Kokoelma: Banabar

Herkulliset välipalapatukat hävikkibanaaneista

Banabar valmistaa herkullisia ja ravitsevia välipalapatukoita kuivatuista hävikkibanaaneista, pähkinöistä, siemenistä, kaakaosta ja marjoista. Banabarin patukat ovat täynnä luonnollista energiaa, ja ne pitävät energiatasot korkealla pitkän päivän aikana tai vaikkapa urheilusuorituksen jälkeen. Terveellistä, luonnollista ja maistuvaa!

Tee hyvää syömällä hyvää

Banabar valmistaa välipalapatukoita hävikkibanaaneista, jotka eivät kelpaa myyntiin, mutta ovat silti täynnä herkullista makua. Banabar patukoihin lisätään manteleita, siemeniä, pähkinöitä ja marjaa, muttei mitään turhaa. Yksinkertaisilla resepteillä valmistetaan vegaanisia ja gluteenittomia patukoita, joissa on sama määrä sokeria, kuin yhdessä tuoreessa banaanissa. Banabarin patukat sisältävät siis vain hedelmien ja marjojen oman sokerin.

Banabar työskentelee eettisemmän banaanintuotannon puolesta

Banabarin perusti Marco Mega Hollannissa vuonna 2019. Elintarviketeknologina kunnostautunut Mega kiinnostui kuivatusta banaanista välipalapatukoiden raaka-aineena kyllästyttyään taateli- ja granolapohjaisiin välipalapatukoihin. Kehittäessään tuotettaan hän perehtyi myös banaaninviljelyyn liittyviin epäkohtiin, kuten viljelyssä käytettäviin ympäristömyrkkyihin sekä banaaniviljelmillä työskentelevien ihmisten mataliin palkkoihin ja huonoon sosiaaliturvaan. Tämä lisäsi Megan halua työskennellä eettisemmän ja ekologisemman banaaniin liittyvän elinkeinotoiminnan puolesta.

Banabar valittiin vuonna 2019 200 startupin joukosta Hollannin Lidlin järjestemälle FutureGoods-viikolle, jossa esiteltiin innovatiivisia ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaan valmistettuja tuotteita.

Banabar tekee yhteistyötä ecuadorilaisten banaaniviljelijöiden kanssa ja palauttaa näille viljelijöille 1 % myynnin tuotoista. Näin Banabar tukee viljely-yhteisöjen toimintaa ja elinvoimaa.