Nainen pitelemässä lyhyitä hiuksiaan

Khadi-hiustuotteet kokeilussa

Khadi-sarjan ayurvediset hiustuotteet on valmistettu Intiassa. Sarjan tuotteet ovat vegaanisia ja vaikuttavina aineina on käytetty paljon yrttejä.

Mikä ayurveda?

Ayurveda on tuhansia vuosia vanha luonnonmukainen terveyden hoitoon soveltuva menetelmä. Ayurvedassa painotetaan ennaltaehkäisyä ja sen avulla voikin ylläpitää terveyttä. Tämän elämäntapafilosofian tavoitteena on tasapainottaa elämän eri osa-alueet, joihin kuuluu myös kehon terveys. Khadi-sarjan shampoot on valmistettu luonnon raaka-aineista ja pakkaukset ovat hienon värikkäitä. Khadeja meillä pääsi testaamaan varastopäällikkömme, Linda. Lue alta hänen kokemuksensa tuotteista.

 

Khadi Neem shampoo hilsettä vastaan

Neem-shampoon myyntipakkaus on hillityn itämainen. Kullatut yksityiskohdat antavat tuotteelle laadukkaan ilmeen. Sama ilme jatkuu myös pulloissa, jotka on valmistettu tummasta muovista. Suihkussa shampoopullo on sopivan kokoinen ja mukavan kevyt. Painokorkki on kätevä käyttää ja toimii hyvin. Shampoon koostumus ja tuoksu muistuttaa tummaa siirappia.

Ensimmäisellä käyttökerralla voimakkaan yrttinen tuoksu epäilytti minua. Tutustuin kuitenkin ainesosiin ja ymmärsin, että tuoksu johtuu tehokkaista yrteistä. Shampoo sisältää mm. teepuu- ja eukalyptusöljyä, joten ei mikään ihme, että tuoksu myös piristää. Jo seuraavalla pesukerralla pidin tuoksusta paljon enemmän ja nautin sen positiivisesta vaikutuksesta mielialaan. Nyt minun tekee mieli kokeilla myös Khadin suihkugeelejä, jotka varmasti piristävät päivää samalla tavalla.

Khadin Neem-shampoota on mukava käyttää aamusuihkussa, koska se herättelee niin mielen, kuin kehon. Pieni määrä shampoota hierotaan hiuspohjaan ja hiukset huuhdellaan hyvin. Vaikka shampoo sisältää voimakkaita luonnonöljyjä, shampoo tuntui rauhoittavan hiuspohjaa heti. Sen lisäksi, että shampoo vaikutti rauhoittavan hiuspohjaa, se myös puhdisti hiukset. Hiukset olivat heti pesun jälkeen ihanan pehmeät. Tehossa shampoo pärjäsi hyvin apteekista saataville hilseshampoolaaduille. Jatkan itse ehdottomasti shampoon käyttöä myös kokeilujakson jälkeen.

Khadi Balsam hiusöljy

Khadi-sarjaan kuuluu myös erilaisia hiusöljyjä. Minä kokeilin sarjan Balsamöljyä, jonka on tarkoitus rauhoittaa kutiavaa hiuspohjaa ja stimuloida hiusten kasvua. Balsamöljy sisältää teepuu- ja neemöljyjä, jotka on sekoitettu pohjana toimivaan seesamiöljyyn.

Hiusöljyä suositellaan käytettäväksi naamion tapaan, joko puoli tuntia kerrallaan tai vaikka koko yön ajan. Itse kokeilin Khadi-öljyä hieromalla sitä hiuspohjaan puoli tuntia ennen suihkua. Annoin öljyn vaikuttaa ja sitten pesin hiukset tavalliseen tapaan shampoolla. Hiukset olivat tietysti öljyiset, joten en uskaltanut kokeilla öljyn jättämistä hiuksiin koko yön ajaksi. Öljyn sai pestyä pois hiuksista pesemällä hiukset kahteen kertaan shampoolla.

Öljy on samanlaisessa muovipullossa kuin shampoo, mutta korkkina on tavallinen läppäkorkki. Koska Balsamöljy on niin nestemäistä, sitä valuu helposti myös paikkoihin, joihin sitä ei halua. Öljy myös tarttuu esimerkiksi iholle ja sen pois huuhteleminen on hankalaa.

Balsamöljy tuntui rauhoittavan talven kuivuudesta ärtynyttä hiuspohjaa. Öljyn käyttäminen oli kuitenkin hankalaa ja muiden Khadi tuotteiden tapaan tuoksu on voimakkaan yrttinen. Koska öljyn käyttäminen oli vähemmän miellyttävää kuin shampoon, öljykokeilusta tuli lyhyt. Välillä öljyä valui myös pullon ulkopuolelle ja pulloa joutui pyyhkimään paperilla, jotta se ei sotkisi koko kylpyhuonetta.

Balsam-hiusöljyä kannattaakin käyttää kuuriluontoisesti ja vain tarpeen vaatiessa. Yhdessä shampoon kanssa käytettynä, hiusöljy voi varmasti ehkäistä kutisevaa hiuspohjaa ja rauhoittaa talvi-ihoa.

 

Alunperin julkaistu 20.2.2015 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa. 

DIY-kisan satoa: Mokkakuorinta

Weledan Manteli-sarja

Näitä luetaan

Aloe vera tekee hyvää – sisäisesti ja ulkoisesti!
Aloe veran (suomeksi aaloen tai lääkeaaloen) lehtien sisällä on hyytelömäistä...
Melatoniini - Uusin trendiaine kosmetiikassa maailmalla!
Tässä artikkelissa tutustumme melatoniinin kasvavaan trendiin kosmeettisissa valmisteissa ja tarkastelemme...
Luonnollinen ihonhoitorutiini vuoden ympäri

Vuodenajat voivat vaikuttaa ihon kuntoon, esimerkiksi ilmojen kylmetessä iholla saattaa esiintyä...

Metsä kunniaan
Lue miten uutta suomalaista innovaatiota, Kuusisokeria, sisältävä Ole Hyvä Metsä -sarja sai...
LUONKOS - suomalainen ihonhoidon rituaali

Mitä jos ihonhoito olisi ihanaa, yksinkertaista ja toimivaa? Luonkos jotain ihanaa? Voiko...

Kuuden raaka-aineen puhdistusöljy ja kaksi muuta kevätihonhoidon timanttia.

Hyvästi kuiva talvi-iho, on aika palauttaa luontainen hehku kasvoille! Tuntuuko...

Metsämikrobit palauttavat fyysisen yhteytesi luontoon ja luovat terveemmän pohjan ihosi mikrobiomille
Saaren Taika metsämikrobikosmetiikka palauttaa fyysisen yhteytesi luontoon ja luo terveemmän pohjan ihosi...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.