Gluteenittomat tippaleivät ja serpentiiniä pöydällä

Gluteenittomat tippaleivät

Tippaleipä on vapun makea ja rapea herkku. Moni ostaa tippaleivät kaupasta valmiina, mutta näiden koreiden näköisten leivonnaisten valmistaminen ei ole itse asiassa hankalaa. Kuten munkit, myös tippaleivät valmistetaan uppopaistamalla. Avuksi tarvitset pursottimen ja vaikkapa säilyketölkistä tehdyn muotin. Tippaleivät viimeistellään tomusokerilla ja tarjoillaan siman kanssa.

Tippaleipätaikina maustetaan perinteisesti raastetulla sitruunankuorella. Itselle tosin kävi tällä kertaa niin hassusti, että sitruunat olivat kaapista loppu. Jos näin käy, voi sitruunankuoren sijaan käyttää mausteena vaikkapa kardemummaa tai vaniljaa.

Ainesosat:

  • 3 kananmunaa
  • 1,5 dl täysmaitoa
  • 2 rkl psyllium
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl kanelia
  • 3 dl gluteenittomia jauhoja
  • (1 sitruunan kuori)
Paistamiseen
  • 1 l paistoöljyä
  • pursotinpussi tai vaikka tyhjä ketsuppipullo
Koristeeksi
  • Tomusokeria
Valmistusohjeet
  1. Pyöräytä taikinan aineet kulhossa tasaiseksi taikinaksi ja laita taikina pursotinpussiin tai vaikka tyhjään pestyyn ketsuppipulloon.
  2. Lämmitä öljy lämpimäksi. Oikean kuumuuden voit testata noin teelusikallisella taikinaa. Jos se ei vajoa pohjaan, vaan kelluu pinnalla ja alkaa kypsyä, on öljy valmista. Pidä kattilan lähellä myös kansi kaiken varalta: jos öljy kuumenee liikaa, saat sen tukahdutettua kannella.
  3. Kun öljy on tarpeeksi kuumaa, voit alkaa paistaa tippaleipiä. Pursota taikinaa ristiin rastiin tippaleivän kokoiselle alueelle suoraan öljyyn. Jos tahdot tippaleivästä säännöllisemmän muotoisen, voit ottaa muotiksi öljyyn vaikka säilykepurkin, josta on poistettu sekä pohja että kansi, ja pursottaa sen sisään taikinaa ristiin rastiin.
  4. Käännä tippaleipä ja paista se kummaltakin puolelta kauniin kullanruskeaksi.
  5. Nosta tippaleipä reikäkauhalla talouspaperin päälle kuivumaan.
  6. Koristele tippaleipä ennen tarjoilua tomusokerilla.

Ruokosokerista tehty sima

Gluteenittomat munkit

Näitä luetaan

Muhkean mehevät, maidottomat ja vegaaniset jäätelökeksit

Ihanat jäätelökeksit sopivat maidottomaan ja vegaaniseen ruokavalioon. Voit myös valmistaa pelkkää cashewjäätelöä ja...

Gluteenittomat vappuherkut

Perinteisistä vappuherkuista voi nauttia huolettomasti myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat. Gluteenittomat...

Kikherneresepti – helposti kasviproteiinia hummuksesta
Kikherne on hernekasveihin kuuluva palkokasvi, josta on helppoa ja edullista valmistaa erilaisia...
Gluteenittomat munkit
Mitäpä olisikaan vappu ilman munkkeja? Gluteenittomat vappumunkit valmistetaan gluteenittomilla jauhoilla, ja ne...
Ruokosokerista tehty sima
Vapun ykkösjuoma eli sima valmistuu kätevästi ruokosokerista. Katso herkullinen ja ennen kaikkea...
Ravinteikas luuliemi höystää kätevästi keitot ja muhennokset ja kohottaa niiden ravintoarvon uusiin sfääreihin
Paleoliittiseen ruokavalion harrastajien keskuudesta laajaan suosioon ponnahtanut luuliemi ei suinkaan ole mikään...
Hedelmäinen kookosmanna-tuorepuuro
Kookosmanna tuo uutta twistiä tuttuun tuorepuuroon. Kookosmannan makeuttama täyteläinen puuro tekee aamiaishetkestä...
Proteiiniletut kookosmannakastikkeella
Proteiiniletut sopivat mainiosti hieman kiireettömiin aamuihin. Ne sopivat vaikkapa aamutreenin jälkeen nautittavaksi,...
Chia-mustikkavanukas kookosmannasta
Chia-mustikkavanukas on erinomainen aamupala: paitsi että se sisältää vitamiineja, antioksidantteja ja muita...
Helppo soijasuikaleresepti: herkullinen curry soijasuikaleista
Soijasuikaleista syntyy helppoa ja täyttävää vegeruokaa käden käänteessä! Soyappetit Soijasuikaleet muistuttavat yllättävän...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.