Nainen pitelemässä lyhyitä hiuksiaan

Khadi-hiustuotteet kokeilussa

Khadi-sarjan ayurvediset hiustuotteet on valmistettu Intiassa. Sarjan tuotteet ovat vegaanisia ja vaikuttavina aineina on käytetty paljon yrttejä.

Mikä ayurveda?

Ayurveda on tuhansia vuosia vanha luonnonmukainen terveyden hoitoon soveltuva menetelmä. Ayurvedassa painotetaan ennaltaehkäisyä ja sen avulla voikin ylläpitää terveyttä. Tämän elämäntapafilosofian tavoitteena on tasapainottaa elämän eri osa-alueet, joihin kuuluu myös kehon terveys. Khadi-sarjan shampoot on valmistettu luonnon raaka-aineista ja pakkaukset ovat hienon värikkäitä. Khadeja meillä pääsi testaamaan varastopäällikkömme, Linda. Lue alta hänen kokemuksensa tuotteista.

 

Khadi Neem shampoo hilsettä vastaan

Neem-shampoon myyntipakkaus on hillityn itämainen. Kullatut yksityiskohdat antavat tuotteelle laadukkaan ilmeen. Sama ilme jatkuu myös pulloissa, jotka on valmistettu tummasta muovista. Suihkussa shampoopullo on sopivan kokoinen ja mukavan kevyt. Painokorkki on kätevä käyttää ja toimii hyvin. Shampoon koostumus ja tuoksu muistuttaa tummaa siirappia.

Ensimmäisellä käyttökerralla voimakkaan yrttinen tuoksu epäilytti minua. Tutustuin kuitenkin ainesosiin ja ymmärsin, että tuoksu johtuu tehokkaista yrteistä. Shampoo sisältää mm. teepuu- ja eukalyptusöljyä, joten ei mikään ihme, että tuoksu myös piristää. Jo seuraavalla pesukerralla pidin tuoksusta paljon enemmän ja nautin sen positiivisesta vaikutuksesta mielialaan. Nyt minun tekee mieli kokeilla myös Khadin suihkugeelejä, jotka varmasti piristävät päivää samalla tavalla.

Khadin Neem-shampoota on mukava käyttää aamusuihkussa, koska se herättelee niin mielen, kuin kehon. Pieni määrä shampoota hierotaan hiuspohjaan ja hiukset huuhdellaan hyvin. Vaikka shampoo sisältää voimakkaita luonnonöljyjä, shampoo tuntui rauhoittavan hiuspohjaa heti. Sen lisäksi, että shampoo vaikutti rauhoittavan hiuspohjaa, se myös puhdisti hiukset. Hiukset olivat heti pesun jälkeen ihanan pehmeät. Tehossa shampoo pärjäsi hyvin apteekista saataville hilseshampoolaaduille. Jatkan itse ehdottomasti shampoon käyttöä myös kokeilujakson jälkeen.

Khadi Balsam hiusöljy

Khadi-sarjaan kuuluu myös erilaisia hiusöljyjä. Minä kokeilin sarjan Balsamöljyä, jonka on tarkoitus rauhoittaa kutiavaa hiuspohjaa ja stimuloida hiusten kasvua. Balsamöljy sisältää teepuu- ja neemöljyjä, jotka on sekoitettu pohjana toimivaan seesamiöljyyn.

Hiusöljyä suositellaan käytettäväksi naamion tapaan, joko puoli tuntia kerrallaan tai vaikka koko yön ajan. Itse kokeilin Khadi-öljyä hieromalla sitä hiuspohjaan puoli tuntia ennen suihkua. Annoin öljyn vaikuttaa ja sitten pesin hiukset tavalliseen tapaan shampoolla. Hiukset olivat tietysti öljyiset, joten en uskaltanut kokeilla öljyn jättämistä hiuksiin koko yön ajaksi. Öljyn sai pestyä pois hiuksista pesemällä hiukset kahteen kertaan shampoolla.

Öljy on samanlaisessa muovipullossa kuin shampoo, mutta korkkina on tavallinen läppäkorkki. Koska Balsamöljy on niin nestemäistä, sitä valuu helposti myös paikkoihin, joihin sitä ei halua. Öljy myös tarttuu esimerkiksi iholle ja sen pois huuhteleminen on hankalaa.

Balsamöljy tuntui rauhoittavan talven kuivuudesta ärtynyttä hiuspohjaa. Öljyn käyttäminen oli kuitenkin hankalaa ja muiden Khadi tuotteiden tapaan tuoksu on voimakkaan yrttinen. Koska öljyn käyttäminen oli vähemmän miellyttävää kuin shampoon, öljykokeilusta tuli lyhyt. Välillä öljyä valui myös pullon ulkopuolelle ja pulloa joutui pyyhkimään paperilla, jotta se ei sotkisi koko kylpyhuonetta.

Balsam-hiusöljyä kannattaakin käyttää kuuriluontoisesti ja vain tarpeen vaatiessa. Yhdessä shampoon kanssa käytettynä, hiusöljy voi varmasti ehkäistä kutisevaa hiuspohjaa ja rauhoittaa talvi-ihoa.

 

Alunperin julkaistu 20.2.2015 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa. 

Edellinen artikkeli

DIY-kisan satoa: Mokkakuorinta

Seuraava artikkeli

Weledan Manteli-sarja

Näitä luetaan

Näin hoidat epäpuhdasta ihoa – tärkeimmät tuotteet tasapainoiseen ihoon
Epäpuhdasta ja helposti rasvoittuvaa ihoa pidetään teini-ikäisten iho-ongelmana. Kuitenkin yhä useampi kärsii...
Reconnecting Nature™ -metsäpöly on kotimainen tutkimusinnovaatio, joka vahvistaa ihon vastustuskykyä
Metsässä oleskelun terveyttä edistävistä vaikutuksista on puhuttu paljon, ja tutkimustulokset ovat osoittaneet...
Bee Venom – luonnon oma botox
Bee venom eli mehiläisen myrkky on luonnollinen keino häivyttää ihon ikääntymisen merkkejä ja kiinteyttää kasvojen...
Bioaktiivinen muta tehohoitaa ja hemmottelee
Järven pohjassa vuosituhansien ajan kehittynyt terapeuttinen hoitomuta
sisältää kahmalokaupalla bioaktiivisia ainesosia, jotka uudistavat...
Havupuu-uutejuomalla parissa viikossa eroon ruusufinnistä
Porilainen Liisa Lumme on 36-vuotias koirakoulun ohjaaja, joka sairastui nelisen vuotta sitten...
Kosmeettisen gua shan ABC ja opas gua sha välineen valintaan
Gua sha on tällä hetkellä ylivoimaisesti kirkkain johtotähti kauneudenhoitomaailmassa eikä mikään ihme,...
Beauty Sleep – anna ihosi levätä ja uusiutua yön aikana!
Kauneusunet eivät ole myytti, vaan tosiasia. Ihon syvät kerrokset työskentelevät yöllä korjatakseen...
Dr. Hauschka: Paremman maailman luonnonkosmetiikkaa pintaa syvemmältä
Dr. Hauschka -sarjan ihonhoitotuotteet ovat hoitavuudessaan ainutlaatuisia. Niiden teho kumpuaa tarkkaan valituista,...
Laponie of Scandinavia – mutkatonta ja luonnollista hoitoa herkälle ja ongelmaiholle
Kotimainen Laponie of Scandinavia tekee pelkistettyjä ja helposti yhdistettäviä tuotteita, jotka hoitavat...
Taiga Cosmetics hurmaa Lapin luonnon tehoaineilla
Taiga Cosmeticsin tarina alkoi rakkaudestamme Suomen Lappiin ja sen karuun mutta kauniiseen...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.