadukkaat meikit

Lavera-meikkejä

Lavera tunnetaan innovatiivisesta, laadukkaasta ja ammattilaistasoisesta värikosmetiikastaan ja kotimaassaan yritys on säännöllisesti mukana mm. Berliinin muotiviikoilla yhteistyökumppanina.

Suomessa Laveran suosituimpiin meikkituotteisiin kuuluu legendaarinen Fine Loose Powder -irtopuuteri sekä kulttisuosiota nauttiva sävytetty Hazel Blond -kulmakarvageeli. Uusimmista innovaatioista mainittakoon huikea Lash Care -ripsiseerumi sekä fantastiset ripsivärit kuten supererotteleva Natural Definition Mascara.

Innovatiivinen ihonhoito

Laveran tuotevalikoima kattaa kaikki ihotyypit ja nuoresta ja epäpuhaasta vaativaan ja ikääntyneeseen ihoon. Viimeisin innovaatio on ikääntymisen merkkejä häivyttävä tehokas Firming Green Lift -sarja, jonka hienostuneet koostumukset, laadukkaat aktiiviaineet ja elegantti tuoksu tekevät ihonhoidosta hemmotteluhetken – ja tuloksia näkyy. Sarjan tähtituotteita ovat upea kaksifaasinen ampullitehohoito sekä silkkinen, seeruminkevyt silmänympärysvoide, jonka metallinen applikaattori laskee tehokkaasti myös turvotusta.

Jutun on kirjoittanut Sanni Jama / Nordic Health Systems.

Edellinen artikkeli

Kesän ihanin morsiussauna

Seuraava artikkeli

Hehkuva iho itämaisella kasvohieronnalla - testissä gua sha -hierontakivi ja kasvoroller

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: