Valkosipuli

Valkosipuli eli kynsilaukka on viljelyskasvi, joka kuuluu narsissikasvien sukuun ja on monivuotinen. Valkosipulin sipuliosaa käytetään ruoanlaitossa mausteena niin tuoreena kuin kuivattunakin. Jo muinaiset egyptiläiset ovat käyttäneet valkosipulia ravintonaan. Nykyään valkosipuli on myös Suomessa yleinen näky keittiössä.

Valkosipuli mausteena

Valkosipuli on syötävistä sipuleista voimakkaimman makuinen ja tuoreesta valkosipulista aromit saa parhaiten esiin puristamalla sen yhdistelmäsipulin kynnet murskaksi esimerkiksi veitsen lappeella. Mahdolliset vihreät osat tulisi poistaa maun puhtauden ja raikkauden takaamiseksi. Valkosipulia käytetään monipuolisesti monissa suolaisissa ruoissa.

Valkosipulin sipuliosan lisäksi sen vihreitä varsia käytetään mausteena. Varret ovat varsinaisia sipuliosia miedomman makuisia, hieman pehmeämpiä. Varsia voi kasvattaa itsekin kotioloissa valkosipulin kynsistä!

Valkosipulilla on myös voimakas tuoksu, joka usein jää tuoksumaan hengitykseen valkosipulin syönnin jälkeen. Tuoksua voi hallutessaan miedontaa pureskelemalla persiljaa valkosipulin syönnin jälkeen.

Valkosipulivalmisteet

Valkosipuli on yksi monista luontaislääkinnässä käytetyistä rohdoista ja on tuttu näky kansanlääkinnässä.

Valkosipuli sisältää mm. rikkipitoista alliini-aminohappoa, joka muuttuu allisiiniksi valkosipulin rakennetta hajottaessa. Valkosipuli sisältää myös mm. tioallyylisulfideja ja toimii antiseptisenä aineena.

 Tutustu valikoimamme valkosipulivalmisteisiin alta!

 • Pakkauskoko: 120 kaps.

  Hajuttomat Biolic Strong valkosipulikapselit sisältävät valkosipulin tehoaineet tiivistetyssä muodossa. Sopii myös vegaaneille.

  12,95 €
 • Pakkauskoko: 90 kaps.

  Biomed Vahva Valkosipuli sisältää valkosipulin tehoaineet tiivistetyssä muodossa. Vain 1 kapseli päivässä. Hajuton! Ravintolisä.

  9,95 €
  11,95 €
 • Pakkauskoko: 30 kaps.

  AllicinMax on patentoitu valkosipulivalmiste. Sopii kasvissyöjille. Ravintolisä.

  13,95 €
 • Pakkauskoko: 50 kaps.

  Terranova Astragalus, Mustaselja & Valkosipuli Complex on monipuolinen ja tehokas ravintolisä käytettäväksi esimerkiksi vuodenaikojen vaihtuessa.

  16,95 €
 • Pakkauskoko: 150 tabl.

  Vahva ja lähes hajuton valkosipulivalmiste. 1 tabletti vastaa noin kahta valkosipulinkynttä. Ravintolisä.

  15,95 €