Magnesiumia kesäkuntoiluun

Magnesiumia kesäkuntoiluun

Magnesium ravinnossa ja ihmisbiologiassa

Magnesium on alkuaine, jolla on kivennäisaineena keskeinen osa elimistömme toiminnassa. Se toimii elektrolyyttinä ja sitä on usean sadan eri elimistön entsyymin rakenteessa. Biologiassa elektrolyytillä tarkoitetaan ainetta, joka johtaa sähköä nesteliuoksessa. Entsyymit puolestaan mahdollistavat erilaisia biokemiallisia tapahtumia ja aineenvaihduntaa eli aineiden muuttumista toisiksi aineiksi.

Magnesium on tärkeä mm. sydämen ja lihasten toiminnassa, samoin luustolle. Se edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa, psykologisia toimintoja, hermoston ja lihasten toimintaa ja proteiinisynteesiä.

Magnesiumin puute ja liikasaanti

Magnesiumin puute voi aiheuttaa mm. väsymystä ja lihaskramppeja ja vakavammissa tapauksissa jopa rytmihäiriöitä ja kouristelua. Jos magnesiumtasot ovat laboratoriokokeissa alhaiset, syy löytyy usein jostakin sairaudesta tai lääkityksestä. Runsas nesteen menettäminen hikoillessa, kuumuudessa tai vatsataudissa, samoin kuin aliravitsemus voivat myös johtaa magnesiumin puutteeseen.

"Näiden lisäksi myös esimerkiksi liikunta ja stressi lisäävät magnesiumin tarvetta"

Magnesiumin liikasaanti ravinnosta tai ravintolisistä on käytännössä yleensä mahdotonta, sillä magnesium ei varastoidu, vaan ylimäärä poistuu kehosta. Isot annokset magnesiumia ravintolisistä voivat kuitenkin aiheuttaa ripulia, vatsakipuja ja pahoinvointia. Tämän takia magnesium ravintolisät kannattaa jakaa yleensä useampaan annokseen päivässä. Liikasaantia voi esiintyä hyvin iäkkäillä tai munuaisten vajaatoimintaa sairastavilla.

Magnesiumin saanti ja tarve

Ruoasta magnesiumia saa mm. kasviksista, siemenistä ja pähkinöistä, vihreistä lehtivihanneksista, täysjyväviljasta, lihasta ja sisäelimistä. Magnesiumin saantisuositukset ovat miehillä 350 mg ja naisilla 280 mg vuorokaudessa, mutta todellinen tarve on yksilöllinen ja riippuu mm. ihmisen koosta, fyysisestä aktiivisuudesta ja terveydentilasta.

Magnesium, kesä ja liikunta

Miksi on erityisen tärkeä huolehtia magnesiumin saannista kesällä liikuntaa harrastaessa? Kesä on ihanaa aikaa huolehtia kunnostaan, liikkua luonnossa ja urheilla. Monelle on tuttua, että kesäkuumalla ja varsinkin fyysisessä rasituksessa on huolehdittava erityisen tarkasti riittävästä nesteen saannista. Myös riittävä syöminen on tärkeää, vaikka ruokahalu kesäkuumalla saattaakin olla vähäisempi kuin tavanomaisesti.

"Menetämme hikoillessamme nesteen lisäksi myös elektrolyyttejä, kuten magnesiumia. Liikunta ja hikoilu lisäävätkin merkittävästi magnesiumin tarvetta"

Puhdas+ magnesiumvalmisteet

Puhdas+-sarjan ravintolisien valikoimasta löydät taatusti juuri sinun tarpeillesi soveltuvan magnesiumvalmisteen. Voit lisäksi olla varma, että tuotteen raaka-aineet ovat laadukkaita, eikä tuotteessa ole käytetty mitään ylimääräisiä lisäaineita. Lisäksi tuotteissa on hyvä hintalaatusuhde. Koko Puhdas+ tuotesarja on valmistettu kotimaassa.

  • Puhdas+ Quattro-magnesiumkapselit sisältävät ainutlaatuisen yhdistelmän neljää tehokasta magnesiumin muotoa; merimagnesiumia, magnesiumsitraattia, -tauraattia ja -malaattia kätevässä kapselimuodossa. Tuote on hyvin imeytyvä ja vatsaystävällinen.
  • Puhdas+ Magnesiumsitraattijauhe on tehokkaassa ja hyvin imeytyvässä sitraattimuodossa. Tuote on väriaineeton ja maustamaton.
  • Vahva ja 100 % lisäaineeton Puhdas+ Magnesiumglysinaattijauhe. Magnesiumglysinaatti on hyvin imeytyvä magnesiumin muoto, jota käytetään erityisesti tukemaan unenlaatua. Se on siis suositeltava nautittavaksi erityisesti yötä vasten.
  • Puhdas+ Magnesiumtauraatti jauheena on vahva ja hyvin imeytyvä ja sisältää tauriini-aminohappoon sidottua magnesiumia.

Kirjoittaja: Sami Sundvik

Tähän liittyvät tuotteet:

Osallistu TerveysSummit-arvontaamme ja voita upeita tuotepalkintoja!

Kirkasvalolaite - Aurinkoa sisätiloissa

Näitä luetaan

Asiakkaidemme suosikit 2023
Katso mitkä olivat Hyviksen viime vuoden myydyimmät tuotteet.
Kirkasvalolaite - Aurinkoa sisätiloissa
Syksyn ja talven pimeys ja lyhyet päivät voivat vaikuttaa mielialaan ja energiaan...
Osallistu TerveysSummit-arvontaamme ja voita upeita tuotepalkintoja!
TerveysSummitin kunniaksi Hyvis järjestää SUUREN arvonnan ja Sinulla on mahdollisuus voittaa upeita...
Voita Hyviksen aurinkotuotepaketti!

Osallistu arvontaan ja voita Hyviksen aurinkotuotepaketti! Arvo 68 euroa!


Muistilista ennen matkaa – 4 helppoa tapaa voida paremmin lomalla

Onko sinullakin edessä ulkomaanmatka pitkän tauon jälkeen?

Matkailusivusto Rantapallo listasi neljä helppoa...

Paketit kulkevat normaalisti
Linja-autohenkilökunnan 1.3.2023 alkavalla lakolla ei ole vaikutusta Matkahuollon pakettitoimituksiin. Myös Postin...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.