Luonnonkosmetiikka

Verkkokaupastamme löydät Suomen laajimman luonnonkosmetiikan valikoiman - yli 50 tuotemerkkiä mm. Acorelle, AloreeBenecos, Born to Bio, DabbaDr. Hauschka, FLOW kosmetiikkaFrantsila, K Pour KariteLavera, Logona, Madara, Naturado, Puhdas+Sante, Skin BlossomSupermood, Terre d'OcUrtekramWeleda.

Kosmetiikkavalmisteet saattavat sisältää monia haitallisiksi luokiteltuja ainesosia. Aamutoimissaan niin nainen kuin mies saattaa altistua jopa parille sadalle kemikaalille, mm. hormonihäiritsijöiksi luokitelluille ftalaateille, joita käytetään myös muovin pehmentimenä. Koska kaikki, mitä iholle levittää, menee verenkiertoon, kannattaa tarkoin harkita mitä tuotteita käyttää ja opetella lukemaan tuotteiden INCI-listoja.

Luonnonkosmetiikkaa käyttävä välttyy altistumasta suurelle joukolle syntettisiä kemikaaleja, joiden vaikutuksia ei vielä edes tiedetä. Sertifioidun luonnonkosmetiikan raaka-aineet saadaan luonnosta ja niissä suositaan luomulaatua ja mahdollisuuksien mukaan luonnonvaraisia kasveja. Luonnonkosmetiikka ei sisällä petrokemian ainesosia, kuten mineraaliöljyjä (parafiini, vaseliini) vaan puhtaita kylmäpuristettuja kasviöljyjä, jotka ravitsevat ihoa eivätkä tuki ihohuokosia. Ainesosien luonnolliset ominaisuudet mm. stimuloivat ihon omaa luonnollista toimintaa, auttavat ihoa uusiutumaan ja auttavat palauttamaan tasapainon.

Luonnonkosmetiikkatuotteiden valmistuksessa, kehityksessä tai valmiiden tuotteiden testauksessa ei käytetä eläinkokeita. Kovat säilöntäaineet ovat kiellettyjä, samoin synteettiset hajusteet ja väriaineet. Luontaiskosmetiikkaa valvoo mm. neljä eurooppalaista, valmistajista riippumatonta tahoa, BDIH, Ecocert, Cosmebio ja NaTrue.

Tutustu Hyvinvoinnin Tavaratalon luonnonkosmetiikkavalikoimaan vasemman laidan valikon kautta!