Kokoelma: Black Garlic

Musta valkosipuli ‚Äď huippukokkien salaisuus ūüĖ§

Musta valkosipuli on antioksidanttipitoinen aasialainen herkku, joka saa mustan värinsä pitkän, noin kuukauden mittaisen kypsentämisprosessin tuloksena. Kypsennyksen seurauksena valkosipulin rakenne muuttuu pehmeämmäksi ja maku kermaisemmaksi. Musta valkosipuli soveltuu naposteluun, ruokien ja juomien mausteeksi sekä kokkaukseen ylipäätään. Nyt voit nauttia valkosipulista ilman valkosipulin hajuista hengitystä. Tutustu valikoimaan ja kokeile!

Kokkaa kuin ammattilaiset ja ota käyttöön musta valkosipuli!

Musta valkosipuli on yksi ammattikeittiöiden ja huippukokkien salaisuuksista. Mustan valkosipulin makea maku antaa herkullisen viimeisen silauksen niin suolaisille kuin joillekin makeille ruuille. Mustaa valkosipulia voit hyödyntää nyt myös omassa keittiössäsi! Black Garlic valmistaa valmiiksi kypsytetyt mustat valkosipulit, joilla loihdit ammattilaistason herkkuja helposti kotona.

Tässä muutama hyvä syy, miksi kannattaa kokeilla mustaa valkosipulia:

  • soveltuu monien ruokien ja juomien mausteeksi tai naposteluun
  • pehme√§ ja karamellimainen maku
  • ei valkosipulin hajua
  • sis√§lt√§√§ runsaasti antioksidantteja

Musta valkosipuli valmistetaan hitaasti kypsyttämällä

Moni sekoittaa mustan valkosipulin fermentoituun tai paahdettuun valkosipuliin, mutta kyseessä on eri asia. Musta valkosipuli on noin kolme viikkoa matalassa lämpötilassa ja korkeassa kosteudessa kypsytettyä valkosipulia. Kypsennyksessä tapahtuu niin kutsuttu Maillardin reaktio eli "karamelisoituminen", joka on sokerien, aminohappojen ja proteiinien välinen reaktio. Valkosipulin luonnollisten sokereiden karamellisoituessa valkosipuli muuttuu väriltään mustaksi. Samalla myös valkosipulin terveyttä tukevat ominaisuudet moninkertaistuvat, sillä kypsytysreaktio lisää valkosipulin antioksidanttipitoisuutta.

Miltä musta valkosipuli maistuu?

Maillardin reaktio muuttaa valkosipulin maun miedon karamellimaiseksi ja soijamaisen umamiseksi. Myös valkosipulin rakenne muuttuu pehmeän marmeladimaiseksi ja hieman tahmeaksi. Valkosipulin kynnet kuivuvat hieman kypsytyksen aikana, minkä vuoksi rakenne on myös hieman sitkeä.

Mustan valkosipulin käyttö

Mustaa valkosipulia voi käyttää kuten tavallista valkosipulia, mutta sen maku on miedompi. Tämän vuoksi sitä kannattaa käyttää ruuanlaitossa enemmän kuin tavallista valkosipulia, tai pitää muiden mausteiden määrä vähäisempänä.

Kuten tavallista valkosipulia, mustaa valkosipulia voi käyttää joko raakana tai kypsennettynä, tai viipaloituna tai murskattuna. Mustaa valkosipulia voi lisätä esimerkiksi:

  • kastikkeisiin, keittoihin ja patoihin
  • pizzan p√§√§lle
  • j√§√§tel√∂n tai brownieiden mausteeksi

Kokeile mustaa valkosipulia ja ihastu sen monipuolisuuteen ja makuun!