Willimaku-tuotteissa maistuu puhtaat villiyrtit
Willimaku-tuotteet perustuvat suomalaisen luonnon puhtaisiin antimiin. Metsämme ja niittymme ovat täynnä unohdettujakin aarteita, joita voi kuitenkin hyödyntää monipuolisesti ruuanlaitossa. Willimaun tuotteissa villiyrttien herkullisesta mausta ja tärkeistä ravintoaineista voi nauttia ympäri vuoden.
Willimaun tuotteet perustuvat vanhoihin ja perinteisiin resepteihin sekä lähiruokaan. Yritys tekee yhteistyötä yli 20 lähiruokatoimittajan kanssa. Willimaku-tuotteissa hyödynnetään horsmankukkaa, kuusenkerkkää, tervaa, mesiangervoa, pihlajansilmuja, voikukannuppuja, mustaherukkaa ja mustikkaa, jotka kaikki kerätään käsin. Arvokkaista aineksista valmistetaan mm. glögiä, marmeladeja, hilloja ja muita herkullisia lisukkeita.
Maatilamatkailusta ravintolatoimintaan
Willimaku on perheyritys, jota pyörittää kaksi sukupolvea. Yrityksen tarina alkoi lypsykarjan ja maatilamatkailun parissa Tikkasen perheen kotitilalla, ja muuttui sittemmin ravintolatoiminnaksi. Perhe perusti ensimmäisen Iltalypsy-ravintolansa Kiuruvedelle vuonna 2008, ja avasi sittemmin vastaavan ravintolan myös Iisalmeen. Lisäksi Kuopiossa toimii pieni kesäkahvila.
Willimaku-tuotteita yritys alkoi kehitellä 2010-luvun alkupuolella ostettuaan Joswola-nimisen villiyrttiyrityksen. Muutama vuosi vietettiin tuotekehityksen parissa, kunnes alkoi kasvun aika Kasvu Open -ohjelman myötä. Willimaku-tuotteet ovat ehtineet saada jo kansainvälistä tunnustustakin syksyllä 2020 järjestetyissä European Food Gift Challenge -ruokalahjakilpailussa, jossa Willimaku-tuotteet ylsivät 10 parhaan joukkoon.
Willimaku-tuotteiden lisäksi yritys valmistaa sesonkituotteita, kuten joululaatikoita ja mämmiä, sekä leivonnaisia lähialueen kauppoihin ja Iltalypsyn kahviloihin.